Dan Chitic

Dan Chitic anunță un eveniment major, Iohannis - blocat!

3235
(reînnoit 07:08 20.12.2020)
Oana Lovin, Iosefina Pascal, Codruța și Cosmina Cerva, Paul Hitter, Pompiliu Diplan, Bogdan Duca, Adrian Severin, Șerban Nicolae, Iulian Capsali, Bogdan Brătianu, Aurelian Popa și multe alte personalități susțin sau și-au anunțat participarea la eveniment

BUCUREȘTI, 20 dec - Sputnik. Supranumit ”Avocatul suveranității românilor”, Dan Chitic, cel mai consecvent apărător al drepturilor poporului asupra bogățiilor naturale, anunță un eveniment chiar pe 21 Decembrie.

”Luni, pe 21.12.2020, ne luăm Rația de Libertate!”, anunță Dan Chitic, care explică: ”Vom aprinde o lumânare, vom vărsa o lacrimă și vom striga împreună cu cei căzuți pentru noi: LIBERTATE”.

Deci, ”avocatul suveranității românilor” anunță un eveniment care va pune într-o lumină deloc favorabilă și îi va bloca pe cei care vor să folosească politic de zilele Revoluției – în primul rând pe președintele Iohannis, cel care a profitat din plin de manifestările de anul trecut.

Evenimentul va avea loc în ”Piața Universității - Km 0 al democrației”, la orele prânzului, și va avea în centru deviza Libertății!

Dan MV Chitic aduce aminte ce s-a strigat în Timișoara lui decembrie 1989: ”VOM MURI ȘI VOM FI LIBERI!”.

”Era profetizarea destinului nostru: doar moartea ne mai poate face liberi de trădare, liberi de impostură, liberi de prostie, liberi de corupție, liberi de slugărnicie, liberi de lașitate și liberi de ipocrizie. Liberi!”, aduce aminte Dan Chitic.

Dan Chitic spune – ”Muriți înainte să muriți!”, adică ”Muriți din lumea compromisului și confuziei, muriți din lumea mizeriei morale și a trădării, muriți înainte sa muriți fizic... și veți fi liberi! Și aici, și dincolo”.

Ori, contrastul față de situația de azi este evident: ”Ei, eroii din ‘89, au murit trupește pentru ca noi sa avem drepturi și libertăți la care cedăm azi doar pentru ca... “murim” de frică!”

”Ei, eroii din ‘89, au murit pentru adevăr și trăiesc veșnic în Adevăr!”, pe când ”Noi, trăim în și pentru minciună și suntem morți sufletește in minciună”, scrie dur ”avocatul suveranității românilor”.

Nu uitați vorbele apostolului Pavel: “Căci Cel care a murit a fost curăţit de păcat. Iar dacă am murit împreună cu Hristos, credem că vom şi vieţui împreună cu El” (Epistola către romani 6: 7-8)”.

De aici și acest fulminant ”Muriți înainte să muriți!” transmis ca deviză de Dan Chitic, ”avocatul suveranității românilor”.

De ce am scris în titlu despre Iohannis? Pentru că este unul dintre cei care, fără a avea vreun merit în Revoluție sau măcar vreo legătură cu fenomenul din 1989, face paradă acum că ar fi cel sub care s-a aflat adevărul despre Revoluție! În realitate, dosarul trimis în instanță a fost o bătaie de joc la adresa revoluționarilor și Revoluției!

O cititoare chiar l-a avertizat pe Dan Chitic: ”Aveți grijă să nu mergeți odată cu Werner acolo!!!”

”De ce, Lui Werner îi e frică să dea cu ochii de popor? Vă aștept și pe Dvs să îi spunem ce avem de spus! Dacă nu avem nimic de zis, rămânem acasă și suportăm cu stoicism...”, a răspuns Dan Chitic.

De menționat că la eveniment și-au anunțat participarea sau susținerea mulți activiști pentru libertatea și drepturile românilor, printre care Oana Lovin, Iosefina Pascal, Codruța și Cosmina Cerva, Paul Hitter, Pompiliu Diplan, Bogdan Duca, Aurelian Popa, oameni politici de top, precum Adrian Severin și Șerban Nicolae, dar și multe alte personalități din diverse domenii.

3235
Tagurile:
Dan Chitic, București, Miting, protest
Tematic
Dan Chitic, declarație superbă în Piața Victoriei!
Dan Chitic, fulminant: ”Bravo, Ungaria! România a capitulat!”
Dan Chitic a reușit: „E oficial - de azi, Iohannis e “PENAL””
Dan Chitic, mesaj fulminant și UNIC, pentru toți românii!
Dan Chitic, fulminant despre… ”Sindromul Iohannis”
George Simion, AUR

AUR cere libertate religioasă pentru credincioși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

200
(reînnoit 17:34 05.03.2021)
Partidul AUR a solicitat Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă libertate de manifestare pentru credincioși în perioada Sărbătorii Învierii.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU "corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare", în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai - Paştele ortodox.

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23.00 – 5.00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", arată partidul AUR într-un comunicat.

Cu această ocazie, AUR a subliniat poziţia sa de respingere a măsurilor luate de Guvern, ”sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS” pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, ”măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase", se mai arată în comunicat.

AUR promite că va lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ”ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple”.

”Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în același comunicat.
200
Tagurile:
Biserică, AUR

Загрузка...
Stelian Ion

Ministrul Justiției se apără în dosarul 10 august

148
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Ministrul Justiției Stelian Ion a cerut astăzi răbdare în cazul 10 august până apare motivarea instanței și a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările presei.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat curs astăzi solicitării președintelui Klaus Iohannis de a explica public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.

Astfel, ministrul Justiției a cerut în conferința de presă de astăzi răbdare până la apariția motivării, arătând că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că, teoretic, orice este posibil.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că i se pare prematur să se vorbească despre sesizarea CEDO în acest caz, el spunând că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România.

"Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul, făcând aluzie la solicitarea lui Iohannis.

”Eu voi încerca să dau lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină astăzi. E un dosar în curs de soluționare”, a spus Stelian Ion, care a amintit că el a fost prezent în Piața Victoriei în acele momente.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare să vedem motivarea instanței. Cert e că dosarul 10 august nu se termină aici”, a promis ministrul.

”Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva. Dacă există vreo așteptare din partea cuiva să intervin în acest dosar, le spun clar că nu se poate întâmpla.  Altfel, am avea o reîntoarcere în vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a precizat ministrul, punându-i în gardă pe politicienii care au cerut intervenții în acest dosar.

Ministrul a promis de asemenea că va face o solicitare de control, pentru că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anilor, iarl în urma controlului va propune Parlamentului remedii legislative.

Dar ministrul Justiției  ținut să precizeze că președintele nu este responsabil în vreun fel, nici direct, nici indirect, de situația creată și a refuzat să comenteze acuzațiile asociațiilor de magistrați care au indicat o responsabilitate a președintelui Iohannis prin numirile pe care le-a făcut.

”Dacă voi concluziona că o anumită persoană e responsabilă pentru dosarul 10 august, o voi face în scris și o voi face către organele care au competențe, de exemplu Inspecția Judiciară”, s-a scuzat ministrul.

El i-a sfătuit pe judecători și procurorii să se simtă independenți indiferent de vacarmul din societate, să se concentreze și să nu țină cont de chestiunile externe.

148
Tagurile:
10 august 2018, Ministrul Justiţiei
Tematic
Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!
Ce se va petrece pe 10 august – organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!
Românii din Franţa: această măsură va fi obligatorie de pe 10 august – unde se va aplica

Загрузка...
Alexandru Gâscă

Ce i-a făcut poliția bărbatului care a provocat scandalul din supermarket

0
(reînnoit 13:28 07.03.2021)
Lumea se întreabă cine este bărbatul care a răsturnat lăzile cu struguri sâmbătă, într-un supermarket din Capitală, pentru că aceștia erau de proastă calitate? Și ce i-a făcut poliția care a venit la fața locului?

Bărbatul care a răsturnat lăzile cu struguri într-un supermarket din Capitală pentru că erau de proastă calitate, asta în timp ce producătorii autohtoni au marfă bună și nu o pot comercializa, este cunoscutul activist civic, care militează pentru drepturile producătorilor autohtoni, Alexandru Gâscă.

Contactat de Sputnik Moldova, Alexandru a spus că sâmbătă seara a mers împreuna cu polițiștii care au documentat cazul la sectorul de poliție pentru a fi audiat.

Acolo însă era rând (asta probabil din cauza măsurilor anti-COVID) și a fost nevoit să aștepte afară. Pentru că timpul trecea și era și frig, Alexandru a ajuns la înțelegere cu poliția ca oamenii legii să-l sune sau să-l citeze după sărbătoarea de 8 Martie, adică marți sau miercuri, ca acesta să se prezinte la sectorul de poliție pentru audieri.

Alexandru Gâscă a relatat pentru Sputnik Moldova că a recurs la acest gest, care unor li s-a părut mult prea îndrăzneț - să răstoarne lăzile cu struguri alterați din magazin - pentru a atrage atenția opiniei publice asupra problemelor grave cu care se confruntă producătorii autohtoni în Republica Moldova și felul în care sunt tratați de marele rețele de magazine din țara noastră. Alexandru spune că supermarketurile din Moldova îi favorizează pe producătorii de import, care, în majoritatea cazurilor sunt niște multinaționale, și îi desconsideră pe producătorii locali. Spre exemplu, el spune că marele lanțuri de magazine cumpără de la viticultorii locali struguri de calitate de soiul Moldova cu doar cinci lei, în magazin prețul acestora îl cunosc toți - este triplu, dacă nu și mai mult.

Producătorii autohtoni sunt jăcmăniți, iar marfa lor este sabotată în marele rețele de supermarketuri, afirmă Alexandru Gâscă. Dar pentru a schimba lucrurile este necesar ca cumpărătorul să aibă o altă abordare față de această gravă problemă care subminează dezvoltarea agriculturii autohtone.

Trebuie să menționăm că, chiar dacă pentru unii gestul activistului civic ar putea să pară disproporționat și excentric, Alexandru Gâscă are, în fond, dreptate în demersul lui. Este atât de firesc să ne întrebăm ce drepturi au cetățenii moldoveni în țara lor dacă până și să facă agricultură nu li se dă voie, nici măcar să cultive struguri? Adică să-i cultive li se permite, dar nu li se permite să-i și vândă, ceea ce este și mai criminal.

Eu nu sunt jurist și nici nu am pretenții de a spune ce este legal și ce ese antilegal. Dar, în opinia mea de nejurist, fapta lui Alexandru nu se încadrează sunt nicio formă în codul penal sau contravențional. Și asta pentru că ceea ce a făcut el nu este o crimă, o infracțiune, ci doar un gest simbolic. El doar nu a agresat oameni, ci doar câteva lăzi cu strugur alterați pe care vânzătorii au avut nesimțirea să-i propună spre comercializare.

În luna septembrie 2018, eu am realizat un interviu cu Alexandru Gâscă în studioul Sputnik Moldova. Atunci el spunea că "În țara noastră, nici consumatorii și nici guvernanții nu sunt solidari cu producătorii". Vă invit să-l ascultați ca să vedeți cât de multă dreptate are și cât de consecvent este acest activist civic.

0
Tagurile:
Supermarket, Poliția

Загрузка...