Sigla PSD

Surpriză: PSD ia fața Guvernului Cîțu… chiar la Bruxelles!

567
(reînnoit 18:23 10.02.2021)
Premierul Florin Cîțu are în următoarele zile discuții la Bruxelles, dar social democrații i-au luat-o înainte! Un mesaj de ultimă oră.

BUCUREȘTI, 10 feb – Sputnik. Începând de mâine, pe Florin Cîțu îl așteaptă două zile de discuții la Bruxelles cu liderii europeni, în care va avea de înfruntat pretențiile privind deficitul bugetar.

În plus, Cîțu pleacă fără să fi trecut Bugetul 2021 prin Parlament, ceea ce l-ar putea pune în postura de a ceda în fața unor cerințe ale liderilor europeni.

În afară de asta, surpriză, un mesaj de ultimă oră transmis de președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că social democrații i-au luat-o înainte lui Cîțu și au discutat azi cu lideri europeni.

Ciolacu spune că a avut aceste discuții pentru că România ”riscă să #piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza incompetenței și nepăsării actualei guvernări”.

”Politizarea, bâlbele, lipsa consultării reale cu partidele de opoziție, societatea civilă, partenerii sociali și autoritățile locale au făcut ca tot ce a trimis până acum Guvernul la Bruxelles să fie #respins pe bandă rulantă”, spune liderul PSD.

Pro, în acest context, Ciolacu spune că a avut discuții cu ”partenerii noștri europeni” pentru a găsi ”soluțiile cele mai bune astfel încât România să beneficieze cât mai rapid de aceste fonduri, vitale în condițiile în care Guvernul a venit cu un buget de austeritate și a tăiat veniturile la peste 7 milioane de români”.

Marcel Ciolacu arată că atât Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, cât și Comisarii pe Muncă, Nicolas Schmit, și Dezvoltare, Elisa Ferreira, ”au salutat propunerea noastră referitoare la un consens național asupra acestui plan și au susținut ferm ideea că fondurile trebuie cheltuite corect și transparent și, în același timp, planul de redresare să reprezinte o viziune cu adevărat modernă pentru dezvoltarea României”.

De asemenea, completează Ciolacu, ”am discutat despre preocuparea constantă a PSD privind salariul minim european, dar și despre drepturile muncitorilor români în Europa”.

Un singur comentariu: desigur, discuțiile cu ”partenerii europeni” sunt importante – dar în condițiile în care România are ceva de câștigat, nu de… cedat. Pentru că, până acum, de câte ori partidele sau guvernele românești au ”discutat” cu liderii europeni, fie că proveneau din PPE sau SPD, românii au plătit.

Iar când Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici au rezistat pretențiilor exagerate ale ”partenerilor”, aceștia au decis să izoleze PSD, ba chiar Timmermans a avut un moment de tandrețe electorală cu… PNL!

***

Precizăm că, pe 11 și 12 februarie, prim-ministrul Florin Cîțu va avea la Bruxelles întrevederi cu înalți oficiali europeni cu președinții Consiliului European, Charles Michel, Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și al Parlamentului European, David Sassoli, precum și cu vicepreședinții executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis.

Prim-ministrul se va întâlni și cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, dar și cu reprezentanți ai grupurilor politice din cadrul Parlamentului European: liderul Grupului PPE, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul Grupului RENEW, Dacian Cioloș și liderul Grupului S&D, Iratxe García Pérez.

567
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu, PSD
Tematic
Senator PSD: Cheltuim inutil sute de milioane pe rachete!
PSD, anunțul zilei – blochează cea mai importantă lege
PSD o pune la punct pe von der Leyen pe tema vaccinurilor
Bogdan Aurescu

NUCLEARA: Aurescu gafă totală în cazul ambasadorului în SUA! (Video)

182
(reînnoit 21:00 26.02.2021)
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a demonstrat că NU își cunoaște atribuțiile – și că propunerea ambasadorului la Washington s-a făcut neprocedural și neconstituțional

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Propunerea unui personaj controversat, un diletant care NU are nicio legătură cu diplomația, în cel mai important post diplomatic, cel de ambasador la Washington, a fost criticată de multă lume.

Aberație numirii unui diletant într-ale diplomației, un personaj obscur ca Andrei Muraru, într-un asemenea post este o dovadă de inconștiență crasă – sau chiar de trădare a intereselor naționale! 

Ei bine, bomboana pe coliva acestei decizii poartă înfățișarea lui Bogdan Aurescu, care face o declarație halucinantă despre această numire, dovedind că nu își cunoaște propriile obligații – în speță NU cunoaște procedura numirii ambasadorilor!

Iată ce a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consemnat de agenția națională Agerpres

”Este o alegere excelentă, este o alegere foarte bună a preşedintelui României, o susţin în mod deplin. Îl cunosc personal pe domnul Muraru în calitate de consilier prezidenţial. Am lucrat îndeaproape cu dânsul şi sunt absolut convins că va face o treabă excepţională în Statele Unite în calitate de ambasador”.

Cum adică ”este alegerea Președintelui”?! Păi procedura este ca ministrul de Externe să facă propunerea, Premierul o avizează și se pune de acord cu Președintele (se face memorandumul de către ministru, avizat de Premier și aprobat în final de Președinte) care numește/acreditează ambasadorul! Deci NU președintele ”alege”!

De altfel, în Constituție scrie clar, la Art. 91 – ”Atribuţii în domeniul politicii externe”.

 (2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

Mai mult, dacă vă gândiți că Aurescu i-a făcut mai multe propuneri președintelui, iar acesta a ales (demers neoficial, atenție!), NU, nu reiese din ceea ce spune ministrul! E clar din ceea ce declară presei (vezi video mai jos): el, ministrul, doar ”susține” ce a ales/decis președintele! Aurescu nu a spus nicio clipă că a fost propunerea sa! De ce?

Dacă l-ar fi propus el pe Muraru, așa cum era legal, de ce nu ar fi spus presei?! Simplu: pentru că NU el l-a propus! Oricum, nu cred că un diplomat de carieră propunea un diletant la Washington!

De ce a declarat făcut Aurescu acea gafă în fața presei? Fie pentru că l-a scăpat gura fără să se gândească, fie pentru că NU își cunoaște atribuțiile  - și pentru că i-a intrat în reflex, ca în slujba lui Iohannis să nu aibă el ”alegeri”, ci doar susțineri! În legătură cu ”îl susțin”, cred că Aurescu s-a dat în vileag: se uită prea mult la Mircea Badea!

În plus, din ceea ce spune Aurescu, reiese că până și opțiunea confirmării publice i-a aparținut lui Muraru, diletantul, nu ministrului! Rușine pentru un șef al diplomației!

Proba video, de la minutul 03.30.

182
Tagurile:
Bogdan Aurescu
Tematic
Aurescu se acuză singur în scandalul Mexic – PROBA că i-a lăsat pe români acolo 3 zile!
Aurescu aruncă România într-o aventură periculoasă
Beijing: ”Ministrul-dronă Aurescu face liste cu… oficiali de la Moscova!?”

Загрузка...
George Cristian Maior

Decizie șocantă pentru George Maior! Ce se află în spate

204
Fostul ambasador al României în SUA, George Maior, ar urma să primească o nouă misiune diplomatică, care îl plasează într-o postură jenantă

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Politician și diplomat cu o carieră prodigioasă, fostul ambasador în SUA și director al SRI George Maior ar urma să fie numit ambasador… la Amman, în regatul Iordaniei!

Desigur, cu tot respectul pentru Regatul Hașemit, pentru Maior pare o decădere, cel puțin ca importanță – de la Washington, la Amman! Dar oare așa să fie?

Informația a fost transmisă de mai multe surse, iar analistul politic Bogdan Chirieac a încercat să explice această decizie în cadrul unui dialog cu consultantul politic Cozmin Gușă.

Confirmând zvonul că Maior va fi numit ambasador în Iordania, ”deci într-o zonă foarte sensibilă din Orientul Apropiat”, Chirieac, care lansează ideea că asta ar fi fost, de fapt, dorința SUA.

”Mișcarea, dacă va avea loc, se va face și cu acordul partenerului strategic”, spune Chirieac, completând ”Probabil că SUA vor să aibă încă un emisar, fără steag american pe el, în această zonă” a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

De fapt, Bogdan Chirieac a formulat această explicație… pentru că nu își poate imagina alta! ”Altfel nu-mi explic de ce ar pleca atât de repede la un nou post diplomatic”.

La rândul său, Cozmin Gușă, fost coleg cu George Maior atât în Parlament cât și în PSD, consideră că, de fapt, mutarea jenantă reprezintă ”înlăturarea lui George Maior de lângă Joe Biden, pentru a nu influența mesajele venite din România”.

204
Tagurile:
George Maior
Tematic
Se confirmă NUCLEARA? Iohannis i-ar încredința lui George Maior guvernul după moțiune
George Maior în pericol: COVID-19! Oficial!
Ingrid Mocanu îi cere lui George Maior să intervină urgent!
Diversiunea Cozmin Gușă – George Maior. O lucrare de preluare a PSD pentru George… Soros

Загрузка...