Șerban Nicolae

Șerban Nicolae: ”Pe "Ad labam" Gheorghiță" cum l-au găsit?”

3645
Cunoscutul om politic și avocat îl ia în colimator pe coordonatorul campaniei de vaccinare, care a intrat în gura lumii cu o exprimare… care i-a devenit poreclă

BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik. Unul dintre cele mai importante roluri în bătălia cu pandemia a revenit tânărului medic militar, Valeriu Gheorghiță.

Dar, în ciuda amabilității sale demne de apreciat, tânărul colonel medic nu este mereu la nivelul cerut de o asemenea responsabilitate într-o perioadă atât de dramatică – și mai ales că românii sunt mereu gata de ironii, critici și glume pe seama liderilor.

Recent, coordonatorul campaniei de vaccinare intrat iar în gura lumii, după ce a fost o expresie intrată în limbajul curent, ca o parodie de expresie latină: “ad labam”.

”(…) beneficiarilor vaccinărilor acestor carduri care se completează de mână - ad labam: nume, prenume...”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Secvența din interviul dat postului „Canal 33” a devenit virală, glumele se țin lanț, iar  colonelul s-a trezit cu o poreclă: „Gheorghiță Ad-labam”. Sau ”colonelul Ad-labam”.

Problema nu e gafa în sine, ci faptul că este lovită încă o dată credibilitatea campaniei pro-vaccinare. Și motivul nu e gafa „virală”, ci chiar modul în care este făcută campania.

Economistul Adrian Câciu comentează dur: ”Când ai un singur neuron în cap rezulta o campanie de comunicare unidirecțională”.

”Las la o parte că de fapt dacă îl asculți sau vezi la radio sau la tv pe Marinescu, Gheorghiță, Mahler și Craiu (mai e o doamnă, habar nu am cum o cheamă și nici nu risipesc energia să aflu) tu în loc de campanie de vaccinare asculți cum se plătesc salariile la presă”, scrie Câciu.

Cunoscutul economist răbufnește: ”Doamne, câtă ipocrizie să maschezi sprijinul presei în spatele unor mesaje de interes public, unde prețul îl face clientul, adică statul, nu prestatorul - Kafka economic”.

Și Șerban Nicolae a comentat dur această campanie, observând un detaliu important: ”Toți spun "eu o să...". Niciunul nu s-a vaccinat, niciunul nu spune "eu m-am...". Pentru că nu îi interesează vaccinarea, ci "bifarea" unor acțiuni”.

Iar cunoscutul jurist și om politic nu scapă prilejul de a sublinia controversa în jurul numirii coordonatorului șef al campaniei de vaccinare: ”Totuși, pe "Ad labam" Gheorghiță" cum l-au găsit?”

”Are 14 ani vechime profesională (din care șase au fost anii de rezidențiat), nu a condus niciodată nimic în sistemul medical, nu a avut activități manageriale deci are zero experiență organizatorică, e anti-talent la comunicare... ah, a reușit în opt ani de carieră militară la spital să ajungă colonel la 38 de ani!”, observă Șerban Nicolae.

Comentariul se încheie cu o ironie… foarte realistă în zilele noastre: ”Oare cu ce s-a "vaccinat" Gheorghiță pentru o asemenea carieră?”.

3645
Tagurile:
Șerban Nicolae
Tematic
Șerban Nicolae, incendiar: ”Mintea puțină de la Bruxelles”
Șerban Nicolae, reacție frumoasă după dezastrul din alegeri
Șerban Nicolae, Duca, Oana Lovin – reacții în cazul Chitic
Marcel Ciolacu

Ciolacu: Guvernul s-a întors de la Bruxelles cu zero euro pentru agricultură

59
Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a arătat într-o conferinţă de presă ținută la Craiova cum a eșuat Guvernul în negocierile pentru agricultură.

Ciolacu a criticat Guvernul pentru că a trimis la Bruxelles documente pe care nu le-a citit, ”documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte”.

Una dintre cauze, a arătat Ciolacu, este că Guvernul nu a vrut un dialog cu autorităţile locale și de aceea ”s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei”.

”Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum au prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a mai declarat Ciolacu.

59
Tagurile:
Marcel Ciolacu

Загрузка...
Prima ședință a noului Senat al României

Orban recunoaște în cadrul coaliţiei au existat momente de criză

64
(reînnoit 18:12 11.06.2021)
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut astăzi că în cadrul coaliţiei au existat momente de criză și că astfel de momente vor mai fi înregistrate, guvernările de coaliţie fiind în general "complicate".

BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat astăzi alianţa cu USR- PLUS, într-o declarație făcută la Bacău, ca fiind una care necesită dialog permanent şi o armonizare constantă a poziţiilor. El a recunoscut că au existat momente de criză în coaliție și nu s-a sfiit să recunoască faptul că asemenea momente vor mai avea loc și în viitor, pentru că guvernările de coaliţie sunt în general "complicate".

Orban a strecurat și câteva critici la adresa USR, spunând despre această formațiune că e un partid mai nou care nu are o definire doctrinară clară și ale cărui poziţii de multe ori se stabilesc în funcţie de conjunctură, de context.

Mai mult, Orban spune despre USR că este un partid care nu are experienţa guvernării.

64
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Celebru economist dezvăluie ce NU a spus Cîțu despre PNRR: ”Este și un pericol!”
Pierde România banii de la UE prin PNRR? Cîțu, explicații
George Simion, denunț incendiar contra UE și a Guvernului Cîțu

Загрузка...
Ziua Rusiei

Ziua Națională a Rusiei prilej pentru conducerea României de a ne face de râs