Klaus Iohannis și Florin Cîțu

Iohannis i-a trimis “la treabă” pe noii miniștri

112
După depunerea jurământului la Cotroceni, de către noii miniștri, președintele Iohannis i-a trimis ”sincer” la treabă

BUCUREȘTI, 23 dec - Sputnik. Noul Guvern condus de Florin Cîțu a depus jurământul în această seară la Palatul Cotroceni, după o zi în care procedurile de învestire a noului Executiv s-au derulat pe repede înainte.

Klaus Iohannis s-a folosit de acest prilej pentru a da un mesaj în care a amintit că cetățenilor români li s-a promis restructurarea statului, reforme importante în domenii precum sănătatea, educația, reforme în marile sisteme publice, reducerea birocrației, dar și combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei românești, creșterea economică folosind înțelept fondurile europene, respectul pentru contribuabil.

”Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate”, a promis Klaus Iohannis care a mai declarat că noul Parlament și noul Guvern, împreună cu el și cu toate autoritățile statului ”vom face ce am promis, vom face reformele, vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative, toate în beneficiul cetățeanului”.

Iohannis a mai observat că s-a închis ciclul alegerilor și, la sfârșitul acestui ciclu, ”vă spun sincer, la treabă!”, și-a încheiat președintele scurta alocuțiune.

112
Tagurile:
Klaus Iohannis, Florin Cîţu
Tematic
NUCLEARA: Guvernul Cîțu poate să CADĂ din cauza… UE!
Într-o atmosferă de meci, Florin Cîțu și-a prezentat Guvernul
Știrea serii: Rezultat VOT pentru ÎNVESTIREA Guvernului Cîțu
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

214
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

214
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

157
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

157
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Metalurgia

Oamenii de știință ruși creează un aliaj unic pentru transporturile aeriene și feroviare