România

Ce scriu românii liberi și ”nealiniați”. Azi, Vasile Suhov

582
(reînnoit 14:25 01.01.2021)
Prima replica aparține chiar Marelui Caramitru cel Mic. "Ha! Ai nume rusesc! Marș la Moscova!" Aș fi putut să îi amintesc că ai lui vin din Munții Pindului și nimeni nu îi trimite acolo pe baza numelui sau părerilor politice. Dar ce să vorbești cu un om mic și frustrat

BUCUREȘTI, 1 ian – Sputnik. Starea unei nații poate fi mai bine înțeleasă prin texte publicate de români pe rețele de socializare sau pe bloguri personale – opinii libere, neconstrânse de politici redacționale. 

Vom reproduce asemenea texte – este un proiect pentru 2021 - pentru că opiniile sincere ale românilor merită promovate  - mai ales că, departe de obsedantele știri despre corupție, hoție, răutate și perversiuni dovedesc calitățile încă rămase în poporul român: inteligență, cultură, sinceritate, bun simț.

În prima zi a anului, de Sfântul Vasile, începem cu un… Vasile! Un lipovean talentat, unul dintre cei mai buni scriitori de pe Internet, dăruit cu talent autentic, umor fin, spirit de observație – Vasile Suhov din Tulcea! De fapt, în familia Suhov este o adevărată competiție a talentului literar între Vasile și Anca, soția sa – ale cărei texte le vom reproduce în alte zile.

Vasile Suhov: ”Vocea Poporului”

”Aflu de pe blogul domnului Adrian Năstase că Maestrul Galactic Bogdan Rareș s-au autodeclarat "vocea Poporului la Bruxelles". Bun, acum vă imaginați dilema mea dată fiind simpatia pe care o am față de asemenea personaje.

Cică ar fi nemulțumit de nu știu ce numiri făcute de PNL și de capitolul imbecilizant deja al pensiilor speciale.

PNL face ce vrea mușchiul lui (că e la butoane și îi doare fix în dorsală pe Orban&Câțu de părerea mea, a dvs. și a lui Rareș).

Cred că asta e problemă vedetei tv. Că nu îi cere nimeni părerea. Adică a învățat și dânsul noțiunea de "geniu util".

Am să meditez plin de compasiune la nemulțumirile dânsului și o să oftez adânc.

Altă voce a poporului. Caramitru. Acel Caramitru. Pune stimatul o poză cu tineri bogați și fericiți plimbându-se în extaz pe Calea Victoriei în "perioada de Aur a României". Adică  Interbelic pentru fraieri.

Subliniind practic că toată lumea trăia așa dar na! Vin Comuniștii și se duce pe pustii tot "hapiness-ul & mindfulness-ul".

Mă mănâncă pe mine să comentez că la momentul ăla erau asfaltați cam 5 kilometri în toată țara, că analfabetismul se apropia de cote înfiorătoare, că sărăcia și lipsa de educație erau omniprezente, că în Bărăgan la 300000 de țărani era fix un medic, că de ce ne mirăm că atunci când au venit bolșevicii (pe tancuri fiind inclusiv părinții sau bunicii unor mari figuri de dreapta de azi) și au promis dispensare, școli și canalizare, unii au ascultat și au început să sprijine "regimul popular"...fantezii d'ăstea pesediste ale unuia care nu a prea citit istorie la viața lui.

Furtună.

Prima replica aparținând chiar Marelui Caramitru cel Mic. "Ha! Ai nume rusesc! Marș la Moscova!".

Acum eu fiind minoritar as fi putut să îi amintesc că ai lui vin din Munții Pindului și totuși nimeni nu îi trimite acolo pe baza numelui sau a unor păreri politice. Dar ce să vorbești cu un om mic și frustrat?

Apoi a intrat "artileria grea" a fanilor săi. Pe care fără falsă modestie i-am cam făcut praf. Atât de bine că am primit avertisment de la onor Facebook pentru "hărțuire". Adevărul că priveliștea micului fan caramitrian plângând în fața monitorul pe motiv de făcut arșice în argumente de un pesedist cu nume rusesc...priceless. Deci rețineți, doar am răspuns unor invective grețoase, fasciste și insalubre folosind cuvinte complicate și fraze elaborate fără nici un cuvânt contondent (sărut mâna celor câteva mii de cărți citite!).

Am primit un cartonaș galben și am reținut mesajul.

Profet (pe Facebook) nu poți fi decât în satul (bula) ta.

Dar o să meditez și la micul Caramitru și o să mă rog pentru sănătatea lui.

Așa că eu de autoproclamatele "voci ale poporului" sunt cam sătul. Îmi place maxim la "briți". Ai ceva de zis? Te sui pe un stativ în Hyde Park și dai din gură. Vezi imediat câte parale fac vorbele tale.

Hai să fim iubiți, noi și prietenii noștri, și să ne rugăm plini de compasiune pentru sănătatea domnilor Câțu, Orban, Barnă, Cioloș și Iohannis.

Observați că nu am zis nimic despre Vocile PSD, ălea sonore, pline de spirit combativ, umor și replici istețe”.

582
Tagurile:
Români
Tematic
Angajații români, tot mai stresați: procent uriaș
Vești bune pentru români: cum puteți avea încă o zi liberă în 2021
Judecătoarea Dana Gîrbovan, mesaj superb pentru români!
Ioan-Aurel Pop

Președintele Academiei: proiectul de țară, bazat pe educație, sănătate și valori creștine

75
(reînnoit 17:57 22.01.2021)
Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a vorbit într-un interviu pentru portalul Basilica despre proiectul de țară al României care ar trebui bazat pe educație și sănătate, așezate la rândul lor pe valori creștine.

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik. În interviul acordat portalului Basilica, Președintele Academiei Române a vorbit pe larg despre patrie și despre proiectul de țară.

”În sens literal, patria este locul în care s-a născut și a trăit „pater”, adică „tata”, și în care se cuvine să viețuiesc și eu. În sens larg, patria este universul geografic, politic, spiritual, cultural al celor care au rădăcini prin strămoși într-un loc anume. Natural, există și „patrii” de adopție, dar acestea sunt excepții”, a explicat Ioan Aurel-Pop.

Președintele Academiei a arătat că majoritatea oamenilor, de când există societate civilizată și izvoare care să reflecte această societate, se dovedesc legați de locul de naștere prin mii de fire nevăzute, uneori neconștientizate, dar foarte vii.

”„Patriile” au ajuns să fie teoretizate după Evul Mediu, începând cu Renașterea. Atunci s-a trecut de la „Republica Creștină” (entitate globală) la „Europa patriilor creștine” (concert al națiunilor europene), a mai spus președintele Academiei. El a arătat că patriotismul este acel sentiment care se naște și se afirmă în urma prețuirii de către fiecare a propriei patrii ți că, până nu demult, patriotismul era socotit o condiție sine qua non a conviețuirii internaționale, după principiul că nu poți iubi lumea în ansamblu fără să-ți iubești mai întâi lumea ta, adică patria ta.

Apoi, a explicat Ioan-Aurel Pop, odată cu globalizarea, au apărut diferite teorii noi despre patriotism, unele fiind născute din grave confuzii gnoseologice, altele din dorința (fără putință) de a schimba lumea, altele pur și simplu din ignoranță.

”Mulți oameni politici au preluat astfel de idei din sfera politologiei, sociologiei, filosofiei etc. și au vrut să le transpună repede în practică, adică să distrugă națiunile ca să construiască societatea mondială a viitorului, „poporul muncitor unic”, „guvernul planetar”, „societatea globală” etc. În mintea lor, succesul globalizării ar fi fost asigurat dacă li s-ar fi interzis indivizilor să mai fie legați de un loc anume, de o limbă anume, de o credință, de obiceiuri, de tradiții etc. Or, acest fel de judeca s-a dovedit complet fals”, a atras atenția președintele Academiei.

El crede că lumea globală se poate naște numai din „concertul națiunilor” și din unirea patriilor și că patriotismul înseamnă iubire și nu ură sau discriminare.

Apoi, președintele Academiei a făcut referire și la mult discutatul proiect de țară despre care a spus că ”nu se face de către un singur om, chiar dacă acela ar fi să fie genial! Noi am avut un foarte bun proiect de țară, pentru anii 1848-1918, făcut de generația noastră revoluționară și aplicat treptat sub domniile lui Cuza, Carol I și Ferdinand I”, a atras el atenția.

Potrivit lui Ioan-Aurel Pop, orice proiect de țară democratică trebuie să plece de la educație și sănătate, așezate pe valori (morale creștine), virtuți și încredere. Dacă educația și sănătatea națiunii sunt asigurate, atunci vor merge bine și economia, și politica, și cultura, a explicat el.

Totodată, președintele Academiei s-a referit și la faptul că tinerii de azi sunt mult mai supuși tentațiilor rele decât tinerii din generațiile trecute.

”Niciodată în ultimele două milenii, societatea nu a fost atât de divizată, de laicizată, de blasfemiatoare. Fel de fel de grupări întitulate „progresiste”, neomarxiste, anarhiste, ANTIFA etc. tulbură din greu mințile tinerilor. Iar familia și școala nu mai au forța de odinioară, ca să împiedice dezastrul”, a atras el atenția.

Dar Ioan-Aurel Pop spune că rămâne încă forța Bisericii, dar că și ea este împiedicată să-și îndeplinească misiunea în condiții bune. Președintele Academiei atrage însă atenția că tinerii au nevoie de învățători, de modele, de intelectuali autentici, care, ca să aibă succes, trebuie să fie sinceri și să aibă conștiința că îndeplinesc o misiune.

75
Tagurile:
Ioan Aurel Pop
Tematic
Ioan Aurel Pop: ”Lumea nu trebuie lăsată să se schimbe oricum, altfel suntem pierduți!”
Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”
Ioan Aurel Pop: ”Nu există popoare ticăloase și popoare geniale”

Загрузка...
Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății peste cap speranțele bucureștenilor

143
(reînnoit 14:52 22.01.2021)
Ultima oră: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență prin care cere restricții.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. În ciuda scăderii nivelului de infectare și a menținerii Capitalei în „scenariul galben”, ministrul Sănătății a cerut menținerea restricțiilor!

Într-o scrisoare trimisă acum puțin timp către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, Vlad Voiculescu solicită menținerea restricțiilor în București, argumentând cu riscurile  contextului național și european.

”Măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”, spune Vlad Voiculescu, subliniind apariția unui caz ”cu o tulpină mai contagioasă de COVID, chiar în apropierea Capitalei”, au declarat pentru G4Media.ro ”surse oficiale”.

Voiculescu consideră că orice alte măsuri de relaxare ”luate în paralel riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București”.

Sursa citată atrage atenția că și primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat azi că ”ar mai trebui așteptat câteva zile înainte de a se lua decizia relaxării restricțiilor impuse în București, după ce incidența a scăzut sub 3 la mie”.

Azi, Capitala s-a situat la o cotă de 2.52 la mie – și este pentru a treia zi consecutiv în „scenariul galben”.

Reamintim că, la această oră în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență se discută varianta ridicării unor restricții în București.

143
Tagurile:
Ministerul Sănătății
Tematic
Probleme pentru Voiculescu? Se teme să semneze pentru vaccin?
Emil Boc îl face praf pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu!
Hușanu: ”Domnule ministru Vlad Voiculescu…”

Загрузка...

Moscova pune la punct administrația Biden

0
Kremlinul comentează anunțul făcut de Casa Albă în legătură cu acordul ”New Start”, dar și alegațiilor și aroganței cu care Washingtonul s-a adresat pe această temă esențială.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Unul dintre primele anunțuri al noii administrații Biden pe teme internaționale s-a referit la prelungirea acordului „New START”, privind armamentul nuclear.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a transmis dorința președintelui Biden de a prelungi cu 5 ani acest acord, dar a îmbrăcat-o în tot felul de pretenții și alegații  defăimătoare la adresa Rusiei. O atitudine plină de tupeu și aroganță, care a primit imediat replica firească de la Moscova.

Kremlinul a salutat voința politică a Washingtonului de a prelungi acordul New START, dar consideră că totul depinde de ”detaliile propunerii care sunt încă neclare”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

”Desigur, Rusia este în favoarea păstrării Noului START și extinderea acestuia, deoarece acest lucru ar oferi timp pentru negocieri relevante, contacte relevante”, a spus Peskov. ”În al doilea rând, cu siguranță nu putem decât să salutăm voința politică de a extinde documentul, dar totul depinde detalii despre ofertă - cu privire la care nu sunt pregătit să ofer niciun comentariu, întrucât va trebui mai întâi să le studiem”.

Peskov a subliniat că Moscova și Washingtonul ar trebui să „ia în considerare preocupările reciproce” cu privire la Noul START.

Despre aspectele nefirești din mesajul Casei Albe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a pus la punct lucrurile:

”Obișnuiau să propună anumite condiții pentru prelungire, unele dintre aceste condiții fiind absolut inacceptabile pentru noi, așa că hai să vedem ce oferă americanii acum, înainte de a face orice comentariu”, a declarat Peskov, transmite Sputnik International

De fapt, deocamdată nu se poate vorbi de o propunere americană concretă, pentru că SUA nu a venit cu ceva concret, cu vreo propunere scrisă.

Întrebat asupra acestui aspect, Dmitry Peskov a spus că… nu știa ca Washingtonul să fi depus vreo propunere legată de ”New START” prin intermediul ambasadei ruse.

Reamintim că acordul „New START” expiră pe 5 februarie 2021.

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Europa Liberă amenință cu retragerea din Rusia
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
H.D. Hartmann: ”Rusia rămâne singura putere din lume care poate să creeze probleme SUA”

Загрузка...