Anton Pisaroglu

Specialistul din umbra Vioricăi Dăncilă se revoltă: ”Proiectul e deturnat acum!”

758
Unul dintre cei mai buni manageri politici și specialiști de imagine, cel care a fost consilierul principal al Vioricăi Dăncilă în cele mai grele momente, se revoltă după o decizie guvernamentală.

BUCUREȘTI, 9 feb – Sputnik. Puțină lume cunoaște rolul lui Anton Pisaroglu în angrenajul complex care a stat în spatele Vioricăi Dăncilă în etapa post-Dragnea.

Aparent doar consilier onorific al prim-ministrului pentru relaţii internaţionale, Pisaroglu a avut rolul esențial în campania de imagine, dar și-a adus aportul la prestația premierului la întâlniri internaționale.  În fapt, a fost ”omul din umbră” al Vioricăi Dăncilă, cel care a dus multe din războaiele văzute și nevăzute din jurul premierului.

Pisaroglu este o personalitate complexă – fost sportiv de top, rugbist de mare performanță, s-a specializat în probleme de securitate dar și de consultanță politică.

De sportul cu balonul oval Pisaroglu nu s-a despărțit niciodată, iar la ora actuală candidează la funcția de vicepreședinte al Federației Române de Rugby, în echipa lui Alin Petrache.

În această calitate, dar în primul rând ca fost rugbist de top și susținător al acestui minunat sport, Pisaroglu publică un protest față de intenția MTS de a prelua samavolnic stadionul ”Arcul de Triumf”, recent renovat.

”Jucătorii de rugby și susținătorii rugbyului românesc sunt revoltați în aceste zile de intenția Ministerului Tineretului și Sportului de a deposeda rugbyul de Stadionul Arcul de Triumf din București”, scrie Pisaroglu, subliniind că ”E total nedrept față de rugby, față de istoria rugbyului și față de fanii rugbyului să fie confiscat singurul stadion din România dedicat acestui sport”.

Fostul ”om din umbră” al premierului consideră că proiectul de modernizare a stadionului Arcul de Triumf ”este deturnat acum, la finalizarea lui, prin intenția Ministerului Tineretului și Sportului de a prelua acest stadion în exclusivitate”.

Și, spune Pisaroglu, ”această intenție e pe bună dreptate contestată, fiindcă vine în contradicție cu istoria și cutumele”.

”Pasul corect pentru rezolvarea acestui conflict este o discuție serioasă cu reprezentanții rugbyului (în primul rând cu conducerea FRR), în care să fie puse pe masă toate argumente legale, istorice și morale cu privire la utilizarea acestui stadion”, scrie Pisaroglu.

Și, atenție la justețea apelului - este dreptul rugbyului românesc să fie tratat cu respect, scrie Pisaroglu, iar aici s-ar putea adăuga un lung șir de succese ale acestui minunat sport, o adevărată mândrie națională de aproape 100 de ani!

”Subliniez că această discuție trebuie să fie prealabilă oricărei decizii din partea Ministerului, iar în absența unei asemenea discuții, orice consultare publică nu poate fi decât mimată”, spune clar Pisaroglu.

Anton Pisaroglu se declară alături de suporterii rugbyului, ”care au ieșit în stradă, pe 7 februarie, pentru a apăra templul rugbyului românesc și drepturile acestui sport în România”.

”E inacceptabil ca rugbyul să fie înjosit, să fie pus în situația umilitoare de a deveni chiriaș tolerat în propria casă”, declară ferm Pisaroglu.

În privința pozițiilor exprimate public de către ministrul Eduard Novak și Ministerul Tineretului și Sportului, Pisaroglu le consideră ”evazive cu privire la relația dintre rugbyul românesc și stadionul Arcul de Triumf”.

Ca atare, în calitatea sa de candidat la funcția de vicepreședinte în echipa lui Alin Petrache, președintele federației, Pisaroglu face ”un apel către toți iubitorii rugbyului pentru a lupta în continuare pentru drepturile rugbyului și pentru casa rugbyului, arena Arcul de Triumf”.

”Trebuie să rămânem uniți și să fim gata de toate demersurile civice și juridice pentru a apăra ceea ce aparține rugbyului! Stejarii nu se îndoaie în furtună!”, încheie Anton Pisaroglu comentariul publicat de agenția ”Știri pe surse”. 

758
Tagurile:
Viorica Dăncilă
Tematic
Dăncilă, iese la atac, interviu incendiar–îi face praf pe Marcel Ciolacu și Paul Stănescu
Liviu Pleșoianu intervine în scandalul Dăncilă – Ciolacu: PACT și Trădare
Viorica Dăncilă revine: dezvăluiri care cutremură politica!
George Simion, AUR

AUR cere libertate religioasă pentru credincioși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

115
(reînnoit 17:34 05.03.2021)
Partidul AUR a solicitat Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă libertate de manifestare pentru credincioși în perioada Sărbătorii Învierii.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU "corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare", în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai - Paştele ortodox.

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23.00 – 5.00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", arată partidul AUR într-un comunicat.

Cu această ocazie, AUR a subliniat poziţia sa de respingere a măsurilor luate de Guvern, ”sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS” pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, ”măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase", se mai arată în comunicat.

AUR promite că va lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ”ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple”.

”Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în același comunicat.
115
Tagurile:
Biserică, AUR

Загрузка...
Stelian Ion

Ministrul Justiției se apără în dosarul 10 august

124
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Ministrul Justiției Stelian Ion a cerut astăzi răbdare în cazul 10 august până apare motivarea instanței și a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările presei.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat curs astăzi solicitării președintelui Klaus Iohannis de a explica public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.

Astfel, ministrul Justiției a cerut în conferința de presă de astăzi răbdare până la apariția motivării, arătând că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că, teoretic, orice este posibil.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că i se pare prematur să se vorbească despre sesizarea CEDO în acest caz, el spunând că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România.

"Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul, făcând aluzie la solicitarea lui Iohannis.

”Eu voi încerca să dau lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină astăzi. E un dosar în curs de soluționare”, a spus Stelian Ion, care a amintit că el a fost prezent în Piața Victoriei în acele momente.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare să vedem motivarea instanței. Cert e că dosarul 10 august nu se termină aici”, a promis ministrul.

”Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva. Dacă există vreo așteptare din partea cuiva să intervin în acest dosar, le spun clar că nu se poate întâmpla.  Altfel, am avea o reîntoarcere în vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a precizat ministrul, punându-i în gardă pe politicienii care au cerut intervenții în acest dosar.

Ministrul a promis de asemenea că va face o solicitare de control, pentru că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anilor, iarl în urma controlului va propune Parlamentului remedii legislative.

Dar ministrul Justiției  ținut să precizeze că președintele nu este responsabil în vreun fel, nici direct, nici indirect, de situația creată și a refuzat să comenteze acuzațiile asociațiilor de magistrați care au indicat o responsabilitate a președintelui Iohannis prin numirile pe care le-a făcut.

”Dacă voi concluziona că o anumită persoană e responsabilă pentru dosarul 10 august, o voi face în scris și o voi face către organele care au competențe, de exemplu Inspecția Judiciară”, s-a scuzat ministrul.

El i-a sfătuit pe judecători și procurorii să se simtă independenți indiferent de vacarmul din societate, să se concentreze și să nu țină cont de chestiunile externe.

124
Tagurile:
10 august 2018, Ministrul Justiţiei
Tematic
Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!
Ce se va petrece pe 10 august – organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!
Românii din Franţa: această măsură va fi obligatorie de pe 10 august – unde se va aplica

Загрузка...

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

0
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

0

Загрузка...