Lulea Marius Dorin

NUCLEARA: Fondatorul AUR, afirmații șoc despre Moldova: ”Stat-agresor, opriți finanțarea”!

554
(reînnoit 09:07 17.02.2021)
Fondatorul AUR și finanțatorul lui George Simion face afirmații șocante despre Republica Moldova și despre președintele Iohannis – ”Agent al Rusiei”.

BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Acum câteva zile izbucnea scandalul despre conducerea AUR, că nu ar fi condus de Simion și Târziu, ci de un om de afaceri, Marius Lulea, același care îi asigură finanțarea  lui Simion.

George Simion
© Inquam Photos / Ruxandra Nitescu

Claudiu Târziu a explicat că ”Partidul a fost fondat de nişte oameni cu mai puţină vizibilitate, pentru că ne aşteptam ca în momentul în care noi, eu şi George, am fi depus actele pentru el, să fi întâmpinat dificultăţi la înregistrare. Atunci s-a decis să fie înfiinţat de nişte prieteni de-ai noştri. Sunt trei. Fraţii Lulea şi Cosmin Iosub”.

Deci, Marius Lulea este fondatorul oficial al AUR – iar cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob a descoperit luări de poziție din anii trecuți ale afaceristului din care rezultă că ”are poziții extrem de radicale și acuzații pe măsură”, notează fondatorul ”Inpolitics”. 

Este vorba de articole scrise acesta și publicate, surprinzător, de cotidianul ”Adevărul”. Printre afirmațiile șocante ale lui Lulea sunt cele la adresa lui Iohannis, pe care îl definește ” Klaus Iohannis, sau piedica pusă de Rusia unirii României cu Republica Moldova”, arîrând că ”se opune făţiş şi declarat Unirii României cu Republica Moldova” și se sugerează că ar fi un om al Rusiei, al ”axei Berlin Moscova”.

”Preşedintele României, nu al românilor, se opune făţiş şi declarat Unirii României cu Republica Moldova, deşi este cel mai bun context istoric din 1945 încoace. (…)  Johannis a promis că va deschide subiectul Unirii, ca să fure voturile românilor basarabeni”.

Asta în contextul în care, scrie Lulea, ”Federaţia Rusă a ţinut acaparate state numai prin corupţia clasei politice şi preluarea la nivel de vârf a partidelor”.

”Klaus Johannis este garanţia pe care Federaţia Rusă o are pentru ca România să nu devină mai mare, mai puternică, prin re-Unirea cu Republica Moldova”, scrie Lulea, completând ”Axa Berlin-Moscova funcţionează la Bucureşti mai bine decât baza NATO americană de la Kogălniceanu”.

Desigur, observă Bogdan Tiberiu Iacob, această opinie și atitudine față de Iohannis a fost uitată azi de AUR! Și nu este singura.

Dar, afirmații mai grave făcea fondatorul ”Alianței pentru Unirea Românilor” despre Republica Moldova: ”nu este un stat prieten, ci un stat agresor”!...

Iată textul scris de fondatorul AUR, la finele lui 2019:  ”România trebuie să oprească orice finanţare a statului Republica Moldova. De 30 de ani clasa politică de dincolo de Prut există datorită jocurilor politice de la Bucureşti şi de la Moscova, statul fiind incapabil a se susţine fără ajutor extern”.

”România trebuie să fie mult mai pragmatică în relaţia cu Republica Moldova, aşa cum este şi în relaţia cu celelalte state învecinate. În primul rând statul vecin nu este un stat prieten, aşa cum se propagă în mediul public, ci un stat agresor”, scrie Lulea.

Și, atenție: ”Practic tot teritoriul statului vecin a fost luat de la România, este locuit în majoritatea lui de către români şi a luat forma unei noi entităţi juridice de drept internaţional, una inventată de Lenin şi Stalin” scria Lulea în ”Adevărul”, în 2016.

Ciudat este că, la data scrierii articolului, Moldova era condusă de președintele Nicolae Timofti, cel care a cerut  retragerea trupelor rusești din regiunea transnistreană, a susținut  statutul limbii române și parcursul european al Chișinăului!

Iar premier era Pavel Filip, un alt pro-european, dar și membru al unui partid, PDM, în care chiar serviciile externe românești ar fi susținut personajul cheie!

Să mai spunem că, în 2016, deci în perioada mandatului Cioloș, Lulea scria că ”la conducerea ţării se află agenţii sovietici instalaţi după 1989”.

O teză interesantă pe care ar trebui să o dezvolte AUR și vicepreședintele Marius Lulea – sau ce funcție o avea el, de fapt.

Aici puteți citi articolul publicat de Marius Lulea în ”Adevărul”.

554
Tagurile:
Moldova, AUR
Tematic
Disperare în AUR după reacțiile propriilor susținători la excluderea Dianei Șoșoacă
Altă excludere din AUR! Mihai Lasca îl ”demască” pe George Simion, interese ascunse!
Diana Șoșoacă dă din casă: iată ce se petrece în AUR! Excluderea ei pare ilegală!
Liviu Dragnea

Dragnea și Codrin, mesaj dur după întâlnire: ”Am învățat din TRĂDAREA apropiaților!”

193
(reînnoit 17:17 27.02.2021)
Așa cum a anunțat Codrin Ștefănescu, a avut loc o nouă întâlnire între foștii lideri ai PSD – după care a fost transmis un mesaj foarte interesant

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Acum puțin timp a fost publicat primul mesaj după întâlnirea de ieri dintre Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea.

„Ieri am fost în vizită la Liviu Dragnea”, scrie Codrin, mărturisind – ”Sunt trist și foarte îngrijorat!”.

Nu este vorba doar de starea de sănătate a fostului președinte al PSD, ci de dezamăgirea pe care o încearcă atât el, cât și Codrin Ștefănescu față de ceea ce se întâmplă în țară și în PSD.

”Ca o concluzie, voi posta un text asumat de unul dintre cei care îmi scriu in mod constant. Se numește Teodor Daniel și sună așa : “Speranțele și voturile multor români se află într-o celulă din penitenciarul Rahova!” Punct”, scrie Codrin.

Provocat de o cititoare, Carmen Vișan, Codrin recunoaște că Liviu Dragnea a învățat din lecția trădării celor din jur, a „apropiaților”. ”Poate va învață ceva din asta, pe viitor!”, scrie Carmen Vișan.

”A învățat deja, Carmen Vișan! Inclusiv eu am învățat!”, răspunde Codrin Ștefănescu.

***

Ca de obicei, Codrin Ștefănescu i-a dus lui Liviu Dragnea multele mesaje primite de la români. ”Și o să-i povestesc câte nenorociri se petrec în lipsa lui și cum a dispărut PSD din peisaj! Sper să-l mai intereseze toate aceste subiecte”, a scris Codrin Ștefănescu.

Conform  ultimelor informații transmise de cunoscuta avocată Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD va putea face peste câteva luni cerere de eliberare.

 

193
Tagurile:
PSD, Trădare, Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea

Загрузка...
Parlamentul României

Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget!

209
(reînnoit 15:34 27.02.2021)
Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget! Parlamentul a lucrat în Comisii la Legea Bugetului – înregistrând una dintre cele mai rușinoase situații de după 1990

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. După ce au întârziat nepermis și neconstituțional trimiterea proiectului Legii Bugetului de stat și BASS către partenerii sociali (CES) și către Parlament, PNL și USR au accelerat activitatea în Comisiile parlamentare.

De fapt, această trecere prin Parlament a fost doar un simulacru, pentru că nu a fost vorba decât de intervenții pentru a… crea știri, nu pentru a rezolva ceva!

Mai mult, Parlamentul a înregistrat o premieră rușinoasă, în dezbaterile din comisii nefiind  adoptat niciun amendament din cele peste 4000 ale Opoziției și independenților.

Acum puțin timp, Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. S-au înregistrat 25 de voturi ”pentru” şi 16 voturi ”împotrivă”.

Astfel, proiectul de lege a trecut în forma Guvernului, așa cum a impus Puterea. Este o dovadă că în România NU este democrație, iar principala instituție a statului, Parlamentul, există doar formal și pentru recompense financiare!

Dictatura Puterii politice este cu atât mai evidentă cu cât nu au ținut seama nici de avizul CES, partenerul social, multe dintre amendamentele respinse fiind preluate din propunerile CES.

Urmează votul în plenul reunit, marți, iar luni, Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni în şedinţă comună pentru dezbateri în plen.

209
Tagurile:
Parlament, 2021, Buget

Загрузка...