BUCUREȘTI, 14 ian – Sputnik. Un demers al Ministerului Economiei arată că avertismentele PSD și ale multor analiști economici erau justificate: a fost pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care se elimină interdicția temporară ca statul să-și vândă acțiunile.
În motivația proiectului supus dezbaterii se arată că:
„În plan economic remarcăm că un comportament al statului în care sunt suspendate anumite operațiuni legate de capitalul de stat administrat, respectiv înstrăinarea unor acțiuni / active sau vânzarea de către operatorii economici cu capital majoritar / integral de stat a unor participații pe care le dețin la filialele proprii, creează un statut discriminatoriu în raport de operatorii cu capital privat și în special concurenți, riscul major fiind acela al diminuării resurselor financiare atrase, a imposibilității dezvoltării afacerilor sau implementării unor proiecte de investiții majore, cu impact social şi economic de interes genera”.
În baza acestei logici, inițiatorul arată că ”identificând problemele care afectează întreg sistemul economic național, precum și comportamentul economic și financiar al societăţilor cu capital de stat, considerăm ca fiind necesară abrogarea acestor măsuri”, este argumentația ministerului”.
În proiect se intenționează eliminarea articolelor introduse de Șerban Nicolae și Daniel Zamfir, care opreau aceste vânzări pe timp de 2 ani.
”Articolele 1, 2 și 3 din Legea nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 736 din 13 august 2020, cu modificările ulterioare, se abrogă”, se precizează în proiectul de lege.
Reacție: ”Când toată lumea știe că nu ai bani și că ai mare nevoie - să anunți că începi să vinzi ce mai ai “prin casă” pare o idee foarte proastă”, comentează fostul premier, Victor Ponta, completând ironic ”Dar poate greșesc eu / vom vedea”.
BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Controversat ca politician dar apreciat ca ales local, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a făcut un anunț preluat de mass media – s-ar putea întoarce în PSD.
„PSD are șanse să se reformeze, ajută că e în opoziție”, spune Negoiță, precizând că a avut ”o discuție foarte serioasă cu cei trei lideri PSD în care lucrurile sunt clare – e o chestiune de pași revenirea mea în PSD”.
Cum va face asta fără să își piardă mandatul? Negoiță aruncă bomba: ”E foarte posibil să fuzioneze actualul partid în care sunt eu, cu PSD”, a spus Robert Negoiță, la Digi24.
Robert Negoiță este membru al unui partid creat de el, ”București 2020”, dar în campania electorală locală s-a afișat alături de Victor Ponta.
Practic, Robert Negoiță este principalul aliat al lui Victor Ponta, mai ales după eșecul de la parlamentare și după ofensiva DNA contra lui Tăriceanu.
Sursele noastre spun că revenirea lui Robert Negoiță în PSD este preambulul întoarcerii ”președintelui risipitor”, Victor Ponta. De altfel, și Marcel Ciolacu s-a exprimat pe vremuri în favoarea acestei reveniri, opoziția venind de la unii lideri – precum Olguța Vasilescu.
Dar, în contextul unei noi echipe la conducerea PSD, în mare parte apropiată de Victor Ponta, revenirea valorosului politician este foarte posibilă.
Sursele noastre asta spun – dar pun și o întrebare: va participa și ”nașul” la reunirea familiei? Nașul de la Washington, George Maior.
Notă: poza nu are nicio legătură cu știrea. Sau are?...
BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat ieri că va depune plângere penală în cazul morții lui Bogdan Stanoevici și că va cere stoparea incinerării.
”Din punct de vedere juridic este moarte suspectă și organele trebuie sa se autosesizeze, dacă familia nu o face, de frica linșajului mediatic la care ar fi supuși”, a declarat aseară Diana Șoșoacă anunțând „Nu am să accept niciodată acest diagnostic de moarte Covid, în lipsa unei autopsii nu putem să afirmăm că el a murit din cauza Covidului - mâine depunem plângere penală prin care solicităm anchetarea cazului”.
Senatoarea s-a ținut de cuvânt, a depus plângere la Parchetul General și a cerut trupul lui Bogdan Stanoevici să nu fie incinerat, deși familia acestuia dorește asta.
În același timp, într-o declarație în care își anunța intenția de a face demersul la parchet, Diana Șoșoacă a spus că are alături Partidul Neamul Românesc – nu AUR, gruparea cu care a intrat în Parlament.
Diana Șoșoacă provine din Partidul Neamul Românesc, ca și generalul Mircia Chelaru și alți parlamentari AUR, gruparea fondată de Ninel Peia făcând un protocol cu AUR–ul lui George Simion și Claudiu Târziu pentru a uni mișcări politice din naționaliste în vederea accederii în Parlament.
Prin protocol, după intrarea în parlament, parlamentarii provenind din Neamul Românesc sau alte grupări pot opta pentru ieșirea de sub sigla AUR și să continue sub semnul partidului din care provin.
Mai mult decât atât, există o mulțime de acid ascorbic în castraveți și dovlecei, este prezent și în cantități semnificative, de exemplu, în conopidă, struguri, mere. Dar acest lucru nu înseamnă că utilizarea acestor produse poate reprezenta un pericol, a explicat medicul.
Acidul ascorbic a fost acuzat că inactivează vitamina C, dar, potrivit medicului, această acuzație este exagerată.
„De fapt, fructele și legumele cu un conținut ridicat de acid ascorbic au un efect foarte mic asupra distrugerii vitaminei C. Acest lucru se întâmplă, dar, în primul rând, multe metode de gătit distrug această enzimă și, în al doilea rând, în interiorul corpului, efectul acesteia este extrem de slab”, a spus Bobrovsky în emisie la radio Sputnik.
Omul de știință este sigur că consumul de fructe și legume care conțin acid ascorbic nu poate duce la deficiența vitaminei C.
"La o persoană modernă, o lipsă de vitamina C poate fi găsită destul de rar. De exemplu, la o persoană care nu mănâncă deloc verdeață, legume și fructe. Există puține astfel de persoane, deficiența lor nu va mai fi asociată cu faptul că consumă multe alimente cu continut de acid ascorbic, dar cu faptul că consumă puține produse cu vitamina C ", - a spus Andrei Bobrovsky.