Marcel Ciolacu

PSD, reacție după numirea lui Cîțu: ”Mascaradă jignitoare!”

260
(reînnoit 19:23 22.12.2020)
PSD a reacționat imediat după anunțul președintelui Iohannis privind desemnarea lui Florin Cîțu ca prim ministru

BUCUREȘTI, 22 dec – Sputnik. Imediat după desemnarea lui Florin Cîțu premier, social democrații au reacționat imediat, prin președintele Marcel Ciolacu.

”După ce au solicitat ca şi PSD-ul să gireze această mascaradă jignitoare, nu numai la adresa românilor ci şi la adresa democraţiei, a spiritului Constituţiei, Iohannis a desemnat un prim-ministru în persoana groparului României din ultimul an de zile - groparul economic al României, omul care a împrumutat România pentru trei generaţii de acum încolo”, a spus Ciolacu.

Președintele PSD a arătat că, în şapte luni, Florin Cîţu ”s-a împrumutat cât toţi prim-miniştrii în ultimii 30 de ani - am ajuns la un plafon de îndatorare externă imens”.

”Dacă dumneavoastră consideraţi că această gaşcă a perdanţilor şi această propunere de prim-ministru este una serioasă, eu vă spun că românii au votat cu totul şi cu totul altceva”, a declarat Ciolacu la RTV, reluând declarația și la Antena 3.

Ciolacu l-a acuzat pe Iohannis că s-a antepronunţat, că ”a intrat cu bocancii în toată democraţia unei ţări, implicându-se pentru un partid politic în campania electorală, lucru sancţionat de organismele europene”.

”Asta e democraţia propusă de Iohannis, după şase ani de preşedinte...”, a declarat Marcel Ciolacu.
260
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță asasinarea economică a românilor

76
(reînnoit 14:52 21.01.2021)
Senatorul Daniel Zamfir reia bătălia pentru drepturile românilor în fața politicilor bancare și fiscale abuzive – denunțând politica lui Florin Cîțu.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. În plină criză generată de pandemie, românii nu sunt ajutați – ci, dimpotrivă sunt spoliați de instituții de credit, dar și de stat, acuză Daniel Zamfir, deci un adevărat ”asasinare economică” a populației.

Parlamentarul care și-a construit un solid renume prin apărarea românilor în fața abuzurilor băncilor revine denunțând ceea ce el numește dur ”CĂMATĂRIA CA POLITICĂ DE STAT”.

”Ca și cum nu era suficient că le-a facilitat băncilor și IFN-urilor să aplice dobânda la dobândă pentru perioada amânării ratelor, ANAF-ul, ÎN ACELAȘI STIL CĂMĂTĂRESC, percepe dobânzi și penalități de întârziere pentru perioada amânării impozitelor și contribuțiilor datorate de antreprenori pe perioada pandemiei”, acuză senatorul.

În plus, Daniel Zamfir subliniază cinismul cu care lucrează premierul Florin Cîțu, pe care l-a supranumit ”Cîțu cămătaru”.

”Fără să i se miște un mușchi pe față, Cîțu prezintă asta ca pe sprijin acordat celor cu rate la bănci și firmelor romanești”, scrie Daniel Zamfir, acuzându-l pe premier că este un veritabil ”asasin economic”.

76
Tagurile:
Daniel Zamfir
Tematic
Zamfir: ”Vor să prăduiască Portul Constanța, CEC-ul”
Zamfir: Cîțu a pus ochii pe Hidroelectrica încă din 2019
Mare victorie pentru Daniel Zamfir – ajută zeci de mii de români

Загрузка...
Klaus Iohannis

ACUM: Iohannis a convocat miniștrii are o zi dificilă!

63
Președintele Klaus Iohannis a chemat mai mulți miniștri pentru o ședință urgentă – după care va participa la importantă videoconferință cu membrii Consiliului European, în condițiile în care Comisia a lansat are două propuneri incendiare.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Președintele Iohannis a convocat la ora  14:30, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa premierul Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Ședința are loc înaintea unei importante videoconferințe cu membrii Consiliului European, la care preşedintele Klaus Iohannis va participa începând cu ora 19.00.

În principiu, videoconferința cu membrii CE se referă la măsurile privind gestionarea pandemiei de COVID-19, dar ea vine în contextul dezbaterilor pe tema propunerilor de introducere a unui ”paşaport” pentru vaccinarea anti-COVID.

Deocamdată, România, prin preşedintele Iohannis, pare a se opune acestei idei, dar e posibil să cedeze în fața ”dorinței” impuse de la Bruxelles, așa cum s-a întâmplat de cele mai multe ori.

Reamintim că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost de acord cu această iniţiativă venită din partea Greciei. Desigur, Grecia, care are venituri mari din turism, are tot interesul unei asemenea selecții, pentru a putea ridica restricțiile.

De asemenea, Germania susține o formulă asemănătoare.

***

Tpt la video conferință este posibil să se înceapă discuțiile pe tema noii strategii a Comisiei Europeană pentru impulsionarea deschiderii, solidității şi rezilienţei sistemului economic şi financiar al UE pentru anii următori.

Comisia Europeană dorește ca UE să aibă un rol primordial în guvernanţa economică mondială și să proteze comunitatea împotriva practicilor neloiale şi abuzive.

”Acum este momentul Europei: să reparăm prejudiciile aduse de criză şi să pregătim viitorul pentru noua generaţie”, a declarat Ursula von der Leyen.

Abordarea noii strategii se bazează pe trei piloni: consolidarea rolului internaţional al monedei euro, dezvoltarea în continuare a infrastructurilor pieţei financiare a UE şi îmbunătăţirea rezilienţei acestora.

Un aspect delicat este aplicarea extrateritorială a sancţiunilor de către ţările terţe, dar şi promovarea în continuare a punerii în aplicare şi – atenție - a executării uniforme a sancţiunilor impuse de UE.

Ori, în contextul unei noi administrații la Casa Albă, noua strategie europeană presupune multe probleme și provocări.

Deci, pe președintele Iohannis, care poartă răspunderea negocierilor pentru România, îl așteaptă o zi dificilă.

63
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Orban, întâlnire cu Iohannis – mesaj către insurgenții din PNL
Conspirație în PNL, Rareș cere demisia lui Orban – Iohannis, implicat!
Iohannis, ”implicat” în vaccinare: formalisme și truisme

Загрузка...
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова

Ce hobby-uri are Maria Zaharova: răspuns direct și videoclip din contul ei personal

0
(reînnoit 14:53 21.01.2021)
După cum s-a descoperit, în timpul liber, reprezentantul oficial al instituției diplomatice ruse iubește nu doar să danseze.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Publicul și presa știu de multă vreme despre abilitățile coregrafice ale Mariei Zaharova, pe care le-a demonstrat nu o dată în contexte informale.

Dar lista hobby-urilor ei nu se termină aici.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Maria Zakharova (@mzakharovamid)

"Aceasta este așa-numita (tragere) în "farfurii"... Nu a fost cu mult timp în urmă, în vara aceasta, și a fost grozav pentru că înainte pur și simplu nu puteam nimeri anume țintele în mișcare", a spus Zaharova într-un interviu acordat canalului TV  "Match TV", comentând o postare din contul său de Instagram.

Ea a spus că s-a ocupat cu tirul sportiv cât era încă la școală, menționând că "îi plăcea foarte mult".

"Și periodic merg la poligonul de tir, chiar particip la unele spartachiade organizate de Ministerul de Externe”, a adăugat reprezentantul oficial al instituției de politică externă.

La fel, a recunoscut că nu-i place nici vânătoarea, nici paintball-ul.

0
Tagurile:
Maria Zaharova
Tematic
Maria Zaharova spune cum vor fi lichidate munițiile rusești cu termen expirat din Cobasna
Maria Zaharova: Renunțarea la „Nord Stream-2” este o nebunie
Maria Zaharova va răspunde la întrebările jurnaliștilor

Загрузка...