Florin Cîțu, prim-ministrul României

Ședința Guvernului Cîțu: bătaie de joc de proprii alegători!

395
(reînnoit 19:44 30.12.2020)
Ipocrizie devoalată și bătaie de joc la adresa electoratului care credea în poveștile… anulate azi cu tupeu de cabinetul Florin Cîțu, susținut de PNL-USR-UDMR

BUCUREȘTI, 30 dec – Sputnik. Azi a avut loc ședința Guvernului Cîțu – iar ridicolul și bătaia de joc de electorat au atins cote maxime: două direcții pe care PNL și USR și-au construit platforma politică au fost pur și simplu ignorate de coaliția condusă de cele două partide.

Prima direcție, cea bazată pe referendumul lui Iohannis – să nu se dea OUG pe Justiție. Ei bine, ministrul USR al Justiției, controversatul Ion Stelian a decis că poate da liniștit OUG, pentru că, de fapt, el aplică referendumul în… spiritul legii, chiar dacă îl încalcă flagrant în litera legii!

”Astăzi am adoptat în Guvern o ordonanță de urgență prin care s-a dispus amânarea aplicării dispozițiilor legale referitoare la compunerea completurilor de apeluri, atât în materie civilă, cât și în materie penală”, a spus Stelian Ion.

Ministrul a argumentat că aplicarea legii la termen -  01.01.2021 – ar fi însemnat creșterea  numărului de judecători care ar urma să judece apeluri - 3 judecători în loc de 2 – ceea ce ar fi avut ca efect ”producerea unor blocaje grave în funcționarea instanțelor de judecată, supra aglomerarea activității judecătorilor, cu consecințe negative asupra duratei de soluționare a proceselor într-un termen rezonabil”.

 În apărarea sa, Stelian Ion spune amânarea se bazează pe o solicitare a CSM – iar proiectul de OUG a fost avizat favorabil de noul CSM și de către Consiliul legislativ.

În privința încălcării Referendumului, Stelian Ion vine cu argumentul… Dragnea, subînțeles, desigur! Judecați singuri:

”Un referendum organizat cu obiectivul clar al protejării valorilor ocrotite prin legea penală și al protejării sistemului judiciar de intervenții brutale nu poate fi invocat într-un scop contrar”, a spus ministrul care tocmai a încălcat referendumul.

Stelian Ion spun că, prin conținutul său, OUG ”nu conține reglementări de substanță, prin care să fie modificate instituții judiciare”, dând exemplu – ”nu desființăm SIIJ, prin OUG”, ci ”vizează doar o prorogare a intrării în vigoare a unor dispoziții care țin de buna administrare a justiției”.

”Adevărul este însă că măsura este absolut benefică și necesară pentru sistemul judiciar și sunt îndeplinite toate condițiile constituționale pentru adoptarea ei prin OUG”, a închis ministrul subiectul.

A doua direcție încălcată – cea a depolitizării instituțiilor publice! Autor este ministrul Dezvoltării, Cseke Attila (UDMR), care a anunțat că se va modifica… statutul prefecților și subprefecților! Adică vor putea fi membri de partid, nu ca până acum, apolitici! Sigur, erau doar formal – dar cât a țipat electoratul celor din Coaliție pentru ”depolitizare”!

”Noi propunem Guvernului ca statutul prefectului și subprefectului să fie modificat și față de situația actuală să devină cu statut cu demnitate publică”, spune ministrul Dezvoltării, adică nu va mai fi înalt funcționar public – ci va fi demnitar, cu posibilitatea de a fi membru de partid!

 Cu tupeu, Cseke Attila a apelat la Constituția României, unde se specifică faptul că ”prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu”, deci, spune ministrul, ”această situație (de apolitic) este o ipocrizie și care va trebui să ia sfârșit”.

De fapt, este și ideea după care s-a ghidat și Iohannis când a călcat Constituția în picioare, conducând, de facto PNL, ca un președinte de partid!

Aceasta e „depolitizarea” cerută de electoratul #REZIST. Întrebare – ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi propus PSD aceste măsuri?

Să mai adăugăm amânarea creșterii alocațiilor - plus anularea dublării, prin lege, de majoritatea din Senat – și înghețarea indexărilor cu inflația, înghețarea salariilor etc.

Deci, așa cum titram – ședința de Guvern de azi a fost o veritabilă bătaie de joc la adresa electoratului care credea în poveștile… anulate azi ce cabinetul Cîțu, al coaliției PNL-USR-UDMR.

395
Tagurile:
Guvernului, Florin Cîţu
Tematic
Cîțu, acuzat că nu recuperează banii de la bănci
Premierul i-a lovit dur pe bugetari: le îngheață salariile
Senatul a zis stop dublării alocațiilor pentru copii
Sorin Roșca Stănescu

Sorin Roșca Stănescu anunță Rareș Bogdan va prelua șefia PNL după debarcarea lui Orban

63
Sorin Roșca Stănescu vorbește într-un editorial despre debarcarea lui Ludovic Orban de la șefia PNL și despre înlocuirea lui cu Rareș Bogdan.

BUCUREȘTI, 18 ian - Sputnik. Pentru Sorin Roșca Stănescu, zilele lui Ludovic Orban sunt numărate și ”se pune de acum problema succesiunii”. Într-un editorial publicat pe Corectnews, Roșca Stănescu arată că aripa anti-Orban s-a dezlănțuit și i-a declarat acestuia un război pe viață și pe moarte.

”Fie frontul anti-Orban pierde și va fi excomunicat, fie câștigă. Iar consecința este debarcarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL. Mai degrabă câștigă. Capul răzvrătiților este Rareș Bogdan”, sintetizează el pe scurt situația din PNL.

SRS mai spune că Rareș Bogdan, în numele frontului anti-Orban, a făcut o mutare decisivă și s-a lansat într-o ofensivă de la care nu mai poate da înapoi. El arată legăturile lui Rareș Bogdan cu președintele Iohannis și amintește că Iohannis este cel care l-a împins pe Rareș Bogdan în poziția de prim-vicepreședinte PNL cu scopul de a-i sufla în ceafă lui Orban, ceea ce s-a și întâmplat, mai observă analistul.

Ce îl interesează pe SRS este dacă Rareș Bogdan are vreo acoperire politică în războiul pe care l-a declanșat. Și iată ce observă analistul:

”Rareș Bogdan nu a ieșit până acum niciodată din cuvântul lui Klaus Iohannis. Dimpotrivă. A executat tot ceea ce președintele a cerut. Uneori chiar anticipând gesturile acestuia. Își poate cineva imagina oare că de această dată Rareș Bogdan procedează altfel? Că îl atacă orbește pe Ludovic Orban? Că nu ar avea acoperirea necesară de la Palatul Cotroceni? Așa ceva este exclus”, arată SRS în editorialul său.

Mai mult, continuă el, dacă Rareș Bogdan a decis – și nu de capul lui și nici măcar cu asentimentul lui Iohannis, ci chiar la comanda acestuia – să declanșeze un conflict abrupt, fățiș, cât se poate de public cu Ludovic Orban, ne-am putea oare imagina că nu are spatele acoperit sau că nu are garanția că va câștiga?

De unde și concluzia lui SRS: într-un asemenea război cu Klaus Iohannis alături, este cu neputință să piardă și întreaga aripă anti-Orban știe acest lucru.

”Toți componenții acestei aripi au garanția că președintele, care pare că stă în expectativă, este de fapt marele prestidigitator. Adevăratul strateg al acestei mișcări”, îl indică SRS pe Iohannis ca autor al loviturii anti-Orban.

În plus, Klaus Iohannis s-a asigurat că nu numai că o parte însemnată din PNL dorește debarcarea lui Ludovic Orban, ci și că principalul partener la guvernare, USR, mai arată analistul.

”În aceste condiții, are cum să piardă Rareș Bogdan această bătălie decisivă pentru cariera sa politică? Opinia mea e că nu. Iar dacă va câștiga, cel puțin temporar, va fi succesorul lui Orban la conducerea PNL. Nu multe zile ne despart de un deznodământ”, prezice SRS cum se va desfășura bătălia din PNL.

63
Tagurile:
Rareș Bogdan, Ludovic Orban, Sorin Roșca Stănescu, PNL
Tematic
Rareș Bogdan intră impertinent peste ministrul Sănătății și îi impune decizii
Rareș Bogdan, declarație abuzivă la vot – trimitere clară
Război total în Coaliție: Ungureanu USR îl face praf pe Boc și îl vizează pe Rareș Bogdan

Загрузка...
Daniel Zamfir

Zamfir: Cîțu a pus ochii pe Hidroelectrica încă din 2019

50
Senatorul social democrat susține că măsura pe care actuala majoritate politică dorește să o adopte este una antinațională și că, în cazul listării unor companii de stat, cum e Hidroelectrica, la mijloc ar fi interese personale ale membrilor Guvernului.

BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Daniel Cătălin Zamfir, senator PSD, continuă să reacționeze ca urmare a faptului că guvernul Cîțu pregătește un proiect de lege care să abroge legea ce interzice timp de doi ani privatizarea companiilor de stat.  

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a scris pe Facebook, în data de 15 ianuarie 2021, că temerile privind privatizările nu sunt întemeiate.

”Însă, nu privatizăm nimic! (…) Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate societățile și companiile de interes strategic național. Și așa va fi!”, a spus Popescu.

Declarația lui Popescu vine la o zi după ce premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că legea privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale va fi abrogată, ca un semnal pentru piața de capital, în sensul atragerii de noi investiții străine pentru România.

În schimb, senatorul social democrat Daniel Cătălin Zamfir atrage atenția că se pregătește o acțiune periculoasă și că în spatele listării unor companii de stat se află interese personale inclusiv ale premierului Florin Cîțu.

Interese personale în listarea companiilor de stat

Zamfir spune că Guvernul dorește să vândă companiile strategice și că însuși premierul Cîțu a declarat că investitorii străini nu vin să cumpere orice.

De asemenea, potrivit senatorului social democrat, printre companiile care vor fi listate se numără Hidroelectrica, CEC Bank, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa, Transgaz, Romgaz, Transelectrica şi Nuclearelectrica. La CEC Bank şi Hidroelectrica, Florin Cîţu a dispus un audit încă de pe vremea când era ministru al Finanţelor Publice.

Zamfir susține că, dincolo de faptul că vorbim despre o politică profund antinaţională, în speţă este vorba şi despre interese personale. ”De exemplu, în cazul Hidroelectrica, Florin Cîţu a pus ochii pe ea încă de la preluarea portofoliului de ministru al Finanţelor în guvernul Orban în noiembrie 2019. De atunci vrea să vândă această companie”, a subliniat senatorul social democrat, potrivit bursa.ro.

Acesta a adăugat că este clar că actualul premier are o înţelegere cu sistemul financiar-bancar pe care l-a protejat în perioada pandemiei, în ciuda cetăţenilor care, deşi au ratele amânate, sunt nevoiţi să plătească dobândă la dobândă. Astfel, se anulează orice ajutor din partea statului.

”În mod sigur există deja un cumpărător pentru Hidroelectrica”, a declarat Daniel Zamfir.

Septembrie 2020: Cîțu, declarații despre listarea Hidroelectrica

În perioada în care era ministru al Finanțelor Publice, în septembrie 2020, Florin Cîțu, anunța că instituția pe care o conduce ar putea lansa emisiuni de obligațiuni pe bursă, spre finalul anului trecut sau la începutul lui 2021.

Cu acest prilej, Cîțu s-a arătat susținător al unei eventuale listări a companiei Hidroelectrica.

”Despre o eventuală listare a Hidroelectrica: Din punctul meu de vedere ar trebui redeschisă. În parlament socialistii au trecut un proiect de lege populist. Ceea ce s-ar fi întâmplat cu Hidroelectrica pe piața de capital era o capitalizare a companiei, nu o vânzare”, a explicat Cîțu, potrivit hotnews.ro.

Acesta a adăugat că nu este o vânzare către străini, ci o capitalizare.

Planul lui Cîțu nu este unul nou, ci o idee mai veche. În noiembrie 2019, Cîțu declara că vrea să listeze minim 20% din CEC Bank, pe lângă planul de listare a Hidroelectrica, prevăzut în programul de guvernare al PNL.

”Am mai vorbit de listarea Hidroelectrica. Este în programul de guvernare al PNL. Eu am plusat cu listarea CEC. Și mă țin de ea”, a declarat Cîțu, potrivit zf.ro.

50
Tagurile:
Daniel Zamfir
Tematic
Mare victorie pentru Daniel Zamfir – ajută zeci de mii de români
Zamfir dezvăluie ce este în spatele declarației de la BNR!
Zamfir, reacție puternică după insultele Caramitru! PSD tace…

Загрузка...
Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом Moderna

California recomandă suspendarea lotului de vaccinuri Moderna

0
Moderna, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) fac în prezent investigaţii cu privire la lot după ce aproximativ 10 persoane au suferit „o posibilă reacție alergică severă”.

BUCUREŞTI, 18 ian – Sputnik. Potrivit Departamentului de Sănătate Publică din California, se suspectează că dozele din lotul Moderna 041L20A provoacă un „număr de reacţii adverse mai mare decât de obicei” și ar trebui suspendată administrarea lor înainte de încheierea investigaţiei.

Incidentele menționate ar fi avut loc la o singură clinică comunitară, care se relatează că a fost închisă timp de câteva ore după raportarea reacțiilor adverse. În total, lotul de 330.000 de doze a fost distribuit către 287 de furnizori din întregul stat, dar este prima dată când a fost raportată o reacție alergică la acestea, a declarat epidemiologul de stat dr. Erica S. Pan, potrivit Sputnik News

​O reacție alergică severă a fost raportată anterior în Boston în decembrie, după ce un medic a primit un vaccin Moderna. În același timp, autoritățile medicale americane cercetează mai multe cazuri de reacții severe la vaccinul anti-coronavirus Pfizer/BioNTech.

California este cel mai afectat stat american, fiind înregistrate aproximativ 3 milioane de infectări (un milion de infectaţi în Los Angeles) și peste 33.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.

0
Tagurile:
California, vaccin
Tematic
Agenția Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul Covid-19 Moderna
Efectele secundare ale vaccinurilor de la Moderna și Pfizer

Загрузка...