Adrian Năstase

Adrian Năstase, cea mai importantă confirmare a manipulării și imixtiunii occidentale

874
(reînnoit 12:28 08.02.2021)
Năstase dă drumul adevărurilor grele: analiză și dezvăluire în același timp, este poate cea mai importată recunoaștere a manipulării occidentale a României.

BUCUREȘTI, 8 iul – Sputnik. Nu știu care vor fi repercusiunile împotriva fostului premier după publicarea textului ”Lumea în care trăim…”, pe blogul personal

Adrian Năstase
© Inquam Photos / Inquam Photos / George Calin

Este o analiză și o dezvăluire în același timp, care cuprinde succint și precis etapele evoluției noului fel de face ”război” și de a manipula.

Adrian Năstase începe direct – ”s-a spus că în anul 1989 s-a încheiat Războiul rece”. Probabil, spune fostul premier, ”că acest lucru este adevărat pentru principalul conflict ideologic. Poate ca a fost și o speranță”.

”Filmele americane din acei ani erau construite pe ideea unei cooperări americano-sovietice împotriva unor amenințări teroriste de pe Glob sau din spațiu”, aduce aminte Năstase, punctând un aspect important: sper deosebire de marele jucător de peste ocean, ”Occidentul nu era pregătit pentru prăbușirea sistemului comunist”.

Așa încât, ”după perioada de efuziune, au reapărut crize de tot felul - cu miză geostrategică”.

Altfel spus, ”nu mai era vorba, în primul rând, de frontiere ci de organizarea politica a aliaților și a adversarilor” sau, pe scurt, ”de poziția și de atitudinea guvernelor”.

Și iată cum apare schimbarea: ”Nu mai era nevoie de invazii de trupe ci de influență”.

De atunci, ”războaiele informaționale se derulează acum cu tot mai multa intensitate” – și atenție: ”Cu scopuri politice, economice, umanitare”.

Această noua fază de confruntare s-a numit „război hibrid”, explică Năstase, subliniind un aspect foarte important: ”Distincția clasică între război și pace NU mai este atât de evidentă”.

”Spațiul cibernetic este locul ideal pentru războiul hibrid”, scrie Năstase, arătând că așa numitele ”Fabrici de troli” și ”hackerii” au devenit ”noile armate pe Internet”.

Năstase spune că ținta acestor ”noi armate” nu mai este ”influențarea elitelor conducătoare prin agenți/spioni ci clasa de mijloc, alegătorii”. Sunt vizate ”preferințele comerciale sau opțiunile politice - din interiorul sau din afara țării”.

”Acesta este Marele Joc. Nu mai ai nevoie de spioni pentru a afla ce vor să facă liderii națiunilor dacă poți, prin presiuni de tot felul, să le influențezi numirea sau deciziile”, punctează Adrian Năstase. ”Fake news-ul este forma noua a ceea ce în război însemna „deception”.

Și, atenție, pentru că recunoaștem ce se petrece și la noi: ”Crearea de identități false, chemarea la „flash-moburi” înseamnă manipularea frustrărilor oamenilor de rând”. Subvenționarea unor ONG-uri poate ajuta la crearea lobby-ului necesar pentru o anumită cauză”.

Fostul premier atrage atenția că rețelele de socializare ”pot crea stări de spirit, pot declanșa manifestări de stradă”.

Din nou atenție, pentru că Adrian Năstase spune ceea ce nimeni din prim planul politic nu are curajul să recunoască:

”Uneori, ele (rețelele, armatele online, n.n.) au ca obiectiv o schimbare politică și pot fi sprijinite din exterior. „Primăvara arabă”, „Revoluțiile portocalii” din Georgia sau Ucraina sau cele, poate mai puțin evidente, din România (2004, 2014, 2019) sunt câteva exemple dar, în momentul de față, acest tip de metode sunt folosite chiar pe terenul țărilor care le-au inițiat (marșurile și demonstrațiile din SUA – BLM, Capitoliu etc. sau demonstrațiile pro- Navalnîi, trimis în Rusia pentru a provoca astfel de manifestări).

Deci, rețineți și acest fluierat în ”biserica” democrației occidentale: ”Navalnîi, trimis în Rusia pentru a provoca manifestări”.

”Acuzațiile de influență externă din campaniile prezidențiale cu miză au marcat viața politică americană și în 2016 și în 2020”, continuă Năstase dezvăluirea, punctând că ”Cyber-hackingul a avut rolul de a difuza pe internet emailuri confidențiale pentru influența opinia publică (pe modelul clasic al campaniilor negative)”.

Adrian Năstase sare la etapa superioară: conducătorii aparent aleși de popor. ”Este evident, relația strategică dintre marile puteri depinde de profilul conducătorilor aleși în țările respective. Acest lucru este și mai important în condițiile în care vor apare noi crize la nivel global, la nivel regional sau la nivel național”.

”Important în aceste acțiuni este să declanșezi mecanismele de ură în societate, să creezi dezbinare”, scrie Năstase – un nou aspect pe care îl recunoaștem din propria experiență.

Ironic, Adrian Năstase încheie chiar cu idee că ”Unii vor spune poate ca România a fost și este în afara acestui „război” informațional”.

”Nu împărtășesc aceasta opinie. Pentru rațiuni geostrategice, țara noastră a fost și este vizată de astfel de operațiuni. Modalitățile au fost diferite. La început prin „condiționalități democratice”, „drepturile omului”, „drepturile minorităților”, apoi prin impunerea unor profile de lideri convenabili”.

Fără comentarii! Este poate cea mai clară recunoaștere a întregului fenomen de preluare a puterii în România de către grupuri de putere din spațiul nord-atlantic. Ah, nu pronunță Adrian Năstase acronimul NATO?... Mai era nevoie? Conciziunea și precizia mesajului lui Adrian Năstase sunt excepționale.

 

***

Coincidență - Adrian Năstase a scris textul cu o zi sau numai cu câteva ore înainte de decesul unui dintre marii actori a filmului schimbării lumii, de la sfârșitul anilor 80, secretarul de stat al lui Ronald Reagan, George Shultz.

Născut pe 13 decembrie 1920 la New York, George P. Shultz a decedat pe 6 februarie 2021, la vârsta de 100 de ani. A fost Secretar de Stat al SUA între 1982 și 1989, fiind, alături de Ronald Reagan, încheierii Războiul Rece – din partea americană, desigur. De fapt, experimentatul om politic a fost cel care a făcut demersurile și chiar presiunile asupra președintelui republican pentru a-l apropia pe aceste de liderul sovietic, Mihai Gorbaciov.

Din păcate, amintirea lui George Shultz este umbrită de rolul său fundamental în elaborarea uneia dintre cele mai nefaste doctrine americane, aceea a ”războiului preventiv”, elaborată sub controversatul președinte G.W. Bush.

874
Tagurile:
Adrian Năstase
Tematic
Năstase, provocare pentru Zuckerman după scandalul din SUA
Adevăr sau înscenare: Ilie Năstase și-a agresat soția?
Adrian Năstase, curaj total: cel mai puternic atac la SUA!
Ion Iliescu (primplan)

VIDEO: Ion Iliescu, la 91 de ani: declarații surpriză de ziua lui! Dragnea și AUR!

401
(reînnoit 17:56 03.03.2021)
Fostul președinte surprinde de ziua lui – face declarații surprinzătoare despre scena politică și despre partidele politice. Ion Iliescu a împlinit azi 91 de ani.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Ziua de naștere a lui Ion Iliescu a fost mult timp sărbătorită de PSD. Azi, ”noii sociali democrați” au uitat de cel care fondat partidul și care a fost motorul victoriilor electorale ale PSD. De fapt, a fost singurul care a reușit să câștige președinția pentru social democrați!

Ei bine, azi, PSD nu i-a transmis lui Ion Iliescu NICIUN mesaj! Acesta e „noul” PSD!

În schimb, Ion Iliescu a acordat un interviu pentru Realitatea PLUS, în care a răspuns onest, intrând surprinzător în subiecte delicate.

Am aflat mai întâi că Ion Iliescu s-a  vaccinat – ”M-am simțit bine, nici nu am resimțit ceva după vaccinare”, a spus Ion Iliescu,  completând ”pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”.

Ion Iliescu a mărturisit că urmăreşte ”cu interes” ce se întâmplă în PSD dar ”Nu aș vrea să fac aprecieri care să influențeze în vreun fel părerea oamenilor și situația din partid”.

”Urmăresc cu interes, mi-aș dori mai mult, dar nu vreau să fac aprecieri”, spune Ion Iliescu.

Și, atenție – ”Din păcate nu sunt prezent în activitatea conducerii de partid”. Reamintim că actuala conducere s-a distanțat complet de fondatorii partidului – Ion Iliescu și Adrian Năstase.

Ion Iliescu spune așa dar că ”De la distanță urmăresc… doar ce se scrie în presă, nu am o relație nemijlocită cu conducerea actuală și nu vreau să fac aprecieri”.

Un subiect controversat – Liviu Dragnea. Mai are șanse și viitor în politică? ”E greu să spun eu despre acest lucru -  el trebuie să-și judece lucrurile și pozițiile”.

Ion Iliescu a vorbit și despre ”surpriza” AUR, dar nu e de acord că poate fi asociat cu fenomenul Corneliu Vadim Tudor. ”Nu seamănă deloc (cu Vadim Tudor, n.n.)”, spune Ion Iliescu, subliniind – ”Viața politică era mai plină de substanță”.

”Va amintesc prima dezbatere a candidaților prezidențiali cu domnul Cîmpeanu și Rațiu”, aduce aminte Iliescu. ”Eu chiar am resimțit cu plăcere dezbaterea aceea. Era bazată pe respect reciproc. Fiecare cu propriile opinii, dar în relație civilizată și raporturi umane normale. Din păcate azi  sunt puțin...mă mir că nu s-au făcut progrese, din contră”.

Dacă tot a vorbit de fondatorul PNL-ului modern, Ion Iliescu spune deschis că nu este mulţumit deloc ce liberalii de azi, de coaliţia de guvernare.

”Nu aș vrea să exprim aprecieri care să fie folosite într-un fel… personal nu sunt mulțumit”, spune Iliescu, argumentând – ”Anul care tocmai a trecut a fost un an în care forţele politice ar fi trebuit să comunice mai bine”.

Ion Iliescu consideră că nu a fost un an ușor ”pentru nimeni, nici pentru cetățeni, nici pentru cei care se află la putere”.

”Situația în care se află țară necesita o comunicare mai deschisă între forțele politice și între cetățeni și factorii sociali”, spune Ion Iliescu, conchizând cu modestie ”Îmi e greu mie să dau opinii și să fac sugestii celor care se află la guvernare”.

Un interviu scurt, care dovedește că Ion Iliescu nu și-a pierdut defel agerimea și profunzimea observației – și nici diplomația, inclusiv mesajele cu mult înțeles implicit!

***

Ion Iliescu a condus România între 1990 și 1996 (1992 – 1996, primul mandat constituțional) și 2000 – 2004. Au fost anii în care s-au făcut cei mai importanți pași pentru trecerea la capitalism și pentru deschiderea internațională a României.

Sub Ion Iliescu România a devenit membru NATO (2004) și s-a semnat Tratatul privind relațiile prietenești și de cooperare dintre România și Federația Rusă (2003), actul de bază între cele două țări.

401
Tagurile:
Ion Iliescu

Загрузка...
Avocatul Poporului, Logo

Alertă: Avocatul Poporului, lovitură primită de PNL! Va ieși scandal!

298
(reînnoit 16:38 03.03.2021)
Strădaniile liberalilor de a o revoca din funcție pe Renate Weber se întorc împotriva lor, PNL încasează o lovitură puternică, va ieși scandal!

BUCUREȘTI, 3 martie, Sputnik. Știre de ultimă oră care dă peste cap planurile liberalilor și îi poate aduce lui Orban… pierderea președinției partidului!

Astfel, în urma negocierilor din Coaliție, PNL pierde funcția pentru care s-a luptat mult timp – Avocatul Poporului!

Surse mass media spun că funcția va reveni… UDMR, care obține astfel încă o funcție extrem de importantă.

Dacă se confirmă, este posibil să asistăm la un scandal în PNL – și poate chiar la pierderea președinției partidului de către Ludovic Orban. După cum se știe, liberalii au încercat mult timp să o revoce din funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber.

În schimb, PNL ar fi obținut șefia TVR – conform surselor Antena 3.

298
Tagurile:
avocatul poporului
Tematic
Avocatul Poporului: lipsa apei calde, chestiune de sănătate publică
Ultima oră: Avocatul Poporului, nou demers esențial!
S-a ajuns și aici: Avocatul Poporului, solicitare către MEC

Загрузка...
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

0
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

0
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...