Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Ultima oră: Premierul Cîțu nu exclude pașaportul de vaccinare!

209
(reînnoit 14:18 16.02.2021)
Premierul Florin Cîțu a fost pus în fața controversatei propuneri a introducerii unui pașaport de vaccinare pentru români.

BUCUREȘTI, 16 feb – Sputnik. Imediat după ședința Coaliției, premierul Cîțu a răspuns unor întrebări ale presei.

Printre primele întrebări a fost cea legată de introducerea pașaportului pentru vaccinare – asta după ce președinta Senatului, Anca Dragu, și președintele Camerei, Orban, au fost întrebați pe această temă. 

Întrebată dacă în acest moment exclude introducerea obligativității unui pașaport COVID ”pentru a facilita accesul în străinătate, restaurante, baruri, etc”, Anca Dragu a răspuns afirmativ.

”Da, cred că da - eu personal, m-am vaccinat, este vorba și despre responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, a spus Dragu, subliniind că ”aceste elemente trebuie analizate, dezbătute. Și noi trebuie să fim responsabili - problema, focus-ul, nu este pe o măsură sau alta, focus-ul este pe ce facem să scăpăm de pandemie”.

Întrebat pe același subiect, Ludovic Orban a dat un răspuns evaziv: ”Îmi puneți o întrebare la care nu pot să vă dau un răspuns”.

”Există o țară de care știu că a introdus un astfel de instrument pentru cei care sunt vaccinați”, a spus Orban, conchizând: ”Asupra acestui subiect trebuie să se pronunțe specialiștii care cunosc cel mai bine toate datele, toate elementele cu privire la această situație. Eu nu mă hazardez să vă dau un răspuns”.

Deci, Orban nu exclude ideea – și aceeași atitudine o are și premierul Florin Cîțu.

Întrebat de ziariști, a declarat doar că: ”E prematur să discutăm de așa ceva acum”.

”Deci nu excludeți introducerea pașaportului pentru vaccinare?”, a insistat presa – ”E prematură această discuție”, a repetat Florin Cîțu, schimbând subiectul.

Concluzie – soluția pașaportului NU este exclusă în România.

***
Este de menționat că pașaportul de vaccinare a fost propus Uniunii Europene de Grecia și Spania, iar guvernul britanic ia în calcul ca pașaportul să fie obligatoriu şi la restaurante şi supermarketuri.

Chiar dacă Germania, Franța și Belgia se opun, formând nucleul unui grup majoritar din UE care nu vrea pașaportul, evoluțiile pandemiei ar putea impune această formulă, chiar dacă este discriminatorie și încalcă drepturi fundamentale ale cetățenilor europeni...

209
Tagurile:
Florin Cîţu
Vlad Voiculescu

Pus în încurcătură de presă, Voiculescu anunță noi restricții

234
(reînnoit 12:30 08.03.2021)
Surprins de presă, Vlad Voiculescu NU a reușit să răspundă sau a ignorat întrebări esențiale, dar a anunțat posibile noi restricții

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins de presă la Parlament și a fost supus unui tir de întrebări.

Voiculescu a insistat că situația gravă și pot fi aplicate alte restricții. ”Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi”.

”Lucrurile încep să devină îngrijorătoare”, a spus ministrul Sănătății, ”Dacă lucrurile merg așa, în continuare, nu putem exclude alte restricții”.

Voiculescu NU a reușit să răspundă la întrebări esențiale, printre care DE CE în unele județe se fac foarte puține teste – cu alte cuvinte, de ce nu există coordonare și o metodă unică la nivel național – dar și CINE este de vină pentru creșterea numărului cazurilor COVID-19.

„Sunt de vină cetățenii sau autoritățile pentru creșterea numărului de infectări?”, a fost întrebat Voiculescu.

Vizibil încurcat, ministrul Sănătății a replicat stupid: „Nu putem da vina pe cineva… Important e să păstrăm măsurile de siguranță”.

Fără a face clarificări și a răspunde concret la ceva, ministrul Sănătății a încheita conferinșa de presă ad hoc.

***

De menționat că surse mass media transmit că este posibilă modificarea limitei orare de seară – cetățenii vor fi obligați să nu iasă pe stradă începând cu ora 22.00, în loc de 23.00, așa cum este acum.

234
Tagurile:
COVID-19, Restricții, Vlad Voiculescu
Tematic
Monica Pop se revoltă – îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Face o afirmaţie scelerată!”
Ultima oră: Dan Chitic, DENUNȚ Penal pe numele lui Vlad Voiculescu!
Oana Lovin îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Pui de securist, impostorule!”

Загрузка...
Florin Cîțu

Premierul Cîțu anunță începerea etapei 3 de vaccinare acolo unde sunt locuri libere

78
(reînnoit 11:17 08.03.2021)
Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, într-o declarație făcută la Parlament, că le-a cerut colonelului Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3ю

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a arătat astăzi că în situațiile în care sunt locuri libere pe platforma de vaccinare, va demara deja etapa a treia din acest proces, fiind vorba în special de zonele cu număr mare de cazuri.

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a declarat premierul Cîțu.

El a declarat că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare.

El a făcut aceste precizări în contextul în care termenul oficial pentru începerea vaccinării persoanelor din etapa 3 este 15 martie.

Premierul a mai spus, legat de carantinarea Timișoarei, că ”nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați”.

El a pasat astfel responsabilitatea pentru situația de la Timișoara către administrația locală și mai ales către primarul orașului, care este de la USR, în timp ce același primar, Dominic Fritz, a criticat de mai multe ori administrația centrală liberală pentru lipsa de măsuri anti-epidemie.

78
Tagurile:
Vaccinare, Florin Cîţu
Tematic
Cîțu vrea să scoată mai mulți polițiști în stradă
Daniel Zamfir denunță o manevră scandaloasă a lui Cîțu – este chiar uluitoare decizia!
România intră în lockdown? Ce spune premierul Cîțu

Загрузка...

Ultima oră: Incident armat la Cernavodă Jandarm de la Unitatea Specială

0
Un incident grav petrecut la Unitatea militară specială care asigură paza la Centrala Nucleară de la Cernavodă, un jandarm implicat

Știre în curs de actualizare

0

Загрузка...