Lia Olguța Vasilescu

Pensii 2021: Olguța Vasilescu ”sare” la gâtul lui Turcan

2346
(reînnoit 12:23 15.01.2021)
Fostul ministrul al Muncii spune că Raluca Turcan face confuzii grave în privința pensiilor și o acuză că nu a citit Legea pensiilor. De la ce a pornit totul și ce a declarat Raluca Turcan.

BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, a reacționat dur, după ce actualul demnitar, Raluca Turcan, a vorbit despre recalcularea pensiilor și o eliminare a inechităților din sistem.

Turcan a declarat că sistemul de pensii din România nu este pregătit pentru o eventuală recalculare a tuturor pensiilor. Vorbim despre aproape 5 milioane de pensii.

Actualul ministru al Muncii a declarat că majorarea de 40% este pe o lege publicată în anul 2019, dar care este gândită să intre în vigoare la 1 septembrie 2021, pentru a pregăti întregul sistem de pensii cu recalcularea a aproximativ 4,9 milioane de pensii.

Lia Olguța Vasilescu spune despre Turcan că este al doilea ministru care nu a citit Legea pensiilor și care face confuzie între Legea pensiilor publice și celelalte legi care privesc pensiile speciale, de serviciu.

”Al doilea ministru care vorbeşte de inechităţile din legea pensiilor fără să înţeleagă că inechităţile nu pot fi eliminate, dacă nu se aplică noua formulă de calcul, adică dacă nu se recalculează toate pensiile publice, adică 5 milioane de dosare, nu 20 de mii, pe VPR”, a spus Lia Olguța Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

Vailescu a atras atenția în legătură cu pensiile speciale, afirmând că acolo este problema și că ele trebuie eliminate.

Mai mult decât atât, Vasilescu o acuză pe Turcan că nu se încumetă nici să spună că pensiile vor crește cu 3%.

Reamintim că Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a declarat că o majorare de 40% a pensiilor nu poate fi suportată de nici un guvern, precizând că acest procent a fost aruncat într-un moment electoral.

”Nimeni nu l-a tratat serios, pentru că nimeni nu a avut curajul să pună pixul pe hârtie dă vadă efortul bugetar de circa 138 miliarde pe care niciun guvern, nu doar în perioadă de criză, nu şi l-ar putea permite", a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit Sputnik.
2346
Tagurile:
Raluca Turcan, Olguța Vasilescu
Tematic
Turcan, propunerea pentru ministerul Muncii, aviz pozitiv
Turcan, vești pentru vârstnici: când primesc pensiile
Turcan, anunț capital: când se vor ridica restricțiile
Vaccin AstraZeneca

Cîțu trimite în Moldova vaccinurile refuzate de români

40
(reînnoit 14:14 15.04.2021)
Florin Cîțu a anunțat mai multe puncte de pe ordinea de zi a Ședinței de Guvern, printre ele numărându-se și ”donația” către Republica Moldova de vaccinuri AstraZeneca.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a anunțat cu mândrie astăzi pe pagina sa de Facebook că în ședința de Guvern de astăzi intră Hotărârea unui ”ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătății și care constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca”.

Aparenta generozitate a Guvernului român are însă o latură mai puțin onorabilă: românii au început să refuze acest vaccin și nu se mai prezintă la programările cu AstraZeneca nici măcar după ce au făcut prima doză cu acest ser. Acest lucru a fost recunoscut de mai multe ori chiar de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

A ”dona” Republicii Moldova vaccinuri considerate periculoase de către români, dar și de către alte state, nu pare tocmai un gest frățesc. Trebuie menționat că Danemarca a anunțat că oprește definitiv utilizarea acestui vaccin din cauza efectelor secundare grave.

40
Tagurile:
AstraZeneca

Загрузка...
Nelu Tătaru

Tătaru, în cărți pentru Ministerul Sănătății

73
Deputatul PNL, Florin Roman, crede că portofoliul de la Sănătate trebuie să revină partidului din care face parte, iar varianta de ministru pe care o vede aceasta este nimeni altul decât Nelu Tătaru, cel care a mai ocupat această funcție până nu demult.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Nelu Tătaru ar putea reveni la Ministerul Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Aceasta este ipoteza înaintată de unul dintre cei mai vocali liberali, deputatul Florin Roman, care este de părere că o cale de mijloc pentru aplanarea scandalului din sistemul de sănătate ar fi ca ministerul de resort să revină la PNL.

”Eu nu am ascuns niciodată că sunt un susținător al fostului ministru Nelu Tătaru, care a gestionat extraordinar de bine, având în vedere condițiile dificile de anul trecut, când nu aveam materiale, nu aveam echipamente, nu aveam mai nimic, toată populația era panicată. Eu cred că nu avem timp de experimente”, spune Florin Roman, potrivit antena3.ro.

La rândul său, Nelu Tătaru spune că ar fi dispus să preia din nou funcția de ministru al Sănătății, dacă Partidul Național Liberal ar decide acest lucru, însă a subliniat că, în cadrul coaliției, portofoliul este al USR.

Tătaru a susținut că suntem într-o criză sanitară, într-un moment în care Ministerul Sănătăţii are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înţeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înţeleagă corpul medical, să înţeleagă pacientul şi să înţeleagă şi situaţia prin care trece populaţia generală în aceste zile.

”Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala îşi spune cuvântul peste tot, atât în populaţia generală, cât şi în corpul medical, şi ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreţi să-i spunem aşa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile”, a explicat Nelu Tătaru.

73
Tagurile:
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Tematic
Tătaru anunță vremuri grele după alegeri
Tătaru, atac la părinți și bunici: ”Stăteau pe gardul școlii” - ar urma valul patru COVID
Ultima oră: Tătaru, anunț despre vaccinarea anti COVID!

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, către profesori: ”Vreți ascundem sub preș?”

0
(reînnoit 14:48 15.04.2021)
Ministrul Educației vine cu noi declarații referitoare la vaccinarea profesorilor, mai nuanțate decât cele de zilele trecute, când învinovățea părinții de presiuni. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Recentele declarații ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit cărora părinții ar face presiuni ca profesorii nevaccinați să nu vină la ore fizic ci să predea online au tensionat și mai mult situația din sistemul de învățământ.

Demnitarul a ieșit și a făcut noi precizări cu privire la acest subiect, cu prilejul unei conferințe din cadrul campaniei ”Vaccinare și testare pentru învățare”, susținută de Inspectoratul Școlar al Municipiului București la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”.

Ministrul a precizat că, la întrebările și presiunile părinților, le-a explicat că sunt situații diferite, existând cadre didactice care au interdicție medicală pentru vaccinare.

”Au zis ”bun, atunci pot să predea online acei profesori care nu sunt vaccinați”. Am spus că din această perspectivă, pot avea dreptate. Am adăugat faptul că există dreptul de confidențialitate asupra unui act medical, există foarte multe lucruri de luat în discuție, dar este o ipoteză. Vreți să ascundem sub preș? Eu nu vreau să ascund sub preș faptul că am fost contactat de părinți”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Secretarul general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Cornelia Popa-Stavri, l-a întrebat pe Cîmpeanu dacă, nu cumva, este vorba despre discriminare.

Demnitarul a subliniat că susține total vaccinarea, că ar trebui să se vaccineze atât părinții, cât și profesorii. De asemenea, acesta a susținut că vaccinarea este un act voluntar, dar că este singurul act care poate stopa pandemia.

0
Tagurile:
vaccinare, profesori, Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu, afirmații fără susținere? Induce voit profesorii în eroare?
Iohannis și Cîmpeanu, reacție despre reluarea cursurilor: uluitor, pur și simplu!
Cîmpeanu, despre examenele naționale: e bătut în cuie!

Загрузка...