Întâlnirea dintre Patriarhul Daniel și președintele Iohannis

Iohannis, făcut praf după întâlnirea cu Patriarhul de omul IPS Teodosie!

2841
(reînnoit 07:30 17.02.2021)
Preot și ziarist, Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Episcopiei Tomisului, reacționează după întâlnirea dintre Patriarhul Daniel și președintele Iohannis.

BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Una dintre cele mai neașteptate decizii ale președintelui Iohannis a fost discuția cu Preafericitul Daniel, Patriarhul România – fără a explica motivele vizitei și fără a da ulterior declarații!

Ca atare, controversele și speculațiile au curs toată ziua, principala referindu-se la dorința președintelui de a implica BOR în campania pro-vaccinare.

Iar internauții și mulți analiști nu au fost blânzi – ci l-au făcut praf pe Iohannis – unii trăgând salve și către Patriarh.

După ce președintele și Patriarhul s-au despărțit fără a comunica absolut nimic despre vizită, au urmat multe critici. O redăm pe cea a unei figuri remarcabile – preotul și ziaristul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Episcopiei Tomisului, care, pe scurt, îl face praf pe Iohannis – desigur, cu toată atenția și politețea.

”Comunicare prezidențială praf”, titrează Tănăsescu, prezentând situația în câteva fraze: Te apuci și anunți, de la nivelul cel mai înalt în stat, că cei mai importanți oameni din România se întâlnesc”.

Evident, continuă Tănăsescu, cei doi s-au întâlnit ”nu să joace șah. Cu certitudine, subiecte care vizează poporul”.

”După care, taci. Asurzitoare tăcere. Cinică. Deranjantă. Ca și cum ce au discutat nu ne privește”, scrie preotul jurnalist.

Și, excelentă observație – ”Misterul cel mai mare nu e ce au discutat, ci de ce ne-a mai anunțat....”.

Întrebarea e de ce NU s-a anunțat nimic după vizita ”cu clopoței”, ci a fost lăsate să plutească dubiile, misterul, incertitudinea!

Eugen Tănăsescu nu crede ”în ruptul capului că Patriarhia nu ne-ar spune”, deci, logic, ”probabil așa a solicitat Președintele”.

”Iar dacă KWJ s-a dus glonț la Patriarh, nu vă așteptați la ceva bun”, este opinia lui Tănăsescu, atrăgând atenția că ”în contextul actual, mai mult ca sigur că e vorba de bani. Tăiați” – referitor la ce? ”Catedrala, salarizare, proprietățile Bisericii”.

Desigur, este o opinie, dar una avizată, credibilă și, mai ales… informată! Care face cu taât mai necesară intervenția lui Iohannis.

2841
Tagurile:
Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel
Tematic
Iohannis, declarație de ultimă oră despre școli
Deputatul Daniel Ghiță: Iohannis transformă guvernarea într-o monarhie absolutistă
Ultima oră: Iohannis l-a convocat pe ministrul Educației! Probleme după reluarea școlii!
Vlad Voiculescu

Pus în încurcătură de presă, Voiculescu anunță noi restricții

194
(reînnoit 12:30 08.03.2021)
Surprins de presă, Vlad Voiculescu NU a reușit să răspundă sau a ignorat întrebări esențiale, dar a anunțat posibile noi restricții

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins de presă la Parlament și a fost supus unui tir de întrebări.

Voiculescu a insistat că situația gravă și pot fi aplicate alte restricții. ”Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi”.

”Lucrurile încep să devină îngrijorătoare”, a spus ministrul Sănătății, ”Dacă lucrurile merg așa, în continuare, nu putem exclude alte restricții”.

Voiculescu NU a reușit să răspundă la întrebări esențiale, printre care DE CE în unele județe se fac foarte puține teste – cu alte cuvinte, de ce nu există coordonare și o metodă unică la nivel național – dar și CINE este de vină pentru creșterea numărului cazurilor COVID-19.

„Sunt de vină cetățenii sau autoritățile pentru creșterea numărului de infectări?”, a fost întrebat Voiculescu.

Vizibil încurcat, ministrul Sănătății a replicat stupid: „Nu putem da vina pe cineva… Important e să păstrăm măsurile de siguranță”.

Fără a face clarificări și a răspunde concret la ceva, ministrul Sănătății a încheita conferinșa de presă ad hoc.

***

De menționat că surse mass media transmit că este posibilă modificarea limitei orare de seară – cetățenii vor fi obligați să nu iasă pe stradă începând cu ora 22.00, în loc de 23.00, așa cum este acum.

194
Tagurile:
COVID-19, Restricții, Vlad Voiculescu
Tematic
Monica Pop se revoltă – îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Face o afirmaţie scelerată!”
Ultima oră: Dan Chitic, DENUNȚ Penal pe numele lui Vlad Voiculescu!
Oana Lovin îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Pui de securist, impostorule!”

Загрузка...
Florin Cîțu

Premierul Cîțu anunță începerea etapei 3 de vaccinare acolo unde sunt locuri libere

71
(reînnoit 11:17 08.03.2021)
Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, într-o declarație făcută la Parlament, că le-a cerut colonelului Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3ю

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a arătat astăzi că în situațiile în care sunt locuri libere pe platforma de vaccinare, va demara deja etapa a treia din acest proces, fiind vorba în special de zonele cu număr mare de cazuri.

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a declarat premierul Cîțu.

El a declarat că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare.

El a făcut aceste precizări în contextul în care termenul oficial pentru începerea vaccinării persoanelor din etapa 3 este 15 martie.

Premierul a mai spus, legat de carantinarea Timișoarei, că ”nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați”.

El a pasat astfel responsabilitatea pentru situația de la Timișoara către administrația locală și mai ales către primarul orașului, care este de la USR, în timp ce același primar, Dominic Fritz, a criticat de mai multe ori administrația centrală liberală pentru lipsa de măsuri anti-epidemie.

71
Tagurile:
Vaccinare, Florin Cîţu
Tematic
Cîțu vrea să scoată mai mulți polițiști în stradă
Daniel Zamfir denunță o manevră scandaloasă a lui Cîțu – este chiar uluitoare decizia!
România intră în lockdown? Ce spune premierul Cîțu

Загрузка...
Gazprom

Gazprom a livrat în Europa prima partidă de “gaz verde”

0
Compania rusă Gazprom a furnizat prima partidă de gaz lichefiat neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Gazprom a livrat companiei britano-olandeză Shell Global LNG prima partidă de gaz lichefiat, neutru din punct de vedere al emisiei de carbon.

“Gazul natural este cel mai curat din punct de vedere al emisiilor hidrocarburilor. Datorilor unor acțiuni suplimentare de diminuare a nivelul emisiilor, precum și activităților intense în sfera compensării impactului asupra mediului înconjurător, gazul natural va rămâne cel mai important element în energetica globale pentru decenii înainte”, a declarat directorul general al Gazprom Export, Elena Burmistrova, citată într-un comunicat al companiei.

Marfa a fost transportată de nava-tanc LNG Megrez, care a sosit din Murmansk, în terminalul Dragon din Țara Galilor. Gazul este destinat consumatorilor britanici.

Compania Shell menționează în comunicatul său că în mediu o partidă de gaz lichefiat, cu un volum de aproximativ 70 mii de tone, emite aproximativ 240 de mii de tone echivalente CO2 în tot lanțul de creare a valorii. Pentru compensarea emisiilor sunt utilizate așa-numitele credite de carbon.

Gazprom și Shell compensează în comun amprenta de carbon a transportului cu certificate de tip Verified Carbon Standard (VCS)  și Climate, Community and Biodiversity (CCB). Cotele de emisie de CO2 utilizate în tranzacție vor fi anulate. Astfel, partide de gaz lichefiat devine neutră în ceea ce privește emisiile pe parcursul întregului său ciclu de viață: de la extracție și producție la transport și consum final.

0
Tagurile:
Europa, Gazprom
Tematic
Exclusiv: Ziua în care „Gazprom” și „Moldovagaz” vor semna contractul - Video
Dodon, despre reducerea prețului la gazele naturale, după negocierile cu Gazprom - Video
Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze
Zelenski a decis ce va face cu 3 miliarde de dolari, oferite de Gazprom
Un angajat al Gazprom este infectat cu COVID-19
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Gazprom Neft a furnizat în China prima partidă de petrol arctic

Загрузка...