Adrian Năstase

Adrian Năstase, curaj total: cel mai puternic atac la SUA!

5062
”Toți ambasadorii SUA la București au urmărit să pună în conducerea țării marionete”. Fostul premier pornește de la vestea plecării lui Zuckerman și prezintă cu curaj o situație tolerată de 31 de ani: prin ambasadorii trimiși, Washington-ul își bate joc de România

BUCUREȘTI, 12 ian – Sputnik. Subiectul SUA este un fel de Tabu în România. Cel puțin pentru politicienii de top. Nimeni nu mai găsește măcar o scamă pe umărul ”partenerului”, cu toate că, în fapt, România nu a făcut decât să plătească și să îndeplinească orice pretenție a SUA – și, în schimb, să primească numai promisiuni neonorate și lipsă de respect.

Politicienii care au îndrăznit să spună altceva s-au trezit… afară din politică, sau chiar mai rău – vezi cazul Dragnea.

Adrian Năstase a fost o victimă a ”războiului preventiv”, anticipat fiind faptul că nu va sta sluj ca un Boc sau Orban… Dar lui Adrian Năstase, chiar lovit cumplit, nu-i poate lua nimeni mintea și, după cum se vede, curajul. Așa că scoate la iveală adevărul despre relația SUA – România, perfect ilustrată de amabsadorii pe care Washington îi trimite românilor.

Despre plecarea ultimul din meniu, Zuckerman, Năstase spune că ”știrea a căzut ca un trăsnet - ambasadorul american Adrian Zuckerman ne părăsește după doar un an de mandat la București”.

Fostul șef al diplomației îi face un portret lui Zuckerman: ”Numit politic, fără a cunoaște reguli elementare ale diplomației și curtoaziei, el s-a comportat în România întru-un mod sfidător, amestecându-se în alegeri, pronunțându-se public în chestiuni de politică internă”.

Iar ca o completare, Năstase nu crede că l-a respectat cineva pe Zuckerman ”pentru atitudinea lui partizana – cu excepția lui Iohannis și, poate, a lui Dâncu”.

”Mi-am adus aminte de Alan Green jr., ambasador politic, om de afaceri și sponsor al președintelui Bush, trimis la București înainte de 1989 pentru o sinecură liniștită. A venit Revoluția și ambasadorul Green a fost complet depășit de situație. Din fericire, ceilalți membri ai ambasadei erau adevărați profesioniști”, scrie fostul premier.

Dar acum urmează adevărata esență a articolului lui Năstase – Zuckerman și suspomenitul Green Jr., ca elemente firești din șirul trimis de Washington la București.

Adrian Năstase se referă la cartea sa ”Lumea, americanii și noi” (sau ediția a doua, „Romanian-American Relationship. My Contribution”). ”Am analizat acolo toți ambasadorii americani trimiși la București după Revoluție”.

”Majoritatea numiți politic. Incapabili să înțeleagă nevoia de demnitate a românilor. Interesați de ”business”. Folosind mantrele celebre – ”drepturile omului”, ”drepturile minorităților”, ”statul de drept”, ”democrația”, ”valorile și principiile occidentale”. Urmărind să pună în conducerea țării marionete”.

Repet ultima ”caracteristică” a ambasadorilor SUA, în viziunea celui mai bine pregătit om politic și diplomat român: ”Toți ambasadorii americani trimiși la București după Revoluție (…) urmărind să pună în conducerea țării marionete”.

Este poate cea mai dură afirmație făcută despre „partenerul strategic”, relațiile – și, implicit, interesele - acestuia cu România!

Adrian Năstase se oprește ”strategic” aici – și încheie cu o speranță... tăioasă: ”Cred, în continuare, că relația noastră cu SUA este vitală, dar sper că americanii vor putea dovedi în viitor respectul cuvenit pentru Romania trimițând un ambasador conștient de misiunea lui”.

Articolul și comentariile le puteți citi pe Blogul personal al lui Adrian Năstase.

5062
Tagurile:
Adrian Năstase
Tematic
Adrian Năstase, mesaj fulminant despre Liviu Dragnea!
Adrian Năstase, palmă pentru SUA, Zuckerman și Hans Klemm!
Adrian Năstase, mesajul zilei – îndemn ironic la luciditate
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

99
(reînnoit 12:30 16.01.2021)
Prim ministrul României s-a imunizat împotriva noului coronavirus, așa cum era anunțat încă de zilele trecute, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central”Dr. Carol Davila”.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Florin Cîțu se vaccinează anti-Covid-19, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”.

Demnitarului i s-a explicat, de cadrele medicale, întregul proces care se derulează, pentru ca imunizarea să fie făcută în deplină cunoștință de cauză.

Reamintim că, în urmă cu o zi, adică ieri, 15 ianuarie 2021, s-a imunizat împotriva noului coronavirus președintele României, Klaus Iohannis.

Acesta a declarat, la scurt timp după aceea, că procedura de vaccinare a fost una simplă, nedureroasă și a dorit să sublinieze că acees vaccin este unul sigur și eficient.

De asemenea, șeful statului a recomandat tuturor vaccinarea, afirmând că vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție ne vor scoate din pandemie.

Tot ieri, a început oficial cea de-a doua etapă a campaniei naţionale de vaccinare, în care sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi persoanele care lucrează în domenii considerate esenţiale, între care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul.

Premierul României a făcut declarații după imunizare. Acesta a spus că a fost o procedură foarte ușoară, că se bucură că s-a putut vaccina, că a făcut acest lucru atât pentru sine, cât și pentru cei din jur.

Pandemia poate fi învinsă numai prin vaccinare și prin păstrarea măsurilor restrictive.

"Foarte ușoară această vaccinare, Nu am simți nimic. I-am zis doamnei asistente. De aceea m-am ridicat la final. Mă bucur că m-am vaccinat. Văd că mulți români vor să se vaccineze. E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.ooo de români vaccinați până în septembrie. Foarte mulți români vor să se vaccineze", a declarat Cîțu

Cîțu a dat asigurări că nu va fi precupețit nici un efort pentru a putea fi vaccinați toți românii.

99

Загрузка...
Vaccinare în România

Sondaj: Doriți se vaccineze public șefii partidelor?

101
Iohannis a dat exemplul – este o provocare pentru toți liderii politici. Ar trebui să urmeze exemplul președintelui – sau nu e normal să se facă un spectacol din vaccinare?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Unul dintre cele mai urmărite și discutate subiecte de ieri a fost exemplul dat de președintele Iohannis, care s-a vaccinat public, la Spitalul Militar Central.

sondaj

Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
  • DA – ar trebui să dea un exemplu, așa cum a făcut Iohannis
    0% (0)
  • NU – nu trebuie să se facă un spectacol din vaccinare
    0% (0)
  • Nu mă pronunț
    0% (0)
au votat:

Gestul președintelui a fost mult comentat - mai în glumă, mai în serios, dar a fost în prim plan – și a fost poate cel mai bun mod de a capta atenția românilor asupra vaccinării. Altfel spus, a fost probabil cea mai bună reclamă – inclusiv în rândul celor care nu îl agreează pe Iohannis.

În același timp, mulți au comentat că președintele a făcut un spectacol și un joc de imagine din propria-i vaccinare!

De aceea punem întrebarea dacă liderii politici, cele mai comentate personaje publice, ar trebui să urmeze exemplul prezidențial și să se vaccineze public? Sau, dacă nu doresc să se vaccineze, să anunțe asta deschis!

E vorba de Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș, George Simion și Claudiu Târziu, dar și de Kelemen Hunor.

Concret, vă invităm, să vă spuneți opinia prin intermediul unui sondaj, răspunzând la următoarea întrebare:

Doriți ca președinții principalelor partide să se vaccineze public?

DA – ar trebui să dea un exemplu, așa cum a făcut Iohannis

NU – nu trebuie să se facă un spectacol din vaccinare

Nu mă pronunț

101

Загрузка...
Mihai Trăistariu

Trăistariu încurajează vaccinarea ca nu moară artiștii de foame

0
Cunoscutul cântăreț a declarat că este nerăbdător să se imunizeze împotriva noului coronavirus și a explicat, într-o postare pe Facebook, motivele care îl determină să facă un asemenea gest. Solidaritate cu colegii de breaslă?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Cântărețul Mihai Trăistariu le-a spus fanilor că el dorește mult să se vaccineze, fiindcă, dacă virusul nu dispare, artiștii trebuie să se reprofileze.

Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé
© Sputnik / Алексей Никольский

De aceea, artistul lansează un îndemn către toți fanii și către toți colegii de breaslă să se imunizeze împotriva COVID-19, în cel mai scurt timp. El aduce ca argument și părerea specialiștilor care spun că dacă nu se vaccinează măcar 70% din populația globului, atunci vaccinarea în masă este inutilă și niciodată nu vom mai scăpa de virus.

În opinia sa, matematic vorbind, mai rămân două opțiuni: fie se vaccinează și speră ca acest gest va fi făcut de toată planeta, iar pandemia se stinge în doi-trei ani, după care vor putea fi reluate concertele, fie se mută în Dubai sau într-una din cele 4 țări care nu au restricții și trăiește liber.

Trăistariu arată și o altă față a crizei generate de pandemiei: artiștii au început să fie tot mai afectați din punct de vedere financiar, ei ajungând să facă diverse lucruri pentru a câștiga bani.

Este vorba despre sunetiști, impresari, actori, dansatori, precum și de miile de persoane din spatele scenei care trebuie să renunțe la meseria de o viață pentru că nu mai au ce mânca.

Potrivit lui Trăistariu, 90% dintre artiști sunt la pământ.

”Un coleg de breaslă vinde viori. Un altul s-a făcut vânzător la o alimentară de cartier. O altă colegă cântăcioasă face videochat în perioada asta ca să-și cumpere de mâncare. E groaznică pentru un artist această perioadă. În această situație ne-au adus restricțiile și carantina. Am ajuns la capătul puterilor”, a scris Trăistariu.
0
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...