Adrian Zuckerman

Surpriza zilei: Zuckerman pleacă din România în mare grabă!

1955
Deși nu s-a schimbat încă echipa de la Washington, ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a făcut oficial demersul diplomatic de plecare din România.

BUCUREȘTI, 11 dec – Sputnik. Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a fost la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pentru a-și lua rămas bun! Vestea este transmisă printr-un comunicat al MAE.

”Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit luni, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun. Ministrul Bogdan Aurescu a transmis aprecierea părții române pentru activitatea ambasadorului Zuckerman, pe parcursul mandatului acestuia la București, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral”, transmite MAE.

În comunicat se menționează ”realizările înregistrate pe parcursul anului 2020 în cooperarea dintre România și SUA” – povestea cooperării în domeniul Apărării și Securității, ”inclusiv prin semnarea unei Foi de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării între România și Statele Unite pe o perioadă de 10 ani, care formalizează prioritățile strategice bilaterale și asigură cadrul pentru dezvoltarea capacităților și nivelului de pregătire militară”.

Curios totuși, deși Aurescu a ”evocat importanța continuării cooperării bilaterale pentru obținerea de progrese concrete privind accederea României în programul Visa Waiver” dar, ciudat, nu a vorbit nimic despre o temă mult mai importantă a mandatului Zuckerman: împrumutul pentru Cernavodă!

În context, Aurescu nu a vorbit nici despre demonizarea Chinei și a firmelor chineze, un laitmotiv al ambasadorului SUA.

Întrebarea este – de ce pleacă Zuckerman atât de repede? Ne amintim că predecesorul său, Hans Klemm, numit de democrați, a sta mai mult de un an în post sub administrația Trump!

Deci, de ce pleacă așa repede Zuckerman? Poate tocmai pentru că promisiunile privind investițiile americane s-au dovedit a fi povești? Sau pentru că opinia publică s-a săturat de tupeul cu care s-a băgat peste treburile interne ale României?

Sau sunt alte afaceri pentru care pleacă repede din România simpaticul ambasador – atât de simpatic că, brusc, mi-am amintit de formula lui Alexandru Paleologu - ”ambasador al golanilor”?! Apropo, nu a spus nimic Aurescu nici despre digitalizarea României – care, se spune, era afacerea pe care Zuckerman trebuia să o rezolve pentru marele său sponsor politic!

Noi îi dorim drum bun! Cred că îl vom mai vedea pe aici, cu afaceri cu statul român, precum alți ambasadori SUA.

 

1955
Tagurile:
Adrian Zuckerman
Tematic
Cu Ciucă interimar, Zuckerman a pus țara la cale
Știrea dimineții: Zuckerman vine peste Ciucă, interese uriașe!
Noua hartă politică a României: ”anti” Iohannis și Zuckerman
Marcel Ciolacu

Ciolacu: Guvernul s-a întors de la Bruxelles cu zero euro pentru agricultură

59
Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a arătat într-o conferinţă de presă ținută la Craiova cum a eșuat Guvernul în negocierile pentru agricultură.

Ciolacu a criticat Guvernul pentru că a trimis la Bruxelles documente pe care nu le-a citit, ”documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte”.

Una dintre cauze, a arătat Ciolacu, este că Guvernul nu a vrut un dialog cu autorităţile locale și de aceea ”s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei”.

”Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum au prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a mai declarat Ciolacu.

59
Tagurile:
Marcel Ciolacu

Загрузка...
Prima ședință a noului Senat al României

Orban recunoaște în cadrul coaliţiei au existat momente de criză

64
(reînnoit 18:12 11.06.2021)
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut astăzi că în cadrul coaliţiei au existat momente de criză și că astfel de momente vor mai fi înregistrate, guvernările de coaliţie fiind în general "complicate".

BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat astăzi alianţa cu USR- PLUS, într-o declarație făcută la Bacău, ca fiind una care necesită dialog permanent şi o armonizare constantă a poziţiilor. El a recunoscut că au existat momente de criză în coaliție și nu s-a sfiit să recunoască faptul că asemenea momente vor mai avea loc și în viitor, pentru că guvernările de coaliţie sunt în general "complicate".

Orban a strecurat și câteva critici la adresa USR, spunând despre această formațiune că e un partid mai nou care nu are o definire doctrinară clară și ale cărui poziţii de multe ori se stabilesc în funcţie de conjunctură, de context.

Mai mult, Orban spune despre USR că este un partid care nu are experienţa guvernării.

64
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Celebru economist dezvăluie ce NU a spus Cîțu despre PNRR: ”Este și un pericol!”
Pierde România banii de la UE prin PNRR? Cîțu, explicații
George Simion, denunț incendiar contra UE și a Guvernului Cîțu

Загрузка...
Ziua Rusiei

Ziua Națională a Rusiei prilej pentru conducerea României de a ne face de râs