Adrian Năstase

Adrian Năstase, mesaj fulminant despre Liviu Dragnea!

11052
(reînnoit 06:56 25.12.2020)
Un mesaj de excepție, istoric chiar, despre Liviu Dragnea – și, în același timp, o mustrare pentru liderii PSD. Un gest nobil, pe care Liviu Dragnea poate că NU îl merita din partea lui Adrian Năstase.

BUCUREȘTI, 25 dec – Sputnik. Probabil cel mai complet produs al politicii românești care s-a remarcat după 1990, Adrian Năstase NU poate fi ținut în umbră, așa cum și-ar dori mulți din România – dar, cred eu, și mai mulți din străinătate.

O personalitate de nivel internațional respectat în toată lumea, un intelectual al politicii tratat ca atare în capitalele lumii – de la Moscova la Bruxelles, de la Beijing la Budapesta sau Paris – Adrian Năstase se comportă ca atare.

Un exemplu este și noblețea cu care atrage atenția asupra situației nedrepte a lui Liviu Dragnea. Iar atitudinea sa este cu atât mai elegantă cu cât, să nu uităm, Dragnea NU a avut cel mai îndatoritor comportament față de fondatorul partidului.

E suficient să ne amintim că și el îl însoțea pe Ponta la chefurile ”statului paralel” când acesta îl aducea pe Năstase la un pas de sinucidere… Și ar mai fi de spus și altele…

Acum, Adrian Năstase acuză însă ”Abandonarea lui Liviu Dragnea”.

Recunoscând că Liviu Dragnea ”a făcut multe greșeli în calitate de președinte al PSD”, Adrian Năstase spune cu curaj despre condamnarea acestuia pentru referendum și pentru cele doua salariate că ”poartă, fără îndoială, amprenta unei execuții politice”.

Și, atenție, Adrian Năstase subliniază, cum maxim curaj, că ”Motivele” execuției politice a  lui Dragnea nu sunt numai interne – ci ”și externe”.

În opinia mea, aceasta este o declarație în premieră – și ar trebui subliniată! Fostul șef al Guvernului și al diplomației, omul politic care a realizat practic intrarea în UE și NATO spune clar că EXECUȚIA lui Dragnea a avut rădăcini (motive) EXTERNE!

Altfel spus, liderul politic care a îndrăznit să afișeze o politică suveranistă și să dea peste nas Bruxelles-ului și ”partenerului” a fost executat de afară!

Cred că este chiar un mesaj istoric! Se recunoaște, de la nivelul lui Adrian Năstase, imixtiunea externă brutală, pentru executarea unui lider politic de prim rang!

”Rezultatul s-a realizat – scoaterea lui de pe scena politică”, spune simplu și direct Adrian Năstase.

Trecând la aspectul concret al situației de azi a lui Dragnea, Năstase pune problema răului tratament la care este supus acesta: ”nu înțeleg tratamentul său in penitenciar – lipsirea de dreptul de a munci, lipsirea de posibilitatea unui consult medical pentru problemele de sănătate, lipsa de transparentă in legătură cu infectarea sa cu covid-19 etc”.

Iar, în final, palmă pentru liderii (colegii) din PSD, majoritatea ridicați de Liviu Dragnea: ”Și mai este un lucru pe care nu-l înțeleg – lipsa de solidaritate și de interes umanitar pentru el din partea foștilor săi colegi de partid”.

11052
Tagurile:
Liviu Dragnea, Adrian Năstase
Tematic
Codrin, lecție dură pentru Iohannis, în numele lui Dragnea
Liviu NICOLAE Dragnea a primit o veste uriașă de ziua lui!
Ultimul dialog cu Liviu Dragnea înainte de alegeri
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

76
(reînnoit 12:30 16.01.2021)
Prim ministrul României s-a imunizat împotriva noului coronavirus, așa cum era anunțat încă de zilele trecute, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central”Dr. Carol Davila”.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Florin Cîțu se vaccinează anti-Covid-19, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”.

Demnitarului i s-a explicat, de cadrele medicale, întregul proces care se derulează, pentru ca imunizarea să fie făcută în deplină cunoștință de cauză.

Reamintim că, în urmă cu o zi, adică ieri, 15 ianuarie 2021, s-a imunizat împotriva noului coronavirus președintele României, Klaus Iohannis.

Acesta a declarat, la scurt timp după aceea, că procedura de vaccinare a fost una simplă, nedureroasă și a dorit să sublinieze că acees vaccin este unul sigur și eficient.

De asemenea, șeful statului a recomandat tuturor vaccinarea, afirmând că vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție ne vor scoate din pandemie.

Tot ieri, a început oficial cea de-a doua etapă a campaniei naţionale de vaccinare, în care sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi persoanele care lucrează în domenii considerate esenţiale, între care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul.

Premierul României a făcut declarații după imunizare. Acesta a spus că a fost o procedură foarte ușoară, că se bucură că s-a putut vaccina, că a făcut acest lucru atât pentru sine, cât și pentru cei din jur.

Pandemia poate fi învinsă numai prin vaccinare și prin păstrarea măsurilor restrictive.

"Foarte ușoară această vaccinare, Nu am simți nimic. I-am zis doamnei asistente. De aceea m-am ridicat la final. Mă bucur că m-am vaccinat. Văd că mulți români vor să se vaccineze. E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.ooo de români vaccinați până în septembrie. Foarte mulți români vor să se vaccineze", a declarat Cîțu

Cîțu a dat asigurări că nu va fi precupețit nici un efort pentru a putea fi vaccinați toți românii.

76

Загрузка...
Vaccinare în România

Sondaj: Doriți se vaccineze public șefii partidelor?

82
Iohannis a dat exemplul – este o provocare pentru toți liderii politici. Ar trebui să urmeze exemplul președintelui – sau nu e normal să se facă un spectacol din vaccinare?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Unul dintre cele mai urmărite și discutate subiecte de ieri a fost exemplul dat de președintele Iohannis, care s-a vaccinat public, la Spitalul Militar Central.

sondaj

Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
  • DA – ar trebui să dea un exemplu, așa cum a făcut Iohannis
    0% (0)
  • NU – nu trebuie să se facă un spectacol din vaccinare
    0% (0)
  • Nu mă pronunț
    0% (0)
au votat:

Gestul președintelui a fost mult comentat - mai în glumă, mai în serios, dar a fost în prim plan – și a fost poate cel mai bun mod de a capta atenția românilor asupra vaccinării. Altfel spus, a fost probabil cea mai bună reclamă – inclusiv în rândul celor care nu îl agreează pe Iohannis.

În același timp, mulți au comentat că președintele a făcut un spectacol și un joc de imagine din propria-i vaccinare!

De aceea punem întrebarea dacă liderii politici, cele mai comentate personaje publice, ar trebui să urmeze exemplul prezidențial și să se vaccineze public? Sau, dacă nu doresc să se vaccineze, să anunțe asta deschis!

E vorba de Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș, George Simion și Claudiu Târziu, dar și de Kelemen Hunor.

Concret, vă invităm, să vă spuneți opinia prin intermediul unui sondaj, răspunzând la următoarea întrebare:

Doriți ca președinții principalelor partide să se vaccineze public?

DA – ar trebui să dea un exemplu, așa cum a făcut Iohannis

NU – nu trebuie să se facă un spectacol din vaccinare

Nu mă pronunț

82

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

0
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

0
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...