Ion Rădoi

Liderul Metroului, Rădoi, l-a făcut praf pe ministrul Drulă! ”Ar trebui se ducă acasă!”

554
(reînnoit 07:18 09.02.2021)
”Drulică, pus de tatăl lui acolo, cocoţat pe funcţii, ar trebui să se ducă acasă!”. Ion Rădoi, liderul puternicului Sindicat Metrorex, a reacționat dur după acuzațiile făcute de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

Liderul Metroului, Rădoi, l-a făcut praf pe ministrul Drulă!

Liderul Metroului, Rădoi, l-a făcut praf pe ministrul Drulă! ”Ar trebui să se ducă acasă!”

”Drulică, pus de tatăl lui acolo, cocoţat pe funcţii, ar trebui să se ducă acasă!”. Ion Rădoi, liderul puternicului Sindicat Metrorex, a reacționat dur după acuzațiile făcute de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

BUCUREȘTI, 9 feb – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Se extinde scandalul între guvern și sindicate – acum s-a ajuns la o confruntare între ministrul Dezvoltării, Cătălin Drulă, și puternicul sindicat al Metroului, Metrorex.

Drulă, un ministru fără experiență în domeniu sau în conducerea unei instituții, a criticat  creșterea salariilor celor peste 5.000 de angajați din Metrorex în condițiile scăderii numărului de călători în pandemie – implicit a încasărilor – spunând că decizia majorării a fost impusă de sindicat.  Drulă a acuzat și diversele facilități ale sindicaliștilor.

O replică puternică a venit de la Ion Rădoi, liderul sindicatului Metrorex, care l-a luat dur pe politicianul oengist: ”Ce caută ăsta acolo când eu lucrez în metrou de când el nu se născuse?!”.

”Ce vorbeşte el despre Metrou? Nu credeţi că nu e de luat în seamă?”, a declarat Ion Rădoi al Antena 3.

Acuzat de ministrul Cătălin Drulă că el, în calitate de lider al sindicatului, conduce, de fapt, Metrorex, Ion Rădoi a replicat:

”Ar fi bine. Ştiţi ce ar înseamnă asta? Dacă eu am condus, înseamnă că am făcut-o bine până acum. Că de 40 de ani metroul este un transport sigur! Că am avut 24 de directori până acum şi 26 de miniştri”.

Ce vorbeşte Drulică este treaba lui – a conchis Ion Rădoi. ”Acest Drulică, pus de tatăl lui acolo, cocoţat pe funcţii, ar trebui să se ducă acasă să îşi vadă de treaba lui”.

Ion Rădoi a dat ca exemplu ideea ministrului – ”că se împarte Magistrala 6 în două, că mergem până la Ikea”.

”Ne ducem acolo doar să mâncăm cârnaţi, ce să facem?!... În toată lumea există legătură aeroport – metrou”, a replicat Ion Rădoi, ironic.

Liderul sindical a răspuns și la acuzația privind alte afaceri al sindicatului, printre care spațiile publicitare de la Metrou.

”NU, contractele nu erau gestionate de sindicat - există o societate a sindicatului”, a spus Rădoi, care a explicat și care este adevărul privind complexul de la Bușteni – ”Avem complexul turistic la Buşteni de mult timp, de peste zece ani, oamenii se duc acolo la refacerea forţei de muncă - NU este al meu, e al sindicatului, adică al tuturor oamenilor”.

 

***

Astăzi, la ora 11.00, sindicatul Metrorex organizează o conferinţă de presă – ”o să vă stau la dispoziţie cu tot ce vreţi dumneavoastră şi ceilalţi colegi din mass-media”, a precizat Ion Rădoi.

Sindicatul Metrorex este unul dintre cele mai stabile și puternice organizații ale lucrătorilor din România – Ion Rădoi și oamenii săi reușind să le apere drepturile și să se impună în fața miniștrilor.

Din păcate, postul de director general al Metroului este unul gestionat politic – și din această cauză au fost impuși, în timp, diverși reprezentanți au unor grupuri de interese, care au vizat investițiile mari de la această structură strategică, nu doar de transport urban subteran.

 

 

554
Tagurile:
Metrorex
Bogdan Aurescu

NUCLEARA: Aurescu gafă totală în cazul ambasadorului în SUA! (Video)

167
(reînnoit 21:00 26.02.2021)
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a demonstrat că NU își cunoaște atribuțiile – și că propunerea ambasadorului la Washington s-a făcut neprocedural și neconstituțional

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Propunerea unui personaj controversat, un diletant care NU are nicio legătură cu diplomația, în cel mai important post diplomatic, cel de ambasador la Washington, a fost criticată de multă lume.

Aberație numirii unui diletant într-ale diplomației, un personaj obscur ca Andrei Muraru, într-un asemenea post este o dovadă de inconștiență crasă – sau chiar de trădare a intereselor naționale! 

Ei bine, bomboana pe coliva acestei decizii poartă înfățișarea lui Bogdan Aurescu, care face o declarație halucinantă despre această numire, dovedind că nu își cunoaște propriile obligații – în speță NU cunoaște procedura numirii ambasadorilor!

Iată ce a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consemnat de agenția națională Agerpres

”Este o alegere excelentă, este o alegere foarte bună a preşedintelui României, o susţin în mod deplin. Îl cunosc personal pe domnul Muraru în calitate de consilier prezidenţial. Am lucrat îndeaproape cu dânsul şi sunt absolut convins că va face o treabă excepţională în Statele Unite în calitate de ambasador”.

Cum adică ”este alegerea Președintelui”?! Păi procedura este ca ministrul de Externe să facă propunerea, Premierul o avizează și se pune de acord cu Președintele (se face memorandumul de către ministru, avizat de Premier și aprobat în final de Președinte) care numește/acreditează ambasadorul! Deci NU președintele ”alege”!

De altfel, în Constituție scrie clar, la Art. 91 – ”Atribuţii în domeniul politicii externe”.

 (2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

Mai mult, dacă vă gândiți că Aurescu i-a făcut mai multe propuneri președintelui, iar acesta a ales (demers neoficial, atenție!), NU, nu reiese din ceea ce spune ministrul! E clar din ceea ce declară presei (vezi video mai jos): el, ministrul, doar ”susține” ce a ales/decis președintele! Aurescu nu a spus nicio clipă că a fost propunerea sa! De ce?

Dacă l-ar fi propus el pe Muraru, așa cum era legal, de ce nu ar fi spus presei?! Simplu: pentru că NU el l-a propus! Oricum, nu cred că un diplomat de carieră propunea un diletant la Washington!

De ce a declarat făcut Aurescu acea gafă în fața presei? Fie pentru că l-a scăpat gura fără să se gândească, fie pentru că NU își cunoaște atribuțiile  - și pentru că i-a intrat în reflex, ca în slujba lui Iohannis să nu aibă el ”alegeri”, ci doar susțineri! În legătură cu ”îl susțin”, cred că Aurescu s-a dat în vileag: se uită prea mult la Mircea Badea!

În plus, din ceea ce spune Aurescu, reiese că până și opțiunea confirmării publice i-a aparținut lui Muraru, diletantul, nu ministrului! Rușine pentru un șef al diplomației!

Proba video, de la minutul 03.30.

167
Tagurile:
Bogdan Aurescu
Tematic
Aurescu se acuză singur în scandalul Mexic – PROBA că i-a lăsat pe români acolo 3 zile!
Aurescu aruncă România într-o aventură periculoasă
Beijing: ”Ministrul-dronă Aurescu face liste cu… oficiali de la Moscova!?”

Загрузка...
George Cristian Maior

Decizie șocantă pentru George Maior! Ce se află în spate

203
Fostul ambasador al României în SUA, George Maior, ar urma să primească o nouă misiune diplomatică, care îl plasează într-o postură jenantă

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Politician și diplomat cu o carieră prodigioasă, fostul ambasador în SUA și director al SRI George Maior ar urma să fie numit ambasador… la Amman, în regatul Iordaniei!

Desigur, cu tot respectul pentru Regatul Hașemit, pentru Maior pare o decădere, cel puțin ca importanță – de la Washington, la Amman! Dar oare așa să fie?

Informația a fost transmisă de mai multe surse, iar analistul politic Bogdan Chirieac a încercat să explice această decizie în cadrul unui dialog cu consultantul politic Cozmin Gușă.

Confirmând zvonul că Maior va fi numit ambasador în Iordania, ”deci într-o zonă foarte sensibilă din Orientul Apropiat”, Chirieac, care lansează ideea că asta ar fi fost, de fapt, dorința SUA.

”Mișcarea, dacă va avea loc, se va face și cu acordul partenerului strategic”, spune Chirieac, completând ”Probabil că SUA vor să aibă încă un emisar, fără steag american pe el, în această zonă” a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

De fapt, Bogdan Chirieac a formulat această explicație… pentru că nu își poate imagina alta! ”Altfel nu-mi explic de ce ar pleca atât de repede la un nou post diplomatic”.

La rândul său, Cozmin Gușă, fost coleg cu George Maior atât în Parlament cât și în PSD, consideră că, de fapt, mutarea jenantă reprezintă ”înlăturarea lui George Maior de lângă Joe Biden, pentru a nu influența mesajele venite din România”.

203
Tagurile:
George Maior
Tematic
Se confirmă NUCLEARA? Iohannis i-ar încredința lui George Maior guvernul după moțiune
George Maior în pericol: COVID-19! Oficial!
Ingrid Mocanu îi cere lui George Maior să intervină urgent!
Diversiunea Cozmin Gușă – George Maior. O lucrare de preluare a PSD pentru George… Soros

Загрузка...