Traian Băsescu

Băsescu, război cu Șoșoacă și Simion: ”Eu i-aş zbura de nu s-ar vedea”!

5453
(reînnoit 07:12 02.02.2021)
Cu partidul său eliminat din parlament de AUR, fostul președinte atacă modul de acțiune al principalelor figuri ale grupării-surpriză

BUCUREȘTI, 2 feb – Sputnik. Nu este nici un secret că planurile lui Traian Băsescu au fost date peste cap de apariția AUR, iar reputația de manager politic a fostului președinte a fost făcută praf.

În plus, Băsescu resimte personal lipsa unei pârghii politice puternice – un partid parlamentar – în condiții în care el este trimis în instanță iar fiica sa cea mare a primit o primă condamnare estrem de mare!

Deci, Băsescu are toate motivele să fie supărat pe AUR, iar aceasta începe să se vadă. Ieri seară, fostul președinte a atacat manifestațiile AUR – și modul în care cei mai vizibili lideri – Diana Șoșoacă și George Simion au acționat separat.

”Dacă nu mă înşel, preşedintele partidului AUR (George Simion) a fost primit în Ministerul Sănătăţii”, spune Băsescu, observând că Șoșoacă a avut ulterior o altă acțiune în stradă, vizând același ministru! ”Nu se poate, fiecare să-şi facă mitingul lui...”.

Băsescu avansează ideea unei competiții între cei doi politicieni AUR: ”Ei sunt la concurenţă, preşedintele partidului cu doamna Şoşoacă”.

”Dacă aţi observat, când unul se caţără pe statui, altul se duce pe un vagon de cale ferată - când unul se duce la ministru dimineaţa, altul se duce seara… nu se pot duce împreună!”, a remarcat Băsescu.

Concluzia lui Traian Băsescu este că, de fapt, e vorba și de un joc de atragere a atenției publicului, folosind chiar evenimente tragice. ”Aici este ceva urât şi, dacă vă uitaţi, nu au priză la populaţie”.

”Că e cel mai uşor în România să iei un tricolor în mână, să iei cuvântul ‚popor’ în gură şi să faci pe patriotul”, comentează ironic Băsescu. ”Dacă sunt partid parlamentar, de ce nu au cerut convocarea unei sesiuni extraordinare pentru discutarea situaţiei din sănătate şi pentru adoptarea rapidă a unei legi? Dacă era un ONG, înţelegeam”.

Traian Băsescu face pe corectul politic: ”Uitaţi-vă la ei, sunt câte o sută ici-colo, agitaţi şi singurul lor mecanism de lucru este tricolorul în mână, poporul în gură şi să ţipăm cât mai tare că televiziunile au nevoie de rating”.

”Eu, în locul forţelor de ordine, i-aş zbura de nu s-ar vedea”, a declarat dur Traian Băsescu la România TV.
5453
Tagurile:
Diana Șoșoacă, George Simion, AUR, Traian Băsescu
Vlad Voiculescu

Pus în încurcătură de presă, Voiculescu anunță noi restricții

194
(reînnoit 12:30 08.03.2021)
Surprins de presă, Vlad Voiculescu NU a reușit să răspundă sau a ignorat întrebări esențiale, dar a anunțat posibile noi restricții

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins de presă la Parlament și a fost supus unui tir de întrebări.

Voiculescu a insistat că situația gravă și pot fi aplicate alte restricții. ”Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi”.

”Lucrurile încep să devină îngrijorătoare”, a spus ministrul Sănătății, ”Dacă lucrurile merg așa, în continuare, nu putem exclude alte restricții”.

Voiculescu NU a reușit să răspundă la întrebări esențiale, printre care DE CE în unele județe se fac foarte puține teste – cu alte cuvinte, de ce nu există coordonare și o metodă unică la nivel național – dar și CINE este de vină pentru creșterea numărului cazurilor COVID-19.

„Sunt de vină cetățenii sau autoritățile pentru creșterea numărului de infectări?”, a fost întrebat Voiculescu.

Vizibil încurcat, ministrul Sănătății a replicat stupid: „Nu putem da vina pe cineva… Important e să păstrăm măsurile de siguranță”.

Fără a face clarificări și a răspunde concret la ceva, ministrul Sănătății a încheita conferinșa de presă ad hoc.

***

De menționat că surse mass media transmit că este posibilă modificarea limitei orare de seară – cetățenii vor fi obligați să nu iasă pe stradă începând cu ora 22.00, în loc de 23.00, așa cum este acum.

194
Tagurile:
COVID-19, Restricții, Vlad Voiculescu
Tematic
Monica Pop se revoltă – îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Face o afirmaţie scelerată!”
Ultima oră: Dan Chitic, DENUNȚ Penal pe numele lui Vlad Voiculescu!
Oana Lovin îl face praf pe Vlad Voiculescu: ”Pui de securist, impostorule!”

Загрузка...
Florin Cîțu

Premierul Cîțu anunță începerea etapei 3 de vaccinare acolo unde sunt locuri libere

71
(reînnoit 11:17 08.03.2021)
Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, într-o declarație făcută la Parlament, că le-a cerut colonelului Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3ю

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a arătat astăzi că în situațiile în care sunt locuri libere pe platforma de vaccinare, va demara deja etapa a treia din acest proces, fiind vorba în special de zonele cu număr mare de cazuri.

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a declarat premierul Cîțu.

El a declarat că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare.

El a făcut aceste precizări în contextul în care termenul oficial pentru începerea vaccinării persoanelor din etapa 3 este 15 martie.

Premierul a mai spus, legat de carantinarea Timișoarei, că ”nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați”.

El a pasat astfel responsabilitatea pentru situația de la Timișoara către administrația locală și mai ales către primarul orașului, care este de la USR, în timp ce același primar, Dominic Fritz, a criticat de mai multe ori administrația centrală liberală pentru lipsa de măsuri anti-epidemie.

71
Tagurile:
Vaccinare, Florin Cîţu
Tematic
Cîțu vrea să scoată mai mulți polițiști în stradă
Daniel Zamfir denunță o manevră scandaloasă a lui Cîțu – este chiar uluitoare decizia!
România intră în lockdown? Ce spune premierul Cîțu

Загрузка...
Gazprom

Gazprom a livrat în Europa prima partidă de “gaz verde”

0
Compania rusă Gazprom a furnizat prima partidă de gaz lichefiat neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Gazprom a livrat companiei britano-olandeză Shell Global LNG prima partidă de gaz lichefiat, neutru din punct de vedere al emisiei de carbon.

“Gazul natural este cel mai curat din punct de vedere al emisiilor hidrocarburilor. Datorilor unor acțiuni suplimentare de diminuare a nivelul emisiilor, precum și activităților intense în sfera compensării impactului asupra mediului înconjurător, gazul natural va rămâne cel mai important element în energetica globale pentru decenii înainte”, a declarat directorul general al Gazprom Export, Elena Burmistrova, citată într-un comunicat al companiei.

Marfa a fost transportată de nava-tanc LNG Megrez, care a sosit din Murmansk, în terminalul Dragon din Țara Galilor. Gazul este destinat consumatorilor britanici.

Compania Shell menționează în comunicatul său că în mediu o partidă de gaz lichefiat, cu un volum de aproximativ 70 mii de tone, emite aproximativ 240 de mii de tone echivalente CO2 în tot lanțul de creare a valorii. Pentru compensarea emisiilor sunt utilizate așa-numitele credite de carbon.

Gazprom și Shell compensează în comun amprenta de carbon a transportului cu certificate de tip Verified Carbon Standard (VCS)  și Climate, Community and Biodiversity (CCB). Cotele de emisie de CO2 utilizate în tranzacție vor fi anulate. Astfel, partide de gaz lichefiat devine neutră în ceea ce privește emisiile pe parcursul întregului său ciclu de viață: de la extracție și producție la transport și consum final.

0
Tagurile:
Europa, Gazprom
Tematic
Exclusiv: Ziua în care „Gazprom” și „Moldovagaz” vor semna contractul - Video
Dodon, despre reducerea prețului la gazele naturale, după negocierile cu Gazprom - Video
Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze
Zelenski a decis ce va face cu 3 miliarde de dolari, oferite de Gazprom
Un angajat al Gazprom este infectat cu COVID-19
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Gazprom Neft a furnizat în China prima partidă de petrol arctic

Загрузка...