BUCUREȘTI, 24 dec – Sputnik. Deși scos din joc de conducerea PSD, Codrin Ștefănescu rămâne una dintre vocile cele mai ascultate ale social democraților.
Spre deosebire de slabele reacții la postările actualei conduceri a PSD (cu excepția celor ale Gabrielei Firea), postările lui Codrin sunt urmate de multe comentarii și „like”-uri.
Codrin a atacat dur miniștrii Guvernului Cîțu – pe care îi numește „toți ciudații pământului”.
”Toți urmașii securiștilor de altădată, copiii de bani gata ai fostei nomenclaturi, șorosistii școliți pe afară, toți aplaudacii abuzurilor și marxismului!”, așa îi consideră Codrin.
Revoluționarul remarcă faptul că avizarea acestora s-a produs ”tocmai astăzi, la fix 31 de ani de la Revoluția noastră din Decembrie 89!”.
”Îmi vine să urlu de durere, când știu câți dintre noi s-au sacrificat, ca să se ajungă aici?”, exclamă Codrin.
Și unde anume s-a ajuns? Codrin spune fără ezitare: „Cu Cîțu premier și întreaga liotă de impostori, pregătiți să distrugă România, pas cu pas? E un coșmar!”.
Apoi, fostul secretar general al PSD dă exemple de miniștri:
-”Ghinea e încă în dosarul lui Barna cu banii din fondurile europene? L-au pus ministru chiar la fonduri europene!”, scris Codrin.
-”Voiculescu a făcut praf Sănătatea când a fost ministru pe vremea lui Cioloș? L-au pus tot la Sănătate!”
-”Stelian Ion e ăla cu casa obținută prin fals de la ANL? L-au pus ministrul Justiției!”.
Întrebare normală – ”Cum era aia cu fără penalii în funcții publice?” – și concluzia: ”Ce v-au dus ăștia de nas...”.
Din păcate, dacă e așa, atunci Codrin are dreptate – ”E un coșmar!”.
BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Încă ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman a efectuat o vizită de rămas-bun la Guvern, unde s-a întâlnit cu premierul Florin Cîțu.
Ambasadorul a mers alături de cel care va ține locul până la o altă numire - adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice, David Muniz, care devine, din 20 ianuarie, însărcinatul cu afaceri al SUA în România – „Chargé d’Affaires”.
Într-un comunicat al Ambasadei SUA, se arată că ”prim-ministrul i-a mulțumit Ambasadorului Zuckerman pentru implicarea sa în relația bilaterală și a adăugat că așteaptă cu interes să lucreze cu domnul Muniz”.
„Domnul Muniz l-a asigurat pe Prim-ministru că relația româno-americană va rămâne una strânsă sub conducerea Administrației Biden și și-a exprimat interesul cu privire la continuarea consolidării Parteneriatului Strategic”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA.
Conform datelor oficiale, David Muniz, lucrează de peste 19 ani în cadrul Departamentului de Stat al SUA.
Diplomat de carieră, înainte de sosirea la Bucureşti, a fost Adjunctul interimar al Asistentului Secretarului de Stat pentru Afaceri Regionale şi Multilaterale, în cadrul Biroului pentru contraterorism, unde a deţinut şi funcţia de director al Oficiului de afaceri regionale pentru Asia Centrală/de Sud şi Orientul Apropiat.
Anterior, în perioada iulie 2015-august 2018, el a fost Adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice la Ambasada SUA de la Tirana, în Albania.
În prezentarea Amnasadei se mai menționeză printre funcţiile ocupate anterior:
-Director adjunct al Oficiului pentru afaceri nordice şi baltice din cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia.
-ofiţer principal adjunct şi şef al Secţiei politice la Consulatul SUA de la Kirkuk, Irak.
-Adjunct interimar al Şefului Misiunii Diplomatice şi şef al Secţiei politico-economice la Ambasada SUA de la Podgoriţa, Muntenegru.
-ofiţer politic la Ambasada SUA de la Priştina, Kosovo.
-activitate diplomatică la Kuala Lumpur, Malaezia şi Ekaterinburg, Rusia.
Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Georgia, este licenţiat în istorie şi ştiinţe politice de la Universitatea James Madison din Virginia.
David Muniz a studiat limbile albaneză, sârbo-croată şi, atenție – rusă!
A primit numeroase premii acordate de către Departmentul de Stat, inclusiv mai multe Superior Honor Awards şi Meritorious Honor Awards.
BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Întâlnirea crucială dintre Ludovic Orban și Klaus Iohannis ar fi avut loc – iar președintele l-ar susține liderul PNL în fața insurgenților.
Știrea despre întâlnire este, deocamdată ”pe surse” mass media, dar vine din mai multe locuri. Conforma Antena 3 ar fi avut loc aseară, la Cotroceni, iar conform Digi24 aceasta s-ar fi produs în prima parte a zilei de azi.
Desigur, în Agenda oficială a președintelui Iohannis nu figurează această întâlnire cu președintele PNL.
Iohannis și Orban au discutat aproape o oră, spun surse ale Antena 3, iar șeful PNL s-ar bucura de susținerea președintelui.
Faptul pare evident, având în vedere răspunsul ferm dat azi de Ludovic Orban insurgenților din partid.
”Preşedintele PNL este ales de Congres - PNL a avut un Congres în 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an, până la acest Congres eu sunt preşedinte”, a declarat Orban, subliniind că ”Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa. Cred că orice problemă trebuie discutată în partid, nu în spaţiul public„.
Deci, Ludovic Orban i-a pus la punct pe insurgenți, clar și fără echivoc!
Totuși, susțin surse mass media, adevărata ”răscoală” din PNL ar urma să aibă loc înainte de Congres.
Altfel spus – ar fi o răscoală contra lui Iohannis!
Reamintim că Rareș Bogdan i-a nominalizat printre revoltați pe Robert Sighiartău, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Florin Roman, Ilie Bolojan și alți ”grei” ai PNL.
BUCUREŞTI, 19 ian – Sputnik. O nouă tulpină de SARS-CoV-2 a fost detectată de medici la clinica Garmisch-Partenkirchen din Bavaria, scrie cotidianul Merkur, care vorbește despre aproximativ 30 de persoane infectate cu această mutație.
Potrivit directorului clinicii Frank Niederbühl, săptămâna trecută specialiștii au observat nereguli în cazul testelor PCR ale unor pacienți. Experții de la Spitalul Universitar Charité din Berlin au analizat rezultatele de la trei teste și au confirmat că este vorba de o nouă mutație.
Luni, 18 ianuarie, în timpul unei conferințe de presă, dr. Clemens Stockklausner, director adjunct al clinicii, a subliniat că nu există momentan dovezi că mutația ar fi mai contagioasă sau fatală decât celelalte ale virusului.
El a mai spus că această mutație a fost deja detectată la 35 de persoane, dintre care 24 sunt angajați ai clinicii, iar ceilalți sunt pacienți.
Până în prezent, oamenii de știință au detectat peste 12.000 de mutații ale coronavirusului. Printre acestea este o tulpină descoperită la mijlocul lunii decembrie în Regatul Unit, care, potrivit OMS, este mai contagioasă decât coronavirusul original și este prezentă acum în mai multe țări, inclusiv în Rusia și Franța.
De asemenea, o nouă mutaţie, numită 501.V2, a fost raportată în Africa de Sud. În ianuarie, o altă mutație a virusului a fost descoperită de Institutul japonez de boli infecțioase.