Mircea Badea

Mircea Badea, opinie diferită, dar argumentată, despre AUR

2399
Cunoscutul realizator TV nu a luat loc în corul celor care înfierează AUR și a analizat, obiectiv, care este realitatea cu acest partid în comparație cu altele

BUCUREȘTI, 8 dec – Sputnik. Așa cum ne-am obișnuit, în momentele în care presa și opinia publică preia mimetic, gregar, anumite idei, Mircea Badea lansează un îndemn la judecata cu propriul cap, dintr-o perspectivă obiectivă și lipsită de prejudecăți!

Așa s-a întâmplat și în cazul AUR, atacat de ”presa Sistemului” și nu numai cu etichete de ”extremism”, scoțându-se în evidență personaje din prim planul noii grupări parlamentare.

De exemplu, cazul avocatei Șoșoacă, rostogolit de mass media și diverși analiști ”revoltați” de comportamentul anti-măsuri din pandemie și de declarațiile avocatei.  Mircea Badea le aruncă acestora în față exemple din propria lor ogradă:

”După ce am văzut-o pe Chichirău, mai dau ochii peste cap la Șoșoacă?! După ce am văzut-o pe Clotilde, mai dau ochii peste cap la Șoșoacă?”, a spus Mircea Badea în emisiunea ”În gura presei”.

Mircea Badea observă și că ”presa Sistemului” atacă, la unison, ca la ordin partidul AUR – așa că (le) atrage atenția ironic:

”E ordin de zi pe unitate să dea în AUR – prea târziu… au intrat! Și cu scor mare!”, le transmite Mircea Badea.

Pe de altă parte, Mircea Badea le cere să mai verifice odată propriul status celor care se declară ”de dreapta”, dar nu respectă principalele valori ale ”dreptei”.

Ori, în cazul AUR, Mircea Badea spune fără echivoc: ”Sunt clar de dreapta!”

”Țin cu Biserica, sunt naționaliști, sunt pentru familia tradițională – valori de dreapta, clare!”, demonstrează și spune ferm Mircea Badea, subliniind, ”E singurul de dreapta!”

Și în privința ”extremismului” formațiunii Mircea Badea nu e gata să dea cu pietre, ca alții: ”Nu știu dacă sunt extremiști… mai vedem!”, spune vedeta Antena 3, punctând încă o dată că, deocamdată, e singurul partid parlamentar care are valori clare ”de dreapta”.

2399
Tagurile:
aur, Mircea Badea
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu știrea serii - remanierea lui Voiculescu ”se anunță, nu se discută”

436
Premierul Florin Cîțu a anunțat strategia în cazul lui Vlad Voiculescu, a cărui demisie a fost cerută și de liberali, nu numai de opoziție, presă și societatea civilă

BUCUREȘTI, 11 apr – Sputnik. Una dintre cele mai importante solicitări ale premierului Cîțu a fost ignorată de ministrul Vlad Voiculescu – și anume aceea de a susține, săptămânal, conferințe de presă în care să prezinte situaţia actualizată privind pandemia, inclusiv măsuri cu posibil impact la populație- cum a fost cazul de spitalul „Foișor”.

Premierul a răbufnit după secvențele de la Foișor și după reacția lui Vlad Voiculescu, care a încercat să arunce responsabilitatea sau vina pe  spital, pe Primăria Capitalei, pe ASSMB, pe adversari politici şi pe mass media!

Florin Cîțu a reacționat dur: ”Sunt şi eu foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate date şi de ministrul Sănătăţii”.

”Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii”, a declarat Florin Cîțu.

În acest context, întrebat azi în conferința de presă despre remanierea lui Vlad Voiculescu, premierul a spus ferm:

”Remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier - iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța!”.

Mi mult, la întrebarea cine ar trebui să facă un pas în spate în urma scandalului de la Spitalul Foișor, Florin Cîțu a aruncat o veritabilă provocare, atât pentru Voiculescu, cât și pentru Arafat:

”Este vorba de onoare, să vedem dacă mai există onoare în România”, a spus Cîțu, continuând cu altă săgeată: ”Este normal să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri de spitale?!”.

În concluzie, este foarte posibil ca în seara asta sau mâine să avem prima demisie/demitere din guvernul Cîțu.

Cât despre ruperea Coaliției, fractura PNL – USR este vizibilă cu ochiul liber, nu mai e nevoie de radiografie... la spitalul Foișor.

436
Tagurile:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu

Загрузка...
Proteste la București împotriva restricțiilor COVID

VIDEO: Proteste în București împotriva restricțiilor COVID

612
(reînnoit 17:33 10.04.2021)
Pentru sâmbătă, 10 aprilie, au fost anunțate mai multe proteste în București dar și în alte orașe ale României.

Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.

Protest în Piața Victoriei

Protest în Piața Universității

612
Tagurile:
coronavirus, Piața Universității, Piața Victoriei, București, Proteste

Загрузка...

Olanda: „Poliția pentru libertate” în marș împotriva restricțiilor COVID la Baarn

0
Manifestanții mișcării „Poliția pentru libertate” au mărșăluit sâmbătă la Baarn pentru a protesta împotriva aplicării stării de asediu ca măsură de stopare a răspândirii invecției COVID.

Mișcarea, care este formată din veterani ai armatei și poliției, a fost formată recent în opoziție cu restricțiile coronavirusului. Manifestanții puteau fi văzuți mărșăluind în timp ce purtau bannere și semne cu tematică împotriva blocării și pentru „libertate și dragoste”.

Peste 1500 de persoane au participat la marș, potrivit rapoartelor locale.

Olanda a ajuns în lockdown pentru a stopa răspândirea virusului cu planuri de redeschidere treptată a economiei. În prezent, este în vigoare stare de asediu pe timp de noapte, deoarece numărul pacienților cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă este în continuare în creștere, potrivit guvernului olandez.

0
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...