Diana Șoșoacă

Disperare în AUR după reacțiile propriilor susținători la excluderea Dianei Șoșoacă

691
Co-președinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu, au reacționat după numărul imens de critici și acuzații transmise de proprii lor susținători în urma excluderii arbitrare a Dianei Șoșoacă.

BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. Este un fapt cert: nicio postare a liderilor AUR nu a scăpat de sute sau chiar mii de comentarii critice și acuzatoare ale susținătorilor grupării supărați pe excluderea Dianei Șoșoacă.

Chiar și interviul cvasi publicitar publicat de ”Q Magazine” cu George Simion a fost acoperit de revolta internauților.

În fața acestui adevărat tsunami care pare a mătura AUR, principalii lideri ai formațiunii, Simion și Târziu, au avut reacții care trădează un fel de disperare.

Astfel, George Simion a încercat, în stilul său pacifist să spună că, de fapt, Diana Șoșoacă va rămâne senator și că AUR o va susține în continuare! Ilar, nu?... Păi atunci să înțelegem că AUR o va susține pe Șoșoacă în frunte Comisiei de Abuzuri?

Într-un mesaj video bălmăjit de tip ”hai să fie bine, ca să nu fie rău”, Simion dă de înțeles că el i-a propus Dianei Șoșoacă să candideze, deci cumva lui i-ar datora cariera parlamentară. Desigur, Simion se face că uită protocolul cu Partidul Neamul Românesc, datorită căruia oameni de valoare ca Diana Șoșoacă, Mircia Chelaru, Iulian Horneț și alții au candidat pe listele AUR, aducând plus valoare unei grupări care nu obținuse nici 1% la alegerile anterioare.

În fine, Simion spune că, de fapt, Diana Șoșoacă nu a avut neînțelegeri decât cu câțiva oameni din partid… dar atunci apar două întrebări: a mințit Lavric declarând că George Simion a aprobat excluderea? Cum se poate explica legalitatea excluderii unui senator, pentru care, statutar e nevoie de o procedură complexă?

Față de bălmăjeala plângăcios-împăciuitoare al lui Simion, celălalt co-președinte, Claudiu Târziu, adoptă o atitudine arogantă, dar dominată de o întrebare care îl pune într-o situație ridicolă:

”Nu înțeleg care sînt mecanismele care declanșează atîta patimă între susținătorii AUR și grupul de fani ai d-nei senator”, scrie Claudiu Târziu.

Păi, nu e nimic de înțeles, în afara unui adevăr care reiese din compararea numărului celor care sunt de acord cu excluderea și al celor care sunt supărați pe decizia arbitrară a liderilor AUR – și anume că a doua categorie este mult mai mare decât prima.

Altfel spus, că electoratul a votat pentru Diana Șoșoacă – sau pentru o atitudine ca a ei – și nu pentru tentativa de partid ”aliniat” așa cum par a-și dori Târziu și Simion. Deci, Târziu ar trebui să reformuleze: ”Susținătorii d-nei senator și grupul de fani AUR”. Sau grupusculul, după numărul de reacții favorabile.

De fapt, în ciuda aroganței mesajului lui Târziu, se citește printre rânduri tot disperare. De exemplu, Târziu spune că ”Problema celor care acuză AUR pentru această despărțire este de perspectivă. Una eronată, care îi duce la concluzii greșite și la gesturi descalificante, cum ar fi amenințarea că nu mai susțin AUR”.

Ori, aici ajungem la esența problemei AUR – sau a disperării: că nu vor mai fi susținuți dacă renunță atât la luptători – cât și la luptă! Într-un fel, seamănă cu PSD-ul lui Ciolacu, care a renunțat și la luptători, dar și la luptă, devenind, pe față, un partid al Sistemului.

Desigur, Claudiu Târziu are și dreptate în ceea ce scrie: ”În AUR și în jurul AUR sînt mii de ostenitori pentru valorile și principiile pe care ni le-am asumat și care ne animă. Nu e deloc în regulă să-i reducem pe aceștia la zero în numele și în beneficiul de imagine ale unei singure persoane”.

Corect – dar este firesc să reducem acea persoană, care reprezintă în stradă ”lupta a mii de ostenitori”, la interesele și orgoliile câtorva persoane?

AUR e susținut ”pentru ceea ce avem de apărat și de promovat: națiunea, familia, credința și libertatea, nu în slujba unei persoane, indiferent cine este și indiferent de calitățile și de meritele acesteia”, mai scrie Târziu, creând o falsă idee: nu este nicio dihotomie între acțiunile Dianei Șoșoacă și ceea ce are de apărat AUR.

În schimb, nu reiese cam din nimic din ce a făcut AUR în aceste luni  că ar apăra valorile respective. Dimpotrivă – a demonstrat că e capabil de populism și… decizii de tip ”dăm afară pe cel care iese din pluton”.

În ciuda stilului frumos al mesajului, aceste conține contradicții – precum cele de mai sus, dar și ca următoarea: ”Diferențele dintre noi erau ireconciliabile”. Păi, ”uniriștilor”, cum de așa repede ați reușit să descoperiți ce vă desparte, nu ce vă unește?! Și, mai ales, ce vă desparte de un om care muncește, nu care stă?!

Peste o frază, regăsim iar o ciudățenie: ”ne vom regăsi pe aceleași baricade ale interesului național pe mai departe. Doar că vom fi separați”. Of, of, ce ți-e și cu unirea asta a românilor!

Concluzia este perfectă pentru un asemenea mesaj: exclusă, ”d-na Șoșoacă și-a cîștigat o mai mare libertate de manifestare, pentru că, în mod evident, regulile partidului o incomodau, iar AUR își va putea derula mai departe proiectul politic potrivit strategiei, stilisticii și normelor sale. S-ar zice că toată lumea va fi mai în largul ei”.

Ca și cum ai spune că despărțite, principatele unite, au o mai mare libertate de mișcare! Da, curat unirea românilor, așa cum a fost ea în toată istoria, pe care nu reușim să o învățăm ca să nu o mai repetăm.

În concluzie – două reacții care, prin ambiguitate și contradicții, denotă un singur aspect: DISPERAREA în fața unui adevărat șoc, provocat din orgoliu stupid. Asta cred eu, pentru că nu vreau să iau în seamă ce se vorbește prin târg.

691
Tagurile:
Diana Șoșoacă, AUR
Tematic
Liderii AUR, palmă pentru INTELECTUALII care i-au atacat
Regal de film rusesc în București: Colecția de Aur Mosfilm
Totalitarismul roz: Se cere izolarea AUR printr-un cordon sanitar
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae despre Cîțu: „Mânca-i-ar neamul nemernicia!”

29
(reînnoit 13:46 26.02.2021)
Fostul lider al senatorilor PSD îl face praf pe ministrul Sănătății și politica lui Florin Cîțu de a da proprietatea statului către străini

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Inițiator al legii pentru interzicerea vânzării proprietății statului timp de doi ani, Șerban Nicolae reacționează după ce premierul Cîțu s-a lăudat cu abrogarea acestui salutar act normativ.

Cîțu s-a lăudat recent că a îndeplinit o promisiune de campanie – abrogarea legii care oprea, pentru 2 ani, orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar.

În plus, Șerban Nicolae se referă la afirmația făcută de Cîțu cu aceeași ocazie: ”Avem nevoie de investitori străini, nu putem să susținem de la buget reforma companiilor de stat”.

Șerban Nicolae îi dă o replică… din Eminescu! De fapt, o adevărată poruncă lăsată de Eminescu acestui neam, pe care l-a simțit slab și gata să cedeze în fața străinătății!

”EMINESCU ÎN VREMEA LEPRELOR”, este titlul sub care Șerban Nicolae publică versurile din  ”Doina” geniului culturii române:

Cine-au îndrăgit străinii,
Mâncă-i-ar inima câinii,
Mânca-i-ar casa pustia,
Şi neamul nemernicia!

(...)

Îndrăgi-i-ar ciorile
Şi spânzurătorile!

Un mesaj clar, extrem de potrivit în momentul în care tot ce a mai rămas în țară este pregătit pentru a fi înstrăinat. Inclusiv în domeniul Sănătății, unde Șerban Nicolae îl face praf pe Vlad Voiculescu.

”Imberbul ăsta, care trăsnește de infatuare și impostură, are, din câte se vede, foarte multe „obligații de rezolvat””, scrie Șerban Nicolae, arătând că ministrul căuta, de fapt, ”unul care să fi terminat o facultate „pe bune” și care să aibă și o diplomă de licență „cât de cât originală”. Abia al 21-lea avea...”

Ministrul ”Ministerului pentru PROBLEMELE CONSILIERILOR” este ”epuizat dar fericit, după ce i-a angajat pe toți, și-a delegat atribuțiile publice”, scrie Șerban Nicolae, subliniind ironic că ministrul ”chiar e hotărât să-și termine studiile”.

”Probabil că între consilieri e și una „magică”, mare specialistă în „logopedie politică”...”, scrie reputatul avocat și om politic.

Șerban Nicolae punctează însă și un aspect interesant – legătura între oamenii de încredere ai lui Voiculescu și ”Big Pharma”.

Tamaș Alexandra Ioana - Director de cabinet – ”timp de 4 ani și 7 luni a fost Regional Therapeutic Area Public Affairs la Pfizer și timp de 3 ani și 6 luni a fost External Affairs Specialist la GSK”, citează Șerban Nicolae informații apărute în mass media – și conchide: ”Deci, Pfizer și GlaxoSmithKline! Mda, clar...”.

29
Tagurile:
Șerban Nicolae
Tematic
Șerban Nicolae: ”Pe "Ad labam" Gheorghiță" cum l-au găsit?”
Șerban Nicolae denunță ”Planurile de jaf ale actualei Puteri”
Șerban Nicolae, mesajul serii: ”Profitori deghizați în colegi, jaf și iluzii, ipocrizie”
Șerban Nicolae, demascare fulminantă a IMPOSTORILOR
Șerban Nicolae: ”Pentru toți aceștia există stăpâni din umbră”

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu, despre dictatura Guvernului și pașaportul de vaccinare

71
(reînnoit 13:04 26.02.2021)
Declarație de ultimă al premierului care anunță clar dictatura Guvernului și anulează Parlamentul! Cîțu vorbește și de pașaportul de vaccinare

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Ajuns la Parlament pentru discuțiile pe tema Bugetului, Florin Cîțu a răspuns în fugă unor întrebări ale presei.

Vizibil iritat de insistența presei privind amendamentele la Buget, controversatul premier a făcut o declarație care înseamnă, fără doar și poate, dorința de a instaura o dictatură a Guvernului și de a anula orice rol al Parlamentului.

”Vreau ca acest Buget să iasă din Parlament așa cum a fost trimis de Guvern”, a răspuns sec premierul Florin Cîțu – un răspuns pentru care un premier PSD ar fi fost făcut praf!

Florin Cîțu a fost întrebat și despre pașaportul de vaccinare: ”Eu am spus opinia Guvernului de câteva ori”, a răspuns Cîțu, la fel de iritat.

”Nu avem această discuție în acest moment, este prematur! În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare, nu poți să vorbești despre un pașaport“, a declarat Florin Cîțu, completând ”Dacă vom avea toată populația vaccinată, atunci da”.

Premierul a spus că „nu există niciun mandat la nivel de Guvern de a discuta bilateral cu Grecia pentru un pașaport de vaccinare”.

”Guvernul nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru - opinia, în acest moment, este că nu putem să discutăm despre așa ceva”, a declarat Florin Cîțu.

***
Reamintim că, ieri, Comisia de Transport (TRAN) din Parlamentul European a aprobat documentul privind elaborarea certificatului de vaccinare.

Comisia TRAN a arătat că, pentru un turism sigur și curat, este necesar ca ”certificatul comun de vaccinare să facă parte dintr-o nouă strategie a UE privind turismul durabil”.

Decizia va fi supusă la vot în Parlamentul European.

71
Tagurile:
Guvern, Florin Cîţu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...