Ion Iliescu

Ion Iliescu, agresat grav și terorizat în prima zi din 2021!

4200
(reînnoit 14:14 01.01.2021)
Fostul președinte a avut parte de o agresiune și insulte de o gravitate șocantă, din prima zi – iar poliția a intervenit destul de târziu.

BUCUREȘTI, 1 ian – Sputnik. Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a avut o ”vizită” în prima zi a anului – așa zisul protestatar Marian Țivilic zis ”Ceaușescu”.

Deși acesta a mai dat ”spectacole” de acest gen, de data asta ”Ceaușescu” a depășit orice limită! Pe lângă acuzațiile de ”criminal”, că ar fi ”ucis peste 1000 de români” la Revoluție și alte afirmații acuzatoare de acest gen, ”Ceaușescu” l-a agresat verbal pe Ion Iliescu într-un mod incalificabil:

”Jigodie, criminalule, spurcatule, grijania mă-tii, spurcat de bolșevic” – au curs una după alta, repetându-se de nenumărate ori.

Așa zisul protestatar i-a urat lui Ion Iliescu să fie sănătos și să trăiască mult, ca să poate executa cât mai mulți ani în pușcărie,

”Boșorogule, să ai sănătate să poți răspunde pentru crimele tale”, i-a urat ”Ceaușescu”, combinând urările cu expresii de tip ”Să mori în pușcărie – să ne îndeplinească dorința”.

Mai mult, ”Ceaușescu” l-a ”anunțat oficial” pe Ion Iliescu că, dacă va muri, el va fi primul care… ”se va pișa pe mormântul” său!

”Te anunț oficial că dacă vei muri, eu o să fiu primul care se va pișa pe mormântul tău! Eu, primul, am să mă piș pe mormântul tău, cu plăcere”, a urlat agresorul.

Punctul culminant l-a reprezentat trecerea unei mașini de salubritate – iar asta l-a făcut pe ”Ceaușescu” să urle o nouă insultă către Ion Iliescu:

”Uite, asta ar trebui ă fie mașina ta - într-o d-asta, mă, ca să-ți aruncăm hoitul!”, a urlat individul.

Apoi, încălzit, a venit cu o nouă formulă: ”De-ai arde în casă, ca un șobolan - ar fi o bucurie pentru noi, să arzi ca un șobolan ce ești, bolșevic și criminal… chinuite-ar dracu să te chinuie!

Individul l-a terorizat pe Ion Iliescu relunând insultele aproape 20 de minute până când a sosit un echipaj de poliție, alertat probabil de vecini sau de SPP-ul care păzește casa fostului președinte.

De menționat că agresorul nu a stat decât pe trotuarul de vizavi – neîncălcând dispoziția de nu sta pe trotuarul casei lui Ion Iliescu.

Însă, interesantă e afirmația: ”Să nu mai ieși din casă, decât când îți spun eu – e un arest la domiciliu”. Deci agresorul e conștient că acțiunea sa îl face pe Iliescu să nu mai iasă din casă – adică îl terorizează conștient, împiedicându-l să fie liber! E și logic – pentru că un om de 91 de ani nu poate risca să fie agresat direct, pe stradă de asemenea indivizi, iar poliția să apară după mult timp!

Întrebarea e – cum de sunt tolerate acțiunile așa zisului protestatar – prin care sunt agresate personalități, fără a se lua măsuri? Și, atenție, nu vorbim doar de agresiuni verbal – pentru că acestea pot avea urmări grave fizice, mai ales la oameni în etate, ca Ion Iliescu – și cu multiple suferințe, inclusiv cardiace sau circulatorii! Adică predispuse la accidente vasculare în urma unor asemenea agresiuni.

Să înțelegem că asta e politica noii puteri – de permite ca personalități de altă orientare sau care nu convin să fie terorizate… și nu numai, de personaje asociate cu demersurile lor politice?

Interesant că nici „noul PSD” nu ia atitudine! ”Noul PSD” din care fac parte ”revoluționari” cam la fel de adevărați ca agresorul „Ceaușescu”.

Mai jos, filmul agresiunii, postat cu mândrie de însuși agresorul:

4200
Tagurile:
Ion Iliescu
Familie

PSD lasă puterea în ofsaid și propune o lege pentru familiile cu copii

88
(reînnoit 15:20 17.06.2021)
PSD a prezentat astăzi o propunere a unui pachet legislativ care să sprijine suplimentar familiile cu copii în vederea stimulării natalității.

BUCUREȘTI,  17 iun – Sputnik. PSD dă șah mat puterii care tot amână creșterea alocațiilor pentru copii și propune măsuri de stimulare a natalității.

Praga
© Sputnik / Алексей Даничев

Astfel, PSD a prezentat astăzi o lege prin care se propune nu doar  creșterea alocațiilor, ci și deduceri pentru salariații cu copii și acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat.

„Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii”, a explicat președintele PSD Marcel Ciolacu sensul acestei propuneri de lege.

El a arătat că singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă, ținând cont de faptul că numărul de copii români născuți în străinătate îl depășește pe cel al copiilor născuți în România.

”Pe acești români trebuie să-i încurajăm să se întoarcă într-o țară unde merită să trăiască, unde să-și crească copii! Dar pentru asta și ei, și românii rămași în țară, trebuie să beneficieze de un suport real din partea statului român”, a arătat astăzi președintele PSD.

Ciolacu a arătat că PSD vrea să pună accentul pe servicii educaționale și de sănătate și nu pe acordarea unor sume de bani.

”Din punctul meu de vedere, soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Sunt doar un punct de plecare. Familiile tinere au însă nevoie de servicii : de creșe moderne, de grădinițe, școli și afterschool-uri, de servicii de sănătate adecvate. Practic, mamele au nevoie de întreaga infrastructură de servicii sociale, de educație și sănătate, după ce se termină concediul de maternitate”, a mai spus Ciolacu pe această temă.

În legea PSD, voucherele pentru creșe și grădinițe vor putea fi folosite, atât la stat, dar și la privat pe motiv că, dacă statul lasă mult de dorit în ceea ce privește creșterea infrastructurii, să fie lăsat să participe și mediul privat care se mișcă mai repede.

Mai mult, PSD propune ca familiile să fie sprijinite și în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe sau a uneia mai mari, și să fie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor, cu sprijinul statului.

Ciolacu a mai atras atenția că, în urma măsurilor luate de guvernele de dreapta, în 2019 și 2020 în România s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii 50 de ani, iar această tendință trebuie inversată.

88
Tematic
Românii, campioni la nașteri în Italia
O păpușă care se vinde în România naște controverse – motivul este șocant
Ziua de naștere a Patriarhului României: cum va fi sărbătorită
Baby-boom post Pandemie în România? 2021 aduce mai multe nașteri

Загрузка...
Vlad FIlat și Angela Gonța

Cât de mult a crescut fiica lui Filat și Gonța: Cum arată acum copilul fostului premier

61
(reînnoit 13:02 17.06.2021)
Fostul premier Vlad Filat a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fiica sa cea mică Ecaterina, care s-a născut din căsnicia cu jurnalista Angela Gonța.

CHIȘINĂU, 17-Sputnik. Vlad Filat a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fiica sa Ecaterina, care a împlinit recent vârsta de 7 ani. Fostul premier pare extrem de înduioșat, mai ales că mezina îi seamănă leit.

Vlad Filat și Angela Gonța s-au căsătorit în anul 2014, dar căsnicia lor nu a durat mult. Cei doi au divorțat în timp ce fostul premier se afla în detenție, unde își ispășea pedeapsa pentru corupție. 

Politicianul mai are copii, o fată și un băiat, din căsătoria cu Sanda Diviricean.

61
Tagurile:
Angela Gonța, Vlad Filat

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

0
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

0
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...