Ingrid Mocanu

Ingrid Mocanu: ”Deci, Șoșoacă, here I come!”

1005
Avocata exprimă gândurile a milioanede români – este una dintre cele mai logice și sincere reacții la vaccinare – bazată pe ceea ce se știe și se spune la ora actuală de către autorități.

BUCUREȘTI, 28 dec – Sputnik. Cum stăm cu vaccinarea? O întrebare pe care și-o va pune multă lume de acum încolo, inclusiv în România. Iar pe această temă, iată una  dintre cele mai bine gândite reacții – sau analiză, chiar! – scrisă de cunoscuta avocată Ingrid Mocanu.

În primul rând, avocata pornește de la afirmația specialiștilor că ””vaccinele” nu ne feresc în principal de infectare, ci mai degrabă de simptomele grave, cele care pot conduce la decese”.

”Mie mi se pare, în aceste condiții, că principalii destinatari sunt cei bătrâni și cu comorbidități, dar sigur, și cei ce analizează avantajele și dezavantajele și cred că le va fi mai bine în varianta cu sau fără vaccinare pentru SINE”, spune Ingrid Mocanu.

Iar o primă reacție în privința vaccinării: ”Voi decide și eu în cunoștință de cauză dacă mă voi vaccina sau nu, când va veni rândul celor (relativ) tineri și sănătoși, în funcție de avantaje și dezavantaje.

Opinia despre vaccinare a avocatei Ingrid Mocanu este una pe care o împărtășesc foarte mulți români: NU este ”de plano anti-vaccinistă ori pro-vaccinistă (de obicei nu sunt fanatica unor idei în care nu sunt specializată)”.

”Sunt însă ”antivaccinistă obligatoriu”, deoarece asta ține de dreptul fiecăruia de a decide pentru el, fiind o chestiune mai degrabă juridică decât medicală”, subliniază avocata.

Însă, o precizare importantă: ”În tot acest timp, am respectat toate măsurile necesare prevenirii îmbolnăvirii altora, mai ales cei vulnerabili, cu temerea că era posibil ca neglijența mea să îi îmbolnăvească și chiar ucidă, iar NU pentru că mi-au predicat la TV diverși apostoli ai spălatului pe mâini și mascării (care ei-înșiși le încălcau), ci pentru că așa am considerat eu că îmi respect semenii vulnerabili (nu de frică la adresa sănătății mele, ci a altora, care aveau nevoie de sprijinul meu, în această perioadă el fiind acela de a-i proteja)”.

Și, atenție acum, față de cele de mai sus: ”DAR, DUPĂ finalizarea tuturor etapelor de vaccinare (așa chinuit cum se vor derula ele și în România) NU voi mai respecta măsurile restrictive, dacă ni se vor impune în continuare”.

”Aceasta deoarece eu nu mă consider datoare să apăr pe cei care decid pentru EI că nu este bine să se vaccineze și că este în regulă, oricât de bătrâni și de bolnavi ar fi ei, să își asume riscul agravării bolii”, scris Ingrid Mocanu.

Avocata subliniază încă o dată diferența: ”Sigur că, dacă este cazul, pentru binele semenilor mei, sar în foc și apă să îi salvez, că așa cred eu că este bine - DAR nu mă arunc în apă să îl scot pe sinucigașul ce își dorește să se înece (e viața fiecăruia și toți avem DREPTUL de a decide pentru noi, să trăim sau să murim, să ne vaccinăm sau NU) ... bine, nici nu știu să înot prea bine, deci nu risc aiurea în tramvai, decât dacă este un accident”.  

”Așadar, DUPĂ ce mapamondul termină ”vaccinele” de administrat, mă fac și eu ”negaționistă”, indiferent dacă voi alege sau nu să mă vaccinez personal (luând în calcul și faptul că transmiterea nu se împiedică prin vaccin) și, în consecință, voi face toate demersurile juridice posibile pentru a elimina orice restricție de pe Pământ impusă de acest virus (mai ales religioase)”, scrie Ingrid Mocanu.

Iar mesajul de final, adresat colegei de breaslă, este clar și concluziv: ”Deci, Șoșoacă, here I come!”

Ca și Mircea Badea, Ingrid precizeaz, ironic, că nu crede în poveștile că vaccinul ar conținea ceva care să ne transforme: ”Nu vreau să aud povești cu nanoroboți și ADN de maimuțe, că mai rău decât suntem deja supravegheați la nivel global și decât suntem cei mai mulți niște ”maimuțe”, nu se poate”.

1005
Tagurile:
Ingrid Mocanu
Tematic
Ce document are Diana Șoșoacă și ce vrea Ciucă să verifice
NUCLEARA: Diana Șoșoacă a dat marea lovitură în politică!
Măcel: USR-istul de la Justiție, prins între Șoșoacă și Vicol
Florin Cîțu

Premierul Cîțu, făcut praf: ”Habar n-are pe ce lume se află, nota tot poporul o va plăti!”

102
A pierdut orice urmă de respect din partea sindicatelor – asta se poate spune despre premierul Florin Cîțu după declarațiile incendiare făcute azi de Dumitru Costin.

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Nu doar manifestațiile sindicale se țin lanț, ci și atacurile dure la adresa Guvernului Cîțu.

Liderul BNS, Dumitru Costin, a făcut praf ”motivul” pe care în invocă Guvernul pentru o nouă lege a salarizării și pensiile. Respectivul motiv este ”eliminarea inechităților”.

”Oamenii ăștia nu știu pe ce lume se află… habar nu are domnul premier Cîțu”, acuză Costin, care consideră că în aceeași situație sunt miniștrii Muncii și Finanțelor – ”habar nu au cum arată salariile în plată la funcțiile publice”.

Costin spune că fiecare ordonator de credite ”știe doar pe bucățica lui” – adică ”Au doar o imagine a anvelopei salariale”.

”Domnul Cîțu vorbește de eliminarea inechităților”, atrage atenția Costin, subliniind însă că ”Nu exista baze de date”. Apoi, liderul BNS îl ia la sigur pe Cîțu: ”Domnia sa vorbește de eliminare a inechităților?”.

”Păi domnia sa, în septembrie anul trecut, a semnat OUG prin care a introdus sporul de COVID pentru funcționarii din prefecturi”, spune Costin, întrebând – ”A uitat?!”.

Efectele modificării legii vor fi majore: ”O să accentueze nebunia asta, cu procese în instanță - amplifică valul revendicativ care se soluționează în instanțe și ne costă enorm”.

Concluzia?

”Atâta timp cât o putere politică continuă joaca alba-neagra cu legi de căpătai, vom avea mereu amânări de termene, procese în lanț și costuri din ce în ce mai mari și nota de plată tot poporul o va plăti”, a conchis Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, într-o intervenție la Antena 3.

102
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Ultim sondaj devastator pentru Guvernul Cîțu – cifre clare!
Zamfir: Cîțu a pus ochii pe Hidroelectrica încă din 2019
Cîțu a fost prins de presă cu bugetul și alte deficiențe!
Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19
Sondaj: Dezastru total pentru Guvernul Cîțu – record de neîncredere și impopularitate

Загрузка...
Traian Berbeceanu

Cum justifică prefectul Capitalei deschiderea restaurantelor în București

33
(reînnoit 16:41 25.01.2021)
Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a explicat astăzi că dacă nu deschidea restaurantele din București după scăderea incidenței cazurilor de coronavirus, risca să fie dat în judecată.

BUCUREȘTI, 25 ian - Sputnik. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a precizat astăzi la RFI că risca să fie dat în judecată de patronii de restaurante dacă nu decidea deschiderea acestora, după ce rata infectărilor a scăzut sub 3 la mia de locuitori în București.

Berbeceanu a arătat că relaxarea a fost decisă în baza unei hotărâri de guvern care a fost semnată inclusiv de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, chiar dacă acesta a criticat redeschiderea restaurantelor.

„În realitate și noi suntem foarte îngrijorați de evoluția situației pandemice. Chiar am discutat cu domnul ministru anterior zilei de vineri, când am fost nevoiți să convocăm ședința comitetului municipal, am împărtășit îngrijorarea domniei sale, dar i-am explicat în mod foarte clar și franc și categoric că noi, ca structură administrativă, suntem obligați să punem în executare prevederile legale ale hotărârii de guvern pe care, ce să vedeți, cu zece zile înainte a emis-o Guvernul, cu zece zile înainte de ședința noastră de Consiliu”, s-a apărat prefectul.

El a arătat că hotărârea de Guvern respectivă îl are printre co-autori pe Ministerul Sănătății și a fost semnată chiar de ministrul Sănătății. Prefectul a spus că, pentru a nu pune în executare aceste măsuri de relaxare parțială, era nevoie de un nou act normativ, și a atras atenția că Ministerul Sănătății putea să intervină din timp pentru modificarea condițiilor de relaxare a anumitor activități economice.

Prefectul Capitalei a mai precizat că, dacă nu s-ar fi decis relaxarea restricțiilor în București, patronii de restaurante sau alte categorii de operatori vizați ar fi putut da autoritățile în judecată.

„Noi nu am avut opțiunea de a nu pune în aplicare prevederile aflate în vigoare în Anexa 3 din HG, pentru că în caz contrar, riscam ca operatorii din HORECA, știu eu, operatorii licențiați din domeniul jocurilor de noroc, chiar și organizatorii de spectacole, teatre puteau să ne acționeze în instanță, să ceară daune foarte mari și să câștige procesele în mod firesc, datorită reglementărilor legale la care am făcut referire, să le câștige în termene foarte scurte”, a explicat prefectul.

Scandalul a izbucnit după ce, într-o scrisoare transmisă Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ceruse menținerea restricțiilor din Capitală.

Ministrul a arătat că în contextul național și european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major și a atras atenția că alte relaxări pot pune în pericol redeschiderea școlilor, care reprezintă o prioritate.

33
Tagurile:
Traian Berbeceanu, Restaurante
Tematic
Mircea Badea și Mirel Curea, mișto crunt de Berbeceanu
Bomba serii: controversatul Berbeceanu, în fruntea Capitalei
E oficial, Berbeceanu e prefectul Capitalei! Controverse

Загрузка...

Organismul îşi poate aminti coronavirusurile cum poate lupta împotriva noului virus

0
(reînnoit 17:46 25.01.2021)
Ce se întâmplă atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari. Ce dezvăluie un nou studiu.

BUCUREŞTI, 25 ian – Sputnik. Atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari, acesta poate provoca anticorpi deja existenți care luptă împotriva acestei infecții, spun cercetătorii. Potrivit acestora, acest lucru poate ajuta organismul să lupte mai bine împotriva Covid-19.

Prin urmare, infecțiile cu coronavirus suferite anterior de o persoană pot ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva SARS-CoV-2, potrivit unui studiu publicat în revista Cell Reports Medicine.O echipă de oameni de știință americani a ajuns la această concluzie.

Oamenii de știință au studiat răspunsul imun la coronavirusurile MERS-CoV și SARS-CoV-1, precum și la alte patru care nu sunt fatale, dar care provoacă o reacție care duce la răceală.

Conform rezultatelor studiului, SARS-CoV-2, la intrarea în organism, poate provoca reacția anticorpilor generați în timpul bolilor anterioare.

„Ceea ce înseamnă că este posibil să avem deja o imunitate la acest virus”, a declarat John Altin, specialist în boli infecțioase și autor al studiului, într-o declarație publicată de EurekAlert.

Specialistul a spus că anticorpii se pot conecta la elemente ale noului coronavirus, iar răspunsul imun poate fi facilitat prin contactul cu alte tulpini ale virusului.

Datele obținute de oamenii de știință vor ajuta la dezvoltarea de noi metode de diagnostic și tratament, de noi vaccinuri sau alte modalități de protecție împotriva mutațiilor și a Covid-19, potrivit Sputnik France.

În plus, cercetătorii consideră că descoperirile îi pot ajuta să înțeleagă de ce la unele persoane Covid-19 provoacă simptome ușoare sau niciun simptom, în timp ce la altele, infecția este severă și poate duce la spitalizare sau moarte.

0
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Rusia înregistrează o scădere a noilor cazuri zilnice de COVID-19
MAE: Noi condiții de intrare în Franța în condițiile pandemiei COVID-19
Președintele Mexicului are Covid 19 și vrea să îl sune pe Putin pentru vaccinul Sputnik V

Загрузка...