Alteta Sa Regala Prințul Moștenitor Paul al României impreuna cu Secretarul de Stat american Colin Powell

Prințul Paul poate scăpa de pușcărie prin metoda ”fotbaliștii”

419
În ciuda urmăririi presei, prințul Paul ar putea scăpa de pușcărie – folosind o metodă ciudată, dar care a fost deja aplicată.

BUCUREȘTI, 28 dec – Sputnik. Cazul prințului Paul de România este de mare interes pentru o parte a presei – deși opinia publică nu pare a fi la fel de pasionată de subiect.

Mai mult, interesul pare cu atât mai ciudat cu cât alte dispariții, mai spectaculoase, sunt uitate complet – dacă nu chiar trecute sub tăcere voit. Cazul colonelului Daniel Dragomir, de exemplu.

În cazul lui Paul de România se duce o campanie de discreditare, în condițiile în care calitatea sa de ”prinț”, cu tot caracterul său vetust, ca și cea de urmaș al regelui Carol II a fost recunoscută de instanțe internaționale.

Mai mult, este clar că prințul Paul a fost folosit de o rețea - nu numai românească – pentru a se obține retrocedările uriașe. Spun că ”este clar”, pentru că forța relațională și financiară a celorlalți implicați era infinit mai mare decât a nepotului regelui fugar. Plus combinațiile anterioare, care spun totul despre cei implicați – care l-au folosit pe Paul.

Sigur, asta nu înseamnă că prințul Paul nu este de acuzat, pentru că a acceptat combinațiile – dar repet ideea de la care am pornit: de ce se urmărește cu tot dinadinsul ”tăvălirea” lui prin presă?... În fine…

O veste de ultimă oră anunță că Paul de România s-ar afla în Italia, țară devenită un fel de rai pentru condamnații bogați din România.

Mai concret, Italia oferă posibilitatea transferării pedepsei  acolo – și chiar a modificării acesteia! Așa s-a petrecut în cazul fiului președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, dar și a fostului acționar al clubului Dinamo, Săvulescu.

Dragoş Săvulescu a obţinut o reducere cu trei ani a pedepsei (dintr-un dosar cu retrocedări) din partea Curţii de Apel din Napoli!... Mai mult, instanţa a dispus chiar executarea cu suspendare în Italia a pedepsei!

Deci, dacă figura a ținut în cazul lui Săvulescu, condamnat la 5 ani și 6 luni, sau al lui Mario Iorgulescu, care nu a fost deocamdată condamnat – dar e emis ordin de arestare! Iorgulescu a ucis un om într-un accident de mașină, el conducând băut și drogat.

Și o altă condamnată celebră, Alina Bica (4 ani cu executare), a obținut de la italieni dreptul de a fi reținută la domiciliu – apoi ar fi primit și dreptul de a munci în Italia.

Spre deosebire de aceștia, Paul de România a primit mai puțin - 3 ani și 4 luni. În plus, ideea că ”a fugit din țară” este falsă – el neavând vreo restricție înaintea condamnării. Prințul Paul a plecat din România cu două săptămâni înainte ca instanța de apel să se pronunțe. Reamintim că, la fond, el a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

419
Tagurile:
Prințul Paul
Tematic
”Maestra” și Margareta - o piesă ciudată, jucată de la penibil la superlativ
Constatare uluitoare: ”Casa regală română este în fruntea sondajelor de încredere”
„Primul nostru Crăciun fără Regele Mihai” - Mesajul Majestății Sale Margareta
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță asasinarea economică a românilor

186
(reînnoit 14:52 21.01.2021)
Senatorul Daniel Zamfir reia bătălia pentru drepturile românilor în fața politicilor bancare și fiscale abuzive – denunțând politica lui Florin Cîțu.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. În plină criză generată de pandemie, românii nu sunt ajutați – ci, dimpotrivă sunt spoliați de instituții de credit, dar și de stat, acuză Daniel Zamfir, deci un adevărat ”asasinare economică” a populației.

Parlamentarul care și-a construit un solid renume prin apărarea românilor în fața abuzurilor băncilor revine denunțând ceea ce el numește dur ”CĂMATĂRIA CA POLITICĂ DE STAT”.

”Ca și cum nu era suficient că le-a facilitat băncilor și IFN-urilor să aplice dobânda la dobândă pentru perioada amânării ratelor, ANAF-ul, ÎN ACELAȘI STIL CĂMĂTĂRESC, percepe dobânzi și penalități de întârziere pentru perioada amânării impozitelor și contribuțiilor datorate de antreprenori pe perioada pandemiei”, acuză senatorul.

În plus, Daniel Zamfir subliniază cinismul cu care lucrează premierul Florin Cîțu, pe care l-a supranumit ”Cîțu cămătaru”.

”Fără să i se miște un mușchi pe față, Cîțu prezintă asta ca pe sprijin acordat celor cu rate la bănci și firmelor romanești”, scrie Daniel Zamfir, acuzându-l pe premier că este un veritabil ”asasin economic”.

186
Tagurile:
Daniel Zamfir
Tematic
Zamfir: ”Vor să prăduiască Portul Constanța, CEC-ul”
Zamfir: Cîțu a pus ochii pe Hidroelectrica încă din 2019
Mare victorie pentru Daniel Zamfir – ajută zeci de mii de români

Загрузка...
Klaus Iohannis

ACUM: Iohannis a convocat miniștrii are o zi dificilă!

84
Președintele Klaus Iohannis a chemat mai mulți miniștri pentru o ședință urgentă – după care va participa la importantă videoconferință cu membrii Consiliului European, în condițiile în care Comisia a lansat are două propuneri incendiare.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Președintele Iohannis a convocat la ora  14:30, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa premierul Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Ședința are loc înaintea unei importante videoconferințe cu membrii Consiliului European, la care preşedintele Klaus Iohannis va participa începând cu ora 19.00.

În principiu, videoconferința cu membrii CE se referă la măsurile privind gestionarea pandemiei de COVID-19, dar ea vine în contextul dezbaterilor pe tema propunerilor de introducere a unui ”paşaport” pentru vaccinarea anti-COVID.

Deocamdată, România, prin preşedintele Iohannis, pare a se opune acestei idei, dar e posibil să cedeze în fața ”dorinței” impuse de la Bruxelles, așa cum s-a întâmplat de cele mai multe ori.

Reamintim că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost de acord cu această iniţiativă venită din partea Greciei. Desigur, Grecia, care are venituri mari din turism, are tot interesul unei asemenea selecții, pentru a putea ridica restricțiile.

De asemenea, Germania susține o formulă asemănătoare.

***

Tpt la video conferință este posibil să se înceapă discuțiile pe tema noii strategii a Comisiei Europeană pentru impulsionarea deschiderii, solidității şi rezilienţei sistemului economic şi financiar al UE pentru anii următori.

Comisia Europeană dorește ca UE să aibă un rol primordial în guvernanţa economică mondială și să proteze comunitatea împotriva practicilor neloiale şi abuzive.

”Acum este momentul Europei: să reparăm prejudiciile aduse de criză şi să pregătim viitorul pentru noua generaţie”, a declarat Ursula von der Leyen.

Abordarea noii strategii se bazează pe trei piloni: consolidarea rolului internaţional al monedei euro, dezvoltarea în continuare a infrastructurilor pieţei financiare a UE şi îmbunătăţirea rezilienţei acestora.

Un aspect delicat este aplicarea extrateritorială a sancţiunilor de către ţările terţe, dar şi promovarea în continuare a punerii în aplicare şi – atenție - a executării uniforme a sancţiunilor impuse de UE.

Ori, în contextul unei noi administrații la Casa Albă, noua strategie europeană presupune multe probleme și provocări.

Deci, pe președintele Iohannis, care poartă răspunderea negocierilor pentru România, îl așteaptă o zi dificilă.

84
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Orban, întâlnire cu Iohannis – mesaj către insurgenții din PNL
Conspirație în PNL, Rareș cere demisia lui Orban – Iohannis, implicat!
Iohannis, ”implicat” în vaccinare: formalisme și truisme

Загрузка...
Emir Kusturica

Kusturica se va vaccina cu Sputnik V

0
(reînnoit 15:13 21.01.2021)
Regizorul și muzicianul sârb Emir Kusturica se va vaccina împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc „Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Muzicianul și regizorul sârb Emir Kusturica a declarat agenției RIA Novosti că planifică să se vaccineze împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc “Sputnik V”.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
Пресс-служба Президента РФ

Anterior, premierul sârb, Ana Brnabić, a anunțat că Serbia așteaptă să primească în viitorul apropiat 500 de mii de doze ale vaccinului „Sputnik V”. Prima partidă de 2,4 mii de doze a fost adusă din Rusia în Belgrad pe 30 decembrie 2020. În prezent, preparatul este supus unei proceduri de obținere a unei autorizații permanente pentru utilizarea în țară.

“Vreau să-mi administrez vaccinul „Sputnik V”, pentru că consideră că e cel mai bun vaccin. Ea are la bază ceea ce au și alte vaccinuri, pe care le-am primit când eram copii. Cred că acest lucru cel mai bun”, a declarat Kusturica.

0
Tagurile:
Serbia, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
OMS, despre examinarea prealabilă a cererii de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"
UE ar putea aproba vaccinul rusesc Sputnik V din februarie
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V
Merkel a oferit sprijin lui Putin pentru aprobarea vaccinului Sputnik V în UE
Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE

Загрузка...