Șerban Nicolae

Șerban Nicolae: ”Pentru toți aceștia există stăpâni din umbră”

1000
(reînnoit 07:41 16.02.2021)
Una dintre principalele voci ale politicii ultimului deceniu pune punctul pe „i”: la vârful statului sunt unii pentru care impostura, turnătoria, delațiunea și dorința de profit nu sunt cele mai grave aspecte.

BUCUREȘTI, 16 feb – Sputnik. Nu de puțin ori opinia publică a remarcat justețea intervențiilor lui Șerban Nicolae; dincolo de accentul politic, în intervențiile sale în Parlament, în presă sau mediul online, politicianul-jurist a avut mereu argumente și a punctat aspecte ignorate de alții.

În ultima sa postare, intitulată semnificativ ””LUPTĂTORII” CU BELCIUG”, Șerban Nicolae arată cel mai grav aspect al așa zișilor ”reformatori” - ascuns, culmea, de vicii evidente ale personajulor.

În primul rând, o întrebare bine țintită: ”Cum se face că toți marii „reformiști”, „noii politicieni” și „luptători anticorupție” au biografii cețoase și trecut mocirlos?”

”Toți „apărătorii statului de drept” își încep biografia după 30 de ani, au tot soiul de „adeverințe” și „ceferticate” de studii în loc de diplome și trăsnesc a impostură”, scrie Șerban Nicolae, subliniind că ”Sunt capitaliști „de dreapta” pe seama bugetului de stat. Se laudă grețos între ei și ajung să creadă în propriile minciuni”.

Altfel spus, ”îi leagă „omerta” trecutului fiecăruia”. De aceea, Șerban Nicolae consideră că ”nu e grav că îi aflăm că sunt impostori, turnători, delatori și profitori de joasă speță” – ci, atenție, ”Ceea ce este greu suportabil este că pentru toți aceștia există stăpâni din umbră”.

Stăpâni din umbră? Atenție la această sintagmă, pentru că ea poate fi suprapusă peste prea mulți ”reformatori”! ”Există aceia care le cunosc toate rușinile trecutului și țin bine de capătul lesei”, spune Șerban Nicolae.

”CINEVA a știut tot timpul că Băsescu, chiar și când era președintele României, e mizerabilul „Petrov”, CINEVA a știut că (Vlad) Voiculescu n-a avut vreme pentru școală, CINEVA a știut că procurorii „de elită” ai DNA au studii dubioase și au sărit toate treptele experienței profesionale etc.”, scrie Șerban Nicolae.

De asemenea, Nicolae subliniază că lista e lungă pentru că ”îi cuprinde pe aproape toți fericiții posesori ai unor biografii grosolan romanțate”.

”Belciugul în nas cu care sunt ținuți de stăpâni îi face agresivi și zgomotoși”, trece Șerban Nicolae la detalii și metafore – ”Când trag prea tare de laț, ori când stăpânii se mai ceartă între ei, află și publicul părticele din mizeria trecutului acestor „luptători””.

De aceea, concluzionează Șerban Nicolae, ”când mai vedeți „providențiali” cărora nimeni nu le știe trecutul, „zeițe” și „slujiri”, vedete „apolitice” care reformează periodic clasa politică din România și diverși decorați cu chintale de tinichele, fiți siguri că la capătul lanțului au o mână perversă și o minte periculoasă”.

”Așa veți avea explicația carierelor lor miraculoase, a „entuziasmului” mediatic ce-i înconjoară, a ușurinței cu care-și schimbă radical opiniile de pe o zi pe alta și a anti-românismului feroce pe care-l manifestă în tot ceea ce fac”, arată în finalul postării sale Șerban Nicolae, subliniind condiția esențială: ”Doar dacă vreți să vedeți și să înțelegeți, firește…”.

Ceea ce, desigur, s-ar putea să fie o problemă – și asta din două motive: deformarea prea gravă a mentalității și mecanismul influențării, care lucrează non stop.

1000
Tagurile:
Șerban Nicolae
Tematic
Șerban Nicolae, mesajul serii: ”Profitori deghizați în colegi, jaf și iluzii, ipocrizie”
Șerban Nicolae denunță ”Planurile de jaf ale actualei Puteri”
Șerban Nicolae: ”Pe "Ad labam" Gheorghiță" cum l-au găsit?”
George Simion, AUR

AUR cere libertate religioasă pentru credincioși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

96
(reînnoit 17:34 05.03.2021)
Partidul AUR a solicitat Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă libertate de manifestare pentru credincioși în perioada Sărbătorii Învierii.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU "corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare", în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai - Paştele ortodox.

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23.00 – 5.00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", arată partidul AUR într-un comunicat.

Cu această ocazie, AUR a subliniat poziţia sa de respingere a măsurilor luate de Guvern, ”sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS” pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, ”măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase", se mai arată în comunicat.

AUR promite că va lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ”ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple”.

”Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în același comunicat.
96
Tagurile:
Biserică, AUR

Загрузка...
Stelian Ion

Ministrul Justiției se apără în dosarul 10 august

117
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Ministrul Justiției Stelian Ion a cerut astăzi răbdare în cazul 10 august până apare motivarea instanței și a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările presei.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat curs astăzi solicitării președintelui Klaus Iohannis de a explica public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.

Astfel, ministrul Justiției a cerut în conferința de presă de astăzi răbdare până la apariția motivării, arătând că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că, teoretic, orice este posibil.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că i se pare prematur să se vorbească despre sesizarea CEDO în acest caz, el spunând că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România.

"Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul, făcând aluzie la solicitarea lui Iohannis.

”Eu voi încerca să dau lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină astăzi. E un dosar în curs de soluționare”, a spus Stelian Ion, care a amintit că el a fost prezent în Piața Victoriei în acele momente.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare să vedem motivarea instanței. Cert e că dosarul 10 august nu se termină aici”, a promis ministrul.

”Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva. Dacă există vreo așteptare din partea cuiva să intervin în acest dosar, le spun clar că nu se poate întâmpla.  Altfel, am avea o reîntoarcere în vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a precizat ministrul, punându-i în gardă pe politicienii care au cerut intervenții în acest dosar.

Ministrul a promis de asemenea că va face o solicitare de control, pentru că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anilor, iarl în urma controlului va propune Parlamentului remedii legislative.

Dar ministrul Justiției  ținut să precizeze că președintele nu este responsabil în vreun fel, nici direct, nici indirect, de situația creată și a refuzat să comenteze acuzațiile asociațiilor de magistrați care au indicat o responsabilitate a președintelui Iohannis prin numirile pe care le-a făcut.

”Dacă voi concluziona că o anumită persoană e responsabilă pentru dosarul 10 august, o voi face în scris și o voi face către organele care au competențe, de exemplu Inspecția Judiciară”, s-a scuzat ministrul.

El i-a sfătuit pe judecători și procurorii să se simtă independenți indiferent de vacarmul din societate, să se concentreze și să nu țină cont de chestiunile externe.

117
Tagurile:
10 august 2018, Ministrul Justiţiei
Tematic
Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!
Ce se va petrece pe 10 august – organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!
Românii din Franţa: această măsură va fi obligatorie de pe 10 august – unde se va aplica

Загрузка...

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

0
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

0

Загрузка...