Florin Cîțu

Începe! Două NUCLEARE pe bani URIAȘI în primele zile cu Cîțu!

1045
(reînnoit 07:00 25.12.2020)
Nici nu a început bine să lucreze Guvernul Cîțu că s-au și anunțat două ”NUCLEARE” pe mulți bani – în cele mai importante domenii: Sănătatea și Energia.

BUCUREȘTI, 25 dec – Sputnik. Două informații de-a dreptul șocante au venit în primele două zile ale Guvernării Cîțu – și sunt foarte puțin informații despre ce se petrece.

Prima este din Energie – și se referă la o tranzacționare în parte secretă a unui important pachet de la NuclearElectrica.

Informația este dată de Ziarul Financiar, ca o „Alertă”: ”Aproape 5% din compania de energie nucleară a României, în valoare de 234 mil. lei, s-a vândut pe Bursă”.

Și, atenție: ”Cumpărătorul nu a fost dezvăluit”, spune ZF. Altfel spus, cumpărătorul este SECRET!

Tranzacția a avut loc în seara în care Guvernul Cîțu era învestit prin votul Parlamentului - pe 23 decembrie 2020, la ora 17:57, când, anunță sursa citată ”în sistemul bursei de la Bucureşti au fost înregistrate tranzacţii speciale de tip DEALS de 234 milioane de lei cu acţiuni ale Nuclearelectrica”.

”Astfel, au fost tranzacţionate 14,1 milioane de acţiuni, echivalentul a 4,7% din compania de stat”, potrivit Ziarului Financiar, care subliniază că ”este cea mai mare tranzacţie specială la Nuclearelectrica de la listarea din 2013 încoace”

Reamintim că România a făcut un împrumut uriaș, de circa 8 miliarde euro, de la o bancă din SUA, pentru a construi două reactoare nucleare la Cernavodă – printr-o firmă americană. Un împrumut decis nu se știe cum, în urma unor consultări cu… nu se știe cine – și negociat nu se știe când, cum și cu cine! Totul este… ”strategic”!

***

A doua NUCLEARĂ vine din domeniul Sănătății – și a fost lansată de controversatul ministru Vlad Voiculescu, care a anunțat ”un nou tip de asigurare complementară privată, pe lângă cea de stat”.

”Asigurări complementare de sănătate înseamnă că mai mulţi bani vin către sistem şi o anumită categorie îşi poate achiziționa această asigurare suplimentară”, a explicat Voiculescu.

Desigur, ministrul spune că „asta nu înseamnă sub niciun chip ca românii nu vor mai avea acces gratuit la servicii sanitare”.

După cum se știe, prin sistemul asigurărilor de sănătate sunt rulate sume uriașe – iar calcule arată că, după Ministerul Finanțelor, Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate rulează cei mai mulți bani.

Întrebare – ce s-ar întâmpla dacă anumite instituții sau rețele ar anunța că nu mai acceptă decât pe cei asigurați la ”noul tip de asigurare complementară privată”?...

 Simplu – ar intra sume colosale în acest nou sistem!

A doua întrebare – câte din rețelele private de Sănătate mai sunt românești?

Simplu: din ce în ce mai puține, iar conform ofertelor – în curând vor fi… deloc!

Să mai menționăm că Vlad Voiculescu a dat asigurări ferme: ”Nici gând, nu se pune problema de privatizare a vreunui sistem de sănătate, totală sau parțială, nici gând”.

Desigur, nu se pune problema privatizării. Dar a… sugrumării și preluării fondurilor, clientelei?...

***

Iată, deci, două ”nucleare„ în primele două zile! Pe bani mulți – și camuflate de scandalul SIIJ sau al modificării Constituției.

Cu alte cuvinte… începe!

1045
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Sondaj: Aveți încredere într-un guvern Florin Cîțu?
Secretul ascuns de Cîțu – pe care trebuie să-l explice!
PSD, reacție după numirea lui Cîțu: ”Mascaradă jignitoare!”
Ioan-Aurel Pop

Președintele Academiei: proiectul de țară, bazat pe educație, sănătate și valori creștine

93
(reînnoit 17:57 22.01.2021)
Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a vorbit într-un interviu pentru portalul Basilica despre proiectul de țară al României care ar trebui bazat pe educație și sănătate, așezate la rândul lor pe valori creștine.

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik. În interviul acordat portalului Basilica, Președintele Academiei Române a vorbit pe larg despre patrie și despre proiectul de țară.

”În sens literal, patria este locul în care s-a născut și a trăit „pater”, adică „tata”, și în care se cuvine să viețuiesc și eu. În sens larg, patria este universul geografic, politic, spiritual, cultural al celor care au rădăcini prin strămoși într-un loc anume. Natural, există și „patrii” de adopție, dar acestea sunt excepții”, a explicat Ioan Aurel-Pop.

Președintele Academiei a arătat că majoritatea oamenilor, de când există societate civilizată și izvoare care să reflecte această societate, se dovedesc legați de locul de naștere prin mii de fire nevăzute, uneori neconștientizate, dar foarte vii.

”„Patriile” au ajuns să fie teoretizate după Evul Mediu, începând cu Renașterea. Atunci s-a trecut de la „Republica Creștină” (entitate globală) la „Europa patriilor creștine” (concert al națiunilor europene), a mai spus președintele Academiei. El a arătat că patriotismul este acel sentiment care se naște și se afirmă în urma prețuirii de către fiecare a propriei patrii ți că, până nu demult, patriotismul era socotit o condiție sine qua non a conviețuirii internaționale, după principiul că nu poți iubi lumea în ansamblu fără să-ți iubești mai întâi lumea ta, adică patria ta.

Apoi, a explicat Ioan-Aurel Pop, odată cu globalizarea, au apărut diferite teorii noi despre patriotism, unele fiind născute din grave confuzii gnoseologice, altele din dorința (fără putință) de a schimba lumea, altele pur și simplu din ignoranță.

”Mulți oameni politici au preluat astfel de idei din sfera politologiei, sociologiei, filosofiei etc. și au vrut să le transpună repede în practică, adică să distrugă națiunile ca să construiască societatea mondială a viitorului, „poporul muncitor unic”, „guvernul planetar”, „societatea globală” etc. În mintea lor, succesul globalizării ar fi fost asigurat dacă li s-ar fi interzis indivizilor să mai fie legați de un loc anume, de o limbă anume, de o credință, de obiceiuri, de tradiții etc. Or, acest fel de judeca s-a dovedit complet fals”, a atras atenția președintele Academiei.

El crede că lumea globală se poate naște numai din „concertul națiunilor” și din unirea patriilor și că patriotismul înseamnă iubire și nu ură sau discriminare.

Apoi, președintele Academiei a făcut referire și la mult discutatul proiect de țară despre care a spus că ”nu se face de către un singur om, chiar dacă acela ar fi să fie genial! Noi am avut un foarte bun proiect de țară, pentru anii 1848-1918, făcut de generația noastră revoluționară și aplicat treptat sub domniile lui Cuza, Carol I și Ferdinand I”, a atras el atenția.

Potrivit lui Ioan-Aurel Pop, orice proiect de țară democratică trebuie să plece de la educație și sănătate, așezate pe valori (morale creștine), virtuți și încredere. Dacă educația și sănătatea națiunii sunt asigurate, atunci vor merge bine și economia, și politica, și cultura, a explicat el.

Totodată, președintele Academiei s-a referit și la faptul că tinerii de azi sunt mult mai supuși tentațiilor rele decât tinerii din generațiile trecute.

”Niciodată în ultimele două milenii, societatea nu a fost atât de divizată, de laicizată, de blasfemiatoare. Fel de fel de grupări întitulate „progresiste”, neomarxiste, anarhiste, ANTIFA etc. tulbură din greu mințile tinerilor. Iar familia și școala nu mai au forța de odinioară, ca să împiedice dezastrul”, a atras el atenția.

Dar Ioan-Aurel Pop spune că rămâne încă forța Bisericii, dar că și ea este împiedicată să-și îndeplinească misiunea în condiții bune. Președintele Academiei atrage însă atenția că tinerii au nevoie de învățători, de modele, de intelectuali autentici, care, ca să aibă succes, trebuie să fie sinceri și să aibă conștiința că îndeplinesc o misiune.

93
Tagurile:
Ioan Aurel Pop
Tematic
Ioan Aurel Pop: ”Lumea nu trebuie lăsată să se schimbe oricum, altfel suntem pierduți!”
Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”
Ioan Aurel Pop: ”Nu există popoare ticăloase și popoare geniale”

Загрузка...
Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății peste cap speranțele bucureștenilor

149
(reînnoit 14:52 22.01.2021)
Ultima oră: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență prin care cere restricții.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. În ciuda scăderii nivelului de infectare și a menținerii Capitalei în „scenariul galben”, ministrul Sănătății a cerut menținerea restricțiilor!

Într-o scrisoare trimisă acum puțin timp către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, Vlad Voiculescu solicită menținerea restricțiilor în București, argumentând cu riscurile  contextului național și european.

”Măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”, spune Vlad Voiculescu, subliniind apariția unui caz ”cu o tulpină mai contagioasă de COVID, chiar în apropierea Capitalei”, au declarat pentru G4Media.ro ”surse oficiale”.

Voiculescu consideră că orice alte măsuri de relaxare ”luate în paralel riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București”.

Sursa citată atrage atenția că și primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat azi că ”ar mai trebui așteptat câteva zile înainte de a se lua decizia relaxării restricțiilor impuse în București, după ce incidența a scăzut sub 3 la mie”.

Azi, Capitala s-a situat la o cotă de 2.52 la mie – și este pentru a treia zi consecutiv în „scenariul galben”.

Reamintim că, la această oră în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență se discută varianta ridicării unor restricții în București.

149
Tagurile:
Ministerul Sănătății
Tematic
Probleme pentru Voiculescu? Se teme să semneze pentru vaccin?
Emil Boc îl face praf pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu!
Hușanu: ”Domnule ministru Vlad Voiculescu…”

Загрузка...
Assiette de wrap

Dieta perfectă pentru o sănătate de fier?

0
(reînnoit 19:52 22.01.2021)
Când urmaţi o dietă, este important să vă bucurați de mâncare și să nu vă simțiți vinovați, sfătuiește un dietetician francez. Obsesia pentru calorii trebuie înlăturată, chiar dacă o dietă echilibrată este preferabilă.

BUCUREŞTI, 23 ian – Sputnik. Pentru a vă simți în formă, este în primul rând important să nu uitați plăcerea de a mânca, pentru a calcula obsesiv aportul de calorii din farfurie, sfătuiește un nutriţionist de pe platforma Ldpeople, citat de Sputnik France

Într-adevăr, sentimentul de satisfacție după o masă bună determină secreția de hormoni care ajută la digerarea corectă a alimentelor. Stresul, pe de altă parte, are întotdeauna un efect negativ.

Totuşi, o dietă echilibrată este importantă. Raţiile de proteine, fibre, suc de lămâie, lipide bune și zaharuri (de preferință lente) trebuie armonizate.

Cantitatea necesară de vitamine și fibre este asigurată de fructele și legumele de sezon. Peştele conține substanțe nutritive esențiale pentru creier și lipide utile. Pe de altă parte, mesele gătite sunt destul de sărace în proteine, vitamine și fibre.

Totuşi, atunci când gătiți acasă, este recomandabil să adăugați suc de lămâie la porţiile de mâncare pentru a vă menține în formă.

Profesioniștii din domeniul sănătății vorbesc despre beneficiile consumului zilnic de suc de lămâie în apă călduță pe stomacul gol. Însă prioritatea este să beți 1,5 litri de lichide neîndulcite pe zi. Prin urmare, este mai bine să începeți cu acest obiectiv.

În ceea ce privește gustările între mese, depinde de metabolismul fiecărei persoane. Unii oameni au nevoie de puțin „combustibil” între mese. Important este să evitaţi zahărul şi dulciurile, care nu este bune pentru organism, şi să optaţi pentru un fruct.

0
Tagurile:
Dietă
Tematic
Savanții au propus o nouă dietă pentru amatorii de carne
Modalitate ușoară și rapidă de a pierde în greutate fără dietă
Trei alimente esențiale pentru o dietă sănătoasă

Загрузка...