Sorin Roșca Stănescu

Sorin Roșca Stănescu anunță Rareș Bogdan va prelua șefia PNL după debarcarea lui Orban

144
Sorin Roșca Stănescu vorbește într-un editorial despre debarcarea lui Ludovic Orban de la șefia PNL și despre înlocuirea lui cu Rareș Bogdan.

BUCUREȘTI, 18 ian - Sputnik. Pentru Sorin Roșca Stănescu, zilele lui Ludovic Orban sunt numărate și ”se pune de acum problema succesiunii”. Într-un editorial publicat pe Corectnews, Roșca Stănescu arată că aripa anti-Orban s-a dezlănțuit și i-a declarat acestuia un război pe viață și pe moarte.

”Fie frontul anti-Orban pierde și va fi excomunicat, fie câștigă. Iar consecința este debarcarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL. Mai degrabă câștigă. Capul răzvrătiților este Rareș Bogdan”, sintetizează el pe scurt situația din PNL.

SRS mai spune că Rareș Bogdan, în numele frontului anti-Orban, a făcut o mutare decisivă și s-a lansat într-o ofensivă de la care nu mai poate da înapoi. El arată legăturile lui Rareș Bogdan cu președintele Iohannis și amintește că Iohannis este cel care l-a împins pe Rareș Bogdan în poziția de prim-vicepreședinte PNL cu scopul de a-i sufla în ceafă lui Orban, ceea ce s-a și întâmplat, mai observă analistul.

Ce îl interesează pe SRS este dacă Rareș Bogdan are vreo acoperire politică în războiul pe care l-a declanșat. Și iată ce observă analistul:

”Rareș Bogdan nu a ieșit până acum niciodată din cuvântul lui Klaus Iohannis. Dimpotrivă. A executat tot ceea ce președintele a cerut. Uneori chiar anticipând gesturile acestuia. Își poate cineva imagina oare că de această dată Rareș Bogdan procedează altfel? Că îl atacă orbește pe Ludovic Orban? Că nu ar avea acoperirea necesară de la Palatul Cotroceni? Așa ceva este exclus”, arată SRS în editorialul său.

Mai mult, continuă el, dacă Rareș Bogdan a decis – și nu de capul lui și nici măcar cu asentimentul lui Iohannis, ci chiar la comanda acestuia – să declanșeze un conflict abrupt, fățiș, cât se poate de public cu Ludovic Orban, ne-am putea oare imagina că nu are spatele acoperit sau că nu are garanția că va câștiga?

De unde și concluzia lui SRS: într-un asemenea război cu Klaus Iohannis alături, este cu neputință să piardă și întreaga aripă anti-Orban știe acest lucru.

”Toți componenții acestei aripi au garanția că președintele, care pare că stă în expectativă, este de fapt marele prestidigitator. Adevăratul strateg al acestei mișcări”, îl indică SRS pe Iohannis ca autor al loviturii anti-Orban.

În plus, Klaus Iohannis s-a asigurat că nu numai că o parte însemnată din PNL dorește debarcarea lui Ludovic Orban, ci și că principalul partener la guvernare, USR, mai arată analistul.

”În aceste condiții, are cum să piardă Rareș Bogdan această bătălie decisivă pentru cariera sa politică? Opinia mea e că nu. Iar dacă va câștiga, cel puțin temporar, va fi succesorul lui Orban la conducerea PNL. Nu multe zile ne despart de un deznodământ”, prezice SRS cum se va desfășura bătălia din PNL.

144
Tagurile:
Rareș Bogdan, Ludovic Orban, Sorin Roșca Stănescu, PNL
Tematic
Rareș Bogdan intră impertinent peste ministrul Sănătății și îi impune decizii
Rareș Bogdan, declarație abuzivă la vot – trimitere clară
Război total în Coaliție: Ungureanu USR îl face praf pe Boc și îl vizează pe Rareș Bogdan
Prima ședință a noului Senat al României

Știrea serii:circul Bugetului s-a încheiat cu o premieră istorică! Mingea e la PSD!

242
(reînnoit 19:03 02.03.2021)
Acum puțin timp s-a încheiat votul final la Legea bugetului de stat pe 2021, înregistrând-se o premieră istorică… nedorită. Acum, PSD trebuie să se țină de promisiune – sau se face de râs.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. După zile întregi de circ, parlamentarii au reușit să voteze și Legea bugetului pe anul 2021.

Prima ședință a noului Senat al României
© Inquam Photos / GEORGE CALIN

Astfel, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, legea a fost adoptată, cu 234 de voturi pentru și 170 de voturi împotrivă.

Cu această ocazie s-a înregistrat și o nedorită premieră istorică - toate amendamentele au fost respinse! Probă de dictatură, nesimțire sau inconștiență politică – sau toate trei la un loc?

Evident, introducerea acestei forme de dictatură deschide o cale extrem de periculoasă, care ar putea afecta definitiv democrația.

Mingea este acum la PSD, care a promis că, în cazul în care anumite amendamente nu vor trece – mai ales cel referitor la alocațiile copiilor, va declanșa moțiunea de cenzură. VA face PSD Ciolacu asta? Va risca să se facă din nou de râs, pierzând la scor în demersul său politic?  

Cert este că au fost tăiate sume extrem de importante, inclusiv pentru instituții care riscă să se închidă, dar și pentru comunități românești de peste hotare – dovedind încă o dată că PNL și USR nu au nimic în comun cu spiritul național, în ciuda titulaturilor.

Din păcate, nici PSD nu pare a fi decis să facă în mod concret ceva – cum ar fi acțiuni de coalizare pe diverse obiective și proiecte – ci pur și simplă bifează niște acțiuni politice, Deci, un fel de butaforie pentru a juca teatru de opoziție.

242
Tagurile:
Buget
Tematic
Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget!
BUGET: Parlamentarii ipocriți NU renunță la banii lor, dar MINT copiii și pensionarii!
Buget 2021: Credite de 3,5 miliarde lei pentru HoReCa anunțate de ministrul Năsui

Загрузка...
Parlamentul European

Europarlamentarii din România se plâng la Bruxelles românii nu sunt băgați în seamă

109
(reînnoit 15:09 02.03.2021)
Scrisoare neobișnuită trimisă de toți cei 33 de europarlamentari români instituțiilor europene, în care aceștia reclamă că românii nu nimeresc în posturi de conducere la nivel european

BRUXELLES, 2 mar – Sputnik.Toți cei 33 de eurodeputați români au trimis două scrisori Comisiei Europene și Serviciului European de Acțiune Externă prin care cer o mai bună reprezentare a românilor în funcțiile de conducere ale instituțiilor europene. Europarlamentarii români acuză de fapt, în scrisorile lor, faptul că România este subreprezentată în funcțiile de management de la nivel european.

Semnatarii scrisorii chiar atrag atenția că la 14 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, românii sunt subreprezentați în funcțiile de management ale instituțiilor europene, cum de altfel sunt și cetățenii altor state membre care au aderat începând cu 2004 la UE.

Cum inițiativa le aparține europarlamentarilor USR-PLUS Alin Mituță și Dragoș Tudorache, iată că chiar și progresiștii din România recunosc faptul că Occidentul îi discriminează pe cei veniți mai târziu în UE și își trag partea leului când e vorba de funcțiile de decizie la nivel european.

„În cazul Comisiei, suntem deosebit de îngrijorați de faptul că, deși România este a șasea țară ca mărime din UE în ceea ce privește populația, nu există niciun cetățean român care să ocupe o funcție de conducere în calitate de director general, în timp ce prezența cetățenilor români în alte funcții de conducere este, de asemenea, foarte redusă. Acest lucru este extrem de îngrijorător pentru noi, deoarece arată o deficiență în strategia de resurse umane, care constituie o problemă atât pentru România, cât și pentru Comisie”, se argumentează în scrisoarea trimisă astăzi oficialilor europeni.

De asemenea, europarlamentarii români cer o întâlnire cu președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, pentru a putea găsi împreună soluțiile la această problemă care persistă de mai mulți ani, în ciuda semnalelor de alarmă.

În cealaltă scrisoare, adresată lui Josep Borrell, europarlamentarii români explică aplicat că cifrele furnizate de Serviciul de Acțiune Externă, în contextul procedurii de descărcare de gestiune din 2019, arată că nu există niciun român care să ocupe o funcție de conducere în sediul central. Mai mult, cifrele arată o reprezentare slabă în delegații.

„Această situație este inacceptabilă, mai ales având în vedere faptul că România este a șasea țară a Uniunii Europene în ceea ce privește dimensiunea populației”, se arată în scrisoarea către Înaltul Reprezentant UE.

Europarlamentarii atrag atenția asupra Deciziei privind organizarea Serviciului european de acțiune externă (2010/427/UE), care notează că „recrutarea ar trebui să se bazeze pe merit, asigurând în același timp un echilibru geografic și de gen adecvat. Personalul SEAE ar trebui să cuprindă o prezență semnificativă a cetățenilor din toate statele membre”.

109
Tagurile:
Deputați, Bruxelles

Загрузка...
Postul de televiziune Russia Today

Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

0
YouTube a expediat o avertizare postului de televiziune RT, după transmisiunea în direct a discursului lui Donald Trump.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Postul de televiziune RT anunță că a primit o avertizare din partea YouTube după transmisiunea discursului fostului președinte al SUA, Donald Trump, rostit în timpul unei conferințe în Orlando.

Duminică, într-un discurs susținut la conferința conservatoare CPAC în Orlando, Trump a declarat că ar putea candida din nou pentru funcția de președinte, menționând că democrații vor pierde alegerile prezidențiale din 2024. E prima declarație publică făcută de Trump după plecarea de la Casa Albă.

“YouTube ne-a expediat o avertizare pentru că am transmis în direct discursul lui Trump de la conferința conservatorilor în Orlando. Motivul oficial – “în video nu există o contextualizare suficientă, care ar explica și demonstra suplimentar că e vorba de Trump's violative CPAC speech (un discurs violent al lui Trump), sunt necesare mai multe detalii și mai multe informații explicative, e necesară o contextualizare care ar arăta că e un exemplu de hateful speech (discurs de ură)””, se spune într-o postare în canalul Telegram al RT.

În ultimele luni, platformele occidentale blochează tot mai des conturile instituțiilor media rusești. Așa, Facebook a blocat fără niciun fel de explicații contul agenției Baltnews. În octombrie Twitter a marcat materialul postului de televiziune RT despre alegerile din SUA ca potențial manipulative, iar mai devreme a eliminat din motorul de căutare contul agenției RIA Novosti.

Pe 28 octombrie, Roskomnadzor (Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media) a expediat în adresa companiilor Facebook, Twitter și Google (căruia îi aparține YouTube) o scrisoare în care cer încetarea aplicării cenzurii în cazurile presei rusești.

0
Tagurile:
Cenzură, Discurs, youtube, Russia Today, Donald Trump
Tematic
Trump revine în forță: vrea capul unui ”trădător”!
Explozie, fum: cazinoul lui Trump din Atlantic City nu mai există
Donald Trump revine? „Am câştigat în mod covârşitor!”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid

Загрузка...