Răzvan Savaliuc

Savaliuc lansează o nouă provocare: ”Dedesubturile afacerilor de miliarde”

522
”Dedesubturile afacerilor de miliarde” - cunoscutul investigator lansează o provocare, intrând cu investigațiile în cel mai bănos și controversat domeniul, cel al infrastructurii.

BUCUREȘTI, 2 feb – Sputnik. După ”Lumea Justiției” și „Lumea Banilor”, Răzvan Savaliuc lansează ”LUMEA INFRASTRUCTURII”.

Este o nouă publicație online care ”va ancheta handicapul național al lipsei autostrăzilor la 31 ani de la Revoluție și la peste 14 ani de la intrarea în Uniunea Europeană”. În același timp, este un site specializat în monitorizarea infrastructurii din România

Răzvan Savaliuc aruncă o primă idee incitantă: “Lipsesc, pentru că intenționat nu s-au dorit, autostrăzile unității naționale, Pitești-Sibiu și Ploiești – Brașov”.

“De peste 31 de ani românii visează să aibă autostrăzi și nu reușesc să-și vadă visul cu ochii. Nu pentru ca nu sunt bani, ci pentru ca banii din Transporturi sunt risipiți aiurea, chiar furați, România ajungând să fie o țară a șantierelor rutiere care nu se mai termină, dar în care se pompează an de an sume considerabile de la Buget”.

Un prim exemplu - anul acesta, din PIB-ul României se intenționează a se aloca Transporturilor cam 2,5 miliarde lei. ”Dacă 1 miliard de euro s-ar baga efectiv în autostrăzi care să fie date în folosința – la un preț de 3 – 5 milioane euro, prețul mediu european al unui kilometru de autostradă – ar trebui să avem minim 200 km de autostradă operaționali în fiecare an”.

Dar, remarcă Savaliuc, ”ce să vezi însă, în practică dacă se inaugurează 30 km de autostrada într-un an, e mare lucru, căci sunt ani în care nu se dă în folosință nimic”.

Altfel spus, ”la tăieri de panglici suntem primii și fiecare guvernare își face adevărate titluri de glorie din inaugurarea câte unui petic de câteva zeci de kilometri de autostradă, prezentați de fiecare dată ca pe marea realizare a vieții!”.

Cauzele pentru care am rămas atât de înapoiați în materie de drumuri sunt multiple, corupția fiind doar una din cauze, spune Savaliuc.

Pe lângă asta, e vorba de legislația deficitara, de fluctuațiile nepermise de miniștrii la Transporturi (32 de numiri de miniștri în 31 ani, adică o medie pe mandat de mai puțin de un an) și, cel mai grav, ”debandada generalizată din Transporturi, unde nici nu a venit cineva bine la conducere, să se dumirească cu ce se mănâncă ministeriatul, că a și venit un alt ministru”, scrie Savaliuc.

În plus, există problema contestațiilor! Un adevărat ”sport național”, cum scrie jurnalistul – ”orice perdant al unei licitații să atace în instanță procedura de atribuire a unui contract, iar lucrările se blochează cu anii, cât durează procesele, dar statul plătește ca prostul toate oalele sparte”.

Sunt blocaje, probleme de tot felul, fenomene nocive care afectează domeniul Transporturilor – și de aici ”viața, siguranța fizică și dezvoltarea economic”, toate acestea fac obiectul echipei publicației ”Lumea Infrastructurii”.

”Materiale de top – dezvăluiri și anchete – care va vor face să înțelegeți nu doar de ce nu avem încă drumuri europene, dar mai ales care sunt cauzele și cine sunt responsabilii pentru aceste stagnări. Vom fi fără milă!!, scrie Răzvan Savaliuc pe site-ul noii publicații, ”Lumea Infrastructurii!”.

522
Tagurile:
Răzvan Savaliuc
Tematic
Savaliuc: „Români, ieșiți să vă apărați dreptul la viață!”
Savaliuc dă marea NUCLEARĂ: Iohannis și Secretul lui COLDEA!
Savaliuc îl face praf pe Iohannis: ”Nesimțitul național”
George Simion, AUR

AUR cere libertate religioasă pentru credincioși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

99
(reînnoit 17:34 05.03.2021)
Partidul AUR a solicitat Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă libertate de manifestare pentru credincioși în perioada Sărbătorii Învierii.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU "corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare", în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai - Paştele ortodox.

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23.00 – 5.00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", arată partidul AUR într-un comunicat.

Cu această ocazie, AUR a subliniat poziţia sa de respingere a măsurilor luate de Guvern, ”sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS” pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, ”măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase", se mai arată în comunicat.

AUR promite că va lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ”ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple”.

”Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în același comunicat.
99
Tagurile:
Biserică, AUR

Загрузка...
Stelian Ion

Ministrul Justiției se apără în dosarul 10 august

117
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Ministrul Justiției Stelian Ion a cerut astăzi răbdare în cazul 10 august până apare motivarea instanței și a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările presei.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat curs astăzi solicitării președintelui Klaus Iohannis de a explica public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.

Astfel, ministrul Justiției a cerut în conferința de presă de astăzi răbdare până la apariția motivării, arătând că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că, teoretic, orice este posibil.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că i se pare prematur să se vorbească despre sesizarea CEDO în acest caz, el spunând că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România.

"Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul, făcând aluzie la solicitarea lui Iohannis.

”Eu voi încerca să dau lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină astăzi. E un dosar în curs de soluționare”, a spus Stelian Ion, care a amintit că el a fost prezent în Piața Victoriei în acele momente.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare să vedem motivarea instanței. Cert e că dosarul 10 august nu se termină aici”, a promis ministrul.

”Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva. Dacă există vreo așteptare din partea cuiva să intervin în acest dosar, le spun clar că nu se poate întâmpla.  Altfel, am avea o reîntoarcere în vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a precizat ministrul, punându-i în gardă pe politicienii care au cerut intervenții în acest dosar.

Ministrul a promis de asemenea că va face o solicitare de control, pentru că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anilor, iarl în urma controlului va propune Parlamentului remedii legislative.

Dar ministrul Justiției  ținut să precizeze că președintele nu este responsabil în vreun fel, nici direct, nici indirect, de situația creată și a refuzat să comenteze acuzațiile asociațiilor de magistrați care au indicat o responsabilitate a președintelui Iohannis prin numirile pe care le-a făcut.

”Dacă voi concluziona că o anumită persoană e responsabilă pentru dosarul 10 august, o voi face în scris și o voi face către organele care au competențe, de exemplu Inspecția Judiciară”, s-a scuzat ministrul.

El i-a sfătuit pe judecători și procurorii să se simtă independenți indiferent de vacarmul din societate, să se concentreze și să nu țină cont de chestiunile externe.

117
Tagurile:
10 august 2018, Ministrul Justiţiei
Tematic
Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!
Ce se va petrece pe 10 august – organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!
Românii din Franţa: această măsură va fi obligatorie de pe 10 august – unde se va aplica

Загрузка...

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

0
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

0

Загрузка...