Stelian Ion, USR

Măcel: USR-istul de la Justiție, prins între Șoșoacă și Vicol

5341
Controversatul Stelian Ion, propus de USR pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a trecut printr-o adevărată încercare, fiind luat în focuri de cunoscutele avocate Laura Vicol și Diana Șoșoacă.

BUCUREȘTI, 23 dec – Sputnik. Un adevărat spectacol a fost la Comisia Jutidică, unde Stelian Ion, propus de USR pentru funcţia de ministru al Justiţiei a fost audiat dur de parlamentarii PSD, în frunte cu Laura Vicol.

Cunoscuta avocată – și ea victimă a abuzurilor Justiției pe care o susține Stelian Ion și colegii săi, l-a pus la zid cu omiterea situației procurorilor anchetați, în contextul intenției actualei Coaliții de a desființa SIIJ.

”Aţi vorbit de un singur caz de procuror anchetat - vă spun eu că nu sunteţi informat, sunt 7 doar la Ploieşti!”, a spus Laura Vicol, subliniind – ”Cine va proteja drepturile oamenilor împotriva acestor procurori, dacă dumneavoastră considerați că SIIJ este inutil?”.

Mai mult, Vicol a atras atenția că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost mereu sabotată: ”La SIIJ sunt 7 procurori în loc de 15 - în loc să întăriţi SIIJ, ce faceţi?!”.

Președinta Comisiei, senatoarea liberală Iulia Scântei, care a oprit avalanșa întrebărilor PSD și AUR, a ironizat-o pe Laura Vicol.

”Doamna deputat, felicitări, v-aţi prezentat deja obiectivele mandatului - trecem spre final!, a intervenit Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice de la Senat.

Imediat a intervenit senatoarea Diana Șoșoacă, acuzând mosul în care se face această audiere la unul dintre cele mai importante ministere. ”Acum înţeleg şi eu de ce ţara asta e guvernată atât de prost!”.

”Este inacceptabil ce se întâmplă!”, a declarat Diana Șoșoacă. ”Pe oameni îi interesează cum veţi rezolva problemele Justiţiei, şi dumeavoastră ne acordaţi dreptul la doar 2 întrebări!”.

Diana Șoșoacă a pus punctul pe ”i”: ”Românul este cel care suferă până la urmă”.

Presa (DC News) a remarcat un aspect scandalos al acestor audieri: programul de guvernare al alianţei a fost oferit deputaţilor şi senatorilor ”abia cu câteva minute înainte de audieri, astfel că nu se pot pune întrebări corecte la aceste audieri”.

Un reproș care a fost adresat celor din Coaliția PNL-USR-UDMR și de către parlamentarii PSD și AUR.

5341
Tagurile:
USR
Tematic
Cea mai mare țeapă dată de Coaliția PNL-USR
Seară încinsă: Orban vorbește de ”război”, cu referire la USR
Ultima oră: cum s-au negociat comisiile între PNL, USR, UDMR
Dan Chitic

Dan Chitic se revoltă: autoritățile resping SUVERANITATEA!  

100
O situație scandaloasă! Cunoscutul avocatul dezvăluie ce s-a întâmplat cu inițiativa Suveranității, susținută de sute de mii de români

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik. Demersurile avocatului Dan Chitic și al Grupului de Inițiativa pentru Legea Suveranității au avut succes la români – dar nu și la autorități!

Astfel, după ce legea care a obținut susținerea a sute de mii de români, dornici să nu li se mai încalce drepturile și să nu mai fie cedată țara, ei bine a fost ”întoarsă de Consiliul Legislativ”.

„Nu respinsă, nu avizată negativ, ci întoarsă efectiv, în materialitatea ei, la expeditor: toate cele 8 pagini însoțite de Declarația de constituire a Grupului de Inițiativa și Împuternicire”, explica Dan Chitic.

În răspunsul Consiliului Legislativ se aduc câteva argumente, cum ar fi lipsa ”Expunerii de motive”. Dar, Dan Chitic spune clar: ”Expunerea de motive era deja atașată. Doar ca nu s-a dorit a fi văzută!”.

Ciudată atitudinea Consiliului condus de fostul deputat PSD și ministru al Justiției, Florin Iordache, unul dintre parlamentarii care au încercat să impună câteva schimbări necesare în Justiție!

”Evident, “soluția” Consiliului e nelegală, aceasta modalitate de “soluționare” nefiind prevăzută de legea 189/1999”, transmite Dan Chitic.

Pe de altă parte, cunoscutul apărător al drepturilor și suveranității românilor știe cu ce are de-a face: “soluția (Consiliului Legislativ) nu ne miră – ”Știam ca TOȚI SUNT ÎMPOTRIVA NOASTRĂ!”.

”Știam ca vor face tot ce le stă în putință să ne oprească. Nu vor reuși!”, spune Dan Chitic, replicând ferm: ”Vom relua procedura!”

În plus, de data asta Dan Chitic anunță și completarea legii ”cu dispoziții care vor scoate în afara legii orice formă de prozelitism sexual, așa cum au făcut-o ungurii”.

În atașamentul postării puteți citi și răspunsul Consiliului Legislativ, cu semnătura lui Florin Iordache.

100
Tagurile:
Legea suveranității, Suveranitate, Dan Chitic

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

322
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

322
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Vladimir Putin

Moscova: cel mai important mesaj privind securitatea internațională