Diana Șoșoacă

Diana Şoşoacă o lecție de demnitate celor care au denigrat-o!

1045
(reînnoit 07:32 12.02.2021)
Senatoarea Diana Şoşoacă a avut o intervenție fulminantă în care și-a dezvăluit intențiile față de cei din AUR și le-a dat o lecție de demnitate celor care au insultat-o

BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik. Senatoarea Diana Șoșoacă a fost invitată de Victor Ciutacu la RTV, iar emisiunea a fost una de senzație.

În primul rând, senatoarea avocată a arătat că până la acest moment nu a primit vreo înștiințare, ”nu există vreun comunicat cu privire la excluderea mea din partid, ci există un comunicat că mi s-a retras sprijinul politic care nu este semnat iar mie nu mi-a fost adus la cunoștință niciun act”.

”Nu le dau eu sfaturi juridice, a încetat acest ajutor al meu!”,  a declarat Șoșoacă, precizând că ”Abia după ce îmi este ascultată și mie opinia poți să ceri această schimbare și apoi trebuie votată de plen.”

Diana Șoșoacă atrage atenția: ”Sunt destui pași. Ei (liderii AUR, n.n.) s-au grăbit”.

Pe de altă parte, senatoarea atrage atenția că ea le-a zis mereu lui Claudiu Târziu și Sorin Lavric ”că erau mereu duși de nas, doar dădeau din cap și aprobau tot ce spuneau cei de la PNL și USR”.

Șoșoacă amintește și un episod de la începutul colaborării cu Simion. ”Eu i-am propus lui George să mergem la Țebea, în campania electorală, la mormântul lui Avram Iancu și la gorunul lui Horea, pentru că acolo este izvorul libertății”.

”Am fost, am făcut poze la gorun, apoi l-am rugat să mai stea un pic lângă mormântul lui Avram Iancu și am rămas doar noi doi”, povestește Șoșoacă. ”L-am rugat să jure că nu va trăda nația asta și lupta poporului român, pentru că suntem singurii oameni care mai aprind flacăra patriotismului și naționalismului în România”.

George Simion i-ar fi replicat că el e de 15 ani în lupta asta ”și a jurat pe pământul sfânt din fața mormântului lui Avram Iancu că nu va trăda”.

”Dumneavoastră cum interpretați „Diana e un om special și o susțin și îi voi susține toate demersurile pentru binele poporului român, dar va fi senator independent”?”, întreabă senatoarea.

De fapt, în privința lui George Simion, Diana Șoșoacă se declară dezamăgită:  ”Am spus eu altceva vreodată decât adevărul? De aseară am mai vorbit cu niște membrii AUR, care mi-au spus că totul s-a întâmplat cu aprobarea lui George Simion”.

”Mi-a dat și mesaje, mi-a scris și azi-noapte pe la 3, mi-a spus că trebuie să ne întâlnim, că fierbe lumea”, a arătat Diana Șoșoacă. ”Toata lumea este dezamăgită și de George, eu nu m-am așteptat”.

Întrebată de posibilitatea împăcării sau chiar a revenirii în AUR, senatoarea a dat un răspuns extrem de dur: vrea capetele celor care au denigrat-o!

”Singura cale de împăcare între mine și AUR este ca domnii Lavric, Claudiu Târziu şi Dan Tanasă să fie excluşi din partid”, a declarat Diana Şoşoacă la ”Punctul de întâlnire”.

În cazul lui Sorin Lavric, Diana Șoșoacă anunță: ”Voi formula plângeri pentru discriminare, inclusiv pentru jignirile aduse”.

1045
Tagurile:
Diana Șoșoacă
George Simion, AUR

AUR cere libertate religioasă pentru credincioși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

93
(reînnoit 17:34 05.03.2021)
Partidul AUR a solicitat Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă libertate de manifestare pentru credincioși în perioada Sărbătorii Învierii.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU "corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare", în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai - Paştele ortodox.

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23.00 – 5.00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", arată partidul AUR într-un comunicat.

Cu această ocazie, AUR a subliniat poziţia sa de respingere a măsurilor luate de Guvern, ”sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS” pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, ”măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase", se mai arată în comunicat.

AUR promite că va lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ”ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple”.

”Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în același comunicat.
93
Tagurile:
Biserică, AUR

Загрузка...
Stelian Ion

Ministrul Justiției se apără în dosarul 10 august

117
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Ministrul Justiției Stelian Ion a cerut astăzi răbdare în cazul 10 august până apare motivarea instanței și a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările presei.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat curs astăzi solicitării președintelui Klaus Iohannis de a explica public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.

Astfel, ministrul Justiției a cerut în conferința de presă de astăzi răbdare până la apariția motivării, arătând că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că, teoretic, orice este posibil.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că i se pare prematur să se vorbească despre sesizarea CEDO în acest caz, el spunând că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România.

"Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul, făcând aluzie la solicitarea lui Iohannis.

”Eu voi încerca să dau lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină astăzi. E un dosar în curs de soluționare”, a spus Stelian Ion, care a amintit că el a fost prezent în Piața Victoriei în acele momente.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare să vedem motivarea instanței. Cert e că dosarul 10 august nu se termină aici”, a promis ministrul.

”Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva. Dacă există vreo așteptare din partea cuiva să intervin în acest dosar, le spun clar că nu se poate întâmpla.  Altfel, am avea o reîntoarcere în vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a precizat ministrul, punându-i în gardă pe politicienii care au cerut intervenții în acest dosar.

Ministrul a promis de asemenea că va face o solicitare de control, pentru că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anilor, iarl în urma controlului va propune Parlamentului remedii legislative.

Dar ministrul Justiției  ținut să precizeze că președintele nu este responsabil în vreun fel, nici direct, nici indirect, de situația creată și a refuzat să comenteze acuzațiile asociațiilor de magistrați care au indicat o responsabilitate a președintelui Iohannis prin numirile pe care le-a făcut.

”Dacă voi concluziona că o anumită persoană e responsabilă pentru dosarul 10 august, o voi face în scris și o voi face către organele care au competențe, de exemplu Inspecția Judiciară”, s-a scuzat ministrul.

El i-a sfătuit pe judecători și procurorii să se simtă independenți indiferent de vacarmul din societate, să se concentreze și să nu țină cont de chestiunile externe.

117
Tagurile:
10 august 2018, Ministrul Justiţiei
Tematic
Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!
Ce se va petrece pe 10 august – organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!
Românii din Franţa: această măsură va fi obligatorie de pe 10 august – unde se va aplica

Загрузка...

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

0
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

0

Загрузка...