Ingrid Mocanu

Clotilde poate fi condamnată penal Ingrid Mocanu se ocupă!

3960
(reînnoit 06:25 04.02.2021)
Cunoscuta avocată denunță PENALUL din spatele deciziei Clotildei - dă în vileag ce abuzuri a făcut și cum a încălcat legile primarul Sectorului 1 prin decizia privind spitalele

BUCUREȘTI, 4 feb, Sputnik. Primarul Sectorului 1 a convocat ieri o ședință extraordinară a Consiliului Local, pe ordinea de zi, la punctul 2, fiind un proiect care avea să ducă la un scandal monstru:  conține 3 proiecte extrem de importante pentru comunitatea locală:

”Transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea Primăriei Municipiului București” – este menționat la punctul 2, pe ordinea de zi a ședinței CL Sector 1.

Este vorba de 4 dintre cele mai importante spitale ale Capitalei - Spitalul Clinic de Urgență București - Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Ca urmare a acestei mutări, primarul nu va mai asigura finanțarea celor patru mari spitale de la bugetul local – un gest scandalos, chiar o trădare a bucureștenilor (și nu numai!) în mijlocul celei mai importante bătălii sanitare!

Curg reacțiile medicilor, ale presei, politicienilor – dar mai ales ale cetățenilor – care condamnă gestul controversatei primărițe.

Dar, pe lângă condamnarea opiniei publice, Clotilde s-ar putea să sufere chiar o condamnare penală – pentru că reputata avocată Ingrid Mocanu anunță că ar putea face plângere penală – pe motivul cel mai drag procurorilor români: abuzul în serviciu.

Care sunt argumentele pentru care demersul Clotildei este ilegal? Ingrid Mocanu explică:

1. Transmiterea administrării unor bunuri din domeniul local sau central NU se poate face fără acordul ”primitorului” NICIODATĂ.

2. Dacă bunurile sunt bunuri proprietate publică NU se poate transmite dreptul de administrare către altceva decât instituții/autorități publice/regii – ”Nu către altceva (în niciun caz către spitale)”, explică Ingrid Mocanu.

3. Dacă bunul este în patrimoniul Primăriei Capitalei (cum știam eu) NU se poate da nimic nici cu acord, nici fără de la Sectorul 1 – ”doar de la Primăria Municipiului București”, arată avocata.

Concluzia reputatului om de drept: demersul ”în orice variantă este nelegal!”.

”Încălcarea legii (este vorba despre Legea nr. 213/1998) reprezintă o infracțiune -  abuz în serviciu”, scrie Ingrid Mocanu, arătând că primarul ”a prejudiciat atât spitalele, cât și pacienții... pe noi, cetățenii, care nu ne mai putem trata pe noi sau copiii noștri în condiții decente”.

Așa încât, decizia cunoscutei avocate este simplă: ”Cred că iar fac plângere penală... mă simt abuzată în serviciu”, notează ironic Ingrid Mocanu pe pagina de Facebook.

3960
Tagurile:
Clotilde Armand, Ingrid Mocanu
Tematic
Ingrid Mocanu: ”Sunt fan Trump, am o dorință: go home Zukă!”
Ingrid Mocanu: ”Deci, Șoșoacă, here I come!”
Ingrid Mocanu îi cere lui George Maior să intervină urgent!
Justiție, ciocan

USR-PLUS primește o lovitură în Instanță

24
După ce sunt gata să iasă de la Guvernare, USR și PLUS primesc o lovitură de la Curtea de Apel București.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Așteptată cu mare interes, finalizarea actului de fuziunea USR-PLUS mai are de așteptat.

Astăzi, Curtea de Apel București a amânat decizia de admitere a fuziunii. Termenul următor este 27 mai 2021 – dar instanța a luat decizia repunerii cauzei pe rol!

”În temeiul art. 394, alin. 5, Cod de procedură penală, repune cauza pe rol, pentru constituirea completului de divergență. Acordă termen la data de 27.05.2021, ora 10, pentru când se citează toate părțile, cu încunoștințare apărători aleși sau din oficiu. Pronunțată în ședință publică, la 16.04.2021”, se arată în minuta instanței.

Ce înseamnă asta? Că în instanța Curții de Apel NU s-a întrunit majoritatea ori unanimitatea deciziei!

Astfel, Art. 394, alin. 5 CPP prevede ca “În situația în care în cadrul completului de judecată nu se poate întruni majoritatea ori unanimitatea, judecarea cauzei se reia în complet de divergență.”

Astfel, formațiunile lui Barna și Cioloș, confruntate cu situația gravă de la guvern, nu pot realiza nici Congresul noii grupări.

24
Tagurile:
Instanță, USR
Tematic
Florin Cîțu pus la zid de USR: i se cere demisia!
“Omul din umbră” al Vioricăi Dăncilă: Vlad Voiculescu e un impostor, USR e ZERO!
Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR – anunță o măsură radicală

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

ACUM: Cîțu declanșează Jihadul în Guvern: PROVOCARE directă pentru Barna și USR

122
Premierul Florin Cîțu nu se mai ascunde, Coaliția e ca și desființată – îl provoacă direct pe Dna Barna și pe cei din USR PLUS.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Premierul Florin Cîțu pare decis să rupă Coaliția – sau să pună piciorul pe gâtul USR!

După ce l-a asociat pe Vlad Voiculescu cu Opoziția și cu Marcel Ciolacu, câteva minute mai târziu l-a provocat direct pe Dna Barna să spună dacă știa despre aspectele pe care le dezvăluie fostul ministru al Sănătății.

Reamintim că Voiculescu a acuzat falsificarea raportărilor în cazurile de Covid.

”Lucrurile trebuie clarificate - EU îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății și a fost de la începutul anului, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus”, a declarat Florin Cîțu.

Mai mult, premierul i-a cerut public lui Barna acum puțin timp, în conferința de presă de la Cluj,   ”să prezinte și în ședința de Guvern așa ceva” – adică falsurile la care se referă Voiculescu.

Pe de altă parte, Cîțu spune că funcția de la Sănătate ”rămâne partenerilor noștri de coaliție și aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând”.

Dar, completează Voiculescu, ”În protocolul coaliției spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela”.

”Eu am spus de fiecare dată, caut teri atribute la persoana pe care îmi voi pune semnătura - fără nepotisme, fără clientelisme, conflict de interese. Fără probleme penale. Și profesionalism. În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea”, a declarat Florin Cîțu.

Deci, din nou vizate nominalizările USR, care numai prin ”profesionalism” nu se caracterizează – iar în cazul Voiculescu, acesta este acuzat de satisfacerea clientelei din zona farmaceutică, unde unchiul său este una dintre cele mai importante figuri.

Deci, o declarație de război, de „Jihad”, la adresa USR!

122
Tagurile:
Dan Barna, Florin Cîţu
Tematic
Voiculescu, atac de ultimă oră la Cîțu: despre pandemie și cazul „Foișor”
Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR – anunță o măsură radicală
Cîțu trimite în Moldova vaccinurile refuzate de români

Загрузка...