Marius Budăi

Budăi, atac devastator: ”Cîțu a ridicat minciuna la rang de virtute!”

131
Deputatul PSD, președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților, susține că actualul Guvern este singurul vinovat pentru deprecierea veniturilor populației.

BUCUREȘTI, 12 ian – Sputnik. Marius Budăi, fost ministru al Muncii, arată, cu subiect și predicat, principalele neadevăruri pe care fostul ministru al Finanțelor Publice, actual premier, Florin Cîțu, le-a transmis de-a lungul timpului.

”Vasilică Florin Cîțu a ridicat minciuna la rang de virtute!”, spune Marius Budăi.

Deputatul social democrat susține că Florin Cîțu a mințit în legătură ci revenirea în ”V” a economiei românești, în legătură cu sprijinul acordat mediului de afaceri românesc, în legătură cu promisiunile privind creșterea veniturilor cetățenilor români, dar și când a invocat cheltuielile de pandemie ca scuză pentru nerealizarea celor deja enumerate.

”Dar, cum spuneam, minciuna are picioare scurte și Comisia Europeană, dar și Fondul Monetar Internațional arată că Guvernul Dreptei Unite nu poate invoca scuza pandemiei pentru eșecul economic”, subliniază Budăi.

Mai exact, a precizat acesta, Comisia Europeană arată că Guvernul Dreptei Unite a alocat numai 1% din Produsul Intern Brut – PIB – pentru pandemia, iar Fondul Monetar Internațional – FMI – spune că România este ultima țară din Uniunea Europeană la măsurile luate pentru sprijinirea mediului de afaceri. Aceasta în condițiile în care Florin Cîțu ”a bătut toate recordurile la îndatorarea țării”.

Mai exact, banii împrumutați nu s-au dus nici la pandemie, nici la investiții, nici la alocații, pensii ori salarii.

Astfel, Guvernul nu poate susține majorările de venituri pentru populație fiindcă nu a luat măsuri de susținere a economiei. Acest lucru a dus la reducerea veniturilor la bugetul de stat.

În opinia lui Marius Budăi, Guvernul Cîțu este unicul vinovat pentru deprecierea veniturilor populației și pentru căderea economiei.

De asemenea, deputatul social democrat a reluat ideea potrivit căreia pandemia nu poate fi invocată drept scuză, atâta timp cât Guvernul a cheltuit doar 15 din PIB în această direcție.

131
Tagurile:
Florin Cîţu, Marius Budăi
David Muniz

E oficial, EL va fi în locul lui Zuckerman. Știe rusa!

715
(reînnoit 16:03 19.01.2021)
În prezența prim ministrului Florin Cîțu, Adrian Zuckerman l-a prezentat pe cel care îi va ține locul a precizat când va pleca din Români.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Încă ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman a efectuat o vizită de rămas-bun la Guvern, unde s-a întâlnit cu premierul Florin Cîțu.

Ambasadorul a mers alături de cel care va ține locul până la o altă numire - adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice, David Muniz, care devine, din 20 ianuarie, însărcinatul cu afaceri al SUA în România – „Chargé d’Affaires”.

Într-un comunicat al Ambasadei SUA, se arată că ”prim-ministrul i-a mulțumit Ambasadorului Zuckerman pentru implicarea sa în relația bilaterală și a adăugat că așteaptă cu interes să lucreze cu domnul Muniz”.

„Domnul Muniz l-a asigurat pe Prim-ministru că relația româno-americană va rămâne una strânsă sub conducerea Administrației Biden și și-a exprimat interesul cu privire la continuarea consolidării Parteneriatului Strategic”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA.

Conform datelor oficiale, David Muniz, lucrează de peste 19 ani în cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Diplomat de carieră, înainte de sosirea la Bucureşti, a fost Adjunctul interimar al Asistentului Secretarului de Stat pentru Afaceri Regionale şi Multilaterale, în cadrul Biroului pentru contraterorism, unde a deţinut şi funcţia de director al Oficiului de afaceri regionale pentru Asia Centrală/de Sud şi Orientul Apropiat.

Anterior, în perioada iulie 2015-august 2018, el a fost Adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice la Ambasada SUA de la Tirana, în Albania.

În prezentarea Amnasadei se mai menționeză printre funcţiile ocupate anterior:

-Director adjunct al Oficiului pentru afaceri nordice şi baltice din cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia.

-ofiţer principal adjunct şi şef al Secţiei politice la Consulatul SUA de la Kirkuk, Irak.

-Adjunct interimar al Şefului Misiunii Diplomatice şi şef al Secţiei politico-economice la Ambasada SUA de la Podgoriţa, Muntenegru.

-ofiţer politic la Ambasada SUA de la Priştina, Kosovo.

-activitate diplomatică la Kuala Lumpur, Malaezia şi Ekaterinburg, Rusia.

Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Georgia, este licenţiat în istorie şi ştiinţe politice de la Universitatea James Madison din Virginia.

David Muniz a studiat limbile albaneză, sârbo-croată şi, atenție – rusă!

A primit numeroase premii acordate de către Departmentul de Stat, inclusiv mai multe Superior Honor Awards şi Meritorious Honor Awards.

715
Tagurile:
Adrian Zuckerman
Tematic
Zuckerman, pus într-o postură penibilă de un ministru!
Zuckerman e decorat după ce ”a fost o rușine pentru România”
Surpriza zilei: Zuckerman pleacă din România în mare grabă!

Загрузка...
Ludovic Orban și Klaus Iohannis

Orban, întâlnire cu Iohannis mesaj către insurgenții din PNL

301
(reînnoit 12:03 19.01.2021)
Liderul PNL, Ludovic Orban, transmite un mesaj ferm către Rareș Bogdan și restul revoltaților după o discuție cu Iohannis

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Întâlnirea crucială dintre Ludovic Orban și Klaus Iohannis ar fi avut loc – iar președintele l-ar susține liderul PNL în fața insurgenților.

Știrea despre întâlnire este, deocamdată ”pe surse” mass media, dar vine din mai multe locuri. Conforma Antena 3 ar fi avut loc aseară, la Cotroceni, iar conform Digi24 aceasta s-ar fi produs în prima parte a zilei de azi.

Desigur, în Agenda oficială a președintelui Iohannis nu figurează această întâlnire cu președintele PNL.

Iohannis și Orban au discutat aproape o oră, spun surse ale Antena 3, iar șeful PNL s-ar bucura de susținerea președintelui.

Faptul pare evident, având în vedere răspunsul ferm dat azi de Ludovic Orban insurgenților din partid.

”Preşedintele PNL este ales de Congres - PNL a avut un Congres în 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an, până la acest Congres eu sunt preşedinte”, a declarat Orban, subliniind că ”Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa. Cred că orice problemă trebuie discutată în partid, nu în spaţiul public„.

Deci, Ludovic Orban i-a pus la punct pe insurgenți, clar și fără echivoc!

Totuși, susțin surse mass media, adevărata ”răscoală” din PNL ar urma să aibă loc înainte de Congres.

Altfel spus – ar fi o răscoală contra lui Iohannis!

Reamintim că Rareș Bogdan i-a nominalizat printre revoltați pe Robert Sighiartău, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Florin Roman, Ilie Bolojan și alți ”grei” ai PNL.

301
Tagurile:
Ludovic Orban, Klaus Iohannis

Загрузка...
Vaccin, imagine simbol

Ce se întâmplă cu copiii cu părinți vaccinați ce merg în străinătate

0
Florentina Furtunescu, reprezentant al Institutului Național de Sănătate Publică, a explicat că, la întoarcerea în România, copiii ce merg cu părinții vaccinați în străinătate vor sta în carantină la întoarcerea în țară.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Vreți să călătoriți în străinătate împreună cu copiii? Ei bine, la întoarcerea în România veți intra în carantină, chiar dacă înainte de plecare v-ați vaccinat împotriva noului coronavirus.

Florentina Furtunescu, reprezentant al Institutului Național de Sănătate Publică, a precizat că minorii ce călătoresc în străinătate împreună cu părinții vaccinați împotriva noului coronavirus vor fi obligați să stea în carantină la întoarcerea în România timp de 10 zile dacă țara în care au călătorit are incidență ridicată de COVID.

Obligația carantinării în cazul acestor familii vine în contextul în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat luni o hotărâre care stipulează că persoanele care vin din străinătate în România și au făcut ambele doze de vaccin - inclusiv rapelul - nu mai sunt obligate să stea în carantină, informează g4media.ro.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus în România, a declarat astăzi, 19 ianuarie 2021, că sunt disponibile pentru a doua etapă de vaccinare un număr de 299 de centre de vaccinare, totalizând 487 de puncte de vaccinare.

Referitor la categoriile care urmează să se vaccineze, Gheorghiță a declarat că 23% din românii programați să se vaccineze în etapa a doua sunt persoane aflate în evidență cu boli cronice și care au vârsta sub 65 de ani, 51% din cei programați au peste 65 de ani, 26% sunt din categoria de personal care deserveste activități esențiale, informează Sputnik.

 

0
Tagurile:
Copii, vaccin
Tematic
Algeria va primi 500 000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V până la sfârșitul lui ianuarie
Budapesta arată că a decis corect să negocieze cu Rusia pentru vaccin
Ce cantitate de vaccin Sputnik V a fost produsă în Rusia

Загрузка...