George Simion, AUR

Acum: AUR a mai înregistrat un eșec… deși a avut dreptate!

344
(reînnoit 15:35 26.01.2021)
O acțiune a AUR vizând legalitatea constituirii Guvernului a fost respinsă, în ciuda faptului că a avut dreptate, pe fond cauzei

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Acum puțin timp, Curtea Constituțională a României a respins sesizările Alianţei pentru Unirea Românilor privind învestirea guvernului.

AUR a atacat la CCR Hotărârea Parlamentului 31/2020 referitoare la învestirea Guvernului Florin Cîţu.

Desigur, pe Constituție, formal, sesizarea în sine nu putea fi acceptată de CCR dar, pe fond, AUR are perfectă dreptate: prevederile constituționale și regulamentare ale audierilor în Comisiile parlamentare ale candidaților la funcția de ministru au devenit… o bătaie de joc!

De aceea, senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, avea dreptate, în esența acțiunii de contestare: ”Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare”.

”Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că formal nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern, anunța atunci senatorul AUR.

În plus, se mai poate vorbi de un aspect – implicarea și presiunile făcute de președinte asuprea procesului de audiere din Parlament, ba chiar și asupra votului din plen, prin urgentarea impusă cu de la sine putere a președintelui.

Este o interferență între puterile statului? Pe fond și în spiritul Constituției, da! Vorbim de un vot imperativ, cel puțin în cazul parlamentarilor Coaliției? Din nou da, deși se pune problema ”voinței politice” a partidului.

De fapt, AUR are dreptate – vorbim de o pervertire, de o denaturare a unei activități esențiale a Parlamentului – investirea Guvernului.  Ori, poate ar merita să reflectăm mai mult la asta.
344
Tagurile:
eșec, AUR
Tematic
AUR merge pe urmele Monicăi Macovei în politica europeană
AUR vrea să o atragă pe Firea în suspendarea lui Iohannis
Șoșoacă s-a ținut de cuvânt – dar apare prima fractură în AUR?
Dan Chitic

Dan Chitic se revoltă: autoritățile resping SUVERANITATEA!  

131
O situație scandaloasă! Cunoscutul avocatul dezvăluie ce s-a întâmplat cu inițiativa Suveranității, susținută de sute de mii de români

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik. Demersurile avocatului Dan Chitic și al Grupului de Inițiativa pentru Legea Suveranității au avut succes la români – dar nu și la autorități!

Astfel, după ce legea care a obținut susținerea a sute de mii de români, dornici să nu li se mai încalce drepturile și să nu mai fie cedată țara, ei bine a fost ”întoarsă de Consiliul Legislativ”.

„Nu respinsă, nu avizată negativ, ci întoarsă efectiv, în materialitatea ei, la expeditor: toate cele 8 pagini însoțite de Declarația de constituire a Grupului de Inițiativa și Împuternicire”, explica Dan Chitic.

În răspunsul Consiliului Legislativ se aduc câteva argumente, cum ar fi lipsa ”Expunerii de motive”. Dar, Dan Chitic spune clar: ”Expunerea de motive era deja atașată. Doar ca nu s-a dorit a fi văzută!”.

Ciudată atitudinea Consiliului condus de fostul deputat PSD și ministru al Justiției, Florin Iordache, unul dintre parlamentarii care au încercat să impună câteva schimbări necesare în Justiție!

”Evident, “soluția” Consiliului e nelegală, aceasta modalitate de “soluționare” nefiind prevăzută de legea 189/1999”, transmite Dan Chitic.

Pe de altă parte, cunoscutul apărător al drepturilor și suveranității românilor știe cu ce are de-a face: “soluția (Consiliului Legislativ) nu ne miră – ”Știam ca TOȚI SUNT ÎMPOTRIVA NOASTRĂ!”.

”Știam ca vor face tot ce le stă în putință să ne oprească. Nu vor reuși!”, spune Dan Chitic, replicând ferm: ”Vom relua procedura!”

În plus, de data asta Dan Chitic anunță și completarea legii ”cu dispoziții care vor scoate în afara legii orice formă de prozelitism sexual, așa cum au făcut-o ungurii”.

În atașamentul postării puteți citi și răspunsul Consiliului Legislativ, cu semnătura lui Florin Iordache.

131
Tagurile:
Legea suveranității, Suveranitate, Dan Chitic

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

322
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

322
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Xi Jinping

Imagini unice: China a inaugurat cel mai mare MUZEU din lume dedicat unui partid