Daniel Ghiță

Deputatul Daniel Ghiță: Iohannis transformă guvernarea într-o monarhie absolutistă

1508
(reînnoit 11:38 10.02.2021)
Daniel Ghiță, campion mondial de kickboxing, s-a mutat în arena politicii românești și evoluează pe scena Parlamentului de la București în noua sa calitate de deputat PSD.

BUCUREȘTI, 09 februarie – Sputnik. Campionul mondial de kickboxing Daniel Ghiță (51 de victorii, dintre care 40 prin knockout), care s-a remarcat în ultimii ani prin activismul civic în apărarea pădurilor și a drepturilor românilor (cazul Nadăș, de exemplu), a făcut anul trecut pasul decisiv în politică și a devenit deputat PSD de Ilfov. În această calitate, Daniel Ghiță a acordat un interviu publicației Sputnik în care vorbește de activitatea sa din Parlament și în care pune un diagnostic necruțător actualei puteri, premierului Florin Cîțu și președintelui Klaus Iohannis.

Cum vi se pare că au reacționat Guvernul și președintele Klaus Iohannis după tragedia de la Matei Balș?

Puterea de dreapta a dat dovadă de iresponsabilitate și ipocrizie absolută în tragedia de la Matei Balș. În primul rând, Guvernul trebuia să își aplice tratamentul politic de la Colectiv și să demisioneze, mai ales că aici e vorba de un spital de care ministerul Sănătății răspunde în mod direct. Am cerut de aceea și în Parlament demisia ministrului Vlad Voiculescu, dar și a întregului Guvern. Dincolo de ipocrizia PNL-USR/PLUS, e vorba de iresponsabilitatea criminală a acestui Guvern care știe care e situația din spitale și nu ia nici o măsură. Să nu uităm nici de primarul Capitalei, Nicușor Dan, care nu rezolvă problema încălzirii din București, și de aici e posibil să fi pornit și tragedia de la Matei Balș, pentru că nu era căldură în spital. Dar ați văzut că președintele Iohannis s-a dus la schi, nu a avut nicio o problemă. Dacă după Colectiv, premierul de atunci s-ar fi dus în vacanță, Rezist ar cerut Revoluție cu sânge. Acum, președintele i-a ignorat total pe cei uciși de neglijența și nepăsarea Guvernului, iar marii protestatari de altădată nu au mai zis nimic. Morții de la Matei Balș nu contează pentru că nu pot fi angrenați în jocurile politice. Și atunci ni se cere să-i uităm. Dar nu îi vom uita și vom cere socoteală Guvernului în numele lor.

Sunteți deputat PSD, așadar sunteți în opoziție. Cum apreciați activitatea premierului Florin Cîțu până acum?

Premierul Florin Cîțu e nul de drept. Știam cu toții acest lucru, doar l-am văzut ca ministru de Finanțe când a avut o singură preocupare: să împrumute bani. Și totuși, PNL, USR-PLUS, UDMR, l-au votat, iar Iohannis l-a uns prim-ministru. La ce să te aștepți bun de la un ministru care a speculat împotriva monedei naționale când era angajat ca bancher? Te aștepți să își iubească țara? Într-un singur an, în 2020, Ministerul Finanțelor condus de Cîțu se împrumutase de pe piața internă și de pe cea externă cu 33,6 miliarde de euro. El a continuat să împrumute până în ultima zi ca ministru de Finanțe, iar acum, de când conduce Guvernul, practica lui este continuată de actualul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare. Să vedem pe anul acesta: în ianuarie, Guvernul a împrumutat 8,3 miliarde de lei, iar pentru februarie și-a planificat să împrumute alte 5,2 miliarde de lei, dar e posibil să depășească și această sumă. Și atunci desigur că primim atenționări cu privire la deficit. Problema este că nu se face nimic cu acești bani. România în timpul lui Ceaușescu a ajuns la datorii de 11,4 miliarde de dolari, dar cu acești bani s-a industrializat o țară întreagă. Cîțu a depășit de mult 30 de miliarde de euro împrumutați, dar nu a făcut nimic cu banii, iar suma crește în continuare.

Daniel Ghiță
© Photo : Arhivă personală / Daniel Ghiță
Daniel Ghiță

Cum se ține puterea actuală de promisiuni, m-am convins deja. Ani de zile, PNL și USR/PLUS au urlat că vor depolitizarea. Acum îi politizează pe prefecți care se împart pe algoritm politic, ceva ce nimeni nu a mai făcut în România ultimilor 30 de ani. Au spus că luptă cu corupția, dar țin secrete contractele din starea de urgență, iar DNA nu vede cum s-au cheltuit banii de către Guvernul Orban anul trecut, când se făceau afaceri cu măști și cu echipamente fără licitație. Au promis transparență, dar ascund tot ce nu le convine. Încă nu știm care e cauza incendiului de la Matei Balș. Au ceva de ascuns? Au planuri să dea tunuri imobiliare pe seama spitalelor, că știm că Vlad Voiculescu nu e medic, el e broker de imobiliare și a lucrat tot pentru bănci străine. Și acum tot iau spitalele foc, ca să fim obligați să construim altele și să se transforme ministerul Sănătății în ministerul Construcțiilor! Am spus că Guvernul Cîțu ne îndatorează și ne vinde, uite că ne lasă și fără sistemul de sănătate!

Cum interpretați intenția Guvernului de a vinde companiile strategice ale României?

Ca o dovadă de trădare de țară. După ce că împrumută zeci de miliarde de euro, Cîțu mai vrea și să vândă ce a mai rămas din România. De ce acum? Pentru că acum le poate da ieftin. Cîțu are comportament de asasin economic în sensul cel mai propriu al termenului, care speculează și distruge o țară ca să îmbogățească anumite puteri și fonduri străine. Doar că nu a mai existat o situație în care asasinul economic să fie pus chiar premierul țării pe care o distruge! Așa a făcut Cîțu și când a speculat împotriva monedei naționale. Acum aplică aceleași tehnici de lichidare economică a României: speculează și vinde ce a mai rămas din avuția națională. El va vinde în pierdere bunurile României, pe motiv de criză, iar la finalul guvernării lui Cîțu vom fi nu doar îndatorați pentru generații de acum încolo, ci și spoliați de tot ce mai aveam. Adică românii vor fi asasinați economic!

Daniel Ghiță
© Photo : Arhivă personală / Daniel Ghiță
Daniel Ghiță

Alte țări, precum Franța sau Germania, își protejează companiile private pe timp de pandemie, ca să nu intre în faliment, România condusă de Cîțu și Iohannis vinde și companiile de stat, cum e Hidroelectrica. Franța se opune vânzării Carrefour către canadieni, de exemplu, iar Germania a băgat 9 miliarde de euro în Lufthansa ca ajutoare de stat ca să salveze compania. România lui Cîțu vrea în schimb să lichideze toate companiile strategice: Aeroporturi București, CEC Bank, Tarom, Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica. Pe Ceaușescu l-au împușcat pentru că a îndatorat România, dar a făcut o grămadă de lucruri cu banii împrumutați. Cîțu ce merită dacă a împrumutat și mai mulți bani, i-a risipit, și acum vrea să dea România la bucată în regim de executare silită, ca pe o țară scăpătată de care nu mai știe cum să scape și să o vândă mai repede și mai ieftin?

Noua majoritate parlamentară vrea să impună prin lege ca educația sexuală să se predea în școli și fără acordul părinților. Sunteți tată al unui băiețel, cum vă raportați la această inițiativă a PNL-USR-PLUS?

PSD a precizat clar într-o lege trimisă la promulgare anul trecut că educația sexuală se face numai cu consimțământul părinților. Dar Iohannis a făcut tot posibilul să o blocheze ca să obțină educația sexuală obligatorie, în care părinții nu mai au nici un cuvânt de spus. Așa că a atacat legea la CCR, care a dat însă dreptate PSD-ului. Și atunci a retrimis legea la Parlament, unde noua majoritate pro-sexuală, că altfel nu pot să îi spun, nu are grijă că ne mor pacienții în spitale, are această preocupare să îi înnebunească pe copii și să le bage prostii în cap. Eu, ca părinte, și ca mine majoritatea părinților din România, ne trimitem copiii la școală să învețe lucruri utile, nu să li se predea tâmpenii despre sex care nu își au locul în școală. Iar educația sexuală de care sunt obsedați PNL și USR/PLUS va include și egalitatea de gen și toate tâmpeniile progresiste despre sexul fluid și schimbarea de gen, ca să îi facă pe copii să își piardă identitatea și să ni-i trimită acasă spălați pe creier. Că așa vede Iohannis și dreapta de la Guvernare viitorul omenirii! Voi lupta din răsputeri alături de PSD pentru a ne apăra copii și pentru a le apăra dreptul la o viață normală și la o educație corectă, umană, creștină.

Sunteți la primul mandat de parlamentar. Cum a fost prima întâlnire cu Parlamentul și ce planuri aveți pentru această legislatură?

Primul șoc pe care îl ai în Parlament este că nu se ține seama de el, pentru că actualul Guvern e obișnuit să guverneze dictatorial și nu se mai împiedică de democrația parlamentară. La rândul său, Guvernul e condus de la Cotroceni, iar Parlamentul nu contează pentru președintele României, el are ambiții monarhice, nu înțelege la ce folosește Legislativul și nici nu îi convine că puterea sa este limitată de Constituție. Așa că încalcă fără nici o jenă Constituția, încercând să transforme modelul de guvernare într-o monarhie absolutistă. Dacă Iohannis nu ține seama de Guvern, ci dirijează totul de la Cotroceni, cu atât mai puțin respectă el Parlamentul țării, mai ales că e foarte supărat că românii au votat PSD pe primul loc la parlamentare.

Iohannis a întins Constituția cum a vrut, și-a făcut Guvern pe care îl conduce cum vrea, dar e deranjat în continuare de Parlament unde se aud voci critice la adresa sa.

Dar nu mă las impresionat de ambițiile anti-democratice ale actualei puteri. Vreau să apăr pădurile României, așa cum am promis în campania electorală, și să taxez abuzurile puterii, așa cum e normal să facă opoziția. Sunt în Comisia pentru Mediu și sunt foarte atent la acțiunile actualei puteri, care tot promite că ia măsuri împotriva defrișărilor ilegale, dar deocamdată sunt doar vorbe.

Daniel Ghiță
© Photo : Arhivă personală / Daniel Ghiță
Daniel Ghiță

Sunt ales de popor și îmi desfășor activitatea în Casa Poporului, acolo unde datoria mea de parlamentar este să îi apăr pe români. Știu că par vorbe mari, dar eu de aceea am intrat în Parlament, ca să mă pun în slujba românilor, iar cei care mă cunosc și susținătorii mei știu că eu nu spun vorbe goale.

1508
Tagurile:
Daniel Ghiță
Tematic
Daniel Ghiță: anularea alegerilor și suspendarea lui Iohannis!
Pedeapsa lui Daniel Ghiță pentru primarul din Sângeorz Băi
Daniel Ghiță o susține pe Firea împotriva ”hahalerelor”
Vlad Voiculescu

Pus în încurcătură de presă, Voiculescu anunță noi restricții

198
(reînnoit 12:30 08.03.2021)
Surprins de presă, Vlad Voiculescu NU a reușit să răspundă sau a ignorat întrebări esențiale, dar a anunțat posibile noi restricții

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins de presă la Parlament și a fost supus unui tir de întrebări.

Voiculescu a insistat că situația gravă și pot fi aplicate alte restricții. ”Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi”.

”Lucrurile încep să devină îngrijorătoare”, a spus ministrul Sănătății, ”Dacă lucrurile merg așa, în continuare, nu putem exclude alte restricții”.

Voiculescu NU a reușit să răspundă la întrebări esențiale, printre care DE CE în unele județe se fac foarte puține teste – cu alte cuvinte, de ce nu există coordonare și o metodă unică la nivel național – dar și CINE este de vină pentru creșterea numărului cazurilor COVID-19.

„Sunt de vină cetățenii sau autoritățile pentru creșterea numărului de infectări?”, a fost întrebat Voiculescu.

Vizibil încurcat, ministrul Sănătății a replicat stupid: „Nu putem da vina pe cineva… Important e să păstrăm măsurile de siguranță”.

Fără a face clarificări și a răspunde concret la ceva, ministrul Sănătății a încheita conferinșa de presă ad hoc.

***

De menționat că surse mass media transmit că este posibilă modificarea limitei orare de seară – cetățenii vor fi obligați să nu iasă pe stradă începând cu ora 22.00, în loc de 23.00, așa cum este acum.

198
Tagurile:
COVID-19, Restricții, Vlad Voiculescu
Tematic
Monica Pop se revoltă – îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Face o afirmaţie scelerată!”
Ultima oră: Dan Chitic, DENUNȚ Penal pe numele lui Vlad Voiculescu!
Oana Lovin îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Pui de securist, impostorule!”

Загрузка...
Florin Cîțu

Premierul Cîțu anunță începerea etapei 3 de vaccinare acolo unde sunt locuri libere

71
(reînnoit 11:17 08.03.2021)
Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, într-o declarație făcută la Parlament, că le-a cerut colonelului Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3ю

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a arătat astăzi că în situațiile în care sunt locuri libere pe platforma de vaccinare, va demara deja etapa a treia din acest proces, fiind vorba în special de zonele cu număr mare de cazuri.

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a declarat premierul Cîțu.

El a declarat că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare.

El a făcut aceste precizări în contextul în care termenul oficial pentru începerea vaccinării persoanelor din etapa 3 este 15 martie.

Premierul a mai spus, legat de carantinarea Timișoarei, că ”nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați”.

El a pasat astfel responsabilitatea pentru situația de la Timișoara către administrația locală și mai ales către primarul orașului, care este de la USR, în timp ce același primar, Dominic Fritz, a criticat de mai multe ori administrația centrală liberală pentru lipsa de măsuri anti-epidemie.

71
Tagurile:
Vaccinare, Florin Cîţu
Tematic
Cîțu vrea să scoată mai mulți polițiști în stradă
Daniel Zamfir denunță o manevră scandaloasă a lui Cîțu – este chiar uluitoare decizia!
România intră în lockdown? Ce spune premierul Cîțu

Загрузка...
Gazprom

Gazprom a livrat în Europa prima partidă de “gaz verde”

0
Compania rusă Gazprom a furnizat prima partidă de gaz lichefiat neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Gazprom a livrat companiei britano-olandeză Shell Global LNG prima partidă de gaz lichefiat, neutru din punct de vedere al emisiei de carbon.

“Gazul natural este cel mai curat din punct de vedere al emisiilor hidrocarburilor. Datorilor unor acțiuni suplimentare de diminuare a nivelul emisiilor, precum și activităților intense în sfera compensării impactului asupra mediului înconjurător, gazul natural va rămâne cel mai important element în energetica globale pentru decenii înainte”, a declarat directorul general al Gazprom Export, Elena Burmistrova, citată într-un comunicat al companiei.

Marfa a fost transportată de nava-tanc LNG Megrez, care a sosit din Murmansk, în terminalul Dragon din Țara Galilor. Gazul este destinat consumatorilor britanici.

Compania Shell menționează în comunicatul său că în mediu o partidă de gaz lichefiat, cu un volum de aproximativ 70 mii de tone, emite aproximativ 240 de mii de tone echivalente CO2 în tot lanțul de creare a valorii. Pentru compensarea emisiilor sunt utilizate așa-numitele credite de carbon.

Gazprom și Shell compensează în comun amprenta de carbon a transportului cu certificate de tip Verified Carbon Standard (VCS)  și Climate, Community and Biodiversity (CCB). Cotele de emisie de CO2 utilizate în tranzacție vor fi anulate. Astfel, partide de gaz lichefiat devine neutră în ceea ce privește emisiile pe parcursul întregului său ciclu de viață: de la extracție și producție la transport și consum final.

0
Tagurile:
Europa, Gazprom
Tematic
Exclusiv: Ziua în care „Gazprom” și „Moldovagaz” vor semna contractul - Video
Dodon, despre reducerea prețului la gazele naturale, după negocierile cu Gazprom - Video
Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze
Zelenski a decis ce va face cu 3 miliarde de dolari, oferite de Gazprom
Un angajat al Gazprom este infectat cu COVID-19
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Gazprom Neft a furnizat în China prima partidă de petrol arctic

Загрузка...