Sorin Cîmpeanu

Atacat de liberali, ministrul propus la Educație a avut emoții

154
Sorin Cîmpeanu ministrul propus la Educație, a fost cel mai contestat de către liberali – la audierile de la Parlament a avut emoții.

BUCUREȘTI, 23 dec – Sputnik. Poate cel mai titrat ministru propus pentru noul cabinet Cîțu, Sorin Câmpeanu, a avut și cele mai mari emoții.

Asta pentru că ministrul propus de PNL la Educație a fost și cel mai contestat de către liberali. Motivul? Traseismul! Cîmpeanu a trecut prin 4-5 partide – deci preferarea sa în locul unor liberali ”vechi” a fost puternic contestată.

Cu toate astea, Sorin Cîmpeanu nu a avut, în final, motive de îngrijorare: a fost avizat pozitiv în Comisiile de Învățământ pentru funcția de ministru al Educației cu  20 voturi pentru și 13 împotrivă.

Sorin Cîmpeanu a mai fost ministru al Educaţiei în guvernul Ponta IV, în 2014, și premier interimar, pentru 12 zile, în 2015, după demisia lui Ponta.

154
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Secretar de stat în MEC: data când elevii ar putea reveni în bănci
Secretar de stat în MEC: evaluări sumative imediat după vacanță
Învățătorii, vizați: schimbări la ciclul primar anunțate de MEC
Cristian Terhes

Cristian Terheș, de la Bruxelles: ”În UE, gândacii au mai multe drepturi ca oamenii”

8
(reînnoit 16:48 23.06.2021)
Un mesaj dur dar argumentat vine de la Bruxelles, de la unul dintre puținii europarlamentari români care se bat pentru România.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Europarlamentar PNȚCD Cristian Terhes transmite un comentariu extrem de dur de la Bruxelles, în care afirmă și argumentează că ”Pas cu pas, UE devine un loc în care gândacii și animalele domestice au mai multe drepturi ca oamenii””.

Terheș arată că în iunie 2021 s-a votat forma finală a ”certificatului verde” prin care ”exercitarea libertății de mișcare e condiționată de vaccin sau test”.

”M-am opus acelui regulament, arătând că încalcă drepturi fundamentale și nu poți condiționa pe nimeni să-și exercite un drept de primirea unui ser experimental”, scrie Terheș, arătând însă că ”majoritatea europarlamentarilor, însă, au votat că libertatea e ceva relativ, iar prin vot politic pot să restrângă un asemenea drept”.

În schimb, tot luna aceasta, Treheș atrage atenția că Parlamentul European a votat o rezoluție prin care ”se cere încetarea menținerii animalelor în cuști”.

”Autorii respectivei rezoluții erau foarte preocupați ca rațele, gâștele sau găinile nu au suficientă libertate de mișcare, inclusiv să-și întindă aripile, prin urmare, dat fiind că sunt ținute în cuști, li se încalcă dreptul la libertate”, scrie Terheș.

În plus, Rezolutia mai conține și alte prevederi care  ”dacă sunt implementate, vor conduce la omorârea sectorului de creștere a animalelor și vor scumpi imens produsele de carne”, scrie europarlamentarul român, arătând că a votat și împotriva acelei rezoluții, dar, din nou, ”majoritatea europarlamentarilor au votat în favoarea ei”.

Ei bine, dacă adăugă și chestiuni precum protejarea gândacilor, Chris Terheș ajunge la o concluzie:

”În opinia elitei europene, gândacii (pentru protejarea cărora s-au oprit finanțări de autostrăzi în România) sau pasările de casă au mai multe drepturi decât oamenii din UE”, scrie Chris Terheș.

8
Tagurile:
Cristian Terheș

Загрузка...
Sigla PSD

Acum: PSD a făcut marele pas către preluarea puterii

150
(reînnoit 15:20 23.06.2021)
Social democrații s-au ținut de promisiune – în acest moment se derulează prima etapă din încercarea de preluare a guvernării.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Prim vocea lui Lucian Romaşcanu,  prezentat în plenul reunit al Parlamentului moţiunea de cenzură.

Intitulată ”România eşuată. Recordul al guvernului Cîţu”, moțiunea a fost iniţiată de 156 deputaţi şi senatori PSD.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată marţi, 29 iunie, tot în şedinţa plenului  reunit.

Conform președintelui Marcel Ciolacu, PSD a discutat cu AUR votul la moțiune, incluzând puncte care reflectă observații ale parlamentarilor din partidul lui Simion, dar și ale unor sindicate și patronate.

De asemenea, Ciolacu afirmă că ar exista parlamentari PNL și USR care ar vota pentru căderea guvernului Florin Cîțu.

PNL a anunțat, prin preşedintele Ludovic Orban că la nivelul partidului şi a coaliţiei s-a luat decizia de a participa la şedinţa de dezbateri și vot, dar membrii coaliției NU vor vota.

150
Tagurile:
Moțiune de cenzură, PSD

Загрузка...

”Nu este războiul nostru”. Britanicii, despre incidentul cu distrugătorul de lângă Crimeea