Lia Olguța Vasilescu

Olguța revine - de pământ cu Raluca Turcan: ”Aberații nerușinate!”

1767
(reînnoit 08:21 18.02.2021)
Olguța Vasilescu se implică în scandalul sporurilor bugetarilor – dă de pământ cu Raluca Turcan: ”Pentru asta am avut demonstrații în stradă”.

BUCUREȘTI, 18 feb – Sputnik. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, revine în atenție chiar în domeniul pe care l-a condus: Muncă și Protecție Socială.

Primarul Craiovei o acuză pe urmașa ei de la Ministerul Muncii, Raluca Turcan, că minte atunci când afirmă că există sporuri de 85% la bugetari, subliniind că Legea Salarizării prevede un plafon maxim pentru sporuri.

”Acești oameni fie mint cu nerușinare fie nici măcar nu au citit Legea Pensiilor sau Legea Salarizării!”, a declarat Vasilescu la ”Sinteza Zilei”, declarându-se uluită că ”se discută despre sporuri de 90%”

Olguța face apel la lege: ”Citiți articolul 25 din Legea Salarizării și să vedeți că nu pot să treacă de mai mult de 30% sporurile cumulate pe ordonatorul de credit”.

Mai mult, fostul ministru al Muncii atrage atenția că s-a confruntat cu sindicatele atunci când a plafonat sporurile: ”Noi pentru asta am avut demonstrații în stradă când am făcut Legea Salarizării și am ținut la această chestiune”.

”Ministerul Sănătății, toate spitalele care sunt în gestiunea Ministerului Sănătății, pot ei să aibă tot felul de sporuri acolo, nu au voie, per total să treacă peste 30%”, spune ferm Olguța Vasilescu.

Fostul ministru dă de pământ cu Turcan și PNL: ”De unde scot toate aberațiile astea nu știu, dar în niciun caz din lege! De unde scot sporurile astea, de calculator, tot felul de invenții!”.

***

Incitată în direct la emisiunea ”Subiectiv”, Raluca Turcan a afirmat că ”Există sporuri de 85% în sănătate şi justiţie”.

”Întrucât salariile de bază au crescut disproporţionat, salariile de plată se raportează la salariile de bază şi sunt oameni cu aceaşi pregătire cu aceeaşi experienţă, care în momentul de faţă pentru că s-au angajat în alte categorii ocupaţionale au salarizare diferită”, spune Turcan, subliniind că ”şi sporurile se raportează la salariile de bază”.

Tucan consideră că, ”în loc să fie unitară această lege este profund inechitabilă şi crează tensiuni între categoriile socio-profesionale care până la urmă, pe fond poate să scadă şi performanţa”.

1767
Tagurile:
Raluca Turcan, Olguța Vasilescu
Tematic
Olguța Vasilescu, președinte PSD? Teoria bombă lansată aseară… de o celebritate!
Surpriza… Olguța Vasilescu! Semnal de alarmă uriaș!
Cine e cel care conduce Poliția după demisia chestorului Vasilescu! Pregătire de excepție!
Raluca Turcan

Turcan confirmă șarlatania din Parlament au înșelat românii

59
(reînnoit 17:54 27.02.2021)
Ministrul Muncii dă în vileag că toată tevatura cu ”pensiile speciale” a fost doar o înșelăciune – și nu spune un cuvânt de tăierea veniturilor uriașe ale parlamentarilor și a subvențiilor pentru partide

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Cine a crezut că partidele parlamentare au de gând să umble la pensiile speciale adevărate s-a înșelat!

Tot circul cu ”pensiile speciale ale parlamentarilor” fost doar pentru a înșela lumea, sacrificând 1% pentru a păstra… 99% din pensii, plus veniturile mari ale parlamentarilor în funcție – și subvențiile uriașe ale partidelor.

Asta se confirmă și prin declarația de azi a ministrului Muncii, Raluca Turcan, care recunoscut că NU există o formulă clară, discutată în Coaliție, pentru eliminarea acestora, așa cum s-au lăudat anterior, înșelând lumea!

Turcan a spus azi că ar exista ”mai multe variante pentru eliminarea pensiilor speciale”, iar pentru asta se va face un ”grup de lucru”,  deci vor fi îngropate după metoda clasică – grupuri și comisii!

”Avem șase alte legi speciale, cu excepția celor ocupaționale din sectorul de apărare și ordine publică, unde există inechități destul de mari și aici mi-aș dori să văd acțiunea politică parlamentară a tuturor celor care s-au concentrat pe pensiile parlamentarilor, pentru că avem aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale care au pensia medie de aproximativ 9.500 de lei”, spune Turcan.

Raluca Turcan spune că în Coaliție ”s-a anunțat” un grup de lucru pe această temă, pentru a se face o propunere legislativă, dar că e nevoie de votul Parlamentului. De parcă nu tot aceleași partide au majoritatea!

”Noi vom avea la dispoziție câteva variante de abordare a pensiilor speciale, însă ține de votul Parlamentului, pentru că lucrul acesta se face prin proiect de lege, dezbatere parlamentară și mi-aș dori să se întâmple cât mai repede”, spune Turcan, arătând că ”La nivelul coaliției s-a anunțat un grup de lucru pe pensii speciale și în acest grup de lucru noi vom trimite variantele făcute de minister”.

Continuând ipocrizia, Raluca Turcan a adus aminte că sunt 4,9 milioane de pensionari din sistemul public de pensie cu o pensie medie de 1.500 de lei, iar dintre aceștia, aproximativ 2,5 milioane trăiesc sub pensia medie.

Ori, aceeași Raluca Turcan este cea care NU pune în aplicare legea de creștere a punctului de pensie, ținând în sărăcie acești pensionari!

Asta în condițiile în care Turcan, Coaliția de guvernământ și PSD NU spun un cuvânt de tăierea subvențiilor partidelor parlamentare, sume uriașe, de sute de milioane de euro pe an – și nici a veniturilor mult mărite ale parlamentarilor în funcție!

Practic, partidele au vrut să înșele populația că au tăiat pensiile speciale, lovind în foții parlamentari, beneficiari ai unor indemnizații mult mai mici decât plusul pe care și-l încasează cei în funcție! Adică au tăiat indemnizații în medie de 4000 de lei – atenție, prevăzute în toate parlamentele din statele UE! – dar nu s-au atins de indemnizațiile proprii de 11.000 de lei și de sumele forfetare nesimțite de 22.000 de lei! Și nici de subvențiile uriașe pentru partide, o practică discriminatorie față de partidele neparlamentare. 

Pe scurt, despre asta e vorba – partidele parlamentar înșală românii cu afirmații de tipul ”am făcut ce am promis, am tăiat pensiile speciale!”. O minciună și o șarlatanie!

59
Tagurile:
Raluca Turcan

Загрузка...
Liviu Dragnea

Dragnea și Codrin, mesaj dur după întâlnire: ”Am învățat din TRĂDAREA apropiaților!”

350
(reînnoit 17:17 27.02.2021)
Așa cum a anunțat Codrin Ștefănescu, a avut loc o nouă întâlnire între foștii lideri ai PSD – după care a fost transmis un mesaj foarte interesant

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Acum puțin timp a fost publicat primul mesaj după întâlnirea de ieri dintre Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea.

„Ieri am fost în vizită la Liviu Dragnea”, scrie Codrin, mărturisind – ”Sunt trist și foarte îngrijorat!”.

Nu este vorba doar de starea de sănătate a fostului președinte al PSD, ci de dezamăgirea pe care o încearcă atât el, cât și Codrin Ștefănescu față de ceea ce se întâmplă în țară și în PSD.

”Ca o concluzie, voi posta un text asumat de unul dintre cei care îmi scriu in mod constant. Se numește Teodor Daniel și sună așa : “Speranțele și voturile multor români se află într-o celulă din penitenciarul Rahova!” Punct”, scrie Codrin.

Provocat de o cititoare, Carmen Vișan, Codrin recunoaște că Liviu Dragnea a învățat din lecția trădării celor din jur, a „apropiaților”. ”Poate va învață ceva din asta, pe viitor!”, scrie Carmen Vișan.

”A învățat deja, Carmen Vișan! Inclusiv eu am învățat!”, răspunde Codrin Ștefănescu.

***

Ca de obicei, Codrin Ștefănescu i-a dus lui Liviu Dragnea multele mesaje primite de la români. ”Și o să-i povestesc câte nenorociri se petrec în lipsa lui și cum a dispărut PSD din peisaj! Sper să-l mai intereseze toate aceste subiecte”, a scris Codrin Ștefănescu.

Conform  ultimelor informații transmise de cunoscuta avocată Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD va putea face peste câteva luni cerere de eliberare.

 

350
Tagurile:
PSD, Trădare, Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea

Загрузка...