Ion Cristoiu

Cristoiu: „Marele Învins al anului 2020 e Klaus Iohannis”

697
Analistul Ion Cristoiu spune că Marele Învins al anului 2020 e Klaus Iohannis pentru că toate planurile sale pentru cel de-al doilea mandat, toate ambițiile sale de dobândi Puterea deplină, au fost spulberate de Pandemie

BUCUREȘTI, 29 dec - Sputnik. Ion Cristoiu spune într-un editorial publicat pe blogul său că 2020 e anul Pandemiei, acesta fiind un an în care toate evenimentele mari și mici, de la cele sportive pînă la cele politice, au fost influențate decisiv de Pandemie.

Pandemia a influențat crucial toate domeniile vieții umane, consideră Cristoiu, inclusiv a făcut ca Donald Trump să piardă alegerile prezidențiale. În Europa, pandemia a dat o lovitură solidarității ca principiu de bază al UE și a fost prilejul ca UE să vâre pe gât statelor din Est produsele de mult gata ale Germaniei în materie de Green Deal, mai scrie Cristoiu în editorialul său.

Aplecându-se asupra vieții politice din România, Cristoiu face tradiționalul bilanț al anului 2020 pe care îl intitulează ””Învinși și învingători în Pandemie.

Mare Învins în 2020 este, potrivit lui Cristoiu, chiar Klaus Iohannis.

”Putem spune că pentru Klaus Iohannis Pandemia, venită în martie 2020, a fost Ploaia de la Waterloo”, mai scrie Cristoiu, care amintește că Iohannis visase anul 2020 ca anul Puterii sale depline pentru că, prin provocarea alegerilor anticipate, urma să aibă puterea deplină în România.

Anticipatele ar fi însemnat un scor uriaș pentru PNL, crede Cristoiu, iar Klaus Iohannis ar fi beneficiat de o majoritate zdrobitoare. Din cauza pandemiei însă, alegerile parlamentare au fost amânate pînă la termenul constituțional din iarnă. Mai mult, se arată în editorial, puterea absolută însemna pentru Klaus Iohannis și dobîndirea administrației locale, iar alegerile locale ar fi adus cu sine o victorie a PNL într-o proporție incredibilă dacă erau ținute la termen, în iunie 2020.

”Pandemia a spulberat și acest plan al lui Klaus Iohannis. Amînate prin Ordonanță de urgență în 6 aprilie 2020 alegerile locale se desfășoară pe 27 septembrie 2020. Scorul PNL nu e cel visat de Klaus Iohannis. Pandemia a frînt și ambiția lui Klaus Iohannis de a pune mîna pe administrația locală”, își continuă Cristoiu analiza.

Apoi, Iohannis impune ținerea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie 2020, convins că, desfășurate acum și nu mai târziu, alegerile parlamentare vor aduce PNL un scor uriaș, iar lui Klaus Iohannis, majoritatea parlamentară menită să-i dea puterea absolută, continuă analistul șirul istoriei recente.

EL arată că deși semnale că ținerea alegerilor pe 6 decembrie 2020 ar putea fi un dezastru pentru PNL, Klaus Iohannis nu a vrut să renunțe, bazându-se pe faptul că alegerile aveau să țină departe de urne electoratul PSD.

Dar alegerile din 6 decembrie 2020 au fost un dezastru pentru PNL și prin asta pentru Klaus Iohannis, arată Cristoiu, observând că din majoritatea zdrobitoare visată de Klaus Iohannis s-a ales praful, iar de la Guvernul MEU, cu care voia să reseteze România, s-a ajuns la Guvernul Florin Cîțu.

697
Tagurile:
Klaus Iohannis, Ion Cristoiu
Tematic
Cristoiu: Merită să moară atâția oameni?
Cristoiu: Nu va avea loc nicio demisie la nivel înalt
Cristoiu: Iohannis reduce scena politică la PNL și PSD
Cristoiu: Iohannis, ”primul președinte monarh absolut”
Scandalos: Cristoiu, suspendat - ”A fluierat în biserică”
Ioan-Aurel Pop

Președintele Academiei: proiectul de țară, bazat pe educație, sănătate și valori creștine

178
(reînnoit 17:57 22.01.2021)
Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a vorbit într-un interviu pentru portalul Basilica despre proiectul de țară al României care ar trebui bazat pe educație și sănătate, așezate la rândul lor pe valori creștine.

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik. În interviul acordat portalului Basilica, Președintele Academiei Române a vorbit pe larg despre patrie și despre proiectul de țară.

”În sens literal, patria este locul în care s-a născut și a trăit „pater”, adică „tata”, și în care se cuvine să viețuiesc și eu. În sens larg, patria este universul geografic, politic, spiritual, cultural al celor care au rădăcini prin strămoși într-un loc anume. Natural, există și „patrii” de adopție, dar acestea sunt excepții”, a explicat Ioan Aurel-Pop.

Președintele Academiei a arătat că majoritatea oamenilor, de când există societate civilizată și izvoare care să reflecte această societate, se dovedesc legați de locul de naștere prin mii de fire nevăzute, uneori neconștientizate, dar foarte vii.

”„Patriile” au ajuns să fie teoretizate după Evul Mediu, începând cu Renașterea. Atunci s-a trecut de la „Republica Creștină” (entitate globală) la „Europa patriilor creștine” (concert al națiunilor europene), a mai spus președintele Academiei. El a arătat că patriotismul este acel sentiment care se naște și se afirmă în urma prețuirii de către fiecare a propriei patrii ți că, până nu demult, patriotismul era socotit o condiție sine qua non a conviețuirii internaționale, după principiul că nu poți iubi lumea în ansamblu fără să-ți iubești mai întâi lumea ta, adică patria ta.

Apoi, a explicat Ioan-Aurel Pop, odată cu globalizarea, au apărut diferite teorii noi despre patriotism, unele fiind născute din grave confuzii gnoseologice, altele din dorința (fără putință) de a schimba lumea, altele pur și simplu din ignoranță.

”Mulți oameni politici au preluat astfel de idei din sfera politologiei, sociologiei, filosofiei etc. și au vrut să le transpună repede în practică, adică să distrugă națiunile ca să construiască societatea mondială a viitorului, „poporul muncitor unic”, „guvernul planetar”, „societatea globală” etc. În mintea lor, succesul globalizării ar fi fost asigurat dacă li s-ar fi interzis indivizilor să mai fie legați de un loc anume, de o limbă anume, de o credință, de obiceiuri, de tradiții etc. Or, acest fel de judeca s-a dovedit complet fals”, a atras atenția președintele Academiei.

El crede că lumea globală se poate naște numai din „concertul națiunilor” și din unirea patriilor și că patriotismul înseamnă iubire și nu ură sau discriminare.

Apoi, președintele Academiei a făcut referire și la mult discutatul proiect de țară despre care a spus că ”nu se face de către un singur om, chiar dacă acela ar fi să fie genial! Noi am avut un foarte bun proiect de țară, pentru anii 1848-1918, făcut de generația noastră revoluționară și aplicat treptat sub domniile lui Cuza, Carol I și Ferdinand I”, a atras el atenția.

Potrivit lui Ioan-Aurel Pop, orice proiect de țară democratică trebuie să plece de la educație și sănătate, așezate pe valori (morale creștine), virtuți și încredere. Dacă educația și sănătatea națiunii sunt asigurate, atunci vor merge bine și economia, și politica, și cultura, a explicat el.

Totodată, președintele Academiei s-a referit și la faptul că tinerii de azi sunt mult mai supuși tentațiilor rele decât tinerii din generațiile trecute.

”Niciodată în ultimele două milenii, societatea nu a fost atât de divizată, de laicizată, de blasfemiatoare. Fel de fel de grupări întitulate „progresiste”, neomarxiste, anarhiste, ANTIFA etc. tulbură din greu mințile tinerilor. Iar familia și școala nu mai au forța de odinioară, ca să împiedice dezastrul”, a atras el atenția.

Dar Ioan-Aurel Pop spune că rămâne încă forța Bisericii, dar că și ea este împiedicată să-și îndeplinească misiunea în condiții bune. Președintele Academiei atrage însă atenția că tinerii au nevoie de învățători, de modele, de intelectuali autentici, care, ca să aibă succes, trebuie să fie sinceri și să aibă conștiința că îndeplinesc o misiune.

178
Tagurile:
Ioan Aurel Pop
Tematic
Ioan Aurel Pop: ”Lumea nu trebuie lăsată să se schimbe oricum, altfel suntem pierduți!”
Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”
Ioan Aurel Pop: ”Nu există popoare ticăloase și popoare geniale”

Загрузка...
Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății peste cap speranțele bucureștenilor

167
(reînnoit 14:52 22.01.2021)
Ultima oră: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență prin care cere restricții.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. În ciuda scăderii nivelului de infectare și a menținerii Capitalei în „scenariul galben”, ministrul Sănătății a cerut menținerea restricțiilor!

Într-o scrisoare trimisă acum puțin timp către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, Vlad Voiculescu solicită menținerea restricțiilor în București, argumentând cu riscurile  contextului național și european.

”Măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”, spune Vlad Voiculescu, subliniind apariția unui caz ”cu o tulpină mai contagioasă de COVID, chiar în apropierea Capitalei”, au declarat pentru G4Media.ro ”surse oficiale”.

Voiculescu consideră că orice alte măsuri de relaxare ”luate în paralel riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București”.

Sursa citată atrage atenția că și primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat azi că ”ar mai trebui așteptat câteva zile înainte de a se lua decizia relaxării restricțiilor impuse în București, după ce incidența a scăzut sub 3 la mie”.

Azi, Capitala s-a situat la o cotă de 2.52 la mie – și este pentru a treia zi consecutiv în „scenariul galben”.

Reamintim că, la această oră în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență se discută varianta ridicării unor restricții în București.

167
Tagurile:
Ministerul Sănătății
Tematic
Probleme pentru Voiculescu? Se teme să semneze pentru vaccin?
Emil Boc îl face praf pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu!
Hușanu: ”Domnule ministru Vlad Voiculescu…”

Загрузка...
Polițist. Poliția română

Polițistul care coordonează activitatea anti-Covid, prins la chef în Centrul Capitalei

6
Ofițerul care coordonează activitățile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei la nivelul Poliției Capitalei a ajuns cercetat de Poliție după ce a fost prins la o petrece în Centrul Vechi.

BUCUREȘTI, 23 ian - Sputnik. Un comunicatul IGPR de astăzi anunță că polițiștii din cadrul Poliției Capitalei au depistat ieri seară, la un restaurant din Centrul Vechi, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București.

„Urmare a datelor avute la dispoziție, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, se precizează în comunicat.

Mai mult, una dintre persoanele depistate la petrecere figura carantinată în județul Călărași, din data de 16 ianuarie, astfel că polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Oamenii legii au amendat 25 de clienți cu 17.500 de lei și au aplicat o sancțiune 5.000 de lei operatorului economic în incinta căruia au fost depistate persoanele.

Dincolo de tonul sec al comunicatului, faptele sunt mai grave. Astfel, polițiștii Sectorului 3 au descins aseară la Hanul lui Manuc surprinzând o petrecere în interior, interzisă în această perioadă, la care participau șefi din Poliția Capitalei și procurori.

Oamenii legii au numărat 27 de persoane care consumau alcool în interior, iar printre aceștia se aflau comisar-șef Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, împreună cu Ioan Costel, Alexandru Solatan și procurorii Florin Baran Florin și Codruț Popoiu de la Parchetul Tribunalului București.

6
Tagurile:
COVID-19, polițist
Tematic
Covid 19 a ucis mai mulți americani decât al doilea război mondial
Putin și șeful Consiliului UE au discutat despre lupta comună împotriva COVID-19
UE cere evitarea călătoriilor între țările membre din cauza noilor mutații ale Covid 19

Загрузка...