George Simion

O nouă excludere de prin rang din AUR?!

618
(reînnoit 14:51 15.02.2021)
Două surse importante anunță o nouă excludere de marcă din Alianța pentru Unirea Românilor – va ieși un nou scandal?

BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik. Unul dintre cei mai importanți vectori ai naționalismului românesc, profesorul și scriitorul Ion Coja a transmis ieri o scrisoare deschisă în care îl acuză pe fostul șef al Armatei române, generalul Mircia Chelaru, că ar fi în spatele scindării AUR!

”Mircea Chelaru este capul diversiunii anti AUR”, acuză Coja. Cunoscutul scriitor și filolog îl acuză pe general de ”fals naționalism” și prezintă o teorie ciudată privind o ”legendare” în acest sens a fostului șef al SMG, bazată pe opinii personale despre anumite evenimente.

Dar, profesorul Coja expune câteva opinii ferme față de ceea ce se petrece în AUR, pornind de la  ”Comportamentul în partid al doamnei Diana Șoșoacă nu a fost corect, se cuvenea sancționat în vreun fel”, așa cum consideră profesorul Coja.

Și, atenție: ”Acest comportament a fost încurajat de intrigile lui Mircea Chelaru și Ninel Peia, lideri în Partidul Neamul Românesc, care au văzut o ocazie de a constitui un grup parlamentar al partidului lor, prin despărțirea de AUR a membrilor PNR”, scrie Ion Coja.

De asemenea, profesorul Coja își dă seama că ”Gravitatea sancțiunii date d-nei Șoșoacă e discutabilă, nu am toate datele pentru a mă pronunța”.

Cert este că venerabilul scriitor are o problemă mai veche cu distinsul general, despre care conchide ”Generalul Mircea Chelaru era de multă vreme cazul să se retragă din viața publică. În mod evident nu are ce căuta în parlamentul României. Decât dacă are o misiune de îndeplinit”.

Întreaga scrisoare o puteți găsi pe blogul lui Ion Coja. Personal NU cred că e un demers just sau întemeiat, dar un lucru este cert – el a fost făcut, are o adresă clară, iar cuvântul profesorului Coja are o greutate indiscutabilă. Altfel spus, demersul are o țintă clară și nu aleasă fără sens.  

A doua ”pușcă”, dintr-o altă direcție este Jurnalistul Dan Bucura, cel care a încercat o candidatură, cochetând cu politica.

Dan Bucura a scris. tot ieri. că Mircea Chelaru va fi exclus din AUR!

”Eu v-am spus de multe ori că George Simion e capabil să facă o curățenie generală în partidul AUR. (…) După Șoșoacă și Mihai Lască, mai zboară din partid un nume greu: Mircea Chelaru.  E vorba de celebrul general condamnat cu suspendare pentru combinații imobiliare”.

Bucura mai adaugă niște laude implicite la adresa AUR… dar din nou ținta e clară: generalul Mircea Chelaru!

Culmea este că, deocamdată, Mircea Chelaru NU a fost exclus, nici măcar nu s-a pus problema clar. Mai mult, generalul mi-a confirmat azi dimineață că nu i s-a spus nimic în această privință!

Și atunci?... E vorba de o orchestrare a unei excluderi, pe baza unor luări de poziție externe?

Foarte posibil, pentru că NU ar fi prima! Colonelul Francisc Tobă a devenit persona non grata pentru alde Simion după ce presa și diverse organizații au început să strige!

”N-am știut nimic despre el când l-am pus pe liste!” – s-a apărat George Simion… Serios? Când ești atât de apropiat de Doru Mărieș, liderul revoluționarilor, cel care a lucrat îndeaproape cu procurorul revoluției, Dan Voinea, cum poți să spui că NU ai știut cine este colonelul Tobă?!

Deci, opinia mea este că scenariul din cazul colonelului Tobă se repetă în cazul generalului Chelaru. Și generalul Mircia Chelaru, una dintre cele mai remarcabile figuri ale armatei din ultimii 30 de ani – cu toate păcatele lui – este ca și exclus din AUR.

Oricum, se pare că unii nu doresc ca în AUR să rămână figuri importante, cu personalitate puternică.

***

Cineva îmi atrăgea atenția că și Ovidiu Hurduzeu, scriitorul ”României profunde”, observă că AUR ”fuge ca dracu de tămâie de naționalism”.

Hurduzeu, fost candidat AUR la Ilfov, fără legătură cu PNR, publică postări favorabile Dianei Șoșoacă.

618
Tagurile:
AUR
Tematic
Diana Șoșoacă dă din casă: iată ce se petrece în AUR! Excluderea ei pare ilegală!
Altă excludere din AUR! Mihai Lasca îl ”demască” pe George Simion, interese ascunse!
Disperare în AUR după reacțiile propriilor susținători la excluderea Dianei Șoșoacă
George Simion, AUR

AUR cere libertate religioasă pentru credincioși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

99
(reînnoit 17:34 05.03.2021)
Partidul AUR a solicitat Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă libertate de manifestare pentru credincioși în perioada Sărbătorii Învierii.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU "corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare", în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai - Paştele ortodox.

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23.00 – 5.00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", arată partidul AUR într-un comunicat.

Cu această ocazie, AUR a subliniat poziţia sa de respingere a măsurilor luate de Guvern, ”sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS” pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, ”măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase", se mai arată în comunicat.

AUR promite că va lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ”ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple”.

”Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în același comunicat.
99
Tagurile:
Biserică, AUR

Загрузка...
Stelian Ion

Ministrul Justiției se apără în dosarul 10 august

117
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Ministrul Justiției Stelian Ion a cerut astăzi răbdare în cazul 10 august până apare motivarea instanței și a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările presei.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat curs astăzi solicitării președintelui Klaus Iohannis de a explica public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.

Astfel, ministrul Justiției a cerut în conferința de presă de astăzi răbdare până la apariția motivării, arătând că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că, teoretic, orice este posibil.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că i se pare prematur să se vorbească despre sesizarea CEDO în acest caz, el spunând că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România.

"Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul, făcând aluzie la solicitarea lui Iohannis.

”Eu voi încerca să dau lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină astăzi. E un dosar în curs de soluționare”, a spus Stelian Ion, care a amintit că el a fost prezent în Piața Victoriei în acele momente.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare să vedem motivarea instanței. Cert e că dosarul 10 august nu se termină aici”, a promis ministrul.

”Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva. Dacă există vreo așteptare din partea cuiva să intervin în acest dosar, le spun clar că nu se poate întâmpla.  Altfel, am avea o reîntoarcere în vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a precizat ministrul, punându-i în gardă pe politicienii care au cerut intervenții în acest dosar.

Ministrul a promis de asemenea că va face o solicitare de control, pentru că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anilor, iarl în urma controlului va propune Parlamentului remedii legislative.

Dar ministrul Justiției  ținut să precizeze că președintele nu este responsabil în vreun fel, nici direct, nici indirect, de situația creată și a refuzat să comenteze acuzațiile asociațiilor de magistrați care au indicat o responsabilitate a președintelui Iohannis prin numirile pe care le-a făcut.

”Dacă voi concluziona că o anumită persoană e responsabilă pentru dosarul 10 august, o voi face în scris și o voi face către organele care au competențe, de exemplu Inspecția Judiciară”, s-a scuzat ministrul.

El i-a sfătuit pe judecători și procurorii să se simtă independenți indiferent de vacarmul din societate, să se concentreze și să nu țină cont de chestiunile externe.

117
Tagurile:
10 august 2018, Ministrul Justiţiei
Tematic
Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!
Ce se va petrece pe 10 august – organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!
Românii din Franţa: această măsură va fi obligatorie de pe 10 august – unde se va aplica

Загрузка...

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

0
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

0

Загрузка...