Răzvan Savaliuc

Savaliuc: iată pe ce a pus ochii USR! ”Miză uriașă”

370
(reînnoit 07:29 16.02.2021)
O luptă a intereselor se derulează în Coaliție – iar USR dorește controlul uneia dintre cele mai importante Companii Naționale, cu mare impact electoral.

BUCUREȘTI, 16 feb – Sputnik. Dincolo de scandalurile care țin departe de adevăratele mize atenția opiniei publice, în coaliția de guvernământ în coaliția de guvernare se desfășoară adevărate bătălii pentru controlul unor instituții importante.

Publicația ”Lumea Justiției”, fondată de Răzvan Savaliuc, dezvăluie una dintre principalele bătălii, cea pentru controlul asupra Companiei Naționale Poșta Română: ”Surse avizate au dezvăluit pentru Lumea Justiției că în aceste zile în interiorul coaliției de guvernare se duce o bătălie surdă pentru Compania Naționala Poșta Română”.

”Condusă de liberalul Horia Grigorescu, Poșta Română poate ajunge la USR”, scrie Savaliuc, subliniind că ”miza este uriașă: 24.000 angajați, 5400 oficii poștale și un buget enorm, la care se adaugă ultimul împrumut de 40 milioane euro”.

Dar, poate cel mai important - postașul poate fi unul dintre cei mai buni agenți electorali, mai ales în zonele rurale, unde USR are mare nevoie să se extindă, subliniază publicația lui Savaliuc.

Cu alte cuvinte – iată adevărata față a ”depolitizării” și ”reformei” – preluarea controlului și transformarea instituțiilor statului în vectori de putere și propagandă!

370
Tagurile:
Răzvan Savaliuc
Tematic
Savaliuc: „Români, ieșiți să vă apărați dreptul la viață!”
Savaliuc, fulminant: ”Băga-ți-ai schiurile în f*** Iohannis, cu tot Guvernul tău!”
Savaliuc lansează o nouă provocare: ”Dedesubturile afacerilor de miliarde”
Prima ședință a noului Senat al României

Știrea serii:circul Bugetului s-a încheiat cu o premieră istorică! Mingea e la PSD!

240
(reînnoit 19:03 02.03.2021)
Acum puțin timp s-a încheiat votul final la Legea bugetului de stat pe 2021, înregistrând-se o premieră istorică… nedorită. Acum, PSD trebuie să se țină de promisiune – sau se face de râs.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. După zile întregi de circ, parlamentarii au reușit să voteze și Legea bugetului pe anul 2021.

Prima ședință a noului Senat al României
© Inquam Photos / GEORGE CALIN

Astfel, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, legea a fost adoptată, cu 234 de voturi pentru și 170 de voturi împotrivă.

Cu această ocazie s-a înregistrat și o nedorită premieră istorică - toate amendamentele au fost respinse! Probă de dictatură, nesimțire sau inconștiență politică – sau toate trei la un loc?

Evident, introducerea acestei forme de dictatură deschide o cale extrem de periculoasă, care ar putea afecta definitiv democrația.

Mingea este acum la PSD, care a promis că, în cazul în care anumite amendamente nu vor trece – mai ales cel referitor la alocațiile copiilor, va declanșa moțiunea de cenzură. VA face PSD Ciolacu asta? Va risca să se facă din nou de râs, pierzând la scor în demersul său politic?  

Cert este că au fost tăiate sume extrem de importante, inclusiv pentru instituții care riscă să se închidă, dar și pentru comunități românești de peste hotare – dovedind încă o dată că PNL și USR nu au nimic în comun cu spiritul național, în ciuda titulaturilor.

Din păcate, nici PSD nu pare a fi decis să facă în mod concret ceva – cum ar fi acțiuni de coalizare pe diverse obiective și proiecte – ci pur și simplă bifează niște acțiuni politice, Deci, un fel de butaforie pentru a juca teatru de opoziție.

240
Tagurile:
Buget
Tematic
Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget!
BUGET: Parlamentarii ipocriți NU renunță la banii lor, dar MINT copiii și pensionarii!
Buget 2021: Credite de 3,5 miliarde lei pentru HoReCa anunțate de ministrul Năsui

Загрузка...
Parlamentul European

Europarlamentarii din România se plâng la Bruxelles românii nu sunt băgați în seamă

108
(reînnoit 15:09 02.03.2021)
Scrisoare neobișnuită trimisă de toți cei 33 de europarlamentari români instituțiilor europene, în care aceștia reclamă că românii nu nimeresc în posturi de conducere la nivel european

BRUXELLES, 2 mar – Sputnik.Toți cei 33 de eurodeputați români au trimis două scrisori Comisiei Europene și Serviciului European de Acțiune Externă prin care cer o mai bună reprezentare a românilor în funcțiile de conducere ale instituțiilor europene. Europarlamentarii români acuză de fapt, în scrisorile lor, faptul că România este subreprezentată în funcțiile de management de la nivel european.

Semnatarii scrisorii chiar atrag atenția că la 14 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, românii sunt subreprezentați în funcțiile de management ale instituțiilor europene, cum de altfel sunt și cetățenii altor state membre care au aderat începând cu 2004 la UE.

Cum inițiativa le aparține europarlamentarilor USR-PLUS Alin Mituță și Dragoș Tudorache, iată că chiar și progresiștii din România recunosc faptul că Occidentul îi discriminează pe cei veniți mai târziu în UE și își trag partea leului când e vorba de funcțiile de decizie la nivel european.

„În cazul Comisiei, suntem deosebit de îngrijorați de faptul că, deși România este a șasea țară ca mărime din UE în ceea ce privește populația, nu există niciun cetățean român care să ocupe o funcție de conducere în calitate de director general, în timp ce prezența cetățenilor români în alte funcții de conducere este, de asemenea, foarte redusă. Acest lucru este extrem de îngrijorător pentru noi, deoarece arată o deficiență în strategia de resurse umane, care constituie o problemă atât pentru România, cât și pentru Comisie”, se argumentează în scrisoarea trimisă astăzi oficialilor europeni.

De asemenea, europarlamentarii români cer o întâlnire cu președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, pentru a putea găsi împreună soluțiile la această problemă care persistă de mai mulți ani, în ciuda semnalelor de alarmă.

În cealaltă scrisoare, adresată lui Josep Borrell, europarlamentarii români explică aplicat că cifrele furnizate de Serviciul de Acțiune Externă, în contextul procedurii de descărcare de gestiune din 2019, arată că nu există niciun român care să ocupe o funcție de conducere în sediul central. Mai mult, cifrele arată o reprezentare slabă în delegații.

„Această situație este inacceptabilă, mai ales având în vedere faptul că România este a șasea țară a Uniunii Europene în ceea ce privește dimensiunea populației”, se arată în scrisoarea către Înaltul Reprezentant UE.

Europarlamentarii atrag atenția asupra Deciziei privind organizarea Serviciului european de acțiune externă (2010/427/UE), care notează că „recrutarea ar trebui să se bazeze pe merit, asigurând în același timp un echilibru geografic și de gen adecvat. Personalul SEAE ar trebui să cuprindă o prezență semnificativă a cetățenilor din toate statele membre”.

108
Tagurile:
Deputați, Bruxelles

Загрузка...
Postul de televiziune Russia Today

Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

0
YouTube a expediat o avertizare postului de televiziune RT, după transmisiunea în direct a discursului lui Donald Trump.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Postul de televiziune RT anunță că a primit o avertizare din partea YouTube după transmisiunea discursului fostului președinte al SUA, Donald Trump, rostit în timpul unei conferințe în Orlando.

Duminică, într-un discurs susținut la conferința conservatoare CPAC în Orlando, Trump a declarat că ar putea candida din nou pentru funcția de președinte, menționând că democrații vor pierde alegerile prezidențiale din 2024. E prima declarație publică făcută de Trump după plecarea de la Casa Albă.

“YouTube ne-a expediat o avertizare pentru că am transmis în direct discursul lui Trump de la conferința conservatorilor în Orlando. Motivul oficial – “în video nu există o contextualizare suficientă, care ar explica și demonstra suplimentar că e vorba de Trump's violative CPAC speech (un discurs violent al lui Trump), sunt necesare mai multe detalii și mai multe informații explicative, e necesară o contextualizare care ar arăta că e un exemplu de hateful speech (discurs de ură)””, se spune într-o postare în canalul Telegram al RT.

În ultimele luni, platformele occidentale blochează tot mai des conturile instituțiilor media rusești. Așa, Facebook a blocat fără niciun fel de explicații contul agenției Baltnews. În octombrie Twitter a marcat materialul postului de televiziune RT despre alegerile din SUA ca potențial manipulative, iar mai devreme a eliminat din motorul de căutare contul agenției RIA Novosti.

Pe 28 octombrie, Roskomnadzor (Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media) a expediat în adresa companiilor Facebook, Twitter și Google (căruia îi aparține YouTube) o scrisoare în care cer încetarea aplicării cenzurii în cazurile presei rusești.

0
Tagurile:
Cenzură, Discurs, youtube, Russia Today, Donald Trump
Tematic
Trump revine în forță: vrea capul unui ”trădător”!
Explozie, fum: cazinoul lui Trump din Atlantic City nu mai există
Donald Trump revine? „Am câştigat în mod covârşitor!”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid

Загрузка...