Florin Cîțu

Primul scandal monstru: ”Ordonanța 13” a Guvernului Cîțu

534
În cadrul ședinței de Guvern se pune problema unei Ordonanțe care încalcă grav atât ceea ce au promovat până acum PNL și USR, dar și votul poporului de la Referendumul lui Iohannis .

BUCUREȘTI, 30 dec – Sputnik. Nici nu a început bine să guverneze – iar Coaliția face un pas scandalos! Un scandal comparabil cu celebra ”OUG 13” a guvernului PSD – Grindeanu!

Este vorba de primul punct de pe ordinea de zi a ședinței de la ora 14.30: ”PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel”.

Deci, un proiect care încalcă grav chiar ”Referendumul pe Justiție”, care la punctul doi pune întrebarea: ”Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul (…) organizării judiciare (…)?”.

Ei bine, exact asta NU face echipa Florin Cîțu acum – modifică ”Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară”! Adică bătaie de joc, chiar peste celebra OUG 13, pe vremea căreia nu exista încă un vot popular prin referendum!

În articolul unic al Proiectului de OUG (care poate fi consultat aici) se precizează:

(1) Dispozițiile art. 54 alin. (2) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privitoare la judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică apelurilor formulate în procese pornite începând cu data de 1 ianuarie 2023. În procesele pornite începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători.

(2) În cauzele penale, dispozițiile art. 54 alin. (2) din Legea nr. 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privitoare la judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică la judecarea apelurilor în cauzele care au fost înregistrate în primă instanţă începând cu data de 1 ianuarie 2023. Apelurile formulate în cauzele penale înregistrate în primă instanţă începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv se judecă în complet format din 2 judecători.

Neconstituționalitatea și ilegalitatea acestei OUG este denunțată de avocatul Toni Neacșu, care arată că ”De la 1 ianuarie 2021 dispozițiile privind judecarea apelurilor civile și penale în complete de 3 judecători (în loc de 2 ca în prezent) intră inevitabil în vigoare”.

”După o dezbatere la limita penibilului, în ședința de ieri (luni, n.n.) din Senat propunerea legislativă care amâna din nou intrarea în vigoare a acestor prevederi pentru încă un an a fost retrimisă la comisii pentru încă două săptămâni, chiar la solicitarea liderului de grup PNL”, arată Neacșu, care arată că din dezbateri ”s-a înțeles că problema a fost aruncată politic în curtea Guvernului căruia i se sugerează să emită o ordonanță de urgență până la sfârșitul anului pentru a evita totuși intrarea în vigoare a acestor dispoziții”.

Deci, o manevră politică evidentă – trecută cu vederea, ciudat, de purtătorii de mesaj ai PSD! Toni Neacșu spune clar: 

”Dacă noul ministru al justiției va face gafa să inițieze o ordonanță neconstituțională și contrară voinței poporului, pe lângă faptul că va arunca în aer activitatea justiției (hotărârile pronunțate de complete în baza acesteia fiind ușor anulabile)”, dar, atrage atenția avocatul, ”va săvârși după părerea mea și o infracțiune de abuz în serviciu, alături de toți membrii Guvernului care o vor adopta (Decizia CCR nr. 757/ 2017 neacordând imunitate pentru situația în care actul normativ este adoptat prin săvârșirea unei infracțiuni)”.

Întrebări – cine iese în stradă? Corupția PNL-USR nu mai ucide? E prea cald afară pentru Mu… PNL?... Și, în fine, geaca roșie a rămas mică?...

534
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Guvernul Cîțu, somat public de sindicaliștii SANITAS
Salarii profesori 2021: Cîțu, anunțul care ruinează speranțele
Orban - în pericol! Cîțu și-a răsplătit salvatorul!
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

100
(reînnoit 12:30 16.01.2021)
Prim ministrul României s-a imunizat împotriva noului coronavirus, așa cum era anunțat încă de zilele trecute, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central”Dr. Carol Davila”.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Florin Cîțu se vaccinează anti-Covid-19, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”.

Demnitarului i s-a explicat, de cadrele medicale, întregul proces care se derulează, pentru ca imunizarea să fie făcută în deplină cunoștință de cauză.

Reamintim că, în urmă cu o zi, adică ieri, 15 ianuarie 2021, s-a imunizat împotriva noului coronavirus președintele României, Klaus Iohannis.

Acesta a declarat, la scurt timp după aceea, că procedura de vaccinare a fost una simplă, nedureroasă și a dorit să sublinieze că acees vaccin este unul sigur și eficient.

De asemenea, șeful statului a recomandat tuturor vaccinarea, afirmând că vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție ne vor scoate din pandemie.

Tot ieri, a început oficial cea de-a doua etapă a campaniei naţionale de vaccinare, în care sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi persoanele care lucrează în domenii considerate esenţiale, între care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul.

Premierul României a făcut declarații după imunizare. Acesta a spus că a fost o procedură foarte ușoară, că se bucură că s-a putut vaccina, că a făcut acest lucru atât pentru sine, cât și pentru cei din jur.

Pandemia poate fi învinsă numai prin vaccinare și prin păstrarea măsurilor restrictive.

"Foarte ușoară această vaccinare, Nu am simți nimic. I-am zis doamnei asistente. De aceea m-am ridicat la final. Mă bucur că m-am vaccinat. Văd că mulți români vor să se vaccineze. E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.ooo de români vaccinați până în septembrie. Foarte mulți români vor să se vaccineze", a declarat Cîțu

Cîțu a dat asigurări că nu va fi precupețit nici un efort pentru a putea fi vaccinați toți românii.

100

Загрузка...
Vaccinare în România

Sondaj: Doriți se vaccineze public șefii partidelor?

101
Iohannis a dat exemplul – este o provocare pentru toți liderii politici. Ar trebui să urmeze exemplul președintelui – sau nu e normal să se facă un spectacol din vaccinare?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Unul dintre cele mai urmărite și discutate subiecte de ieri a fost exemplul dat de președintele Iohannis, care s-a vaccinat public, la Spitalul Militar Central.

sondaj

Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
  • DA – ar trebui să dea un exemplu, așa cum a făcut Iohannis
    0% (0)
  • NU – nu trebuie să se facă un spectacol din vaccinare
    0% (0)
  • Nu mă pronunț
    0% (0)
au votat:

Gestul președintelui a fost mult comentat - mai în glumă, mai în serios, dar a fost în prim plan – și a fost poate cel mai bun mod de a capta atenția românilor asupra vaccinării. Altfel spus, a fost probabil cea mai bună reclamă – inclusiv în rândul celor care nu îl agreează pe Iohannis.

În același timp, mulți au comentat că președintele a făcut un spectacol și un joc de imagine din propria-i vaccinare!

De aceea punem întrebarea dacă liderii politici, cele mai comentate personaje publice, ar trebui să urmeze exemplul prezidențial și să se vaccineze public? Sau, dacă nu doresc să se vaccineze, să anunțe asta deschis!

E vorba de Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș, George Simion și Claudiu Târziu, dar și de Kelemen Hunor.

Concret, vă invităm, să vă spuneți opinia prin intermediul unui sondaj, răspunzând la următoarea întrebare:

Doriți ca președinții principalelor partide să se vaccineze public?

DA – ar trebui să dea un exemplu, așa cum a făcut Iohannis

NU – nu trebuie să se facă un spectacol din vaccinare

Nu mă pronunț

101

Загрузка...
Mihai Trăistariu

Trăistariu încurajează vaccinarea ca nu moară artiștii de foame

0
Cunoscutul cântăreț a declarat că este nerăbdător să se imunizeze împotriva noului coronavirus și a explicat, într-o postare pe Facebook, motivele care îl determină să facă un asemenea gest. Solidaritate cu colegii de breaslă?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Cântărețul Mihai Trăistariu le-a spus fanilor că el dorește mult să se vaccineze, fiindcă, dacă virusul nu dispare, artiștii trebuie să se reprofileze.

Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé
© Sputnik / Алексей Никольский

De aceea, artistul lansează un îndemn către toți fanii și către toți colegii de breaslă să se imunizeze împotriva COVID-19, în cel mai scurt timp. El aduce ca argument și părerea specialiștilor care spun că dacă nu se vaccinează măcar 70% din populația globului, atunci vaccinarea în masă este inutilă și niciodată nu vom mai scăpa de virus.

În opinia sa, matematic vorbind, mai rămân două opțiuni: fie se vaccinează și speră ca acest gest va fi făcut de toată planeta, iar pandemia se stinge în doi-trei ani, după care vor putea fi reluate concertele, fie se mută în Dubai sau într-una din cele 4 țări care nu au restricții și trăiește liber.

Trăistariu arată și o altă față a crizei generate de pandemiei: artiștii au început să fie tot mai afectați din punct de vedere financiar, ei ajungând să facă diverse lucruri pentru a câștiga bani.

Este vorba despre sunetiști, impresari, actori, dansatori, precum și de miile de persoane din spatele scenei care trebuie să renunțe la meseria de o viață pentru că nu mai au ce mânca.

Potrivit lui Trăistariu, 90% dintre artiști sunt la pământ.

”Un coleg de breaslă vinde viori. Un altul s-a făcut vânzător la o alimentară de cartier. O altă colegă cântăcioasă face videochat în perioada asta ca să-și cumpere de mâncare. E groaznică pentru un artist această perioadă. În această situație ne-au adus restricțiile și carantina. Am ajuns la capătul puterilor”, a scris Trăistariu.
0
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...