Mugur Ciuvică

Ciuvică și Mircea Badea se exilează în Turcia, refuză revină în România lui Arafat!

4692
(reînnoit 07:19 05.02.2021)
Revoltă totală a lui Mircea Badea, care anunță o decizie extremă după decizia CNSU – nu va mai reveni în România, se exilează în Turcia și va transmite emisiuni de acolo, alături de Mugur Ciuvică.

BUCUREȘTI, 5 feb - Sputnik. Decizia CNSU de a obliga românii aflați în țări din ”zona galbenă” să facă testul PCR pentru a putea reveni în România l-a revoltat pe cunoscutul realizator Mircea Badea, aflat în concediu în Dubai. Tot acolo se află și Mugur Ciuvică.

Într-o intervenție la ”Sinteza zilei”, Mircea Badea s-a declarat total revoltat de ideea condiționării revenirii în propria țară prin testul PCR!

 ”Discuția este despre drepturile fundamentale ale omului, dreptul cetățeanului de a se întoarce în țara lui”, a declarat Mircea Badea. ”Eu sunt cetățean român și este dreptul meu să mă întorc în țara României - NU poate să-mi suspende cetățenia!”.

Cunoscutul realizator a adus aminte și de stupiditatea deciziilor CNSU – de exemplu cea de acum un an când ”stăteam toți pe burtă în casă” dar ”evident nu s-au putut închide granițele pentru cetățeni pentru că ei puteau să se întoarcă în țara lor”.

”Ținem minte și faptul că România a fost singura țara de pe planetă care îți aresta cetățenii infectați, adică îi băga în spital cu forța, fie că aveau, fie că nu aveau nevoie”, de alt exemplu Mircea Badea, subliniind că ”Pe cei care chiar nu aveau nevoie de spital îi băga în spital și îi îmbolnăvea și mai rău întrucât îi băga între cei care erau foarte bolnavi”.

Revoltat, Mircea Badea atrage atenția că, pe baza invocării „specialiștilor”, orice ”discuție despre drepturi și libertăți enervează” pentru că ”noi suntem specialiști, noi suntem experți, suntem singurii de pe planetă”.

În concluzie, Mircea Badea a anunțat clar: ”Eu nu vreau niciun test, eu sunt plecat din România și eu zic că eu am dreptul să mă întorc în România”.

”Că aș putea să fac test pe aeroport în România, că intru în carantină, aia da!”, spune Mircea Badea, dar ”Să-mi spui că nu pot să mă urc în avionul de România, eu fiind cetățean român, dacă nu am test? Pe bune? Hai să vedem. Eu nu-mi fac niciun test!”

Mai mult, Mircea Badea a spus că de aceeași părere este și Mugur Ciuvică!

Și acum urmează ”nucleara”, pe care nomei Mircea Badea și Mugur Ciuvică o putea lansa: se vor auto-exila în Turcia și vor realiza și transmite emisiuni de acolo!

”O să mergem probabil în Turcia, că acolo ne primește fără probleme - și stăm în Turcia și facem emisiuni din Turcia!”, a anunțat Mircea Badea. ”Dacă ne trimit specialiștii și experții din România în exil pe noi cetățenii români nu-i nicio problemă, mergem în exil”.

Cu siguranță, ideea este excelentă din punct de vedere al publicului lui Mircea Badea, iar un format „din exil”  la fosta ”Înalta Poartă”, va face cifre de audiență maxime!

Se pare că decizia vedetei Antena 3 este luată, pentru că, înciuda insistențelor lui Mihai Gâdea de a grăbi revenirea în țară, pentru a se încadra în data limită de 12 februarie (impusă de CNSU), Mircea Badea a refuzat, avansând chiar ca dată limită de întoarcere… ziua îndrăgostiților, 14 februarie.

”Stau în Turcia, în exil, nicio problemă pentru mine”, a conchis Mircea Badea.

***

Reamintim că, aseară, CNSU a decis ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară, urmând apoi să intre în carantină două săptămâni.

Sunt exceptați de la măsura testării cei vaccinați anti-COVID dacă au trecut 10 zile de la rapel și persoanele care au avut COVID-19 în ultimele 90 de zile, a precizat Raed Arafat la Antena 3, șeful DSU menționând că și copiii vor fi exceptați de la testare.

Aceste măsuri se aplică începând cu 12 februarie, ora 00.00.

4692
Tagurile:
Mircea Badea, Mugur Ciuvică
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae desființează ”impostorii obraznici, incompetenții și iresponsabilii”

191
(reînnoit 07:53 15.04.2021)
Șerban Nicolae nu renunță la intervențiile în politică și reacționează puternic, desființând impostura și faptele iresponsabile de la nivelul cel mai înalt.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Apreciatul om politic social democrat și ecologist reacționează dur la cele petrecute în ultimele 24 de ore, printr-un text în care explică de ce nu așteaptă ”nimic bun după demiterea impostorului obraznic”.

Textul, inteligent creat în jurul formulei devenită simbol al ridicolului politic ”DACĂ ERA BARNA PREȘEDINTE...”, începe cu o constatare: ”Toți cei implicați, „pe persoană fizică” în circul demiterii lui Voiculescu (Cîțu, Iohannis, Barna și demisul însuși) au acționat strict în interes de imagine personală”. 

Apoi, fostul lider PSD creează o metaforă de excepție: ”Coaliția guvernamentală funcționează după regulile unei firme cu mai mulți acționari - care se urăsc și se suspectează reciproc. „Capitalul social” e banul public! Lozincăraia ieftină și populismul deșănțat cu care își maschează impostura, incompetența și iresponsabilitatea sunt „activele” urmărite de toți „partenerii””.

În fapt, după această metaforă a șarlataniei politice, Șerban Nicolae arată cum „funcționează” Coaliția: ”pe bază de surprize, lovituri la picioare și șantaj!”.

”Au murit oameni în spitale arse sau cu dotări defecte? Au fost îngropați oameni dezbrăcați și puși în saci de plastic? Au fost mutați pacienți noaptea, cu jandarmii? E haos în stabilirea restricțiilor și dezorganizare în campania de vaccinare?”

Dacă răspunsul e inevitabil DA la toate întrebările, ”important e ca vina să o poarte „ceilalți”. Să nu se piardă la imagine și la capital politic”.

De ce asta? ”Pentru că răul abia urmează”, spune Șerban Nicolae, explicitând afirmația:

-”Semnele falimentului economic determinat sau accentuat de restricțiile ilogice și stupide vor apărea de-acum încolo din ce în ce mai dureros”.

-”Jaful în ceea ce a mai rămas în patrimoniul economic al statului nu a făcut decât primii pași”.

-„Disciplinarea” justiției pe bază de protocoale secrete e în etapele de pregătire.

-”Centralizarea administrativă și „confiscarea” deciziei se află în faza de experimente”.

-”Anihilarea oricărei speranțe, a unei alternative politice se află încă la început”.

În concluzie, senatorul spune fără ezitare: ”Oricare ar fi continuarea, viitorul sună rău”.

Și, recunoaște onest, această previzionare ”nici nu e ceva chiar nou”.

”Toți impostorii, incompetenții și iresponsabilii se apără cu aceleași texte inepte”, amintește Șerban Nicolae. ”Ei „fac reformă” și „luptă cu corupția”. Au vrut să facă bine, dar nu au fost lăsați...”.

Deci, conchide Șerban Nicolae în cazului ”Magicianul” USR – ”Cum să ne mirăm când vedem că unul din primii care au ieșit să-l apere pe Voiculescu e bătrânul bolșevic paukerist (alt impostor, certat rău cu propria biografie!) care dă vina pe „securiști”? ”.

Încheind, Șerban Nicolae revine la parabola din titlu: ”Titlul nu face decât să reamintească „alternativa”...”.

Și ca să nu uite de impostorii din PSD, Șerban Nicolae face aluzie ironică la ”opoziția” social democrațiilor lui Ciolacu și la eliminarea sa, unul dintre cei mai puternici combatanți ai marelui PSD: ”N-aș fi vrut să mă „revolt doar pe FB”. Dar respect voința democratică a poporului”.

191
Tagurile:
Șerban Nicolae
Tematic
Șerban Nicolae despre Cîțu: „Mânca-i-ar neamul nemernicia!”
Șerban Nicolae: CONTAGIOASE sunt aroganța, ipocrizia și nesimțirea
Șerban Nicolae revine, propune un set de MĂSURI alternative anti-pandemie – NU copiate!

Загрузка...
Florin Cîțu

Guvernul, pe făraș: USR e gata retragă sprijinul în Parlament! O variantă de premier

224
Coaliția majoritară pentru guvernul Cîțu e istorie! Există o variantă mai bună de premier – iar USR este gata să tragă preșul de sub picioarele Guvernului Cîțu chiar în Parlament

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Deși un partid mult mai mic decât PNL, USR joacă la rupere! După declarația dură a lui Dan Barna privind retragerea sprijinului pentru Florin Cîțu, a apărut și informația, pe surse, că USR va boicota ședințele Guvernului!

Întrebat dacă poate confirma faptul că miniștrii USR-PLUS nu vor participa la ședințele Guvernului condus de Florin Cîțu, deputatul (USR) Emanuel Ungureanu a răspuns clar:

”Da, confirm, USR va boicota ședințele de guvern - și e USR este GATA să retragă sprijinul Coaliției în Parlament”, a declarat Emanuel Ungureanu la Antena 3.

Și, atenție – deputatul Ungureanu, una dintre cele mai credibile voci din USR, anunță și o variantă ”mai bună” de premier PNL decât Florin Cîțu.

”Ilie Bolojan ar fi o variantă mai bună de la PNL pentru premier”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul Emanuel Ungureanu a mai folosit o exprimare dură la adresa actualului premier: „Noi l-am votat pe Cîțu cu mâna la nas”.

224
Tagurile:
Premier, Parlament, Florin Cîţu, Guvern, USR

Загрузка...
ghișeu, bancă, amendă

Românii, la capătul puterilor: nu mai pot da ratele la bănci

0
(reînnoit 09:52 15.04.2021)
Băncile au primit, informează Asociația Română a Băncililor, mai mult de 21.000 de solicitări pentru suspendarea obligațiilor de plată a ratelor, dobânzilor și comisioanelor, în intervalul 1 ianuarie-15 martie 2021.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Românii nu își mai pot plăti ratele. Iată un semnal tras de reprezentanții Asociației Române a Băncilor care informează că instituțiile bancare au primit peste 21.000 de solicitări de la clienți – persoane fizice și juridice – pentru suspendarea obligațiilor de plată a ratelor, dobânzilor și comisioanelor.

Majoritatea solicitărilor – peste 90% - au fost depuse de persoane fizice, iar restul de companii. Numărul cererilor depuse de companii a fost de 800.

Clienții ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de situația generată de pandemie, care se calificau în condițiile prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 227/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 37/2020, au transmis solicitările către creditori, până pe 15 martie 2021, inclusiv, informează capital.ro.

În 2021, instituțiile bancare au continuat să absoarbă problemele de lichiditate pe care populația și companiile debitoare le-au întâmpinat și ale căror venituri au fost afectet direct sau indirect de situația gravă generată de pandemia COVID-19.

Băncile au soluționat, în 2020, într-un efort conjugat și cu autoritățile statului, prin efectul moratoriului legislativ, precum și prin măsuri individuale, 686.500 de cereri provenite de la clienți. În această măsură au fost incluse și măsurile de amânare la plată a dobânzilor pentru cardurile de credit.

Aproximativ 67% din toate soluționările din 2020 s-au făcut pe baza măsurilor individuale adoptate de bănci pentru sprijinul clienților, iar restul de 33% în baza moratoriului legislativ.

Potrivit sursei citate, sectorul bancar din România a intrat pregătit în această criză de sănătate, indicatorii de solvabilitate și lichiditate înregistrând valori superioare mediilor europene.

0
Tagurile:
Bănci, Rate, Români
Tematic
Daniel Zamfir: “Voi reveni cu legea, acum românii sunt jecmăniți de bănci și IFN!”
Rate la bănci: anunțul Băncii Naționale a României
Pentru şoferii români din diaspora: cum pot plăti în rate amenzile de circulaţie

Загрузка...