Marcel Ciolacu, PSD

Ciolacu, atac la Guvern: ”pe orice pun mâna fie distrug, fie fură!”

220
Liderul PSD Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă că actualul Guvern nu va capabil să gestioneze cele 30 de miliarde de euro promise de Comisia Europeană.

BUCUREȘTI, 5 feb – Sputnik. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a atacat dur actualul Guvern pentru felul în care a gestionat programele pentru IMM-uri, arătând că nu este capabil să atragă fondurile promise de Comisia Europeană. Tocmai de aceea, Ciolacu crede că Guvernul Cîțu nu trebuie lăsat să se ocupe de banii europeni pentru că au arătat că nu sunt capabili.

”Atunci când măsluiesc fără jenă cele mai simple programe de ajutor pentru IMM-uri, ce pretenții poți avea de la acest Guvern că va putea convinge Comisia Europeană că este capabil să atragă cele 30 de miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!”, întreabă Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD arată că Guvernul Cîțu are zero credibilitate și constată că banii europeni nu vor fi dați pe mâna acestor amatori pentru că nu sunt în stare să facă un plan clar și coerent și ”pentru că au demonstrat deja că pe orice pun mâna fie distrug, fie fură!”.

Ciolacu mai remarcă și disputele sterile din interiorul Guvernului, între PNL și USR-PLUS, în timp ce firmele românești continuă să dea faliment pe bandă rulantă, iar prietenii guvernanților ”își iau în continuare apartamente pe banii tuturor românilor”, face Marcel Ciolacu referire la scandalurile care lovesc coaliția aflată la guvernare.

220
Tagurile:
Marcel Ciolacu
Tematic
Ciolacu și Tăriceanu, cuvinte dure la adresa puterii după incendiul de la Matei Balș
Ciolacu acuză: Cîțu - vânzătorul României, vinovat de cea mai mare crimă economică
Ciolacu, reacție la tragedia de la Balș, NU e de contrazis!
Proteste AUR la București

AUR protestează la Ministerul Sănătății: cere demisia lui Voiculescu!

28
AUR a organizat un protest în fața Ministerului Sănătății care este în desfășurare în acest moment, prin care partidul cere demisia ministrului Vlad Voiculescu.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Protestul organizat de AUR și la care participă și președintele partidului, George Simion, are ca scop obținerea demisiei ministrului Vlad Voiculescu.

AUR a cerut de ieri constituirea unei comisii de anchetă privind ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor. AUR a participat și la protestele anti-restricții din ultimele săptămâni.

anunță că va contesta la Curtea de Apel restricțiile impuse de Guvern pentru combaterii pandemiei: carantina, închiderea școlilor, obligativitatea măștilor, limitarea programului magazinelor.

În plus, AUR a anunțat astăzi că a demarat procedurile de contestare la Curtea de Apel a restricțiilor impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă.

Potrivit unui comunicat transmis de AUR, măsurile atacate în instanță sunt „carantina națională, închiderea școlilor și susținerea orelor online, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma vacanței prelungite, purtarea măștilor în sălile de curs, acolo unde orele se desfășoară fizic, dar și în spațiile deschise, limitarea drastică a programului de funcționare al magazinelor și al altor operatori economici”.

AUR a arătat că românii ard de vii sau se sufocă prin spitale, copiii se însingurează și se deprimă în fața ecranelor, fiind lipsiți de contactul direct cu colegii și profesorii, micii antreprenori români sunt nevoiți să pună lacătul pe ușă, vreme în care ei vând măști neconforme și ultimele companii strategice pe care le mai deține statul, își schimbă pozele de profil pe rețelele de socializare și se țin cu dinții de funcții.

”Această șaradă trebuie să înceteze! Măsurile absurde trebuie ridicate și viața românilor trebuie să revină la normalitate", a declarat George Simion, copreședinte AUR.

AUR consideră că ridicarea restricțiilor „va restabili libertatea românilor: de gândire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, dar și accesul liber la activitățile economice, aspecte esențiale într-o democrație”.

 

28
Tagurile:
Ministrul Sănătății, AUR
Tematic
AUR, criticat pentru comportamentul specific USR-PLUS
NUCLEARA: se pune problema scoaterii AUR în afara legii și a izolării partidului!
AUR nu se sperie – îl face praf pe liberalul care vrea izolarea partidului naționalist

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici: ”Cîțu, fii bărbat! Soluția e PNL întoarcă armele împotriva lui Iohannis”

240
Eugen Teodorovici consideră că singura soluție e fia demisia Guvernului – fie ca PNL să întoarcă armele contra dorințelor lui Iohannis.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Fostul președinte executiv al PSD a reacționat dur după tragedia de la Victor Babeș.

„În situația noastră, doar demisia voastră ne și vă mai poate salva: pe noi, de prea multă suferință și moarte, iar pe voi, de la "moartea" politică”, scrie Teodorovici.

Așa că Teodorovici își transmite premierului: ”Cîțu, fii bărbat! Cum ai dovedit că poți să-i faci un "fantastik intro" lui Raed Arafat, aseară, în conferința de presă, cu siguranță vei putea arunca această odioasă coaliție în aer”.

De fapt, Eugen Teodorovici continuă o idee începută puțin mai devreme. Cu câteva ore înainte, Eugen Teodorovici scrisese un text fulminant, în care acuza că România este ”sacrificată pentru orgolii și interese‼️” și propunea o soluție: PNL să întoarcă armele contra voinței lui Iohannis – și să renunțe la parteneriatului USR.

”România și românii nu mai contează pentru actorii politici, chiar par să fi pierdut orice legătură cu nevoile și interesele cetățenilor și ale țării, adică tocmai pentru ceea ce au fost aleși să-și dedice activitatea și ”priceperea”, pe care, candidând, și-au asumat că o vor face!”, consideră fostul ministru.

Teodorovici consideră că am ajuns ”în cel mai de jos punct posibil de când suntem membrii ai UE” – și aduce mai multe argumente.

-”Avem ”guvernul meu” creat din voința și încrâncenarea lui Iohannis, doar pentru a fi așa cum a visat el”, un guvern ”creat forțat, dintr-o ”căsătorie din interes”, în care e clar că membrii coaliției de guvernare nu se iubesc, ba dimpotrivă!” drept pentru care este ”FOARTE clar acum rolul jucat de Iohannis în negocierea acestei coaliții majoritare: fără intervenția lui, această coaliție nu avea sorți de izbândă”.

- ”Avem un ”șef de stat” în haine de președinte, care acum, TACE ”asurzitor”, după ce în campanie, ieșea zilnic să ne explice sau să ne apostrofeze – după caz - și să ne spună: PEEE-SEEE-DEEE ...”. De ce tace Iohannis, acum? – întreabă Teodorovici, ”pentru că coaliția (cacofonia este intenționată!) este în flăcări și el știe că nu poate stinge incendiul?!”

- eliminarea PSD de la guvernare este ”singurul proiect care i-a ieșit” lui Iohannis, pe când ”România lucrului bine făcut” și ”România educată” au „eșuat lamentabil”;

- ”Avem un PNL în cădere liberă și un Ludovic neputincios: ce să facă? Să dea curs presiunilor liderilor PNL din teritoriu, care îi cer insistent ruperea acestei coaliții nocive, sau să dea curs dorinței lui Iohannis, care vrea să mențină această coaliție la guvernare, indiferent de costuri??”

- ”Avem un ”premier” de week-end, căci numai atunci i se dă voie să aibă impresia că e premier, și un sinistru al sănătății, care se ”păruiesc” în public, pe banii și pe nervii noștri... Vlăduț îi râde în nas premierului, căci știe că are ”sistemul” de partea sa ... Plus, pe Cioloș și Barna! Și între timp, românii mor cu zile”.

-”Avem o ”opoziție” (auto)trasă pe tușă ... Pe de o parte, PSD este inert și neputincios! Nu are ce să facă, căci și-a tăiat singur toate ”crăcile” de sub picioare, începând din 2017, când putea să-l suspende pe Iohannis și nu a făcut-o!”

-Acum PSD doar ”stă și așteaptă să pice pară mălăiață, în gura lui Nătăfleață...” Depune moțiuni, că doar-doar, ”PNL îl va lăsa din brațe pe Iohannis și va intra la guvernare alături de PSD! Slabe șanse ... din motivele sus-menționate!”

Pe de altă parte, spune Teodorovici atrage atenția și a grupării AUR – ”un partid care nu poate intra la guvernare alături de PNL, căci și-ar înșela propriul electorat și și-ar semna singur condamnarea la dispariție până în 2024”.

Cum se poate ieși din această situație, în care opoziția plus UDMR ”nu sunt majoritari pentru a trece un guvern în Parlament, fără PNL sau fără voia lui Iohannis”?

Teodorovici consideră că singura șansă ar fi ca ”PNL să ”întoarcă armele” împotriva lui Iohannis”.

”Sau - aproape imposibil - ar mai putea Iohannis să joace deștept (pentru prima oară în viața sa) și în acord cu Constituția, și să ia ”jucăria” din mâinile coaliției actuale, pentru a o da PSD”, scrie Teodorovici. ”Oare îl lasă orgoliul să facă ceea ce trebuie și să devină Președintele României, măcar în ultimii 3 ani de mandat?”.

Concluzia lui Teodorovici este realistă: ”Nu așteptați prea curând miracole și soluții de la clasa politică (așa cum arată azi)... Politicienii de azi nu au timp de români și de problemele lor, căci pentru ei sunt mai importante orgoliile și interesele personale”.

”Ce va fi? Nimic bun pentru țară, atât timp cât ”cărțile” sunt în mâinile lui Iohannis sau ale lui Ludovic. Vom trăi și vom vedea ce va urma, cei care vom supraviețui acestui ”experiment” politic eșuat‼️”.

***

Reamintim că Eugen Orlando Teodorovici, înainte de a deveni unul ministru din partea PSD, a candidat la Parlament sub steagul PNL – și este promotorul unor idei economice liberale.

240
Tagurile:
Eugen Teodorovici
Tematic
Teodorovici face praf mascarada ”ajutorului” pentru Moldova și geo-politizarea Pandemiei
Eugen Teodorovici, fulminant: ”Au ajuns trădătorii să ne numească "teroriști"?!”
Teodorovici provoacă românii care… fac praf NATO!

Загрузка...

UK: cartierul Soho din Londra, plin de clienți după relaxarea restricțiilor

0
(reînnoit 18:28 13.04.2021)
Londonezii au umplut terasele și pub-urile din cartierul Soho după relaxarea restricțiilor anti-COVID-19.

Londonezii au umplut în seara de luni străzile pentru chefuri după servici în popularul cartier Soho din Londra, pentru prima dată din noiembrie. Marea Britanie și-a relaxat restricțiile, începând de luni, cu redeschiderea afacerilor neesențiale.

Comercianții cu amănuntul, coaforii, saloanele de înfrumusețare, sălile de sport și grădinile zoologice s-au redeschis, de asemenea, pe măsură ce țara trece la „a doua etapă” din foaia de parcurs COVID-19 a premierului britanic Boris Johnson.

Conform setului actualizat de reguli, întrunirile în aer liber trebuie să fie limitate la șase persoane sau două familii. Socializarea în interior nu este posibilă pentru persoanele care nu aparțin aceleiași gospodării.

Se așteaptă o mai bună relaxare a regulilor atunci când țara va trece la „a treia etapă” pe 17 mai.

Aproximativ 32 de milioane sau 57% dintre adulții din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin.

0
Tagurile:
Marea Britanie, Londra
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...