Partidul Social Democrat, PSD

PSD, strategie pentru preluarea Guvernului ȘAH la Iohannis

1311
Deși pare greu de crezut că președintele Iohannis va accepta un premier din partea PSD, social democrații au conceput strategii pentru a avea premier

BUCUREȘTI, 9 dec – Sputnik. Câștigător al cursei alegerilor parlamentare, PSD încearcă să transforme succesul de palmares într-unul concret, prin preluarea guvernării.

Teoretic, asta înseamnă o coaliție în jurul social democraților, fapt care pare greu de imaginat după rezultate.

În primul rând, Marcel Ciolacu exclude o colaborare cu Partidul Naţional Liberal.

”Din punctul nostru de vedere nu avem ce căuta într-o colaborare cu PNL, deoarece ar fi o jignire faţă de români – care tocmai ce i-au sancţionat prin vot”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Totodată, Marcel Ciolacu susţine că, pentru PSD, singura variantă de Guvern este una cu profesorul Alexandru Rafila premier! Dar cum va face Ciolacu să reușească impunerea premierului PSD?

Pentru Partidul Social Democrat, spune Ciolacu,  există două variante, ”amândouă sunt cu prim-ministrul Alexandru Rafila - una este de guvern minoritar PSD şi un guvern de uniune naţională”.

”Ori venim cu un guvern minoritar și avem voturile necesare să treacă, ori mergem cu domnul Rafila și îl acceptă toate forțele politice și facem un guvern de uniune națională”, a explicat Marcel Ciolacu la TVR1, subliniind că, ”în această perioadă, cred că românii ar fi de acord”. 

Reamintim că, în trecut, PSD (la vremea aceea, FDSN și PDSR) a guvernat în minoritate o parte a mandatului Nicolae Văcăroiu. De asemenea, PNL, prin Tăriceanu, a guvernat minoritar. Dar, ambele au fost „în minoritate„ doar aparent, pentru că au beneficiat de „opoziția constructivă”, convinsă prin diverse facilități să susțină, în momente cheie, Guvernul.

Acum, situația pare diferită – dar având în vedere că principala grijă națională pare a fi pandemia, iar propunerea PSD este un specialist conectat la OMS, este posibil să fie acceptată temporar.

Mai probabil, ar fi ca varianta de ”uniune națională” să fie acceptată – probabil fără nou venitul AUR, care va intra în joc după nominalizarea premierului.

”Democratic, nu vom vota niciodată un altfel de guvern sau o altă persoană ca şi prim-ministru în afară de domnul Alexandru Rafila”, a declarat Marcel Ciolacu aseară, la TVR.

Oricum, e de apreciat că mutarea lui Marcel Ciolacu cu propunerea Rafila este un fel de „Șah” la Iohannis,  cel care se arată atât de preocupat de pandemie, încât folosește armata pe post de soluție medicală.

1311
Tagurile:
Klaus Iohannis, Guvern, PSD
Vaccin AstraZeneca

Cîțu trimite în Moldova vaccinurile refuzate de români

50
(reînnoit 14:14 15.04.2021)
Florin Cîțu a anunțat mai multe puncte de pe ordinea de zi a Ședinței de Guvern, printre ele numărându-se și ”donația” către Republica Moldova de vaccinuri AstraZeneca.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a anunțat cu mândrie astăzi pe pagina sa de Facebook că în ședința de Guvern de astăzi intră Hotărârea unui ”ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătății și care constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca”.

Aparenta generozitate a Guvernului român are însă o latură mai puțin onorabilă: românii au început să refuze acest vaccin și nu se mai prezintă la programările cu AstraZeneca nici măcar după ce au făcut prima doză cu acest ser. Acest lucru a fost recunoscut de mai multe ori chiar de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

A ”dona” Republicii Moldova vaccinuri considerate periculoase de către români, dar și de către alte state, nu pare tocmai un gest frățesc. Trebuie menționat că Danemarca a anunțat că oprește definitiv utilizarea acestui vaccin din cauza efectelor secundare grave.

50
Tagurile:
AstraZeneca

Загрузка...
Nelu Tătaru

Tătaru, în cărți pentru Ministerul Sănătății

75
Deputatul PNL, Florin Roman, crede că portofoliul de la Sănătate trebuie să revină partidului din care face parte, iar varianta de ministru pe care o vede aceasta este nimeni altul decât Nelu Tătaru, cel care a mai ocupat această funcție până nu demult.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Nelu Tătaru ar putea reveni la Ministerul Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Aceasta este ipoteza înaintată de unul dintre cei mai vocali liberali, deputatul Florin Roman, care este de părere că o cale de mijloc pentru aplanarea scandalului din sistemul de sănătate ar fi ca ministerul de resort să revină la PNL.

”Eu nu am ascuns niciodată că sunt un susținător al fostului ministru Nelu Tătaru, care a gestionat extraordinar de bine, având în vedere condițiile dificile de anul trecut, când nu aveam materiale, nu aveam echipamente, nu aveam mai nimic, toată populația era panicată. Eu cred că nu avem timp de experimente”, spune Florin Roman, potrivit antena3.ro.

La rândul său, Nelu Tătaru spune că ar fi dispus să preia din nou funcția de ministru al Sănătății, dacă Partidul Național Liberal ar decide acest lucru, însă a subliniat că, în cadrul coaliției, portofoliul este al USR.

Tătaru a susținut că suntem într-o criză sanitară, într-un moment în care Ministerul Sănătăţii are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înţeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înţeleagă corpul medical, să înţeleagă pacientul şi să înţeleagă şi situaţia prin care trece populaţia generală în aceste zile.

”Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala îşi spune cuvântul peste tot, atât în populaţia generală, cât şi în corpul medical, şi ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreţi să-i spunem aşa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile”, a explicat Nelu Tătaru.

75
Tagurile:
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Tematic
Tătaru anunță vremuri grele după alegeri
Tătaru, atac la părinți și bunici: ”Stăteau pe gardul școlii” - ar urma valul patru COVID
Ultima oră: Tătaru, anunț despre vaccinarea anti COVID!

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, către profesori: ”Vreți ascundem sub preș?”

0
(reînnoit 14:48 15.04.2021)
Ministrul Educației vine cu noi declarații referitoare la vaccinarea profesorilor, mai nuanțate decât cele de zilele trecute, când învinovățea părinții de presiuni. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Recentele declarații ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit cărora părinții ar face presiuni ca profesorii nevaccinați să nu vină la ore fizic ci să predea online au tensionat și mai mult situația din sistemul de învățământ.

Demnitarul a ieșit și a făcut noi precizări cu privire la acest subiect, cu prilejul unei conferințe din cadrul campaniei ”Vaccinare și testare pentru învățare”, susținută de Inspectoratul Școlar al Municipiului București la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”.

Ministrul a precizat că, la întrebările și presiunile părinților, le-a explicat că sunt situații diferite, existând cadre didactice care au interdicție medicală pentru vaccinare.

”Au zis ”bun, atunci pot să predea online acei profesori care nu sunt vaccinați”. Am spus că din această perspectivă, pot avea dreptate. Am adăugat faptul că există dreptul de confidențialitate asupra unui act medical, există foarte multe lucruri de luat în discuție, dar este o ipoteză. Vreți să ascundem sub preș? Eu nu vreau să ascund sub preș faptul că am fost contactat de părinți”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Secretarul general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Cornelia Popa-Stavri, l-a întrebat pe Cîmpeanu dacă, nu cumva, este vorba despre discriminare.

Demnitarul a subliniat că susține total vaccinarea, că ar trebui să se vaccineze atât părinții, cât și profesorii. De asemenea, acesta a susținut că vaccinarea este un act voluntar, dar că este singurul act care poate stopa pandemia.

0
Tagurile:
vaccinare, profesori, Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu, afirmații fără susținere? Induce voit profesorii în eroare?
Iohannis și Cîmpeanu, reacție despre reluarea cursurilor: uluitor, pur și simplu!
Cîmpeanu, despre examenele naționale: e bătut în cuie!

Загрузка...