Stelian Ion, USR

Ministrul Justiției e terminat, nu mai are legitimitate: ”inacceptabil și populist”

420
Asta este concluzia clară și fără echivoc privind situația lui Stelian Ion, controversatul ministru al Justiției, rezultată din atitudinea magistraților și replica lui conflictuală.

BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik. Ministrul Justiției trebuie remaniat – este concluzia fără dubii după episodul de ieri de la CSM, urmat de reacția de azi a lui Stelian Ion.

Concret, principalul proiect la ministrului a fost respins clar ieri de forul reprezentativ al magistraților, CSM, Stelian Ion fiind chiar apostrofat joi în plenul CSM, după cum relatează presa – informație necontestată.

Cu alte cuvinte, ministrul NU are susținerea magistraților, principalul corp al Justiției. Deci, un ministru propus politic de un partid minoritar, fără pregătire și experiență care să îl recomande, respins și de magistrați în principalul demers inițiat – un asemenea ministru NU mai poate conduce domeniul! Deci, remaniere scrie pe fruntea lui Stelian Ion!

Iar dacă aceste argumente nu sunt suficiente, să adăugăm că azi Stelian Ion a ripostat la decizia CSM, folosind o exprimare arogantă și conflictuală, dar arătând că nici nu ține seama forului reprezentativ al domeniului Justiției – CSM!

”Cred că ideea exprimată în cadrul acestor discuții în care putem avea încredere sau nu în DNA nu face cinste mediului judiciar”, a declarat avocatul de provincie ajuns ministru, dând lecții CSM!

Mai mult, el a ținut să pună la punct experimentații magistrați din CSM, subliniind că ”Ei nu au drept legislativ.”

”Pot veni cu propuneri și cred că pot veni cu propuneri care să nu disturbe”, declară cu tupeu Ion, deci impunând CSM până unde poate să meargă! Semnalul negativ privind această Secție. Semnalul privind neîncrederea în DNA este unul negativ - nu putem dezbate în termenii aceștia”, a declarat ministrul Ion.

Cu alte cuvinte, respins de magistrați, încearcă să le arate că el are puterea, nu ține seama de părerea lor – și îi și previne să nu mai vorbească în afara ”directivelor trasate” de el!

Orice ministru cu responsabilitate și-ar cere scuze după asemenea ieșire – și și-ar înainta demisia de onoare! De asemenea, un premier responsabil ar lua imediat atitudine!

O replică dură i-a dat ministrului judecătoarea Simona Marcu, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, care consideră atitudinea ministrului ”dezamăgitoare, inacceptabilă și populistă”.

”Dezamăgitor! Abordarea Ministrului Justiției este obtuză, nu vrea să audă decât vocile unor magistrați nereprezentativi”, spune Marcu. ”Să te prevalezi de opinia Consiliului doar atunci când îți convine și să te declari dezamăgit atunci când nu îți convine spune multe despre modul în care vede ministrul colaborarea interinstituțională”.

Simona Marcu consideră că ”a reproșa Consiliului că nu îți dă soluții după ce primești aviz negativ, în condițiile în care acționezi în forță, fără o consultare prealabilă elaborării proiectului trimis la avizare, într-o problemă atât de sensibilă și complexă, mi se pare inacceptabil pentru un ministru de justiție care se vrea susținător al statului de drept”.

”Las la o parte, cu părere de rău o spun, necunoașterea diferențelor conceptuale dintre „imunități” și „garanții” sau, mai grav, denaturarea sensului lor din rațiuni populiste”, a declarat judecătoarea Simona Marcu pentru STIRIPESURSE.RO

Deci, fără nici un fel de dubii, experimentata judecătoare constată lipsa dorințe și capacități a ministrului de ”colaborarea interinstituțională”, intenția de a acționa ”în forță, fără o consultare prealabilă, într-o problemă atât de sensibilă și complexă”, ceea ce i se pare ”inacceptabil pentru un ministru de justiție care se vrea susținător al statului de drept”.

Adică, fără dubii, demisia ministrului sau remanierea acestuia se impune ”cu celeritatea”. Ca, de altfel, și o moțiune simplă a Opoziției, care deocamdată tace.

***

În ciuda avizului negativ al CSM și a criticilor magistraților, ministrul Justiției, Stelian Ion, a semnat azi dimineața și a trimis la Guvern proiectul de desființare a SIIJ.

”Desființarea acestei secții reprezintă o normalizare, o promisiune pe care am făcut-o, un punct clar în programul de guvernare”, a declarat ministrul, completând ”Pentru mine, avizul negativ din partea CSM reprezintă o dezamăgire. Nu am fost niciodată obtuz la ideea de garanție și de întărire a independenței magistraților, dimpotrivă am avut în analiză anumite variante”.

Ministrul a reproșat chiar membrilor CSM că ”nu au venit propuneri concrete, altele decât unele pe care le-am eliminat din textul inițial, acele imunități suplimentare, cu care nu am fost și nu voi fi niciodată de acord”.

420
Tagurile:
ministrul justiției
Tematic
Ministrul ungar al Justiției îi atacă pe greii internetului
Ministrul ungar al Justiției acuză Facebook că limitează opiniile creștine pe platformă
Numai în România lui Iohannis: Ministrul Justiției, atac la CCR!
Vlad Voiculescu

Pus în încurcătură de presă, Voiculescu anunță noi restricții

240
(reînnoit 12:30 08.03.2021)
Surprins de presă, Vlad Voiculescu NU a reușit să răspundă sau a ignorat întrebări esențiale, dar a anunțat posibile noi restricții

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins de presă la Parlament și a fost supus unui tir de întrebări.

Voiculescu a insistat că situația gravă și pot fi aplicate alte restricții. ”Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi”.

”Lucrurile încep să devină îngrijorătoare”, a spus ministrul Sănătății, ”Dacă lucrurile merg așa, în continuare, nu putem exclude alte restricții”.

Voiculescu NU a reușit să răspundă la întrebări esențiale, printre care DE CE în unele județe se fac foarte puține teste – cu alte cuvinte, de ce nu există coordonare și o metodă unică la nivel național – dar și CINE este de vină pentru creșterea numărului cazurilor COVID-19.

„Sunt de vină cetățenii sau autoritățile pentru creșterea numărului de infectări?”, a fost întrebat Voiculescu.

Vizibil încurcat, ministrul Sănătății a replicat stupid: „Nu putem da vina pe cineva… Important e să păstrăm măsurile de siguranță”.

Fără a face clarificări și a răspunde concret la ceva, ministrul Sănătății a încheita conferinșa de presă ad hoc.

***

De menționat că surse mass media transmit că este posibilă modificarea limitei orare de seară – cetățenii vor fi obligați să nu iasă pe stradă începând cu ora 22.00, în loc de 23.00, așa cum este acum.

240
Tagurile:
COVID-19, Restricții, Vlad Voiculescu
Tematic
Monica Pop se revoltă – îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Face o afirmaţie scelerată!”
Ultima oră: Dan Chitic, DENUNȚ Penal pe numele lui Vlad Voiculescu!
Oana Lovin îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Pui de securist, impostorule!”

Загрузка...
Florin Cîțu

Premierul Cîțu anunță începerea etapei 3 de vaccinare acolo unde sunt locuri libere

78
(reînnoit 11:17 08.03.2021)
Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, într-o declarație făcută la Parlament, că le-a cerut colonelului Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3ю

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a arătat astăzi că în situațiile în care sunt locuri libere pe platforma de vaccinare, va demara deja etapa a treia din acest proces, fiind vorba în special de zonele cu număr mare de cazuri.

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a declarat premierul Cîțu.

El a declarat că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare.

El a făcut aceste precizări în contextul în care termenul oficial pentru începerea vaccinării persoanelor din etapa 3 este 15 martie.

Premierul a mai spus, legat de carantinarea Timișoarei, că ”nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați”.

El a pasat astfel responsabilitatea pentru situația de la Timișoara către administrația locală și mai ales către primarul orașului, care este de la USR, în timp ce același primar, Dominic Fritz, a criticat de mai multe ori administrația centrală liberală pentru lipsa de măsuri anti-epidemie.

78
Tagurile:
Vaccinare, Florin Cîţu
Tematic
Cîțu vrea să scoată mai mulți polițiști în stradă
Daniel Zamfir denunță o manevră scandaloasă a lui Cîțu – este chiar uluitoare decizia!
România intră în lockdown? Ce spune premierul Cîțu

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, avertisment legat de predarea și evaluarea online

0
Ministrul Educației a declarat că, dacă se va continua actualul proces de predare și examinare online fără să existe platforme de evaluare securizate, se va ajunge în situația în care frauda de la vârste fragede va fi încurajată.

BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnik. Ministerul Educației intenționează să acceseze, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, fonduri pentru digitalizarea sistemului de educație, inclusiv pentru achiziționarea de platforme securizate pentru evaluarea online.

Informația a fost dezvăluită de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Demnitarul a avertizat că dacă se va continua acest proces de predare și examinare online fără ca profesorii să fie pregătiți, fără acces generalizat la internet și echipamente, fără platforme securizate de evaluare, se va încuraja frauda de la vârste mici.

”Or lucrul ăsta nu-l doreşte nimeni, tocmai de asta învăţământul online a fost o modalitate de compromis aplicată într-un moment în care am avut nevoie de el ca să nu blocăm sistemul de educaţie, dar trebuie să înţelegem că nu am fost pregătiţi, nici noi, nici sistemele de educaţie din alte state”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit news.ro.

Potrivit demnitarului, există platforme care asigură securitatea examinării și care sunt folosite de ani buni în alte țări.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a declarat că o sumă importantă din Programul Național de Redresare și Reziliență este destinată digitalizării educației, iar în acest capitol se ia în calcul şi achiziţia de platforme securizate pentru examinarea online. 

0
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Consilierul lui Cîmpeanu: ”Lecțiile nu vor mai fi la fel”
Badea: ”Am sperat că voi putea continua la fel și cu domnul ministru Cîmpeanu”
Cîmpeanu vrea să schimbe titularizarea: anunțul momentului

Загрузка...