Lia Olguța Vasilescu

Olguța, lecție pentru Nicușor Dan! Ce se poate la Craiova, dar nu se vrea la București!

518
(reînnoit 07:22 09.02.2021)
Olguța Vasilescu demonstrează practic de ce este unul dintre cei mai votați primari din țară, îi dă lui Nicușor Dan o adevărată lecție de rezolvare a problemelor cetățenilor

BUCUREȘTI, 9 feb – Sputnik. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a luat o măsură controversată: a suspendat transporturile școlare chiar înaintea începerii școlilor.

Nicușor Dan a folosit în aceste sens o decizie a Asociației de dezvoltare pentru transport, dar despre care Gabriela Firea atrage că este condusă… chiar de Nicușor Dan! ”Chiar el este Președintele Asociației de dezvoltare – ca primar general”, subliniază Gabi Firea.

În replică, Nicușor Dan spune că ”Autobuzele școlare, a căror circulație a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea”.

Dar, lecția vine de la Craiova, unde primarul Lia Olguța Vasilescu face posibil serviciul municipal de transport pentru școlari!

”Primăria Craiova începe derularea programului de transport școlar cu două zone pilot, care sunt și cele mai aglomerate dimineața”, arată Olguța Vasilescu.

Primarul precizează că părinții ”urmează să își dea acordul pentru ca elevii din clasele primare să folosească acest tip de transport gratuit”, iar RAT Craiova va pune la dispoziție autobuzele necesare, precum și însoțitorii elevilor pe traseul acasă-școală și retur”.

”Primăria va asigura finanțarea și va crea alveolele necesare staționării autobuzelor”, subliniază Olguța, arătând că azi urmează să fie convocată și comisia de sistematizare ”pentru aprobarea noilor stații”.

Și, atenție, e vorba de ”bani europeni”, pentru că ”Programul Transport școlar pentru toate unitățile de învățământ” va fi aplicat pe fonduri europene, ”urmând să depunem un proiect pentru achiziționarea autobuzelor și microbuzelor necesare”, completează lecția Lia Olguța Vasilescu, aleasă anul trecut pentru a treia oară ca primăriță a Cetății Băniei.

***

Într-o replică la criticile care i se aduc, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a declarat că ”Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală”.

”Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori. În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București”, a arătat Nicușor Dan.
518
Tagurile:
lecție, Craiova, București, Nicușor Dan, Lia Olguţa Vasilescu
Liviu Dragnea

Dragnea și Codrin, mesaj dur după întâlnire: ”Am învățat din TRĂDAREA apropiaților!”

158
Așa cum a anunțat Codrin Ștefănescu, a avut loc o nouă întâlnire între foștii lideri ai PSD – după care a fost transmis un mesaj foarte interesant

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Acum puțin timp a fost publicat primul mesaj după întâlnirea de ieri dintre Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea.

„Ieri am fost în vizită la Liviu Dragnea”, scrie Codrin, mărturisind – ”Sunt trist și foarte îngrijorat!”.

Nu este vorba doar de starea de sănătate a fostului președinte al PSD, ci de dezamăgirea pe care o încearcă atât el, cât și Codrin Ștefănescu față de ceea ce se întâmplă în țară și în PSD.

”Ca o concluzie, voi posta un text asumat de unul dintre cei care îmi scriu in mod constant. Se numește Teodor Daniel și sună așa : “Speranțele și voturile multor români se află într-o celulă din penitenciarul Rahova!” Punct”, scrie Codrin.

Provocat de o cititoare, Carmen Vișan, Codrin recunoaște că Liviu Dragnea a învățat din lecția trădării celor din jur, a „apropiaților”. ”Poate va învață ceva din asta, pe viitor!”, scrie Carmen Vișan.

”A învățat deja, Carmen Vișan! Inclusiv eu am învățat!”, răspunde Codrin Ștefănescu.

***

Ca de obicei, Codrin Ștefănescu i-a dus lui Liviu Dragnea multele mesaje primite de la români. ”Și o să-i povestesc câte nenorociri se petrec în lipsa lui și cum a dispărut PSD din peisaj! Sper să-l mai intereseze toate aceste subiecte”, a scris Codrin Ștefănescu.

Conform  ultimelor informații transmise de cunoscuta avocată Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD va putea face peste câteva luni cerere de eliberare.

 

158
Tagurile:
PSD, Trădare, Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea

Загрузка...
Parlamentul României

Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget!

200
(reînnoit 15:34 27.02.2021)
Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget! Parlamentul a lucrat în Comisii la Legea Bugetului – înregistrând una dintre cele mai rușinoase situații de după 1990

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. După ce au întârziat nepermis și neconstituțional trimiterea proiectului Legii Bugetului de stat și BASS către partenerii sociali (CES) și către Parlament, PNL și USR au accelerat activitatea în Comisiile parlamentare.

De fapt, această trecere prin Parlament a fost doar un simulacru, pentru că nu a fost vorba decât de intervenții pentru a… crea știri, nu pentru a rezolva ceva!

Mai mult, Parlamentul a înregistrat o premieră rușinoasă, în dezbaterile din comisii nefiind  adoptat niciun amendament din cele peste 4000 ale Opoziției și independenților.

Acum puțin timp, Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. S-au înregistrat 25 de voturi ”pentru” şi 16 voturi ”împotrivă”.

Astfel, proiectul de lege a trecut în forma Guvernului, așa cum a impus Puterea. Este o dovadă că în România NU este democrație, iar principala instituție a statului, Parlamentul, există doar formal și pentru recompense financiare!

Dictatura Puterii politice este cu atât mai evidentă cu cât nu au ținut seama nici de avizul CES, partenerul social, multe dintre amendamentele respinse fiind preluate din propunerile CES.

Urmează votul în plenul reunit, marți, iar luni, Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni în şedinţă comună pentru dezbateri în plen.

200
Tagurile:
Parlament, 2021, Buget

Загрузка...