George Simion, AUR

Liderii AUR, palmă pentru INTELECTUALII care i-au atacat

1997
(reînnoit 06:34 04.02.2021)
Elegant și ferm, liderii AUR - așa au reacționat liderii AUR la scrisoarea unor așa ziși ”intelectuali publici”, unii – personaje controversate – care cer izolarea grupării naționaliste.

BUCUREȘTI, 4 feb – Sputnik. Un demers nefiresc pentru democrație a fost demarat de mai mulți ”intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă, apărători ai valorilor euroatlantice”,

Este vorba de o ”scrisoare” prin care respectivii își exprimă ”îngrijorarea cu privire la deschiderea către dialog arătată de membri marcanți ai partidelor din coaliția de guvernare către conducerea unui partid recent intrat în Parlamentul României, AUR”.

Fără a aduce probe, autorii, în frunte cu controversatul profesor Cristian Pârvulescu, acuză AUR că este ”purtătoarea unui conglomerat ideologic nociv, de factură extremistă”.

”Un partid radical-populist, vehiculând teme fundamentaliste și naționaliste, cu revizitarea teoriilor conspiraționiste, anti-globaliste și anti-individualiste, și cu personaje care răspândesc idei ale extremei drepte, care se exprimă frecvent împotriva societății liberale și a sistemului instituțional de valori al democrației liberale, nu poate fi un partener de dialog într-o democrație”, se arată în scrisoare.

Reamintim că Pârvulescu este inițiatorul și promotorul celui mai mare eșec al ”reformei politice” de după Revoluție, votul uninominal. Pârvulescu are legături cu zona Soros și a devenit cunoscut după ce a beneficiar de sprijin din SUA.

Culmea este că semnatarii acuză… exercițiul democratic al dialogului miniștrilor cu un partid parlamentar! ”În ultimele săptămâni, miniștrii Educației, Justiției și Sănătății au discutat nestingheriți (!!!) cu conducerea AUR” și consideră că ”deschiderea către dialogul cu AUR este scandaloasă și inadmisibilă”.

Semnatarii își acoperă demersul prin afirmația că ”în multe țări europene, partide extremiste au ajuns, în urma alegerilor, în parlamente” și atrag atenția că  ”adevărata importanță a asumării și respectării valorilor euroatlantice nu se poate sluji prin dialogul constant și nestingherit cu reprezentanți ai unui partid aflat în flagrantă contradicție cu principiile pe care partidele din coaliția de guvernarea clamează că le apără”.

În concluzie, semnatarii cer ca „înainte de a fi prea târziu, credem că este momentul ca, prin acordul partidelor care formează coaliția de guvernare, dialogul cu AUR să înceteze imediat”.

Trecând peste modul incult, prolix și redundant de exprimare, avem de-a face cu un îndemn la nerespectarea Constituției, regulamentelor Parlamentului și legilor! Acestea vizează atât dialogul parlamentar cât și obligația Guvernului, a miniștrilor și a altor autorități executive, de a se supune controlului parlamentar, dar și de a răspunde diverselor forme de acțiune ale parlamentarilor: interpelări, comisii de anchetă, convocări etc.

Liderii AUR nu au răspuns în sensul denunțării acestui îndemn la ilegalitate, ci foarte elegant. Făcând apel la un om – simbol al democrației românești, Ion Rațiu.

„Autointitulații "intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă și apărători ai valorilor euroatlantice", în frunte cu Cristian Pârvulescu, atacă votul românilor cerând guvernului să ignore punctele de vedere ale AUR - deci ale românilor simpli”, scriu cei din AUR în replică.

Mesajul AUR pentru ”această elită închipuită” este: ”Noi reprezentăm vocea a 10% dintre români. Voi nu reprezentați pe nimeni și nimic. Sunteți dușmanii românilor - așa ați fost, așa ați rămas”.

”Unii dintre voi nu ați știut niciodată, alții probabil ați uitat ce înseamnă democrația, așa că vă amintim noi, prin cuvintele marelui Ion Rațiu!“, se încheie scurt și clar replica AUR.

Precizăm că, la ora actuală, petiția pentru boicotarea și izolarea unui partid parlamentar de către partidele arcului guvernamental este semnată de:

Cristian Pârvulescu, Smaranda Enache, Andrei Cornea, Lavinia Stan, Ciprian Mihali, Liliana Popescu, Adrian Miroiu, Mădălin Hodor, Sergiu Mișcoiu, Claudiu Crăciun, Alfred Bulai, Andrei Țăranu, Liviu Rotman, Radu F. Alexandru, Liviu Antonesei, Paul Şerban Agachi, Adina Babeş, Iordan Bărbulescu, Anamaria Beligan, Sorin Camner, Ana Bărbulescu, Iurii Chişinevski, Adrian Cioflâncă, Vera Cîmpeanu, Andrei Cornea, Emanuel Copilaş, Daniel Cristea-Enache, Rodica Culcer, Nicoleta Dabija, Mihai Demetriade, Nicolae-Emilian Dranca, Mihaela Grancea, Raluca Grosescu, Iakob Attila, Ruxandra Ivan, Carmen Muşat, Lucian Nastasă-Kovacs, Irina Nastasă-Matei, Raul Rognean, Maria Roth, Michael Shafir, William Totok, Mihai Vasilescu, István Király.

Lista este deschisă.

1997
Tagurile:
AUR
Tematic
AUR, decizie fermă pentru demiterea ministrului Sănătății
ACUM: George Simion AUR e față în față cu Vlad Voiculescu
Propunerile concrete ale AUR pentru ministrul Sănătății, cer declararea Stării de Urgență!
Justiție, ciocan

USR-PLUS primește o lovitură în Instanță

141
După ce sunt gata să iasă de la Guvernare, USR și PLUS primesc o lovitură de la Curtea de Apel București.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Așteptată cu mare interes, finalizarea actului de fuziunea USR-PLUS mai are de așteptat.

Astăzi, Curtea de Apel București a amânat decizia de admitere a fuziunii. Termenul următor este 27 mai 2021 – dar instanța a luat decizia repunerii cauzei pe rol!

”În temeiul art. 394, alin. 5, Cod de procedură penală, repune cauza pe rol, pentru constituirea completului de divergență. Acordă termen la data de 27.05.2021, ora 10, pentru când se citează toate părțile, cu încunoștințare apărători aleși sau din oficiu. Pronunțată în ședință publică, la 16.04.2021”, se arată în minuta instanței.

Ce înseamnă asta? Că în instanța Curții de Apel NU s-a întrunit majoritatea ori unanimitatea deciziei!

Astfel, Art. 394, alin. 5 CPP prevede ca “În situația în care în cadrul completului de judecată nu se poate întruni majoritatea ori unanimitatea, judecarea cauzei se reia în complet de divergență.”

Astfel, formațiunile lui Barna și Cioloș, confruntate cu situația gravă de la guvern, nu pot realiza nici Congresul noii grupări.

141
Tagurile:
Instanță, USR
Tematic
Florin Cîțu pus la zid de USR: i se cere demisia!
“Omul din umbră” al Vioricăi Dăncilă: Vlad Voiculescu e un impostor, USR e ZERO!
Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR – anunță o măsură radicală

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

ACUM: Cîțu declanșează Jihadul în Guvern: PROVOCARE directă pentru Barna și USR

207
Premierul Florin Cîțu nu se mai ascunde, Coaliția e ca și desființată – îl provoacă direct pe Dna Barna și pe cei din USR PLUS.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Premierul Florin Cîțu pare decis să rupă Coaliția – sau să pună piciorul pe gâtul USR!

După ce l-a asociat pe Vlad Voiculescu cu Opoziția și cu Marcel Ciolacu, câteva minute mai târziu l-a provocat direct pe Dna Barna să spună dacă știa despre aspectele pe care le dezvăluie fostul ministru al Sănătății.

Reamintim că Voiculescu a acuzat falsificarea raportărilor în cazurile de Covid.

”Lucrurile trebuie clarificate - EU îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății și a fost de la începutul anului, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus”, a declarat Florin Cîțu.

Mai mult, premierul i-a cerut public lui Barna acum puțin timp, în conferința de presă de la Cluj,   ”să prezinte și în ședința de Guvern așa ceva” – adică falsurile la care se referă Voiculescu.

Pe de altă parte, Cîțu spune că funcția de la Sănătate ”rămâne partenerilor noștri de coaliție și aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând”.

Dar, completează Voiculescu, ”În protocolul coaliției spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela”.

”Eu am spus de fiecare dată, caut teri atribute la persoana pe care îmi voi pune semnătura - fără nepotisme, fără clientelisme, conflict de interese. Fără probleme penale. Și profesionalism. În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea”, a declarat Florin Cîțu.

Deci, din nou vizate nominalizările USR, care numai prin ”profesionalism” nu se caracterizează – iar în cazul Voiculescu, acesta este acuzat de satisfacerea clientelei din zona farmaceutică, unde unchiul său este una dintre cele mai importante figuri.

Deci, o declarație de război, de „Jihad”, la adresa USR!

207
Tagurile:
Dan Barna, Florin Cîţu
Tematic
Voiculescu, atac de ultimă oră la Cîțu: despre pandemie și cazul „Foișor”
Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR – anunță o măsură radicală
Cîțu trimite în Moldova vaccinurile refuzate de români

Загрузка...

Flagrant organizat contrabandiștilor de țigarete în Portul Constanța

0
Echipa de control constituită la nivelul Gărzii de Coastă Constanța a organizat un flagrant pentru identificarea și reținerea unor marinari egipteni care încercau să comercializeze țigarete de contrabandă în Portul Constanța.

În data de 15.04.2021, în jurul orei 17.00, în urma unui denunț, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat activități specifice, deplasându-se în dana 37 a Portului Constanța, unde era acostată o navă străină, sub pavilionul Egiptului. La fața locului, a fost identificat un grup de marinari care a încercat să ofere spre comercializare lucrătorilor poliției de frontieră, 1.370 de pachete cu țigări de contrabandă, anunță un comunicat al Poliției de Frontieră.

Totodată, echipa de control a desfășurat activități de identificare și reținere a celor în cauză, însă aceștia nu s-au supus somațiilor legale și au fost executate cu respectarea prevederilor legale cinci focuri de avertisment în plan vertical, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În urma flagrantului organizat au fost identificate și reținute patru persoane, marinari egipteni îmbarcați pe nava amintită anterior.

În urma efectuării controlului amănunțit asupra navei, a fost depistată, ascunsă și nedeclarată, cantitatea de 790 de pachete cu țigări. 

Întreaga cantitate de țigări, 2160 de pachete, în valoare de aproximativ 39.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor .

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, iar la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

0
Tagurile:
Contrabandă cu țigări, Portul Constanța

Загрузка...