Înșelăciune în Parlament: au tăiat nimic toată, păstrând sute de milioane!

346
(reînnoit 18:07 17.02.2021)
Parlamentarii au făcut paradă tăind câteva milioane de euro pe an ale altora, ca să nu taie sute de milioane - de care beneficiază direct ei! Populismul deșănțat a fost desființat chiar de la tribuna parlamentului – o rușine pentru parlamentarism

BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Parlamentarii puterii, ai PSD și AUR s-au făcut din nou de râs, încercând să justifice un demers populist – eliminarea indemnizațiilor parlamentarilor, în chip de ”desființare a pensiilor speciale”.

În schimb, după acest ”succes”, parlamentarii din toate partidele rămân cu veniturile mult mărite, de care NU se ating, și primesc sute de milioane de euro pe an ca partide!

O palmă dată acestui populism și înșelăciunii a fost dată de UDMR, care a arătat că indemnizațiile parlamentarilor reprezintă circa 1% din totalul veniturilor care nu sunt obținute pe principiul contributivității.

”Poziția UDMR privind pensiile speciale este una fermă și consecventă - principiul contributivității trebuie să fie de bază”, a declarat senatorul UDMR Turos Lorand. ”Propunerea de azi vizează 825 de foști parlamentari și un efort bugetar de aproximativ 4,5 milioane de lei anual”.

Dar, atrage atenția UDMR, rămân în vigoare pensiile speciale ”pentru celelalte 11 categorii socio-profesionale, cele care nu au nicio legătură cu principiul contributivității, pensiile speciale ale angajaților MAPN, MAI, serviciilor secrete, administrației penitenciarelor, ale judecătorilor și procurorilor în medie de 220.000 de lei lunar”.

Mai mult, aceștia din urmă au posibilitatea ca în cazul în care se pensionează la 40-50 de ani ”exista posibilitatea să se pensioneze cu pensie specială și pe urmă se reangajează la bugetul de stat și să ia bani frumoși din bugetul statului”.

”Dumneavoastră tocmai vă pregătiți să vă înșelați alegătorii prin eliminarea celor mai mici pensii speciale, pensiile speciale ale parlamentarilor reprezintă 1,38% din totalul pensiilor speciale, restul de aproape 99% rămân neschimbate”, punctează senatorul UDMR.

UDMR pune degetul pe rană: ”Observăm că demagogia și populismul au atins cote maxime”, ”partidele aruncă praf în ochii electoratului de dragul imaginii”.

Celelalte partide s-au făcut de râs, dând dovadă de demagogie deșănțată, dezvoltând teza falsă a ”pensiilor speciale” și ignorând chiar ”modelul european” pe care îl invocă în toate situațiile.

Dan Barna a continuat în stilul său populist, care îi este specific de la intrarea în politică:

”PSD care a inventat pensiile speciale recunoaște că a fost o porcărie - azi, domnule Ciolacu, recunoașteți că pensiile speciale sunt o rușine”, a spus Dan Barna. ”În lunile și săptămânile următoare coaliția se va lupta pentru eliminarea pensiilor speciale. Ne mai spălăm puțin obrazul față de această țară”.  

Ludovic Orban a… strigat un discurs de o demagogie și o ipocrizie revoltătoare, mai ales din partea unui ”om de dreapta”. Personajul care a atârnat mereu de funcții politice și care nu poate justifica nici măcar de unde a avut bani de trai în ultimii ani înainte de a fi numit premier, a urlat, ca un veritabil și ridicol Cațavencu, despre pensiile muncitorilor și țăranilor! Un discurs care intră în istoria rușinilor parlamentului.

”Suntem azi într-un moment în care Parlamentul are ocazia sa reintre în slujba cetățeanului român, are ocazia să arate că cine-mparte nu-și face parte și că legile trebuie făcute pentru cetățeni, nu pentru privilegiați”, a spus, printre altele, Orban.

Marcel Ciolacu a făcut și el, din nou, proba ipocriziei, renunțând ”eroic” la ce nu e al lui!

”Cred că toți parlamentarii vom vota să renunțăm la indemnizații”, a declarat Marcel Ciolacu, care nu renunță, de fapt, la nimic! El nu ia încă indemnizație de vârstă, deci nu renunță la nimic!... În plus, indemnizația este opțională, deci putea să renunțe fără nicio lege!

Tot de la PSD, deputatul Simonis, un alt model de incultură, a gafat vorbind din ce a reținut și el de la alții, despre Valeriu Stoica… ministru al Justiției în 2005! Asta ca dovadă a nivelului celor care decid azi – și spun mincinos că fac bine poporului.

Așa cum spuneam, o pagină rușinoasă a istoriei Parlamentului, o dovadă de demagogie - dar și de înșelăciune.

Da, înșelăciune și incitare a populației, prin transmiterea de informații false că ar fi vorba de ”pensii speciale” și fluturând cifre nerealiste.

În schimb, așa cum am arătat în altă analiză, actualii parlamentari își conservă prin această perdea de fum veniturile mari pe care le au acum – precum și sumele uriașe pe care le primesc partidele parlamentare.

Altfel spus, au făcut paradă tăind câteva milioane de euro pe an ale altora, ca să nu taie sute de milioane  - de care beneficiază direct ei!

346
Tagurile:
parlament, Pensii
Tematic
CCR, decizia așteptată pe ”Pensiile Speciale”
Kelemen Hunor, despre salarii, deficit bugetar și pensii speciale: ”Vor fi restructurări”
Ce bani ASCUND parlamentarii sub falsul “pensiilor speciale”
Știrea serii: Vot pentru "Pensiile speciale” ale parlamentarilor
Vlad Voiculescu

Pus în încurcătură de presă, Voiculescu anunță noi restricții

198
(reînnoit 12:30 08.03.2021)
Surprins de presă, Vlad Voiculescu NU a reușit să răspundă sau a ignorat întrebări esențiale, dar a anunțat posibile noi restricții

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins de presă la Parlament și a fost supus unui tir de întrebări.

Voiculescu a insistat că situația gravă și pot fi aplicate alte restricții. ”Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi”.

”Lucrurile încep să devină îngrijorătoare”, a spus ministrul Sănătății, ”Dacă lucrurile merg așa, în continuare, nu putem exclude alte restricții”.

Voiculescu NU a reușit să răspundă la întrebări esențiale, printre care DE CE în unele județe se fac foarte puține teste – cu alte cuvinte, de ce nu există coordonare și o metodă unică la nivel național – dar și CINE este de vină pentru creșterea numărului cazurilor COVID-19.

„Sunt de vină cetățenii sau autoritățile pentru creșterea numărului de infectări?”, a fost întrebat Voiculescu.

Vizibil încurcat, ministrul Sănătății a replicat stupid: „Nu putem da vina pe cineva… Important e să păstrăm măsurile de siguranță”.

Fără a face clarificări și a răspunde concret la ceva, ministrul Sănătății a încheita conferinșa de presă ad hoc.

***

De menționat că surse mass media transmit că este posibilă modificarea limitei orare de seară – cetățenii vor fi obligați să nu iasă pe stradă începând cu ora 22.00, în loc de 23.00, așa cum este acum.

198
Tagurile:
COVID-19, Restricții, Vlad Voiculescu
Tematic
Monica Pop se revoltă – îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Face o afirmaţie scelerată!”
Ultima oră: Dan Chitic, DENUNȚ Penal pe numele lui Vlad Voiculescu!
Oana Lovin îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Pui de securist, impostorule!”

Загрузка...
Florin Cîțu

Premierul Cîțu anunță începerea etapei 3 de vaccinare acolo unde sunt locuri libere

71
(reînnoit 11:17 08.03.2021)
Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, într-o declarație făcută la Parlament, că le-a cerut colonelului Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3ю

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a arătat astăzi că în situațiile în care sunt locuri libere pe platforma de vaccinare, va demara deja etapa a treia din acest proces, fiind vorba în special de zonele cu număr mare de cazuri.

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a declarat premierul Cîțu.

El a declarat că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare.

El a făcut aceste precizări în contextul în care termenul oficial pentru începerea vaccinării persoanelor din etapa 3 este 15 martie.

Premierul a mai spus, legat de carantinarea Timișoarei, că ”nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați”.

El a pasat astfel responsabilitatea pentru situația de la Timișoara către administrația locală și mai ales către primarul orașului, care este de la USR, în timp ce același primar, Dominic Fritz, a criticat de mai multe ori administrația centrală liberală pentru lipsa de măsuri anti-epidemie.

71
Tagurile:
Vaccinare, Florin Cîţu
Tematic
Cîțu vrea să scoată mai mulți polițiști în stradă
Daniel Zamfir denunță o manevră scandaloasă a lui Cîțu – este chiar uluitoare decizia!
România intră în lockdown? Ce spune premierul Cîțu

Загрузка...
Gazprom

Gazprom a livrat în Europa prima partidă de “gaz verde”

0
Compania rusă Gazprom a furnizat prima partidă de gaz lichefiat neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Gazprom a livrat companiei britano-olandeză Shell Global LNG prima partidă de gaz lichefiat, neutru din punct de vedere al emisiei de carbon.

“Gazul natural este cel mai curat din punct de vedere al emisiilor hidrocarburilor. Datorilor unor acțiuni suplimentare de diminuare a nivelul emisiilor, precum și activităților intense în sfera compensării impactului asupra mediului înconjurător, gazul natural va rămâne cel mai important element în energetica globale pentru decenii înainte”, a declarat directorul general al Gazprom Export, Elena Burmistrova, citată într-un comunicat al companiei.

Marfa a fost transportată de nava-tanc LNG Megrez, care a sosit din Murmansk, în terminalul Dragon din Țara Galilor. Gazul este destinat consumatorilor britanici.

Compania Shell menționează în comunicatul său că în mediu o partidă de gaz lichefiat, cu un volum de aproximativ 70 mii de tone, emite aproximativ 240 de mii de tone echivalente CO2 în tot lanțul de creare a valorii. Pentru compensarea emisiilor sunt utilizate așa-numitele credite de carbon.

Gazprom și Shell compensează în comun amprenta de carbon a transportului cu certificate de tip Verified Carbon Standard (VCS)  și Climate, Community and Biodiversity (CCB). Cotele de emisie de CO2 utilizate în tranzacție vor fi anulate. Astfel, partide de gaz lichefiat devine neutră în ceea ce privește emisiile pe parcursul întregului său ciclu de viață: de la extracție și producție la transport și consum final.

0
Tagurile:
Europa, Gazprom
Tematic
Exclusiv: Ziua în care „Gazprom” și „Moldovagaz” vor semna contractul - Video
Dodon, despre reducerea prețului la gazele naturale, după negocierile cu Gazprom - Video
Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze
Zelenski a decis ce va face cu 3 miliarde de dolari, oferite de Gazprom
Un angajat al Gazprom este infectat cu COVID-19
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Gazprom Neft a furnizat în China prima partidă de petrol arctic

Загрузка...