Prim-ministrul Florin Cîțu

ACUM: Guvernul Cîțu confruntat cu primele mari proteste!

452
(reînnoit 11:53 31.12.2020)
Reacție puternic la o controversată OUG: în ultima zi a anului sindicatele din apărare, ordine publică și securitate națională protestează în faţa Ministerului de Interne, dar și în țară, în față prefecturilor din mai multe judeţe.

BUCUREȘTI, 31 dec – Sputnik. Controversata Ordonanță de Urgență prin care sunt îngheţate salariile bugetarilor a scos în stradă sindicatele polițiștilor.

”Nu putem accepta aceste măsuri de austeritate îndreptate împotriva polițiștilor în condițiile în care, de 8 luni suntem în prima linie și gestionăm măsurile împotriva pandemiei de SARS-Cov2”, transmite Europol.

Cifrele vorbesc clar despre riscurile la care polițiștii și jandarmii se expun – sunt peste 12.000 de infectați din rândul personalului MAI și 30 de decese, arată Europol.

Pe de altă parte, este vorba de deficitul de personal ”suplinit tot de oamenii din activitate, sutele de ore suplimentare efectuate de fiecare angajat”, dar și de costurile cu echipamentele de protecție, tratamente, testări – ”care au fost suportate integral de către angajați”.

În același timp nu există compensații ”de care alte categorii de personal au beneficiat pe durata stării de urgență și a stării de alertă” – iar acum totul culminează cu înghețarea drepturilor salariale din Legea 153/2017, generând ”mari tensiuni și nemulțumiri ale personalului”, arată Europol.

La rândul său, PUBLISIND transmite că organizațiile sindicale din sistemul de „Apărare, ordine publică și securitate națională” afiliate Federației și Blocului National Sindical, dar și  EUROPOL împreună cu Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare SNPP alături de alte sindicate din Politia Penitenciara ”dau tonul protestelor organizând o acțiune comună de pichetare a prefecturilor din întreaga țară, ca primă reacție la proiectul Ordonanței de urgență privind înghețarea drepturilor salariale si a pensiilor militare de serviciu, pentru anul 2021.

PUBLISIND acuză și ”creșterea penibila cu doar 41 de lei a salariului minim (net) pe economie”.

”Apreciem că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Cîțu reprezintă ultima soluție la problemele economice pe care le traversează tara noastră și totodată la ponderarea deficitului bugetar, un pretext la îndemână pentru toate guvernele dispuse în primul rând să taie, în condițiile în care personalul din sectorul apărare, ordine publică și securitate națională se află în prima linie și gestionează măsurile împotriva pandemiei de SARS-CoV2 de mai bine de 8 luni, cazând la datorie cu miile”, transmite PUBLISIND.

Sindicatele afiliate PUBLISIND atrag atenția că aceste masuri vor adânci în loc să rezolve inechitățile salariale din sistemul public, ”motiv pentru care se angajează în protestele planificate”.

”Începând cu luna ianuarie 2021, PUBLISIND va face public calendarul de acțiuni sindicale care vor include – excesul de zel în efectuarea unor misiuni sau activități, refuzul de prestare a muncii suplimentare, suspendarea sau blocarea activității in anumite domenii de activitate (având prioritate strict intervențiile în cazurile de urgență), organizarea de mitinguri în cascadă pe o durată nedeterminată”, anunță PUBLISIND.

Și EUROPOL transmite că acțiunea de azi va fi urmată de ”alte forme pe care le vom anunța în prima săptămână a lunii ianuarie (excesul de zel și bunăvoința excesivă -aplicarea avertismentului, refuzul de efectuare al orelor suplimentare și chiar blocarea activității, prin intervențiile doar la cazurile de urgență)”.

Deci, Guvernul Cîțu termină anul și începe următorul la fel de ”bine”.

"Nu putem accepta aceste măsuri de austeritate îndreptate împotriva poliţiştilor în condiţiile în care, de 8 luni, suntem în prima linie şi gestionăm măsurile împotriva pandemiei de SARS-Cov2. Inclusiv cifrele vorbesc grăitor despre riscurile la care ne expunem zilnic, peste 12.000 de infectaţi din rândul personalului MAI şi 30 de decese", spun sindicaliştii. La proteste vor participa şi reprezentanţi ai grefierilor şi ai sindicaliştilor din sport.

ADVERTISING

Citește și: Inedit - Alina Gorghiu îi cere explicații OFICIAL Ralucăi Turcan/ DOCUMENT

"Organizaţiile sindicale din sistemul de „Apărare, ordine publică şi securitate naţională” afiliate Federaţiei PUBLISIND, Sindicatul Poliţiştilor Europeni EUROPOL, împreună cu Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare SNPP, dau tonul protestelor şi organizează o acţiune comună de pichetare a prefecturilor din întreaga ţară, ca o primă reacţie la proiectul Ordonanţei de urgenţă pe care primul ministru Florin Câţu a anunţat public că îl va promova şi care vizează îngheţarea drepturilor salariale pentru anul 2021", au transmis reprezentanţii Sindicatului Europol.

Protestele vor avea loc joi, între orele 10.00 şi 12.00, în faţa sediilor prefecturilor, respectiv pe trotuarul din faţa MAI, la Bucureşti, în limita maximă prevăzută de Legea 55/2020, respectiv 100 de persoane. În semn de solidaritate, la acţiuni şi-au anunţat participarea şi grefieri şi reprezentanţi ai celorlalte sindicate afiliate Federaţiei PUBLISIND, între care şi Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

"Nu putem accepta aceste măsuri de austeritate îndreptate împotriva poliţiştilor în condiţiile în care, de 8 luni, suntem în prima linie şi gestionăm măsurile împotriva pandemiei de SARS-Cov2. Inclusiv cifrele vorbesc grăitor despre riscurile la care ne expunem zilnic, peste 12.000 de infectaţi din rândul personalului MAI şi 30 de decese. Deficitul de personal suplinit tot de oamenii din activitate, sutele de ore suplimentare efectuate de fiecare angajat, costurile cu echipamentele de protecţie, tratamente, testări care au fost suportate integral de către angajaţi, dar şi lipsa oricăror compensaţii de care alte categorii de personal au beneficiat pe durata stării de urgenţă şi a stării de alertă, culminând cu îngheţarea drepturilor salariale din Legea 153/2017, au generat mari tensiuni şi nemulţumiri ale personalului", au susţinut sindicaliştii.

Ei au menţionat că aceasta este "doar prima reacţie de moment" şi că vor anunţa, în prima săptămână din ianuarie, ce alte forme de protest vor urma (excesul de zel şi bunăvoinţa excesivă -aplicarea avertismentului, refuzul de efectuare al orelor suplimentare şi chiar blocarea activităţii, prin intervenţiile doar la cazurile de urgenţă).

Acţiuni de protest ar urma să aibă loc în judeţele Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Cluj, Dolj, Giurgiu,  Gorj, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că salariile buget

452
Tagurile:
Proteste, Florin Cîţu
Tematic
Primul scandal monstru: ”Ordonanța 13” a Guvernului Cîțu
Guvernul Cîțu, somat public de sindicaliștii SANITAS
Țeapă a guvernului Cîțu pentru părinți și copii, în 2021
Ioan-Aurel Pop

Președintele Academiei: proiectul de țară, bazat pe educație, sănătate și valori creștine

279
(reînnoit 17:57 22.01.2021)
Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a vorbit într-un interviu pentru portalul Basilica despre proiectul de țară al României care ar trebui bazat pe educație și sănătate, așezate la rândul lor pe valori creștine.

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik. În interviul acordat portalului Basilica, Președintele Academiei Române a vorbit pe larg despre patrie și despre proiectul de țară.

”În sens literal, patria este locul în care s-a născut și a trăit „pater”, adică „tata”, și în care se cuvine să viețuiesc și eu. În sens larg, patria este universul geografic, politic, spiritual, cultural al celor care au rădăcini prin strămoși într-un loc anume. Natural, există și „patrii” de adopție, dar acestea sunt excepții”, a explicat Ioan Aurel-Pop.

Președintele Academiei a arătat că majoritatea oamenilor, de când există societate civilizată și izvoare care să reflecte această societate, se dovedesc legați de locul de naștere prin mii de fire nevăzute, uneori neconștientizate, dar foarte vii.

”„Patriile” au ajuns să fie teoretizate după Evul Mediu, începând cu Renașterea. Atunci s-a trecut de la „Republica Creștină” (entitate globală) la „Europa patriilor creștine” (concert al națiunilor europene), a mai spus președintele Academiei. El a arătat că patriotismul este acel sentiment care se naște și se afirmă în urma prețuirii de către fiecare a propriei patrii ți că, până nu demult, patriotismul era socotit o condiție sine qua non a conviețuirii internaționale, după principiul că nu poți iubi lumea în ansamblu fără să-ți iubești mai întâi lumea ta, adică patria ta.

Apoi, a explicat Ioan-Aurel Pop, odată cu globalizarea, au apărut diferite teorii noi despre patriotism, unele fiind născute din grave confuzii gnoseologice, altele din dorința (fără putință) de a schimba lumea, altele pur și simplu din ignoranță.

”Mulți oameni politici au preluat astfel de idei din sfera politologiei, sociologiei, filosofiei etc. și au vrut să le transpună repede în practică, adică să distrugă națiunile ca să construiască societatea mondială a viitorului, „poporul muncitor unic”, „guvernul planetar”, „societatea globală” etc. În mintea lor, succesul globalizării ar fi fost asigurat dacă li s-ar fi interzis indivizilor să mai fie legați de un loc anume, de o limbă anume, de o credință, de obiceiuri, de tradiții etc. Or, acest fel de judeca s-a dovedit complet fals”, a atras atenția președintele Academiei.

El crede că lumea globală se poate naște numai din „concertul națiunilor” și din unirea patriilor și că patriotismul înseamnă iubire și nu ură sau discriminare.

Apoi, președintele Academiei a făcut referire și la mult discutatul proiect de țară despre care a spus că ”nu se face de către un singur om, chiar dacă acela ar fi să fie genial! Noi am avut un foarte bun proiect de țară, pentru anii 1848-1918, făcut de generația noastră revoluționară și aplicat treptat sub domniile lui Cuza, Carol I și Ferdinand I”, a atras el atenția.

Potrivit lui Ioan-Aurel Pop, orice proiect de țară democratică trebuie să plece de la educație și sănătate, așezate pe valori (morale creștine), virtuți și încredere. Dacă educația și sănătatea națiunii sunt asigurate, atunci vor merge bine și economia, și politica, și cultura, a explicat el.

Totodată, președintele Academiei s-a referit și la faptul că tinerii de azi sunt mult mai supuși tentațiilor rele decât tinerii din generațiile trecute.

”Niciodată în ultimele două milenii, societatea nu a fost atât de divizată, de laicizată, de blasfemiatoare. Fel de fel de grupări întitulate „progresiste”, neomarxiste, anarhiste, ANTIFA etc. tulbură din greu mințile tinerilor. Iar familia și școala nu mai au forța de odinioară, ca să împiedice dezastrul”, a atras el atenția.

Dar Ioan-Aurel Pop spune că rămâne încă forța Bisericii, dar că și ea este împiedicată să-și îndeplinească misiunea în condiții bune. Președintele Academiei atrage însă atenția că tinerii au nevoie de învățători, de modele, de intelectuali autentici, care, ca să aibă succes, trebuie să fie sinceri și să aibă conștiința că îndeplinesc o misiune.

279
Tagurile:
Ioan Aurel Pop
Tematic
Ioan Aurel Pop: ”Lumea nu trebuie lăsată să se schimbe oricum, altfel suntem pierduți!”
Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”
Ioan Aurel Pop: ”Nu există popoare ticăloase și popoare geniale”

Загрузка...
Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății peste cap speranțele bucureștenilor

178
(reînnoit 14:52 22.01.2021)
Ultima oră: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență prin care cere restricții.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. În ciuda scăderii nivelului de infectare și a menținerii Capitalei în „scenariul galben”, ministrul Sănătății a cerut menținerea restricțiilor!

Într-o scrisoare trimisă acum puțin timp către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, Vlad Voiculescu solicită menținerea restricțiilor în București, argumentând cu riscurile  contextului național și european.

”Măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”, spune Vlad Voiculescu, subliniind apariția unui caz ”cu o tulpină mai contagioasă de COVID, chiar în apropierea Capitalei”, au declarat pentru G4Media.ro ”surse oficiale”.

Voiculescu consideră că orice alte măsuri de relaxare ”luate în paralel riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București”.

Sursa citată atrage atenția că și primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat azi că ”ar mai trebui așteptat câteva zile înainte de a se lua decizia relaxării restricțiilor impuse în București, după ce incidența a scăzut sub 3 la mie”.

Azi, Capitala s-a situat la o cotă de 2.52 la mie – și este pentru a treia zi consecutiv în „scenariul galben”.

Reamintim că, la această oră în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență se discută varianta ridicării unor restricții în București.

178
Tagurile:
Ministerul Sănătății
Tematic
Probleme pentru Voiculescu? Se teme să semneze pentru vaccin?
Emil Boc îl face praf pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu!
Hușanu: ”Domnule ministru Vlad Voiculescu…”

Загрузка...
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа

Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V

0
(reînnoit 09:34 24.01.2021)
Pakistanul a autorizat utilizarea de urgență a vaccinului rus Sputnik V și a dat aprobarea unei companii farmaceutice locale pentru a importa și distribui medicamentul.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Guvernul pakistanez a autorizat utilizarea de urgență a vaccinului rus Sputnik V și a dat aprobarea unei companii farmaceutice locale pentru a importa și distribui medicamentul, a raportat ziarul Dawn, cu referire la reprezentantul oficial al țării.

Demnitarul a menționat că vaccinul rusesc a fost al treilea medicament aprobat pentru utilizare.

"Într-o întâlnire găzduită de Consiliul de Înregistrare al Administrației pentru Controlul Medicamentelor din Pakistan (Drap), un alt vaccin a primit, de asemenea, o autorizație de urgență - a fost dezvoltat cu sprijinul Fondului rus de investiții directe", a explicat oficialul.

Acesta a ma subliniat, de asemenea, că compania farmaceutică locală AGP va fi singurul importator și distribuitor al vaccinului rus.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că autoritățile pakistaneze au autorizat utilizarea de urgență a vaccinului AstraZeneca și a medicamentului companiei chineze Sinopharm.

Vaccinul rusesc Sputnik V a fost înregistrat de Ministerul Sănătății în august 2020. Acesta a fost dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamaleya împreună cu RDIF pe baza unor vectori bine studiați ai adenovirusului uman. Eficacitatea vaccinului - mai mare de 90%.

0
Tagurile:
Sputnik V, Pakistan
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Președintele Argentinei s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu preparatul "Sputnik V"
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V

Загрузка...