Adrian Năstase

Năstase, provocare pentru Zuckerman după scandalul din SUA

1839
Fostul premier are o reacție după incidentele de la Washington – ironie fină dar mușcătoare, sublinierea ipocriziei și o provocare pentru cel mai tăcut personaj al momentului, Adrian Zuckerman.

BUCUREȘTI, 8 ian – Sputnik. Surprinzător, dar cei mai importanți specialiști în afaceri externe – Adrian Năstase, Teodor Meleșcanu, Adrian Severin, gral. Silviu Predoiu, Petre Roman, I.M. Pașcu – au tăcut în primele 24 de ore după incidentele din SUA.

Nevoia profesionistului de a strânge informații înainte de a-și spune părerea? Prudență? Alte considerente?...

Nu știu, dar cert este că Adrian Severin și Adrian Năstase au reacționat în cele din urmă. Iată comentariul fostului premier, scris cu o direcție clară: ipocrizia americană, dubla măsură a „statului de drept” și  tăcerea neobișnuită a ambasadorului SUA.

O fi bolnav de Covid-19, o fi o reacție adversă la vaccinul Pfizer-Raytheon?

„Democrația americană s-a defectat puțin”, titrează Năstase pe blogul personal, care apreciază că ”intrarea suporterilor pro-Trump în clădirea Senatului a fost spectaculoasă, dar ea va genera numeroase efecte politice în SUA și numeroase comentarii în afară”.

Desigur, Năstase ia corect pulsul opiniei publice din România și consideră că ”fără îndoială, mulți se vor fi gândit la pătrunderea minerilor în clădirea de pe Dealul Patriarhiei (fostul sediu al Camerei Deputaților, n.n.) dar și la înțelepciunea lui Ion Ratiu care a știut să le țină piept”.

O ironie fină la ”curajul” congresmenilor americani, față de curajul real și onestitatea marelui om politic român Ion Rațiu!

Tot o ironie: ”Mai cred că acum Roberta Anastase, din nou parlamentar, va cere din nou dărâmarea zidului din jurul Palatului Parlamentului, pe modelul din țările cu democrație consolidat”.

Aș adăuga numai că și președintele PSD al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, cuprins și el de dragostea față de ”democrația consolidată” a propus și el asta – ulterior făcând cunoștință cu meandrele concretului ”stat de drept”…

Revenind, Adrian Năstase consideră că ”dincolo de gravitatea evenimentelor de pe Capitoliu, consecințele politice în SUA și în lume vor fi dramatice”.

””Cele doua Americi” vor continua să se înfrunte, generând un posibil vid de putere în echilibrul mondial”, notează Năstase – desigur, o temă pe care o va dezvolta în alte analize.

Pentru final, Adrian Năstase a păstrat o săgeată pentru tizul său, Adrian Zuckerman: ”Nu vreau sa comentez eu foarte mult. Aștept comentariile ambasadorului Adrian Zuckerman despre funcționarea statului de drept în America”.

1839
Tagurile:
Adrian Năstase, SUA, Adrian Zuckerman
Tematic
Adrian Năstase, mesaj fulminant despre Liviu Dragnea!
Adrian Năstase, palmă pentru SUA, Zuckerman și Hans Klemm!
Adrian Năstase, mesajul zilei – îndemn ironic la luciditate
Marcel Ciolacu, PSD

PSD amână cel mai așteptat demers pentru 27 ianuarie

49
(reînnoit 07:29 22.01.2021)
Social democrații au aruncat mănușa Guvernului și coaliției – iar apoi au mers din amânare în amânare cu evenimentul pe care mulți îl așteptau

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Aflat în opoziției și acuzat de lipsă de activitate concretă în Parlament, PSD-ul lui Marcel Ciolacu a venit cu o promisiune și, totodată o provocare, aplaudată de multă lume: un buget alternativ celui al coaliției.

Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, acum două săptămâni. Ciolacu promitea atunci că ”vom veni săptămâna viitoare” cu bugetul alternativ.

De atunci au trecut însă aproape două săptămâni și… nimic! De altfel, nu este prima promisiune de acest fel pe care Marcel Ciolacu o face și o uită.

Aseară însă Partidul Social Democrat a venit cu nou angajament, de data asta ferm: miercuri, 27 ianuarie.

”PSD va prezenta pe 27 ianuarie alternativa sa de buget național: vom arăta că este posibil să crești veniturile angajaților și pensiile vârstnicilor, respectând chiar deficitul prevăzut de Guvernul Cîțu!”, anunță PSD.

Social democrații atrag atenția că Bugetul României pe 2021 ”trebuie să fie despre oameni, nu despre cifre!”.

”Dreapta nu poate promova în continuare austeritatea, când un pensionar trăiește în medie cu 1400 de lei, deși statul român a stabilit că minimul pentru un trai decent este 1733 de lei pe lună!”, declară PSD.

Ca idee generală, PSD propune un Buget ”pentru Dezvoltare, nu un Buget pentru Înghețare – așa cum vor apostolii austerității din PNL și USR!”.

Marcel Ciolacu anunțase că vor fi prezentate și sursele bugetare – și modul de a acoperi numeroasele solicitări venite din parte cetățenilor, dar și a firmelor românești.

49
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu intervine în scandalul Dăncilă Ciolacu: PACT și Trădare

275
Marcel Ciolacu și ceilalți lideri social democrați încearcă să evite să răspundă la dezvăluirile Vioricăi Dăncilă - despre culisele căderii ultimului guvern PSD, dar și despre trădările din partid

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Trădare și lașitate? Cam așa ar putea înțelege multă lume care urmărește scandalul provocat de apariția cărții în Viorica Dăncilă își povestește, în cadrul unui interviu acordat Margăi Nițu, aventura politică.

Viorica Dăncilă a reluat temele în interviuri televizate realizate în ultimele zile – dar, surpriză, nicio replică serioasă din partea lideri PSD acuzați –inclusiv de trădare. Lașitate, ar putea spune cei care văd ce se petrece. Alții vor spune că ignorarea e singura strategie, mai ales că românii uită repede.

O reacție a venit din partea lui Liviu Pleșoianu, cel care a fost văzut, mult timp, ca viitorul, ca generația de mâine a liderilor PSD. Un politician ale cărui defecte par să fi fost… curajul, onestitatea și implicarea pe care le demonstrează și acum.

”Urmăresc cu detașare și compasiune cum vă acuzați unii pe alții de trădare”, scrie Pleșoianu. ”Și, așa cum am făcut-o în toți anii în care am fost în politică, v-o spun verde în față: ați TRĂDAT!”.

Adică, Pleșoianu îi acuză pe amândoi, Dăncilă și Ciolacu, că au trădat! ”Separat și împreună, în funcție de context și interesul de moment, i-ați TRĂDAT pe toți cei care au votat acest partid pentru deja uitata "dreptate până la capăt"!”.

”Ați PACTIZAT și ați TRĂDAT votul oamenilor!”, acuză Pleșoianu. ”Și tu, Ciolacu, dar și tu, Dăncilă! Ăsta e adevărul.”

Și, pune punct Pleșoianu, ”ăsta și e motivul pentru care acuzele pe care vi le aduceți reciproc vă fac RIDICOLI! Pe amândoi!”.

Un punct de vedere care readuce în prim plan un aspect de care pesediștii au uitat – părăsirea luptei cu ”statul paralel” și împotriva statului de colonie. După căderea lui Dragnea, Viorica Dăncilă. înconjurată de persoane cu intenții deloc bune, cum se vede și în carte, a trebuit să se abată din drum – iar apoi Ciolacu a scos definitiv PSD de pe calea la care se referă Pleșoianu când folosește cuvântul trădare.

Cartea, totuși, explică multe. Și, să nu uităm că vorbim de femeie, cu o constituție intelectuală și emoțională înclinată către construcție, nu către sforării politice, lovită încă de la început de o campanie puternică de denigrare, la care au achiesat și unii lideri PSD.

275
Tagurile:
Liviu Pleșoianu, PSD, Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă

Загрузка...
George Simion, AUR

AUR merge pe urmele Monicăi Macovei în politica europeană

0
(reînnoit 07:28 22.01.2021)
AUR nu s-a înscris în familia naționaliștilor, ci în ECR unde a fost membră Monica Macovei, partidul AUR evitând astfel să se asocieze cu naționaliștii europeni

BRUXELLES, 21 ian - Sputnik. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a decis să se afilieze la familia politică europeană a conservatorilor și reformatorilor, unul din președinții partidului, George Simion, fiind în discuții la Bruxelles pentru a realiza această mișcare politică.

„Este important să fim prezenți si aici, să se audă și vocea românilor, pentru că sunt teme cruciale unde europarlamentarii romani au fost absenți, de exemplu pachetul de mobilitate care încurcă transportatorii români”, a declarat co-președintele AUR pe această temă.

Din grupul ECR în Parlamentul European face parte un singur europarlamentar român, Cristian Terheș, care însă a intrat în PE pe listele PSD.

Cum însă AUR nu are europarlamentari, singura posibilitate de afiliere este, mai întâi, în Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, unde se află, de exemplu înscris și Partidul Alternativa Dreaptă din România, dar și Partidul Șor din Republica Moldova.

Dacă Partidul ECR are o gamă largă de partide, inclusiv din afara Europei, Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din Parlamentul European numără 62 de europarlamentari din 15 state membre și a fost înființat în 2009, orientarea politică a acestuia fiind de centru-dreapta. Din acest grup au făcut parte conservatorii britanici până la Brexit, iar din România au fost la un moment dat membri Monica Macovei și Laurențiu Rebega, pe când erau europarlamentari,

Dar opțiunea pentru ECR din partea AUR este o mișcare de compromis pentru a evita grupul naționaliștilor intitulat Identitate și Democrație. În Grupul ECR și în partidul european corespondent se găsesc și partid de orientare naționalistă, cum ar fi PiS, partidul aflat la putere în Polonia sau VOX din Spania, dar și partide care nu au nici o legătură cu naționalismul, ci sunt progresiste. Așa se explică de ce Monica Macovei a putut fi membră a acestui grup.

De altfel, și denumirea acestui grup e contradictorie, el intitulându-se al conservatorilor și reformiștilor, doi termeni care sunt antinomici.

0
Tagurile:
AUR

Загрузка...